Canım ben baby rub vicks almıştım burun ucuna deliklerine doğru sürdüm.onu sürünce burnunda genzinde birikenler aktı nefesi açıldı.aktıkçada sildim biraz onunda etkisi oldu sanırımSevindim canım duzeldigine. Bizim de geniz akıntısı var burnunu açık tutmaya çalışıyorum hırıltı yok çok şükür bakalım takip ediyorum
Ben de eczaneden serum suyu aldım izotonik su diye geciyo siringayla çekip burnunu temizliyorum bazen cıkıyo yeşil balgam biraz. Çıkmazsa da otribebeyle hafifçe cekiyorum hergun yapıyorum bunu ciğerlerine inmesin diye. Ablasindan geçti bebeğeCanım ben baby rub vicks almıştım burun ucuna deliklerine doğru sürdüm.onu sürünce burnunda genzinde birikenler aktı nefesi açıldı.aktıkçada sildim biraz onunda etkisi oldu sanırım
Bende kimyon çayı vermeyi düşünüyorum ya şimdi okudum yazınızı 40 günlük oldu ama durduramıyorum ağrıdan ağlıyor uyumuyor battanıye de sallıyoz artık Çatlıcak çocuğum ya sapıttım. Kimyon çayına devam ettiniz mi iyi geldi miŞimdi gördüm hemen yazayım dedim benimkide iki gündür gaz sancısı çekiyor kimyon çayı verdim Saraçoğlu tarifi dene istersen 2 saat oldu sakinlesti baya inşallah gecede rahat uyur. Belki faydası olur dene istersen
Ya bende onlardan alayım dedim doktorum önermedi hatta aspiratöre baya karşı çıktıBen de eczaneden serum suyu aldım izotonik su diye geciyo siringayla çekip burnunu temizliyorum bazen cıkıyo yeşil balgam biraz. Çıkmazsa da otribebeyle hafifçe cekiyorum hergun yapıyorum bunu ciğerlerine inmesin diye. Ablasindan geçti bebeğe
Bn de bebegn bosaltamadgni o bosaltyo..meme iyice bosalnca sut salgilanyo sanyordumBebeğin emdiğinde süt üretimi başlıyor cnm. Ama sütünü sagdiginda tek sütünü bosaltiyorsun. Yani üretmesine engelliyorsun, sütünün azaltiyorsun yani
Ne güzel geçmiş sizin hemen.bende dogalliktan yanayim. Oksurmesine mudahale etmiyorum balgami o sekilde atacak diye.anne sutu sıkıyorum burnuna falan.geceleri rahat nefes alsın diye sogan kesip koydum başucuna ama bu sefer daha küçük bronşite cevirmesin diye aspiratorle cekiyorum mecbur hafifçe.Ya bende onlardan alayım dedim doktorum önermedi hatta aspiratöre baya karşı çıktıkendisi atacak dedi ama ben yinede nefesi açılsın diye vicksten sürdüm.iyikide sürmüşüm burnundan aktı çoğu zaten.
Esimle dunden beri konusmuyorum bendeNe huzur kaldı ne akıl sağlığı çok yakın akrabaları bayramda kaza yaptı durumu kritikti onun için bile kalmadı kalsam ne yapabilirim ben dedi geldi bizimle adam ölümden döndü adam ölseydi bide burda ona sızlanacaktı keşke gelmeseydim diye artık Allah tan bir mucize bekliyorum gitmeleri için bu insanların gelinlerle derdi ne anlamadım Rabbim herkese yaşattığını yaşatsın evde bekar iki görümcem var ne doğurduğumu anladım ne de anne olduğumu eşim de halden anlamaz oldu bıktım kafayı yicem
Bna 3 gun boyunca ust uste 3 ogun 90 cc mama ver dedi sonraki ogunlerde 60ar cc mama. Eds ile veryorm. Bunun dsnda gundzleri emzrme dedi. Gece hic mama yok sadece emzr dedi. 3 gunden sonra o 90lardan birini 60 yapckmsz. Sonraki gun bi diger 90i da 60 yapckmsz.bu sekilde 60 ,30 derkn 15 gunde birakckmsz. Ama tabi dun ilk mamasz geceydi. Uyumasi zor oldu. Bn gundz de emzryorum ama ya yoksa her agldgnda mama verirsem cok oluyo vicdan azabi cekyorum iyiceMerhaba size emzirme danışmanı ne tavsiye etti ben de emzirme danışmanı ile görüştüm bana aktif emmedi gi için önce meme sonra mutlaka sağım yap dedi. Önce meme daha sonra eds ile varsa anne sütü en son mama. Benim göğüs uçlarım çıkık olmadığı için silikon ile emziriyorum emzirme danışmanı da böyle tavsiye etti 2. Aydan sonra bebeklerin çeneleri daha güçlenir ve ucunu da ağzına göre şekillendirir falan dedi. Ben de sizin gibi deneme tahtasına döndüm ama tık yok bebeğim emmiyor.
Kızlar biliosnhz bizde emme problemi var...
Göğsümüde sağamıodm
Şimdi az az sağmaya başladm
Şimdi bişey soracam
Az az sağılıo ya.. O yüzden mesela sol göğsün sütünü sağdm
Üstüne sağ göğsün sütü sağılırmı
Ayrı ayrımı olmalı
Sende bi baby rub vicks alıp dene istersen canım.o baya rahatlatıyoNe güzel geçmiş sizin hemen.bende dogalliktan yanayim. Oksurmesine mudahale etmiyorum balgami o sekilde atacak diye.anne sutu sıkıyorum burnuna falan.geceleri rahat nefes alsın diye sogan kesip koydum başucuna ama bu sefer daha küçük bronşite cevirmesin diye aspiratorle cekiyorum mecbur hafifçe.
Tamam canım sağol aklımda o daSende bi baby rub vicks alıp dene istersen canım.o baya rahatlatıyo
Hayır cnm yanlış biliyorsun. O yüzdende süt üretmeyi bırakıyor bedenin ve sütün azalıyor. O yüzden baştan beri herkese dedim sagmayin sütünüzü diye. Süt üretimi çocuk emdiği de oluyor tek.Bn de bebegn bosaltamadgni o bosaltyo..meme iyice bosalnca sut salgilanyo sanyordum
Kusuyorsa çok geliyor demek. O emme refleksi zaten gazlı olduğu için yapiorKızlar emzirerek bebeğin doyduğunu nasıl anlıyorsunuz?
Ben emziriyorum toplam yarım saat kadar. Sonra 60 ml mama veriyorum. Bi 60lık daha versem içer benim oğlan ama sonra kusuyor. Son verdiğim mamanın ne kadarını kustuğunu kestiremiyorum .
Mamayı azaltmak istiyorum ama oğlumun aç kalmasından endişeleniyorum
Canım hem biogai hem neoclc kullanıyoruz bir haftalıkken başladık biogaia şimdi de dün neoclc başladık inşallah işe yarar yaÇocuk doktoru ile konuştun mu canım bir gaz damlası falan verir belki benim oğlum ilk başlarda çok sakindi sonra gaz sancısı başladı gece gündüz yiyor bağırıyor kaka yapıyor bağırıyor en son acilde aldık soluğu gaz damlası verdi doktor şimdi biraz olsun rahatız uykusu düzene girmeye başladı kusması azaldı yavrum da rahat etti ben de ikimiz de dinleniyoruz yavaş yavaş
Evet canım hatta bir saati bile geçiyor ağlaya ağlaya meme istiyor yineWomenClub hepimiz ayrıyız canım ama senin 1 saat gaz çıkarma süren baya uzun geldi bana en az 15 dk demişlerdi. Biraz daha sabır edecez geçecek inşallah. Hatırladığım kadarıyla senin de tedavi ile olmuştu ben çok bunalınca o günleri düşünüyorum sonra kendime geliyorum. Ev önemli değil boş ver bebisler iyi olsun
Ah keşke halden anlayan insanlar olsa eşim de onlar olunca annesine laf söyleyemiyor haksız bile olsa onlar yokken hamileliğimde herşeyime yardımcı oluyordu psikolojimi hoş görüyordu şimdi iş de değiştirdi doğru düzgün evde de olmuyor kim haklı bilmiyor daha ilk günden bebeğim kucaklarda gezdi sonra da ben emzirince uyusun diye yerine koyalım diye elimden aldı kv şimdi de gazdan durmuyor sürekli pış pış derken bana değil kv ye alıştı sinir oluyorum ben bana alışsın diye sürekli konuşuyorum o hemen araya giriyor gidince ben zorluk çekeyim de geri çağıralım diye mi yapıyor anlamadımAllah yardımcın olsun canım ya.ben normalde de işime karışılmasından hoşlanan biri değilim ve karıştırmamda kaldıki ilk bebeğimde yok şöyle yapılması lazım yok böyle olması lazım dedi kv bende ben öyle yapamam ben böyle yaparım dedim bu seferde eşime söylüyodu ben yapmayınca ona da kızdım benim işime karışmayın zaten lohusayım darlanıyorum bide bana bişey deyip durmayın diye öyle deyince duruldular bi.o yüzden bu bebeğimde hiç bişey demiyo.geçen bize geldi bebeğim 20 günlük ağlıyo diye almış ayağında sallıyo dedim napıyosun sen ben ilk kızımıda sallamaya alıştırmadım bu kızımıda alıştırmıcam diye.koltukta yer yapmıştım yatırdım bebeğimi sonra içeri bi geldim kucağına almış dedim duran çocuğu niye alıpta kucağa alıştırıyosun yatsın bakınsın öyle diye.ben öyle deyince hemen bıraktı bende aldım diğer odaya götürdüm emziricem diye.hayır kucağına alıp napıcan 20günlük bebeği.kardeşlerim geliyor bana sormadan bebeğimi kucaklarına bile almıyorlar.zaten çok küçük daha diye gelmiyorlar bile.
Sağol canım.inşallah bir an önce gider
Canım peki mesela burda arkadaşlar yazıyor yarım saat emzirdim falan diye benimki saat gibi 10.dkda memeyi bırakıyor ama tazyikli geliyor benim sütüm aralarda duruyor bekliyor bebiş kendiliğinden mesela. Sence doyuyor müdür saat başı emiyor 10dk yeterli midirHayır cnm yanlış biliyorsun. O yüzdende süt üretmeyi bırakıyor bedenin ve sütün azalıyor. O yüzden baştan beri herkese dedim sagmayin sütünüzü diye. Süt üretimi çocuk emdiği de oluyor tek.
Kusuyorsa çok geliyor demek. O emme refleksi zaten gazlı olduğu için yapior
Bende müdahale etmiyordum en başlarda ama yavrum morariyordu ciğerine kaçacak diye korkuyorum vallahi yüreğim hop hop emzirirken bütün duaları okuyorumCanım aynı durum bizde de var. Bebeler küvözdeyken düzenli sağdığıöim için baya sütüm vardı. Depolamıştım bile. Sonra bir bir taburcu oldular. Benim düzen kaydı. Zaten prematüre doğdular diye göğsümü tutturamadım. Bide ikisi ağladığı için vaktim olmadı uğraşmaya. Tabi bu süre de ben de süt olayına dair pek bişey kalmadı. Depolar da bitti. Hatta dün adet oldum oturup ağladım. Ben de çok üzülüyotum süt veremiyorum diye.biz elimizden geleni yapalım. Herkes nasibi nisbetinde yer diye düşünüyorum. Yani dün eşim öyle söyleyince rahatladım. Emziren annelere gerçekten özeniyorum. Hele de ikizlerini emzirenlere. Ki emzirmek benim en büyük hayalimdi.
Geçen gün zorla kızıma memeyi tuturdum ama şöyle. Mamadan göğüs ucuma doğru eşim damla damla akıttı. O da tuttu. Mama aktıkça emdi. Bende iki tane var. İkiside aynı anda ağlayınca bide yardım edenim sürekli olmayınca onu da yapamıyorum. Mamaya başlayınca da kabızlık başladı. En sn hipp organik bebek sütü mamasını aldım. O iyi geldi bize. İnşallah sen emzirmeyi başarırsın. Bu şeylere gerek kalmaz. Allah yardımcımız olsun
Canım boğulma olayı oğlum taburcu olduğunda biz de de vardı. Ama artık yavaş yavaş baya azaldı. Başı dik emzirmeye çalış. Bende çok korkuyodum. En sonunda çok sallamamaya başladım. Şuan nadir öyle oluyoruz. Öyle olsa bile kendi kendini toparlamayı öğrendi. Genelde müdahele etmiyorum şuan
İnşallah işe yarar canım gaz çok fena yapıyor kaç gündür elimiz kolumuz kalmadı susturamadık acilde sab simplex diye bir damla verdi doktor dün de kendi doktorumuz lactochol diye ek damla verdi onu bulamadım bugün depodan getirtecekler şimdilik iyiyiz ama inşallah daha iyi oluruz da artık şu kv den kurtulurumCanım hem biogai hem neoclc kullanıyoruz bir haftalıkken başladık biogaia şimdi de dün neoclc başladık inşallah işe yarar ya
Canım yalancı memeyi imkanı yok almıyor aventler bibsler elimde kaldı hep hiçbirisini almıyor keşke paketlerini acmasaydim üçer beşer aldım bideBence @Bsrkya123 dogurdu
Sütün nasıl geliyor. Sen fazla emzirdigim için kusuyor bebisin cnm. Karın ağrısı yaşadığı içinde emek istiyor sürekli. Yalancı memeyi dene, birde dediğim gibi sıcak kiraz çekirdeği koy karnina. Fazla etmeden gaz yapior bebeğin. Rutin oluşturman gerek.
Cok güzel anlatmışsın
Ayy tr yanıyor, burasıda çok soğuk.... Çok doğru rutin çok önemli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?