2022 Ağustos Ayında Transfer Olacaklar

Almanyanın nerdesin ben geleyim diycem
Yaaa ne hoşsunuz, çok teşekkür ederim
Histeroskopi İstanbul’da olacak. Burada olsa sorun olmazdı, eşim bir şekilde gelirdi. Ama İstanbul’da olunca sırf yolculuk için bir gün izin alması gerekiyor. Bu haftası da aşırı yoğun, erteleyemeyeceği toplantıları var. Ters denk geldi biraz ama sağlık olsun

Daha tam netleşmedi ya o yüzden içim rahat değil henüz. İnşallah dediğin gibi olur
Ya o tedirgin bekleyiş çok zor, insanın aklından bin türlü şey geçiyor elbette. Ama ne olursa olsun orada bir şeyler oluyor, bunu görmemek olmaz. Ve her şeyin yolunda gitmesi de ihtimaller dahilinde, e o zaman o güzel ihtimallere odaklanalım bence. Değeriniz sağlıklı bir şekilde artmaya devam edecek inşallah
Sonra burda ay oram ağrıyor, şuram sızlıyor, midem bulanıyor kızlar diye şikayet edeceksiniz

İnşallah kanda pozitifi görürsün canım hiç belli olmuyor. Bende idrar testi için erken davranmak istemiyorum. Erken gebelik testi yapmıştin demi 7.gunde
Evet canım erken gebelik testi yaptım geleceğimden daha temiz bir negatifti

Anladım İstanbulda nerede hangi klinikte tedabi olacaksınız?

Hangi hastanede olucaksınız ve ücret ne dendi öğrenebilirmiyim, bende geçen ay oldum hala fiyatın şokundayımda başka yerden hiç fiyatlar nedir merak ettim

Hangi hastanede olucaksınız ve ücret ne dendi öğrenebilirmiyim, bende geçen ay oldum hala fiyatın şokundayımda başka yerden hiç fiyatlar nedir merak ettim
Ben de telefonda fiyatı duyunca ufak çaplı bir şok yaşadım, hatta doğru mu duydum acaba diye tekrar sordum ama rakam değişmedi 19 bin dendi bana, sizin neredeydi ve ne kadar tuttu? Brüksel Tüp Bebek Merkezi’nde tedavi görüyorum, işlem de orada gerçekleşecek.

19 muuu anaaa
O zaman ben rahat bir uyku uyuyayım şaka bir yana sizinki dehşetmiş yaaa bn bahçeci fulyada tedavi görüyorum orada oldum histeroskopi fiyat 12,400₺

Brüksel Tüp Bebek Merkezi, Yücel Karaman doktorum. Siz nerede tedavi görüyorsunuz?
Ben İstanbulda bahçecide 1 kez tedavi oldum . ( keşke hiç kapısının önünden geçmeseydim diyorum ) Bu ikinciyi almanyada oluyorum .. siz neden burada olmadınız ?

19 muuu anaaa
O zaman ben rahat bir uyku uyuyayım şaka bir yana sizinki dehşetmiş yaaa bn bahçeci fulyada tedavi görüyorum orada oldum histeroskopi fiyat 12,400₺
Aynen ben de neye uğradığımı şaşırdım, ama yapacak da bir şey yok. Sonucu iyi olsun da, o zaman hiçbirini gözüm görmez. Ben başta her faturanın çetelesini tutuyordum, aklım karışmasın tedavi masrafları ne kadar oldu bir fikrim olsun diye. Baktım faturalar kabardıkça kabardı, ben de bıraktım
Neyse en azından siz rahat uyuyacaksınız bu gece

Aynen öyle canım inşallah dediğin gibi sonu iyi olsun da
Bende öyle herşeyi tektek yazıyordum ama sonlara doğru bıraktım. Bizim tüp bebekte her zımbırtısı yapılanından histeroskopisi pgt si falanı filanı derken işin ucu kaçtı inşallah güzel sonuçlara

Ben İstanbulda bahçecide 1 kez tedavi oldum . ( keşke hiç kapısının önünden geçmeseydim diyorum ) Bu ikinciyi almanyada oluyorum .. siz neden burada olmadınız ?
Sormamda bir sakınca yoksa ne gibi bir olumsuzluk yaşadınız? Şimdiki merkezinizden memnun musunuz?
Biz de aslında Almanya’da tedavi için tam karar vermiştik, başlayacaktık. Tetkikler vs her şey yapıldı sonra muayenede çikolata kistelerin büyüklüğünden dolayı yumurtalara ulaşmamız çok zor olacak, tedaviye başlamadan ameliyat şart dediler ama aynı zamanda en erken ameliyat tarihini de 7 ay sonrasına verdiler. Ben de 7 ay beklemek istemedim, İstanbul’da doktor arayışına girdim. Daha erken ameliyat olurum, Almanya’da tedaviye daha erken başlarım diye düşündüm. Ama İstanbul’da gittiğim hiçbir doktor asla ameliyat önermedi. Yumurta rezervinizi azaltır, tedavi şansınız da azalır dediler.
Almanya’daki hastaneden raporlarımı istettim, hani TR’de ameliyat olursam gerekli bilgiler ellerinde olsun. Bana bir türlü yollamadılar. Çok sonradan elime geçti ve ne göreyim. Benim daha birkaç ay önce 2,5 civarı olan AMH değerim 1’in altına düşmüş. Kistlerden dolayı geçirdiğim ameliyatlar yumurta rezervlerimi resmen talan etmiş, ki hiçbir ameliyat öncesi bu konuda uyarılmadım. Tüp bebek olayına girmeden önce AMH’dan bilmem neyden haberim dahi yoktu. Ama ameliyat öncesi bütün doktorların çocuk istediğime dair bilgileri vardı. Kimse bu ameliyatlarla yumurtalarınızı yok edeceğiz, haberiniz olsun demedi. Aksine, AMH 0,76’ye düşmüş, tüp bebek yapmadan önce bir daha ameliyat etmek son yumurtaları da yok etmek istiyorlar. Ben sırf bu değeri gördüğümde nasıl şok olmuştum. Çünkü önceki değerime göre hesap yapıyorum, tamam endometriozis vs var, ama AMH gayet iyi, şansımız var diyorum. Bana kimse bu sonuçlardan bahsetmedi. Eğer ameliyat şart dedikleri gün ameliyat olma şansım olsaydı, ben bu bilgilerden habersiz, doktorların dediğine güvenerek tereddütsüz ameliyat masasına yatacaktım. Ameliyatlarımla alakalı da saçmasapan şeyler yaşamıştım zaten, o yüzden hiç güvenim kalmadı.
Yücel beyin de tecrübesine güvendim gerçekten, eşim de kendini bu merkezde daha iyi hissetti, biz de burda karar kıldık. İnşallah iyi sonuçlar alırız
Çünkü sürekli gidip gelmesi hiç kolay değil. Maddi yanı da apayrı dert zaten. Ama yine de bu güvensizlikle Almanya’da devam edemezdim.
Upuzun oldu, kusura bakmayın

Aynen, bizim de öyle Allah ne verdiyse
Bir de her seferinde uçak bileti, kalacak yer vs derken ben en iyisi yazmayayım dedim Ama dediğiniz gibi, inşallah güzel sonuçlara, o zaman hepsi unutulup gidecek

Ben bi arkadaşım aynı şekilde kistleri var ve daha bekarken ameliyat olman lazım diyip ameliyat ediyorlar. Tani oda bilmiyor amh faln. Sonra evleniyor çocuğu olmayınca öğreniyorki amh 0 bişey ama kaç unuttum yani 2 yumurtası var
Amaliyat olunca yumurta rezervi bitiyor resmen
Ve hala mevcutta kistleri var
Ama dr kistleri almadan tüp bebek yapıcaz diyor. Havuz yöntemiyle 2 defa yumurta toplandı
Sonuç olarak şuan bebeişi doğdu 7 aylık fln ve hala çikolata kistleri onunla alınmadı. Bu arada ilk denemede hamile kaldı. Amh bu seviyede ama yaşıda 30un altında yani ameliyat yüzünden menopoz eşiğine gelmiş

İşte insan böyle sorumsuzluğa inanamıyor bazen
Arkadaşınız adına çok sevindim Sağlıkla büyütsün inşallah
Darısı bizim başımıza

Eklentiler

• IMG_20220901_061832.webp
    39,2 KB · Görüntüleme: 71
  • IMG_20220901_061827.webp
    30,9 KB · Görüntüleme: 64
Ah olurmu ne kusuru ne güzel yazmıssınız anlatmıssınız ..Ben bahçecide rezil olunca bana göre reziilik (53yumurta 1( tek embriyo) kalması kafayı yiycektim ağla ağla helak oldum 3 senedir bu tüp bebek işleri içerisindeyim ve sonra kiminle konuştuysam tek embriyosu kalmış . Sonra işleyişi az çok anladım . Onların gözünde potansiyel müşterisin ve seni hasta değil para olafak görüyorlar . ( kaldıki doktorum mesela aşırı da ilgiliydi ( yada öyle gösteriyordu) ) neyse tabi ilk işin içindeyken bunları görememiyorsun . İnstagramdan sayfa sayfa reklamları yapılıyorgözün boyanmış gidiyorsun . Sonra zaten kalan tek embriyomu transfer ettiler ( kaldıysa) eğer paranın kalan kısmını ödememek için transfer ediyoruz demiyolarsa . Çünki ne hikmetse herkesin bir embriyosu kalıyor .
Telefon da negatif diye aradığımda üzüntülüyüm canım yanıyor . Kadın dalga geçer gibi hanımefendi neden üzülüyorsunuz gençsiniz nolacak denersiniz bir kez daha 2 ay dinlenin merkezimizi tekrar arayın gibi alaycı tavırlar sergilediler .Sonra 2 senee ye yakın aradılar . Almanyada ben ilk bulduğum merkeze gitmedim 4/5 yere gittim hepsini dinledim hangisi en çok içime sindiyse oraya gittim . Bu sırada haşimoto tehşisi koyuldu ve tüp bebek merkezi opu sonrası beni acil Endokrinolojiye gönderdi (7/8 ay) Endokrinoloji doktorum onay vermedi ve ben transfer olamadım . İlaç dozum multikistisyik olduğum için Ona göre ayarlandı ( ben gonal f leri vs kaldıramıyorum) bahçecinin verdiği dozda opuya 10 gün kala baygın yattım kendimde pek değildim . Burası ilaç dozumu ayarladı Türkiye deki tedavime göre daha insanı şartlar altındaydım . Baygın değildim en azından . Sonra 10 yumurtam gelişti döllendi embriyo schutz kanunu altında almanyada 1 gün sonra döllenmenin direk dondurmaları lazım embriyo haline getiremiyorlar yasak . Donduruldu ben 2 dene yaptım 2 side 3 gün iki şer embriyoydu biri şuandaki .. diğeri negatif oldu ( naturek siklus denendi) vücutum ilaçlara yopun trpki gösterdiği için doktorum birde böyle deneyelim kendi işleyişinde dedi o negatif ti az önce test yaptım 10 cu günüm buda negatif. Ama bu kilinik hakkında negatif oldu diye kötü konuşamam Allah ın işi . Zaman vakit hayırlısı derim . Fakat bahçeci bana göre tam bir fiyasko .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…