- 20 Eylül 2018
- 4.433
- 3.147
- 133
- 33
- Konu Sahibi melekomelek
-
- #11.441
Hayırlı olsun canım hakkindaKızlar ben tedaviye tekrar başlama kararı aldım... Tedavi sonra ilk adetim geldi ben bir iki sdet daha bekler öyle başlarım diyordum ama bu ay tekrar başlıyoruz... Tedavi yöntemini değiştirdi doktorum ve ayrıca kromozom kan tahlili istedi benden ve eşimden... Kafamda deli sorular
Teşekkür ederim canımGeçmiş olsun canım ne dedi doktor sonuçlarına ben bir kez rahim filmi çektirdim anestezili ve sonrasını rahat geçirmiştim bir kaç gün adet kanaması gibi kanama ve adet sancısı gibi sancım olmuştu...
Umarım herşey yolunda giderTeşekkür ederim canımbu ikinci rahim filmim birincisinde sonradan fark edildi rahim içinde tüberküloz dan suphelendiler.Devlet Hastanesi'ne gittim doktorum muayene etti benden 2 ncı rehin filmini ve ofis Histeroskopi istedi .Dün rahim filmini cektirdim çok ağrım var ve kanamam da var ilk yaptirdigimda sadece az bir ağrı olmuştu şimdiki daha şiddetli sonuçları daha doktora göstermedim ofis Histeroskopi de cekindikten sonra doktor ne dicek bilmiyorum bende merak ediyorum umarım kötü bişey çıkmaz Ona göre tedaviye başlayacağım
Bir tarafım heycanlı bir tarafımsa tedirgin inşallah bizde pozitif sonuçları görürüz bekleycektim 1-2 adeti daha ama gitmişken eşimdede o isteği beklentiyi görünce başlama kararı aldımHayırlı olsun canım hakkindaİnşallah güzel sonuclarla gelirsin .Umarım bende sorunsuz bir şekilde başlarım
MaşallahKızlar 503 değer
Merhaba, öncelikle geçmiş olsun. Bildiğim kadarıyla histereskopi ve ofis histereskopi her ikisi de kamerayla girip bakma ancak ofis histereskopi daha ince aletler ile ameliyathane şartları gerekmeksizin yapıldığı için ve bu nedenle daha maliyetsiz olduğu için tanısal işlemlerde tercih ediliyor. İnşallah işinin ehli içine sinen bir yer bulursun, sonucun da temiz çıkarKeşke benimde öyle olsa ilk iyiydi ikinci kötü oldu bende 2 kez yaptırdım hiskoroskopi değil bu benim yaptıracağım ofis hiskoroskopi kamerayla girip bakiyolarmis daha farklı bir işlem umarım benimde geçer bir an önce tuvalete bile yaparken ağrı cekiyorum
Korkular bitmiyor kese var olacak mı kalp atışı olacak mı off bekle durMaşallahAllah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin canım
Umarım canım İnsalalhUmarım herşey yolunda gider
Canm çam sahurada mı çektirdin? Sanırım orada.. Sana demiştim ya kim memnunmuş ordan diyeTeşekkür ederim canım vala ne cihazı kullandılar bilmiyorum Avcılar'da özel hastanede yaptırdım birincisi bu kadar kotu değildi ve kanamam yoktu 2 ncisi çok kötü oldu kendime gelemedim çok ağrım var kanamam azaldı biraz ama var hayla bu kadar tahmin etmemiştim kötü olucagini
Merhaba canım ikisininde nasıl bir işlem olduğunu açıkçası bilmiyorum ilk defa yaptiricam bende evet ofis Histeroskopi biraz daha ince aletlerle yapılan tamda anlatiginiz gibi bende arastirmasini yaptım biraz ama yine de korkuyorum ağrılı ve kanamali olduğunu biliyorum evet ağrı kesici ve antibiyotik verdiler ama ben almadım açıkçası sadece ağrı kesici kullanıyorum.Cunku tedaviye gittiğim doktor görmeden bir daha ilaç alıp kullanmak istemedim boşa gidicek diye ilaçlar çünkü her doktor farklı ilaç verip yarıda kesiyor şu an ki doktorum da bir gorsun istedim rahim filmimi bende de de olabilir mi enfeksiyon çünkü bende yaparken acı ve ağrı çekiyorum tam olarak tüpler açık mı kapalı mı bilmiyorum 2 kere yaptırdım bence ikisindede olsaydı acarlardi diye düşünüyorum doktor doğru düzgün açıklama bile yapmadı amaliyeta gidiyor diye ofis Histeroskopi de olup sonucu çıkınca onunda ona göre tedaviye başlamak istiyorum.Benim asıl doktorum Kıbrıs'ta zaten ona herşeyi iletiyorum.Rahimde içinde diğer rahim filmimde tüberküloz dan suphelendiler o yüzden de devlet Hastanesi'nde tekrar yaptırıyorum ama anestesiz yapamam çok ağrılarım oluyor tam olarak ne olduğunu öğrenmek gerekiyor yaniMerhaba, öncelikle geçmiş olsun. Bildiğim kadarıyla histereskopi ve ofis histereskopi her ikisi de kamerayla girip bakma ancak ofis histereskopi daha ince aletler ile ameliyathane şartları gerekmeksizin yapıldığı için ve bu nedenle daha maliyetsiz olduğu için tanısal işlemlerde tercih ediliyor. İnşallah işinin ehli içine sinen bir yer bulursun, sonucun da temiz çıkar
Bu arada antibiyotik verdiler mi rahim filmi sonrası, ben de 2.sinden sonra idrar yaparken ağrı çekmiştim meğerse enfeksiyon olmuş o yüzden merak ettim.
Arkadaşların önerdiği echomarda kapalı tüpleri açmak için selektif salpinografi yapılıyor bu arada, benim ikisi de tıkalıydı açtılar orada ama malesef biri şiş çıktı.
Teşekkür ederim canımCanm çam sahurada mı çektirdin? Sanırım orada.. Sana demiştim ya kim memnunmuş ordan diyeişte yaptıkları en ufak işlemi bile gördün.. çok çok geçmiş olsun. ben orada ölümlerden döndüm inanki kabus gibi günlerdi şaka gibi işlem yapıyorlar
Hadi hsg çektirmişsin
Ama histeroskopiyi orda olmamanı öneriyorum canım güzel bi dr bul.
Çünkü hsg böyle bi işlem değil bak görüyorsun ne olmuşsun en ufak işlemde bile süründürüyorlar insanı
Ufak işlem olarak gözükebilir ama tedaviyi etkilicek daha büyük maddi manevş sonuçlara sebep olabilir.
Sadece tavsiyem..
Yaşadığım için biliyorum.
İyi yapmışsin canım sonuçta bir şekilde baslayacaktin ha geç ha erken bence yaşta geçmeden iyi bir karar vermişsin beklemek zor ama içini ferah tut rabbim neyi nasıl nasip ettiyse o olsun inşallahBir tarafım heycanlı bir tarafımsa tedirgin inşallah bizde pozitif sonuçları görürüz bekleycektim 1-2 adeti daha ama gitmişken eşimdede o isteği beklentiyi görünce başlama kararı aldım
Merhaba.Sizde kese ne zaman gorundu.Hcg kacdi olanda gorunur yaniKorkular bitmiyor kese var olacak mı kalp atışı olacak mı off bekle durtabiki buna çok şükür
Merhaba burda hcg degerlerini de yazsalar guzel olur.Birinci ve ikinci hcg degerleriKimse yok mu kızlarrrrrrrrr
Benim bugün ilk değer 508 pazartesi 2. Değeri istedi cuma da kese dediMerhaba.Sizde kese ne zaman gorundu.Hcg kacdi olanda gorunur yani
Kötü bi yerde yaptırmışsın canm yani sonrasında hafif kanama olur hafif adet ağrısı olur. Ama söyledipin gibi olmaması lazm bu tarz işlemler öncesi çok araştırmal gerekiyor. Şuan son teknoloji cihazı kullanan bir çok yer var ve anestezisiz ağrısız yapılıyor hem işlemTeşekkür ederim canımyok cam sakura Hastanesi'nde çekinmedim rahim filmini özelde yaptırdım ilk yaptirdigim yerde ama pek memnun kalmadım doğru düzgün açıklama bile yapmadılar aslında ama iş işten geçti yok inan orada yaptırmayı düşünmüyorum ofis Histeroskopi için biraz pahalı ama mecbur özelde yaptiricam ben dayanamam mahvoldum zaten hala kanamam geçmedi dünden beri ve ağrım var idrarımı yaparken bile ağrı çekiyorum pek işe yaramadı ağrı kesici ne yaptılarsa bu kadar işlem
Canım sana hsg ve histeroskopi hakkında bilgi vereyimMerhaba canım ikisininde nasıl bir işlem olduğunu açıkçası bilmiyorum ilk defa yaptiricam bende evet ofis Histeroskopi biraz daha ince aletlerle yapılan tamda anlatiginiz gibi bende arastirmasini yaptım biraz ama yine de korkuyorum ağrılı ve kanamali olduğunu biliyorum evet ağrı kesici ve antibiyotik verdiler ama ben almadım açıkçası sadece ağrı kesici kullanıyorum.Cunku tedaviye gittiğim doktor görmeden bir daha ilaç alıp kullanmak istemedim boşa gidicek diye ilaçlar çünkü her doktor farklı ilaç verip yarıda kesiyor şu an ki doktorum da bir gorsun istedim rahim filmimi bende de de olabilir mi enfeksiyon çünkü bende yaparken acı ve ağrı çekiyorum tam olarak tüpler açık mı kapalı mı bilmiyorum 2 kere yaptırdım bence ikisindede olsaydı acarlardi diye düşünüyorum doktor doğru düzgün açıklama bile yapmadı amaliyeta gidiyor diye ofis Histeroskopi de olup sonucu çıkınca onunda ona göre tedaviye başlamak istiyorum.Benim asıl doktorum Kıbrıs'ta zaten ona herşeyi iletiyorum.Rahimde içinde diğer rahim filmimde tüberküloz dan suphelendiler o yüzden de devlet Hastanesi'nde tekrar yaptırıyorum ama anestesiz yapamam çok ağrılarım oluyor tam olarak ne olduğunu öğrenmek gerekiyor yani
Rahim filminde ağrı ve kanama zaten oluyormuş ben anaztezili oldum zaten ama hangi doktor iyi hangi hastane daha donanımlı bilemiyorum birde ilk defa yaptıracağım için korkuyorum zamanımda çok kalmadı bir an önce biyer bulup yaptırmam lazim işlemi hiskoroskopi değil canım ofis Histeroskopi iki tane var ve heryer yapmıyor zaten her hastanede yok bu işlem çok araştırıp sordum ve dediğin gibi çok pahalı ve o rakamları vericek gücüm yok şu an için ama hayla araştırıyorum bakalım inşallah bulurum iyi bir hastane ve doktorKötü bi yerde yaptırmışsın canm yani sonrasında hafif kanama olur hafif adet ağrısı olur. Ama söyledipin gibi olmaması lazm bu tarz işlemler öncesi çok araştırmal gerekiyor. Şuan son teknoloji cihazı kullanan bir çok yer var ve anestezisiz ağrısız yapılıyor hem işlem
Zatn bu bir ameliyat değil hsg rahim filmi yani bu denli duruma sokmaması gerekiyordu seni
Evet canm histeroskopi pahalı ama daha kötü bir sonuç olmaması adına taştırıp düzgün uzman bi hekime yaptırmak gerek
Ben histeroskopiyi 12,400₺ yaptırdım malesef çok fazla tutar
Ağrı kesici iç bol bol su iç biraz uyuma çalış bakalım belki uyandığın da hafiflemiş olur
Birde bu işlemin ağrısız olacağını düşünmüyorum kime sorduysam kolay bir işlem değil dediler basit olabilir ama kimi için benim için çok zor olacağını düşünüyorum sonuçta kamerayla inceleniyor ve bir şey çıkarsa polip miyom yapışıklık gibi orada müdahale ediyorlar o şekilde ben tekrar bir işlem yaptiramam ve dayanamam benim için çok zor gerçekten ağrı kesici içiyorum canım pek faydasini göremedimKötü bi yerde yaptırmışsın canm yani sonrasında hafif kanama olur hafif adet ağrısı olur. Ama söyledipin gibi olmaması lazm bu tarz işlemler öncesi çok araştırmal gerekiyor. Şuan son teknoloji cihazı kullanan bir çok yer var ve anestezisiz ağrısız yapılıyor hem işlem
Zatn bu bir ameliyat değil hsg rahim filmi yani bu denli duruma sokmaması gerekiyordu seni
Evet canm histeroskopi pahalı ama daha kötü bir sonuç olmaması adına taştırıp düzgün uzman bi hekime yaptırmak gerek
Ben histeroskopiyi 12,400₺ yaptırdım malesef çok fazla tutar
Ağrı kesici iç bol bol su iç biraz uyuma çalış bakalım belki uyandığın da hafiflemiş olur
Aynen anlıyorum biliyorum ama bazı doktorlar orada da müdahale ediyolarlar öyle bir işlem varsa ben ilk olduğu için çok ağrılarım oluyor onun için ne kadar basit yada kolay gelsede ben dayanamam biliyorum eğer o şekilde yaparlarsa zaten ben büyük ihtimal işleme baslatamam kesin yarıda kalır bir işe yaramaz o yüzden uyutmalari daha iyi görmek duymak istemiyorumCanım sana hsg ve histeroskopi hakkında bilgi vereyim
Şimdi eğer tüpler kapalıyaa hsg de tüpler açılıyor diye bi işlem yok
Hsg bir rahim filmidir. Yani bi işlem değildir. Tazikli ilaçlı suyla tüplere ilaçlı sıvı verilir sıvı içlerinden geçerse açık sıvı yarıda kalırsa kapalımı anlamına gelir. Tüpler kapalıysa açma gibi bi işlem değildir. He hafif bi tıkanıklık varsa film için verilen tazzikli suyun basıncıyla hafif tıkanıklılık açılabilir. Yani ama burdaki amaç tıkanıklığı açmak değildir. Açıkmı kapalımı bunun filmini çekmektir. Bunun sonucunuda dokorum sana söyler. Filmi çeken değil. Ciger filminin sonucunu nasıl dr soyluyor emarın sonucu ceken soylemıyor dımı o hesaphisteroskopi de bir ameliyattır kamerayla içeri girilir polip miyom perde tıkanıklık gbi anomali varsa onlar tedavi edilir. Ofis histeroskopi ise daha basit halidir yani ofis ortamında bile yapılabilir demektir sadece tanı amaçlı yapılır yine kamerayla içeri girilip bi sorun var mı diye bakılır. Varsa histeroskopi ameliyatı olman gerekebilir. Yoksa sadece tanı amaçlı yapılmış bi işlemdir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?