Her gün banyo yaptır kuzum ben öyle yapıyorum hemen azalıyorKizlar benim oglumun yüzü hep böyle nokta nokta kizardi. Isilik mi oluyor bu? Nasil geciyor bilgisi olan var mi?
Canım emdikten sonra 60 çok değil mi bebek anlamaz doyduğunu ama fazla mama da gaz yaparKızlar emzirerek bebeğin doyduğunu nasıl anlıyorsunuz?
Ben emziriyorum toplam yarım saat kadar. Sonra 60 ml mama veriyorum. Bi 60lık daha versem içer benim oğlan ama sonra kusuyor. Son verdiğim mamanın ne kadarını kustuğunu kestiremiyorum .
Mamayı azaltmak istiyorum ama oğlumun aç kalmasından endişeleniyorum
Benimde bebeğimin Popo deliği pişik oldu.mustela pişik olduktan sonra işe yaramıyor pişiği önlüyor sadece.bebeğimin canı çok yanıyordu. 3 gün boyunca anestol furacin thiocilline kullandım. Bu 3 kremi karıştırıp kullanıyosun. Arada da zeytinya ğı sürdüm. Şükür geçti. Ama bu kremler uzun süreli kullanıma uygun değil yara iyileşmesi için. Sadece pişik geçene kadar kullan.Kızlar acil bir soru sormam lazım oğlum pişik olmuş her seferinde sürüyoruz aslında krem ama geçen gün dışarı çıkmıştık hava çok sıcaktı pişik kremini de yanımıza almamisiz suremedik bütün gün o gece kızarmaya başladı bugün baya pütür pütür olmuş daha ilerlemeden geçirmem lazım. Normalde mustela pişik önleyici krem kullanıyoruz şu an pişik oldu ya geçirmek için önereceğiniz farklı bir pişik kremi var mı?
Dogru diyorsun canim cok debeleniyor benimki de emerken. Zaten tulum giydiriyorum extra corap giydirmiyorum o yüzden. Bizim buralar cok sicak degil hatta genelde yagmurluAynen canim sıkmaya gelmiyo emerken bile ter içinde kaliyo benim fındık kafasının içi bile isilik oluyo terden sıcaktan. Ama ayaklarından çoraplarını eksik etme baya fark ediyor
Cok sıcak degil diye 2-3 günde bir yaptiriyordum ama hergün yapicam ben de artik canim sagolasinHer gün banyo yaptır kuzum ben öyle yapıyorum hemen azalıyor
Cok geçmiş olsun canım. Günlerdir kahrolduk.Kızlar nasılsınız,bebişler nasıl?doğum sonrası foruma katılamayanlardan oldum resmençok sayfa birikmiş,okuyamadım.kim doğurdu kim kaldı bilmiyorum.lohusalıktan çıkamadım bi türlü.o yüzden hala kendimde değilim.bir duygusal bir agresifim 40 ım çıkınca bitmesini umuyorum.
ayrıca belki haberlerde görmüşsünüzdür.Manavgat ta yangın var ve Manavgatta yaşayan biri olarak şehirce çok zor günler geçiriyoruz.bugün 6.günü ve hala yangın devam ediyorkapı pencere açamıyoruz.duman ve is kokusundan havada uçan küllerden dolayı.dışarı çıkamıyoruz.Rabbim bu zor günlerde yardımcımız olsun.lütfen sizde dua edin
Cok geçmiş olsun canım. Günlerdir kahrolduk.Kızlar nasılsınız,bebişler nasıl?doğum sonrası foruma katılamayanlardan oldum resmençok sayfa birikmiş,okuyamadım.kim doğurdu kim kaldı bilmiyorum.lohusalıktan çıkamadım bi türlü.o yüzden hala kendimde değilim.bir duygusal bir agresifim 40 ım çıkınca bitmesini umuyorum.
ayrıca belki haberlerde görmüşsünüzdür.Manavgat ta yangın var ve Manavgatta yaşayan biri olarak şehirce çok zor günler geçiriyoruz.bugün 6.günü ve hala yangın devam ediyorkapı pencere açamıyoruz.duman ve is kokusundan havada uçan küllerden dolayı.dışarı çıkamıyoruz.Rabbim bu zor günlerde yardımcımız olsun.lütfen sizde dua edin
Sudokrem çok işe yarıyor canımKızlar acil bir soru sormam lazım oğlum pişik olmuş her seferinde sürüyoruz aslında krem ama geçen gün dışarı çıkmıştık hava çok sıcaktı pişik kremini de yanımıza almamisiz suremedik bütün gün o gece kızarmaya başladı bugün baya pütür pütür olmuş daha ilerlemeden geçirmem lazım. Normalde mustela pişik önleyici krem kullanıyoruz şu an pişik oldu ya geçirmek için önereceğiniz farklı bir pişik kremi var mı?
Canim olur sağdan gelen sütle soldan gelen sütü bir araya toplayanilirsin
Ama ben ilk doğumda bebeğim hep yoğun bakımdaydi. Hep sagdim hiç emmedi . 15 günün sonunda buzlukta 80 paket süt vardı. Ve sütün bitmesi için ilaç kullanmak zorunda kaldımHayır cnm yanlış biliyorsun. O yüzdende süt üretmeyi bırakıyor bedenin ve sütün azalıyor. O yüzden baştan beri herkese dedim sagmayin sütünüzü diye. Süt üretimi çocuk emdiği de oluyor tek.
Kusuyorsa çok geliyor demek. O emme refleksi zaten gazlı olduğu için yapior
Saol cnmCanim olur sağdan gelen sütle soldan gelen sütü bir araya toplayanilirsin
Ben ilkinde cok kullandım canım. 1 aylıkken kullanmaya başladım. Neko markaydi benim. Su an çok sıcak tabii ama evde klimalı ortam varsa kullanabilirsin. Disarida da 1 ay sonra ya da akşamları serinse de kullanabirsinSling tavsiyesi olan var mı acaba almak istiyorum sıcaklarda nasıl olur sizce
Öyle canım bende çok dua ettim sütüm olsun diye baya çok var bendede elhamdülillah benim ki her emmede kusuyor bazen de kustugu için tıkanıyor. Memede tıkanmiyor öyle çok. Inşallah en kısa sürede düzelir bebişin biraz büyüyseler geçecek inşallahEvet canım hatta bir saati bile geçiyor ağlaya ağlaya meme istiyor yineaynen öyle canım tedavoyle oldu şikayetim yok Buna hakkımda yok şımarıklik olur zaten ama benim korkum boğazında kalması inan meme vermemeyi bile düşündüm ama aynısını biberonda bile yaşarız biraz heyecanlı bir bebek deliriyor acıkınca rabbim herşeyin hayırlısını versin bhep sütüm olsun diye dua etmiştim ama çok olması da böyle kötüymüş hiç aklıma gelmezdi ne yapalım gelişimleri iyi olsun canları sagoolsun kuzuların
Sağol canım.bu günler geçsin bitsin diye dua ediyoruz elimizden başka birşey gelmiyorCok geçmiş olsun canım. Günlerdir kahrolduk.
Benim oğlumda aynı. Yeni doğan sivilcesi. Hormonlardanmis.geciyor günden güneKizlar benim oglumun yüzü hep böyle nokta nokta kizardi. Isilik mi oluyor bu? Nasil geciyor bilgisi olan var mi?
Doğrudur cnm. Ama bursa sagmuyorlar ne olursa olsun. Süt üretimini durduruyor.Ama ben ilk doğumda bebeğim hep yoğun bakımdaydi. Hep sagdim hiç emmedi . 15 günün sonunda buzlukta 80 paket süt vardı. Ve sütün bitmesi için ilaç kullanmak zorunda kaldım
Insallah geçer kipkirmizi olmus surati garibiminBenim oğlumda aynı. Yeni doğan sivilcesi. Hormonlardanmis.geciyor günden güne
Eşim günde 12 saat çalışıyor evde ne olduğundan haberi yok annesi 7 çocuk doğurmuş deneyimli ya ona bişey diyemiyor çok yıprandım zaten kimse bana sormuyor gelecez diyorlar geliyorlar kalacaz diyorlar kalıyorlar sen necisin diyen yok yakında kıyamet kopacak gibi duruyor büyük diye susuyorum ama artık patlama noktolasındayımAmin canım valla okuyorum yemin ederim okurken sinir oldum Allah yardımcın olsun ama bak bu konuda eşine çok rol düşüyor onla konuş yoksa çok yipranirsin giden günler geri gelmez
Kv yanında kimse yokmuş 13 de evlenmiş 16 da doğurmuş kayınbabanın annesi babası çok erken ölmüş iki çocuğu ölmüş 40_50 sene önceki bebeklerle şimdikileri kıyaslıyor kendi kızlarına da annesiz babasız yer istiyor yapamazmış onun kızları biz nasıl yapıyorsakDeneyimli de 30 sene önceki şartlarla şimdikiler bir mi o zaman kolik bebek yoktu çok ağlıyor der geçerlerdi. Bebek gazdan çatlar kimsenin bir sey bildiği yok nazardan çatladı derlerdi. Kaynananın yanında kim varmış ilk çocuğunu doğurduğunda da bu kadar deneyimli miymiş? Bu insanlar gerçekten bazı şeyleri kabul etmek istemiyorlar.
Empati yoksun değişik bir insan modeli. Çocuğu sırtına bağlayıp tarlaya gidin oldu olacakKv yanında kimse yokmuş 13 de evlenmiş 16 da doğurmuş kayınbabanın annesi babası çok erken ölmüş iki çocuğu ölmüş 40_50 sene önceki bebeklerle şimdikileri kıyaslıyor kendi kızlarına da annesiz babasız yer istiyor yapamazmış onun kızları biz nasıl yapıyorsak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?