2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Arkadaşlar benim doğum pakedimin içinde ikili test var ekstra para vermeyeceğim fakat ikili testi kendi doktorun yapacak zaten hastanede perinatolog yok. İlk defa öğreniyorum 2liyi perinatoloğun yapması gerektiğini bilseydim doğum pakedi satın almadan başka yerde yaptırırdım. İçime dert oldu şimdi normal doktorlar anlamıyor mu?
Bi de bana 12. Haftanda gel dedi ama hiç 2 li yapcam falan demedi. Önceden ayrı randevu almam gereken bi sey mi? Yoksa normal doktor randevuma gittiğimde doktorum ikili tarama yapcaz simdi diye diyecek mi?

Valla aynı sorular bende de var. Gidince görecez sanırım ne olacak

Bende sıfır bilgi önden gidenlerden tecrübe edeceğiz artık

Bilen , tecrübeli arkadaşlarımdan bu çok önemli konu için cevap bekliyoruz

Çarşamba günü doktora gittim iki seçenek sundu istersen 2li yap istersen fetal dna yaptır diye. 2li ye 2 hafta fetal dna ya 1 hafta sonra gelirsin demişti Ben de bugün tahlil sonuçlarını gösterirken 2li taramaya karar verdim dedim. O zmaan 2 hafta sonraya randevu al dedi. Ben de randevu merkezini aradım test günü için 11.de doktoruma 11.30 da ayrıntılı ultrasona bakan doktora rabdevu verdiler. Ayrıntılı ultrasona bakan doktorun bölümünü unuttum ama neydi

Ya benim dr niye demedi ki bi daha geldiğinde 2 li test yapılması lazım diye hiç bilgi vermedi. 2 ayrı doktorun yapcağına da çok şaşırdım şu an iki farklı randevu saatine en kötü ihtimalle mesaj atıp sorucam çok teşekkür ederim. Sizin özel hastane ya da özel klinik mi

Ben de bilmiyordum özellikle sordum ayrıntılı ultrasona başka bi uzman bakacakmış. 11-14 hafta arası yapılıyormuş 2li. hatta kararımı söyleyince 2lii testinde bi genel varmış sanırım bi de ayrıntılı var dedi. Ben dr ayrıntılı olan olsun diyince tabi biz de onu isteriz genelde dedi. Özel hastane canım emsey hastanesi

Yaaaaa cokkk sevindiimm Allahim saglikli bir sekilde kucaginiza almayi nasip etsiinn Grubun ilk prensesiiii hosgeldiii
rinapera senin kızın bizim içimizi kıpır kıpır etti ya hu
Hepimizi sardı bir cinsiyet heyecanı

Sağlıkla gelsin inşaallah kızın
Allah sağlıkla sıhhatle kucağına almayı nasip etsin canım kızını
rinapera canım gözün aydınnn prenses annesi oluyorsun. Allah kızının ömrünü bahtını yolunu açık etsin
Sağolun teyzeleri çok teşekkür ederiz sizler de en kısa zamanda öğrenirsiniz inşallah çok güzel bir duyguymuş

Valla aynı sorular bende de var. Gidince görecez sanırım ne olacak

Bende sıfır bilgi önden gidenlerden tecrübe edeceğiz artık

Bilen , tecrübeli arkadaşlarımdan bu çok önemli konu için cevap bekliyoruz
Ayın 31 nde gidicem hepinizi bilgilendiririm bakalım özel sağlık sigortası kapsamında mı değil mi, değilse ne kadar alicak, ayrı doktor mu yapicak bana doktorum ikili tarama testinin kanla alındığını söyledi ultrasona kendisi bakicakti şimdi burda ayrı doktor bakıyor deyince kafam karıştı öğrenelim bakalım

Belki bir sertifikası falan vardır, her doktorda yoktur. O yüzden değişik şeyler oluyordur

rinapera canim saglikla kucağına al minik kızını darısı bizim basimiza benim daha randevuma 9 gun var bakalim cinsiyet tahmini yapacak mi sen ramzi teorisine bakmis miydin ne gözüküyordu kiz mi erkek mi acaba?

Selam kızlar ben de dün Zeynep Kamile gittim. Gitmişken 2 li tets zamanı olduğu için uzun uzun USG baktı doktor burun kemigini gördü ense kalınlığı için pozisyon ideal de olmadığı için testi yapmadı ama genel olarak yorumu iyiydi 14. Haftaya kadar istersem testi yaptirabilecegimi söyledi ama ben gerek duymuyorum. Sonuçta gebeliğe devam kararımı etkilemeyecek bir test için stres yapmaya değmez bana göre.şansima doktorun asistanı yanındaydı ve ona göstermek için uzun uzun USG ile inceleme ve açıklama yaptı kendi doktorum bu kadar açıklama yapmıyor cinsiyet için birsey söylemek istemedi bu haftalarda yanılma payının yüksek olduğunu söyledi.son olarak her muayenede günü ile tam uyumlu cikiyordu minik ama bu sefer 8 gün önde çıktı şimdilik sorun değil ama sonrası için görüntülerini sakla dedi... Erken döllenme olmadığına eminim. İnşallah şeker kaynaklı bir sorun olmaz gerçi öyle olsa bu haftalarda değil daha çok 20 den sonra fark eder diye düşünüyorum. Cinsiyet öğrenenler olmuş hayırlı uğurlu olsun hepinize okuyamadiklarim var inşallah herkes iyidir

canım benim doktorum perinatolog değil. bugün ultrasondan baktı ense kalınlığı ölçtü burun kemiğini göremedik bebek pozisyonundan dolayı.
sonra ikili test için sordu yaptıracak mısın diye ben de kararsızdım o an yaptırayım dedim bir form doldurdu kan verdim 14 haziranda çıkacak dedi sonuçlar telefonla ararsın bilgilendirme yaparım dedi. hiç perinatalog falan bahsetmedi.

Selam. Herkes için cevap vereyim ikili testi perinatolog yapması gibi bir zorunluluk yok. Ancak geçmiş kayıpları olanlar için perinatolog cihazları daha iyi olduğu için (4 boyutlu) daha kapsamlı bakmak adına yönlendiriliyor. Kısacası ikili testi perinatolog yapması için "riskli gebe" kabul edilmen gerek. Ancak 24. Haftada yapılan ayrıntılı ultrasonu muhakkak perinatolog ya da radyoloji uzmanı gerçekleştirmektedir. Çünkü buna ilişkin cihazlara ihtiyaç duyulmaktadır. Umarım yardımcı olmuştur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…