- 18 Nisan 2022
- 915
- 1.882
- 33
- 41
- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
-
- #7.741
ElizKızlar bu arada isim öneriniz olursa çok sevinirim. Çok kullanılmayan, modern ve kibar bir isim istiyorum bizim minik kız içinerkek olsaydı hep Doruk geçiyordu içimden ama eşim küçükler arasında baya var diyordu. Belki fikir olur erkek annelerine
Sebepsiz su gelişi ve erken doğum öyküm varKızlar ikili tarama için yazdıklarınızı yeni okudum. ikili taramada perinotoloğa yönlendirildiğini ilk defa duyuyorum. Hem bana hem çevremdeki herkese ikili taramanın ultrason kısmını kendi doktoru yapmıştı. Zaten sadece burun kemiği oluşmuş mu diye bakılıyor ve ense kalınlığı ölçümü yapıyor. Bunu kadın doğum uzmanı olan her doktor yapabilir. Ve bu benim normal muayene ücretime dahildi ayrıca ücret ödemedim. Sadece kan tahlili kısmı için hastaneye ücret ödedim. Neden bazılarınızı perinotoloğa yönlendirdi çok şaşırdım.
ama zaten senin doktorun perinotologmuş canm , yine kendi doktorun yapıyor. İkili taramada bakılan şeylerin erken doğum yada düşükle bir alakası yok ki. Yani şaşırdım hiç duymadım böyle bişey.Sebepsiz su gelişi ve erken doğum öyküm varben zaten perinatolog takibindeyim diğer arkadaşların da düşük öyküsü vardır
Hiç endişelenme benim 5. Haftada bir kesildi bir daha da yorgunluk dışında belirtim kalmadı.Kızlar merhabalar, ben şu an 9+2 yim. Ama 2 gündür belirtilerim neredeyse tamamen bitti diyebilirim. Hafif karın ve bel ağrısı dışında. Bu haftalarında böyle bişey yaşayan var mı acaba. Kontrolüm cuma günü, acaba bugünden falan gitsem mi çok endişelendim
Açıkçası bende nedenini bilmiyorum, 9+3 te gittim en son kendi doktoruma, ultrasonla bakarken gördüğüm kadarıyla hiç bir sorun gözükmüyor her şey yolunda dedi, sonrasında 11-14 hafta arasında ikili test yaptırılıyor, bu hafta arasında istediğin bi hastane de ya da burada peritanoloji den randevu alıp baktır sonuçlarla bana gel dedi, kullanılan cihazlarla alakalıdır belki bilemiyorum ki bende, inşallah yarın randevum var gideceğim bakalımKızlar ikili tarama için yazdıklarınızı yeni okudum. ikili taramada perinotoloğa yönlendirildiğini ilk defa duyuyorum. Hem bana hem çevremdeki herkese ikili taramanın ultrason kısmını kendi doktoru yapmıştı. Zaten sadece burun kemiği oluşmuş mu diye bakılıyor ve ense kalınlığı ölçümü yapıyor. Bunu kadın doğum uzmanı olan her doktor yapabilir. Ve bu benim normal muayene ücretime dahildi ayrıca ücret ödemedim. Sadece kan tahlili kısmı için hastaneye ücret ödedim. Neden bazılarınızı perinotoloğa yönlendirdi çok şaşırdım.
devlet hastanesi mi canım?Açıkçası bende nedenini bilmiyorum, 9+3 te gittim en son kendi doktoruma, ultrasonla bakarken gördüğüm kadarıyla hiç bir sorun gözükmüyor her şey yolunda dedi, sonrasında 11-14 hafta arasında ikili test yaptırılıyor, bu hafta arasında istediğin bi hastane de ya da burada peritanoloji den randevu alıp baktır sonuçlarla bana gel dedi, kullanılan cihazlarla alakalıdır belki bilemiyorum ki bende, inşallah yarın randevum var gideceğim bakalım
özel hastane canım, erdem hastanesine gidiyorum, aksi bir durum görse bana söylerdi herhalde :/devlet hastanesi mi canım?
allalah hem de özel hastane doktoru yani. Şaşırdım :)özel hastane canım, erdem hastanesine gidiyorum, aksi bir durum görse bana söylerdi herhalde :/
demek ki kendi bakamıyor, yani sonuca bakınca öyle gözüküyor enteresan bir durum. Yarın soracağım peritanoloğa bu durumu merak ettim :)allalah hem de özel hastane doktoru yani. Şaşırdım :)
özel hastanelerin ekstra ücret alma politikasıdır diye yorumlayabiliyorum sadece :) neyse sonuçlar güzel çıksın da canm gerisi önemli değil.demek ki kendi bakamıyor, yani sonuca bakınca öyle gözüküyor enteresan bir durum. Yarın soracağım peritanoloğa bu durumu merak ettim :)
Hayır canım var. Rahim ağzı açıklığı rahim kısalığı hep bu haftalarda bakılıyorama zaten senin doktorun perinotologmuş canm , yine kendi doktorun yapıyor. İkili taramada bakılan şeylerin erken doğum yada düşükle bir alakası yok ki. Yani şaşırdım hiç duymadım böyle bişey.
buarada ben de perinotoloğa gidiyorum. 34.haftada suyum gelmişti doğum yapmıştım. Riski gebelik şuan benmki de.
yani onu bende düşündüm bi an, ama orada yaptırma zorunluluğum yoktu mesela, şöyle bi araştırma yaptım da,özel hastanelerin ekstra ücret alma politikasıdır diye yorumlayabiliyorum sadece :) neyse sonuçlar güzel çıksın da canm gerisi önemli değil.
canm ikili tarama bu amaçla yapılmıyor ama. Benim normal muayenede bu ölçümler yapılıyor genelde. 2li tarama sırasında bunlara da ayrıca bakmıştır doktor o ayrıdır. Hatta cinsiyeti bile ikili taramada söylüyorlar genelde. Ama ikili taramada asıl amaç kromozomal bozukluk taraması yapılması. bir aşaması usg ile burun kemiği oluşmuş mu ve ense kalınlığı ölçümü yapılan kısım, diğer aşaması da kandan bakılan kısım.Hayır canım var. Rahim ağzı açıklığı rahim kısalığı hep bu haftalarda bakılıyor
yok ilk hamileliğimdeki doktorum perinotolog değildi. Normal kadın doğumcuydu. O da kendisi yapmıştı.yani onu bende düşündüm bi an, ama orada yaptırma zorunluluğum yoktu mesela, şöyle bi araştırma yaptım da,
''Nasıl Perinatoloji Uzmanı olunur? Bu uzmanlık dalı Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı olunduktan sonra üst uzmanlık olarak yapılır ve Perinatoloji uzmanlık diploması ile belgelenir. '' belki benim doktorumun bu belgesi yoktur, size bakan doktorların vardır, bundan dolayı da yönlendirilmiş olabilirim. dediğin gibi sonuç iyi çıksında verdiğimiz paralar hiç önemli değil
İkili tarama öncesi ayrıntılı ultrason yapılıyor ve bunlara bakılıyor öncesinde sorunun varsa. Daha yorum yapmayacağım çünkü gereksiz uzadı bence isteyen perinatologa gitsin isteyen gitmesin bence bunu uzatmaya gerek de yok. Burada kayıp yaşamış arkadaşlar var onlar genelde sevk ediliyor.canm ikili tarama bu amaçla yapılmıyor ama. Benim normal muayenede bu ölçümler yapılıyor genelde. 2li tarama sırasında bunlara da ayrıca bakmıştır doktor o ayrıdır. Hatta cinsiyeti bile ikili taramada söylüyorlar genelde. Ama ikili taramada asıl amaç kromozomal bozukluk taraması yapılması. bir aşaması usg ile burun kemiği oluşmuş mu ve ense kalınlığı ölçümü yapılan kısım, diğer aşaması da kandan bakılan kısım.
Ben de sizin gibi şaşırdım benim de hep çevremde herkesin kendi doktoru yaptı(riskli gebeleri es geçiyorum.) sırff ikili için başka doktora yönlendirilen görmemiştim. Benim de şimdi ikili taramam var kendimi doktorum da perinatolog değil. Bi an acaba paket almayop da ekstra başka bi doktora mı yaptırsaydım hissi uyandırdı bende deallalah hem de özel hastane doktoru yani. Şaşırdım :)
bak detaylı ultrason diyorsun o ikili taramadan farklı birşey. riskli gebelik durumu varsa 12.haftalarda ve 20.haftalarda iki kez detaylı ultrason yapabiliyorlar. Ama ikili tarama bu değil. Neyse bence de gereksiz uzadı. Ben sadece şaşırdığımı belirttimİkili tarama öncesi ayrıntılı ultrason yapılıyor ve bunlara bakılıyor öncesinde sorunun varsa. Daha yorum yapmayacağım çünkü gereksiz uzadı bence isteyen perinatologa gitsin isteyen gitmesin bence bunu uzatmaya gerek de yok. Burada kayıp yaşamış arkadaşlar var onlar genelde sevk ediliyor.Olay bu. Devlete gidip perinatologa sevk edilen de var. Her doktorun bir bildiği vardır diyorum
Canım riskli gebelik olmasa bile dediğin haftalarda rahim boyuna bakılıyor mu bana henüz bakılmadı da doktor unutursa hatırlatayımHayır canım var. Rahim ağzı açıklığı rahim kısalığı hep bu haftalarda bakılıyor
hayır ya ikili tarama kesinlikle normal bir kadın doğumcu tarafından yapılabilen birşey. Hiç endişe etmeyin gönül rahatlığıyla yaptırın.Ben de sizin gibi şaşırdım benim de hep çevremde herkesin kendi doktoru yaptı(riskli gebeleri es geçiyorum.) sırff ikili için başka doktora yönlendirilen görmemiştim. Benim de şimdi ikili taramam var kendimi doktorum da perinatolog değil. Bi an acaba paket almayop da ekstra başka bi doktora mı yaptırsaydım hissi uyandırdı bende de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?