- 29 Mart 2021
- 1.074
- 1.683
- 53
- 32
- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
-
- #7.641
Valla aynı sorular bende de var. Gidince görecez sanırım ne olacakArkadaşlar benim doğum pakedimin içinde ikili test var ekstra para vermeyeceğim fakat ikili testi kendi doktorun yapacak zaten hastanede perinatolog yok. İlk defa öğreniyorum 2liyi perinatoloğun yapması gerektiğini bilseydim doğum pakedi satın almadan başka yerde yaptırırdım. İçime dert oldu şimdi normal doktorlar anlamıyor mu?
Bi de bana 12. Haftanda gel dedi ama hiç 2 li yapcam falan demedi. Önceden ayrı randevu almam gereken bi sey mi? Yoksa normal doktor randevuma gittiğimde doktorum ikili tarama yapcaz simdi diye diyecek mi?
Bende sıfır bilgiArkadaşlar benim doğum pakedimin içinde ikili test var ekstra para vermeyeceğim fakat ikili testi kendi doktorun yapacak zaten hastanede perinatolog yok. İlk defa öğreniyorum 2liyi perinatoloğun yapması gerektiğini bilseydim doğum pakedi satın almadan başka yerde yaptırırdım. İçime dert oldu şimdi normal doktorlar anlamıyor mu?
Bi de bana 12. Haftanda gel dedi ama hiç 2 li yapcam falan demedi. Önceden ayrı randevu almam gereken bi sey mi? Yoksa normal doktor randevuma gittiğimde doktorum ikili tarama yapcaz simdi diye diyecek mi?
Bilen , tecrübeli arkadaşlarımdan bu çok önemli konu için cevap bekliyoruzArkadaşlar benim doğum pakedimin içinde ikili test var ekstra para vermeyeceğim fakat ikili testi kendi doktorun yapacak zaten hastanede perinatolog yok. İlk defa öğreniyorum 2liyi perinatoloğun yapması gerektiğini bilseydim doğum pakedi satın almadan başka yerde yaptırırdım. İçime dert oldu şimdi normal doktorlar anlamıyor mu?
Çarşamba günü doktora gittim iki seçenek sundu istersen 2li yap istersen fetal dna yaptır diye. 2li ye 2 hafta fetal dna ya 1 hafta sonra gelirsin demişti Ben de bugün tahlil sonuçlarını gösterirken 2li taramaya karar verdim dedim. O zmaan 2 hafta sonraya randevu al dedi. Ben de randevu merkezini aradım test günü için 11.de doktoruma 11.30 da ayrıntılı ultrasona bakan doktora rabdevu verdiler. Ayrıntılı ultrasona bakan doktorun bölümünü unuttum ama neydiArkadaşlar benim doğum pakedimin içinde ikili test var ekstra para vermeyeceğim fakat ikili testi kendi doktorun yapacak zaten hastanede perinatolog yok. İlk defa öğreniyorum 2liyi perinatoloğun yapması gerektiğini bilseydim doğum pakedi satın almadan başka yerde yaptırırdım. İçime dert oldu şimdi normal doktorlar anlamıyor mu?
Ya benim dr niye demedi ki bi daha geldiğinde 2 li test yapılması lazım diye hiç bilgi vermedi. 2 ayrı doktorun yapcağına da çok şaşırdım şu an iki farklı randevu saatine en kötü ihtimalle mesaj atıp sorucam çok teşekkür ederim. Sizin özel hastane ya da özel klinik miÇarşamba günü doktora gittim iki seçenek sundu istersen 2li yap istersen fetal dna yaptır diye. 2li ye 2 hafta fetal dna ya 1 hafta sonra gelirsin demişti Ben de bugün tahlil sonuçlarını gösterirken 2li taramaya karar verdim dedim. O zmaan 2 hafta sonraya randevu al dedi. Ben de randevu merkezini aradım test günü için 11.de doktoruma 11.30 da ayrıntılı ultrasona bakan doktora rabdevu verdiler. Ayrıntılı ultrasona bakan doktorun bölümünü unuttum ama neydi
Ben de bilmiyordum özellikle sordum ayrıntılı ultrasona başka bi uzman bakacakmış. 11-14 hafta arası yapılıyormuş 2li. hatta kararımı söyleyince 2lii testinde bi genel varmış sanırım bi de ayrıntılı var dedi. Ben dr ayrıntılı olan olsun diyince tabi biz de onu isteriz genelde dedi. Özel hastane canım emsey hastanesiYa benim dr niye demedi ki bi daha geldiğinde 2 li test yapılması lazım diye hiç bilgi vermedi. 2 ayrı doktorun yapcağına da çok şaşırdım şu an iki farklı randevu saatine en kötü ihtimalle mesaj atıp sorucam çok teşekkür ederim. Sizin özel hastane ya da özel klinik mi
Yaaaaa cokkk sevindiimmAllahim saglikli bir sekilde kucaginiza almayi nasip etsiinn Grubun ilk prensesiiii hosgeldiii
rinapera senin kızın bizim içimizi kıpır kıpır etti ya hu
Hepimizi sardı bir cinsiyet heyecanı
Sağlıkla gelsin inşaallah kızın
Allah sağlıkla sıhhatle kucağına almayı nasip etsin canım kızını
Sağolun teyzeleri çok teşekkür ederizrinapera canım gözün aydınnn prenses annesi oluyorsun. Allah kızının ömrünü bahtını yolunu açık etsin
Arkadaşlar benim doğum pakedimin içinde ikili test var ekstra para vermeyeceğim fakat ikili testi kendi doktorun yapacak zaten hastanede perinatolog yok. İlk defa öğreniyorum 2liyi perinatoloğun yapması gerektiğini bilseydim doğum pakedi satın almadan başka yerde yaptırırdım. İçime dert oldu şimdi normal doktorlar anlamıyor mu?
Valla aynı sorular bende de var. Gidince görecez sanırım ne olacak
Bende sıfır bilgiönden gidenlerden tecrübe edeceğiz artık
Ayın 31 nde gidicem hepinizi bilgilendiririm bakalım özel sağlık sigortası kapsamında mı değil mi, değilse ne kadar alicak, ayrı doktor mu yapicakBilen , tecrübeli arkadaşlarımdan bu çok önemli konu için cevap bekliyoruz
Belki bir sertifikası falan vardır, her doktorda yoktur. O yüzden değişik şeyler oluyordurAyın 31 nde gidicem hepinizi bilgilendiririm bakalım özel sağlık sigortası kapsamında mı değil mi, değilse ne kadar alicak, ayrı doktor mu yapicakbana doktorum ikili tarama testinin kanla alındığını söyledi ultrasona kendisi bakicakti şimdi burda ayrı doktor bakıyor deyince kafam karıştı öğrenelim bakalım
Çokk güzel görünüyorsunuz, tebrik ederim çok sevindimKizlarrrr haklı çıktınız
canım benim doktorum perinatolog değil. bugün ultrasondan baktı ense kalınlığı ölçtü burun kemiğini göremedik bebek pozisyonundan dolayı.Arkadaşlar benim doğum pakedimin içinde ikili test var ekstra para vermeyeceğim fakat ikili testi kendi doktorun yapacak zaten hastanede perinatolog yok. İlk defa öğreniyorum 2liyi perinatoloğun yapması gerektiğini bilseydim doğum pakedi satın almadan başka yerde yaptırırdım. İçime dert oldu şimdi normal doktorlar anlamıyor mu?
Selam. Herkes için cevap vereyim ikili testi perinatolog yapması gibi bir zorunluluk yok. Ancak geçmiş kayıpları olanlar için perinatolog cihazları daha iyi olduğu için (4 boyutlu) daha kapsamlı bakmak adına yönlendiriliyor. Kısacası ikili testi perinatolog yapması için "riskli gebe" kabul edilmen gerek. Ancak 24. Haftada yapılan ayrıntılı ultrasonu muhakkak perinatolog ya da radyoloji uzmanı gerçekleştirmektedir. Çünkü buna ilişkin cihazlara ihtiyaç duyulmaktadır.Arkadaşlar benim doğum pakedimin içinde ikili test var ekstra para vermeyeceğim fakat ikili testi kendi doktorun yapacak zaten hastanede perinatolog yok. İlk defa öğreniyorum 2liyi perinatoloğun yapması gerektiğini bilseydim doğum pakedi satın almadan başka yerde yaptırırdım. İçime dert oldu şimdi normal doktorlar anlamıyor mu?
Evet erkek olsa hemen belli eder kendini11+5 benim bugün hem doktorum hemde ultrason doktoru (ismi nedir bilemedim) %70 erkek dediler henüz küçükmüş ama tahminleri bu yöndeydi belki sizinki de belli olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?