- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
- #39.441
Çok geçmiş olsun canım Ne diyebilirim ne söyleyebilirim Bilmiyorum çok şükür ki canınız sağ Rabbim çok güzel günler yaşatsın bundan sonra .Kızlar hepinize çok teşekkür ederim, çok sormuşsunuz beni. Daha kafam yeni kendine geliyor, gözümü ne zaman kapatsam o ana gidiyorum.
Gece 3,30 gibi Ali uyandı, emzirdim uyuttum. Normalde eşim ben ve Ali oturma odasında uyuyoruz. Ben 3 ten sonra uyutup süt sağıp eşime veriyorum, bir dahaki uyanmasına o besliyor, ben de yatak odasına geçip yatıyorum o şekilde yaptık. Süt sağıp bıraktım. Geçtim yatak odasına. Eşim odada Ali ile beraber kaldı.
5 dk sonra falan eşim yatak odasına yanıma geldi. Uykum kaçtı, e bebekte indirim varmış ihtiyaç var mı dedi, bebeğe oyun halısı falan bakıyoruz. Saat 4,10 civarı. Biraz baktık bazı ürünleri sepete ekledik derken yatak bi gitti geldi, arada küçük depremler olur önce önemsemedik sadece birbirimize baktık. Sonra asıl vuruş geldi, sanki yerden bir şey tüm gücüyle bizi havaya fırlattı. Hemen yatağın yanına yere yattık, ama nasıl sallandığını kelimelerle ifade edemem. Biz yatak odasında eşimle, oğlum içerde tek başına. Ama mümkün değil hareket edemiyorsunuz. Ben Allahım diye bağırıyorum eşim oğlum diye. Sonra duvarlar düşmeye başladı, önümüzde gardırop bir gelip bir gidiyor üstümüze düştü düşecek. İçerden çatır çutur sesler geliyor, duvarlar dökülmeye devam ediyor üstümüze. Her şey bitti dedim tamam. Ve o deprem bitmek bilmedi. Hafifleyince hemen fırlayıp alinin yanına koştum, hala uyuyordu oğlum. Elime aldığım gibi kapıyı açtım aşağıya kaçan birinin eline verdim. Aşağıya götür kurtar oğlumu dediğimi hatırlıyorum. Evde arabanın anahtarını arıyoruz eşimle her yer birbirine girmiş. Sonra bulduk koşa koşa aşağı kaçtık. Ortalık ana baba günü arabayı siteden çıkartamıyoruz. Tam o sırada 6 şiddetinde bir artçı daha oldu. Herkes birbirini ezecek o derece. Ortalık yağmur göz gözü görmüyor, buz gibi. Bir şekilde çıktık siteden açık bir alana koyduk arabayı. 3 saat bekledik sonra eşimin köyüne gittik 45 dk mesafede. Ev sağlamdı eve çıktık ali perişan oldu, birkaç saat sonra 2. Deprem oldu, oraya daha yakın. Aynı ilk deprem kadar şiddetli. Eşimin köyü diz boyu kar. Dışarı kaçtık karların içinde buz gibi, bir gece arabada kaldık. Sabaha yakıt azalmış, kriz var kimsede yakıt yok. Kayseriye yola çıktıık mahşer gibi bir yol. 2 saatlik yolu 7 saatte geldik. Ali çok huysuz o günden beri, asla uyumuyor. Ben yorgunum, evden bir şey alamadık. Ne olacak bilmiyoruz. Şuan hiçbir şeysiz bir şekilde dayısının verdiği bir odada kalıyoruz. Yarına ne olacak bilmiyorum. Öğrencilerim ölmüş, gruba isimlerini yazıyorlar, sürekli ağlıyorum.
unutmazsın belki ama en azından yaşayacağın güzel günler merhem olur bu yarana