2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Eliz
Eşimin ailesinde S harfiyle başlayan isim takıntısı var :)) soyismimiz de S ile başlıyor. O nedenle kız yada erkek farketmez S ile başlayacak :)))

Kızlar ikili tarama için yazdıklarınızı yeni okudum. ikili taramada perinotoloğa yönlendirildiğini ilk defa duyuyorum. Hem bana hem çevremdeki herkese ikili taramanın ultrason kısmını kendi doktoru yapmıştı. Zaten sadece burun kemiği oluşmuş mu diye bakılıyor ve ense kalınlığı ölçümü yapıyor. Bunu kadın doğum uzmanı olan her doktor yapabilir. Ve bu benim normal muayene ücretime dahildi ayrıca ücret ödemedim. Sadece kan tahlili kısmı için hastaneye ücret ödedim. Neden bazılarınızı perinotoloğa yönlendirdi çok şaşırdım.

Sebepsiz su gelişi ve erken doğum öyküm var ben zaten perinatolog takibindeyim diğer arkadaşların da düşük öyküsü vardır

Sebepsiz su gelişi ve erken doğum öyküm var ben zaten perinatolog takibindeyim diğer arkadaşların da düşük öyküsü vardır
ama zaten senin doktorun perinotologmuş canm , yine kendi doktorun yapıyor. İkili taramada bakılan şeylerin erken doğum yada düşükle bir alakası yok ki. Yani şaşırdım hiç duymadım böyle bişey.

buarada ben de perinotoloğa gidiyorum. 34.haftada suyum gelmişti doğum yapmıştım. Riski gebelik şuan benmki de.

Hiç endişelenme benim 5. Haftada bir kesildi bir daha da yorgunluk dışında belirtim kalmadı.

Açıkçası bende nedenini bilmiyorum, 9+3 te gittim en son kendi doktoruma, ultrasonla bakarken gördüğüm kadarıyla hiç bir sorun gözükmüyor her şey yolunda dedi, sonrasında 11-14 hafta arasında ikili test yaptırılıyor, bu hafta arasında istediğin bi hastane de ya da burada peritanoloji den randevu alıp baktır sonuçlarla bana gel dedi, kullanılan cihazlarla alakalıdır belki bilemiyorum ki bende, inşallah yarın randevum var gideceğim bakalım

devlet hastanesi mi canım?

demek ki kendi bakamıyor, yani sonuca bakınca öyle gözüküyor enteresan bir durum. Yarın soracağım peritanoloğa bu durumu merak ettim :)
özel hastanelerin ekstra ücret alma politikasıdır diye yorumlayabiliyorum sadece :) neyse sonuçlar güzel çıksın da canm gerisi önemli değil.

Hayır canım var. Rahim ağzı açıklığı rahim kısalığı hep bu haftalarda bakılıyor

özel hastanelerin ekstra ücret alma politikasıdır diye yorumlayabiliyorum sadece :) neyse sonuçlar güzel çıksın da canm gerisi önemli değil.
yani onu bende düşündüm bi an, ama orada yaptırma zorunluluğum yoktu mesela, şöyle bi araştırma yaptım da,
''Nasıl Perinatoloji Uzmanı olunur? Bu uzmanlık dalı Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı olunduktan sonra üst uzmanlık olarak yapılır ve Perinatoloji uzmanlık diploması ile belgelenir. '' belki benim doktorumun bu belgesi yoktur, size bakan doktorların vardır, bundan dolayı da yönlendirilmiş olabilirim. dediğin gibi sonuç iyi çıksında verdiğimiz paralar hiç önemli değil

Hayır canım var. Rahim ağzı açıklığı rahim kısalığı hep bu haftalarda bakılıyor
canm ikili tarama bu amaçla yapılmıyor ama. Benim normal muayenede bu ölçümler yapılıyor genelde. 2li tarama sırasında bunlara da ayrıca bakmıştır doktor o ayrıdır. Hatta cinsiyeti bile ikili taramada söylüyorlar genelde. Ama ikili taramada asıl amaç kromozomal bozukluk taraması yapılması. bir aşaması usg ile burun kemiği oluşmuş mu ve ense kalınlığı ölçümü yapılan kısım, diğer aşaması da kandan bakılan kısım.

yok ilk hamileliğimdeki doktorum perinotolog değildi. Normal kadın doğumcuydu. O da kendisi yapmıştı.

İkili tarama öncesi ayrıntılı ultrason yapılıyor ve bunlara bakılıyor öncesinde sorunun varsa. Daha yorum yapmayacağım çünkü gereksiz uzadı bence isteyen perinatologa gitsin isteyen gitmesin bence bunu uzatmaya gerek de yok. Burada kayıp yaşamış arkadaşlar var onlar genelde sevk ediliyor. Olay bu. Devlete gidip perinatologa sevk edilen de var. Her doktorun bir bildiği vardır diyorum

allalah hem de özel hastane doktoru yani. Şaşırdım :)
Ben de sizin gibi şaşırdım benim de hep çevremde herkesin kendi doktoru yaptı(riskli gebeleri es geçiyorum.) sırff ikili için başka doktora yönlendirilen görmemiştim. Benim de şimdi ikili taramam var kendimi doktorum da perinatolog değil. Bi an acaba paket almayop da ekstra başka bi doktora mı yaptırsaydım hissi uyandırdı bende de

bak detaylı ultrason diyorsun o ikili taramadan farklı birşey. riskli gebelik durumu varsa 12.haftalarda ve 20.haftalarda iki kez detaylı ultrason yapabiliyorlar. Ama ikili tarama bu değil. Neyse bence de gereksiz uzadı. Ben sadece şaşırdığımı belirttim

hayır ya ikili tarama kesinlikle normal bir kadın doğumcu tarafından yapılabilen birşey. Hiç endişe etmeyin gönül rahatlığıyla yaptırın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…