- 18 Nisan 2022
- 915
- 1.882
- 33
- 41
- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
-
- #7.881
Evet ben de öyle tahmin ettiğim için gittim enazından bir kan idrar bakılsın istedim ama bakmadı bile doktor. Cuma kendi doktorumda randevum var bakalım o zamana kadar yine ateşlenirsem söylerim doktoruma. Ama doktorum da vajinal enfeksiyonum için fitil veremem bu haftalarda. Sirkeli suyla yıka demişti.Doktor 12.nci haftada geçer demişti geçen giden yok 3 ayi doldurduk kilo almak yerine veriyorum
İlk 3 ayda antibiyotik verilmiyordu şase tarzı şeyler veriliyor diye biliyorum ya da fitil yani bebeğe zarar vermeyen şeyler muhakkak vardır yoksa enfeksiyon bebek için ilaçlardan daha zararlı
Evet ilk gebeliğimde idrar yolu enfeksiyonu olmuştum tek dozluk monurol vermişlerdi. Ama daha ileri haftalardaydı. İlk 12 hafta hiç birşey vermiyorlar sanırım.Sadece idrar yolu enfeksiyonu için verebildikleri ilaç var ama diğer enfeksiyonlar için yapacak bir şey yok şu an için antibiyotik kullanmak için blraz daha vakit var
Ben de hatırlıyorum senin bu durumu yaşadığını. o yüzden hemen kendimi sakinleştirdim. kan görünce insan korkuyor tabi. biraz azaldı bakalım inşallah geçecek. arada ufak tefek yoklamalar çekiyor minikler..Benim de tüp bebek. 6. haftamın başlarında kahverengi lekelenmem olmuştu. Hiç endişelenme bu gruptaki hemen hemen herkeste oldu, hatta bazı arkadaşlarımızın çok uzun süre ara ara kahverengi lekelenmeleri oluyordu.
Benim bir de 11. haftada bildiğin kıpkırmızı, sıvı, akışkan kanamam oldu ama çok şükür bir şey olmadı.
O yüzden sakin kal, bebeğin olumsuz etkilenmesin
Geçmiş olsun kuzum sağlıkla devam etsin inş gebeliğin bana bıraktırma ya kan sulandırıcıyı bi kaç gün kanama devam eder merak etme dedi yatış verdiBenim kanamam oldu az önce. bir günlük pedi doldurmuş. Biraz telaş yaptım. Doktorum ecopirini bırak, 3 gün yat dedi. Bir de akşam proluton iğne olacağım.
önceki kontrolümde az kanama alanı vardı ama normal demişti doktorum. sakince dinlenmeye çalışıyorum.
içime su serptin canım o kadar heyecanlıyım ki anlatamam yıllardır o küçücük meleğin kalp sesini duymayı bekliyoruz. Rabbim isteyen herkese nasip etsin çok teşekkür ederim.Canım ben de tüp bebek annesi olacağım kısmetse. Belirtiler artar, azalır. Haifif ağrı hissi okur bazen hiç bir şey hissetmezsin. Bunlar çok normal. 6 da gittim bebek görülemedi yok sandık 7 de gittik kalp atışı duyduk meğer 1 hafta geç gelişmiş o bile normalmiş .
çok teşekkür ederim canım dinleniyorum bugün işe de gitmedim yatıyorum kalp sesini duysak biraz daha rahatlıcaz rabbim nasip eder inşallah sizin de gebeliğiniz sağlıkla devam eder inşallahcanım benim de tüp bebek. pozitifi gördüğüm günden sonra 1 hafta boyunca kanama/lekelenme şeklinde bende de olmuştu. o dönem bunu yaşayan pek çok kisiye de şahit olmuştum. telaş yapma gayet normal bir durum.
Evet canım ilk 3 ay çok kritik ama sonrasında kullanılabiliyor özellikle son 3 ay iyice rahat olunuyorİlerleyen haftalarda kullanılabiliyor mu?
Ben 10. Haftamda kullanmıştım canım ilk 3 ay da olsa kullanabiliyorsun monurol kullanmıştım ben deEvet ilk gebeliğimde idrar yolu enfeksiyonu olmuştum tek dozluk monurol vermişlerdi. Ama daha ileri haftalardaydı. İlk 12 hafta hiç birşey vermiyorlar sanırım.
burada o kadar kalbi güzel insanlar var ki çok teşekkür ederim biraz heyecanlıyız sanırım. çok bekledik bu günleri rabbim sağlıkla devamını sağlasın hepimiz içinBenim de tüp bebek. 6. haftamın başlarında kahverengi lekelenmem olmuştu. Hiç endişelenme bu gruptaki hemen hemen herkeste oldu, hatta bazı arkadaşlarımızın çok uzun süre ara ara kahverengi lekelenmeleri oluyordu.
Benim bir de 11. haftada bildiğin kıpkırmızı, sıvı, akışkan kanamam oldu ama çok şükür bir şey olmadı.
O yüzden sakin kal, bebeğin olumsuz etkilenmesin
amin hepimizin inşallah.sana da tekrar geçmiş olsun inşallah kalp atışını duyarsınız en kısa zamandaçok teşekkür ederim canım dinleniyorum bugün işe de gitmedim yatıyorum kalp sesini duysak biraz daha rahatlıcaz rabbim nasip eder inşallah sizin de gebeliğiniz sağlıkla devam eder inşallah
Monurol gebelik kategorisi b ilaçmış güvenle kullanabilirsin demişti doktorum. Yani gebeler kullanmış araştırılmış bir yan etki görülmemiş.Evet ilk gebeliğimde idrar yolu enfeksiyonu olmuştum tek dozluk monurol vermişlerdi. Ama daha ileri haftalardaydı. İlk 12 hafta hiç birşey vermiyorlar sanırım.
Sana da çok geçmiş olsun canım. Anlaşılan ara ara bazılarımız böyle durumlar yaşayacağız. Sakin kalmak önemli. içimizi ferah tutalım. birkaç güne iyileşeceğiz inanıyorumGeçmiş olsun kuzum sağlıkla devam etsin inş gebeliğin bana bıraktırma ya kan sulandırıcıyı bi kaç gün kanama devam eder merak etme dedi yatış verdi
İnş sağlıkla devam etsinde kucağımıza alalım bütün acılara razıyızSana da çok geçmiş olsun canım. Anlaşılan ara ara bazılarımız böyle durumlar yaşayacağız. Sakin kalmak önemli. içimizi ferah tutalım. birkaç güne iyileşeceğiz inanıyorum
Bende idrar yolu enfeksiyonu cikti 2 doz monurol kullandim kullanilabilcek tek ilac buymus zatenEvet ilk gebeliğimde idrar yolu enfeksiyonu olmuştum tek dozluk monurol vermişlerdi. Ama daha ileri haftalardaydı. İlk 12 hafta hiç birşey vermiyorlar sanırım.
valla bende bulantıda hiç olmadıYalnız değilmişim :) bulantı olmasa hiç hamile gibi hissetmiyorum kendimi. Bazen kendime kızıyorum çünkü bekarken karnıma düştüğü an hissederim diye düşünüyordum ama öyle olmuyormuş. Tabii ki hareketlerime yediklerime dikkat ediyorum. Ama hissiyat nooooo :)))))
Çok şükür bulantı tiksinme yaşamadımbence normal, cunku yavastan belirtiler gitmesi lazim zaten bu donemde. Keyfini cikarin :))))
Canım yaklaşık 20 gün boğaz enfeksiyonu ve gripten çektim. 6. Ve 7. Haftada ilaç kullanamadım doktor c vitamini takviye verdi bol su içtim bol meyve yedim sıcak suya bal limon yaptım inşallah hemen geçer geçmiş olsunsağolun kızlar. Evet antibiyotik kullanılmıyor ama enfeksiyon varsa nasıl geçecek bilemedim.
Çok teşekkür ederim. Sevgilerkonuya bebeğinizin cinsiyet anketi eklenmiştir.Bir_Kucuk_Mars
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?