2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
He bir de bebek yine önden gidiyor ben böyle böyle Kasım’da doğurcam galiba😂 18+1di dün hastaneye gittiğimde 18+5 dedi şuan beklenenden toplamda 9gün erken doğcak galiba doktor bi sorun olmadığını söyledi ama çok fazla fark değil mi 9 gün ya
2 haftaya kadar normal canım. Dert etme. Benim de kilosu ileri. 🤗

Cinsiyeti öğrenince aklımı kaybederek bir alışverişe çıktım kızlar 😂 dayanamadım
IMG_20220708_202609.webp

Kızlar ilk aylar en çok ihtiyacımız olacak şey tulum sanırım. Tulumlar 70tlden başlıyor ne yapacağız? Çok pahalı herşey.

Selizay Selizay detaylı ultrasonu doktorum 2 gün önce yaptı yani 19. haftada. Beyin ve kalbe tekrar bakacağız 1 ay sonra gel dedi.

Bacak ağrısı çekenlere ve ödemi olanlara soğuk su ile bacakları yıkamayı ve günde bir tane sade soda içmeyi öneririm.

Arkadaşlar diş eti kanaması yaşayan var mı? Bugün diş etlerim kanamaya başladı. Hiç bir ağrı sızı yok ama durduk yere kanıyor.

Arkadaşlar diş eti kanaması yaşayan var mı? Bugün diş etlerim kanamaya başladı. Hiç bir ağrı sızı yok ama durduk yere kanıyor.
Evet var. Bayadır var diş eti kanamam. Sabahları kalktığımda kanamış buluyorum ve dişlerimi fırçalarken. Yada diş aralarında birşey kalınca onu çıkartırken direkt kanıyo

Evet var. Bayadır var diş eti kanamam. Sabahları kalktığımda kanamış buluyorum ve dişlerimi fırçalarken. Yada diş aralarında birşey kalınca onu çıkartırken direkt kanıyo
Kalsiyum eksikliği midir bu?
Benim fırçalamama falan gerek kalmadan oturduğum yerde oldu. Bir kaç sefer kan kokusuyla farkettim

Ben bu konudan da aşırrıı çekiyorum. Hatta 2gün önce bunun için doktora gittim dayanılmaz bir hal aldı çünkü. Kanamasını geçtim diş etlerim inanılmaz şişip dişimin yarısını kapatıyordu resmen bir de çok feci kaşınıyordu kürdanla deşiyordum resmen ama yine ne fayda. İnternette okumuştum doktor iltihabı akıtıyor diye ona güvenip gittim ama hiçbişey yapmadı gebelikte çok normalmiş kürdan kullanma diş ipi kullan normal zamandan daha iki katı daha sık fırçala dedi. Bu bebiş etiyle kemiğiyle sonuna kadar hissettiyor hamileliği tüm kötü belirtilerini yaşıyorum çünkü🥲 ona bişey olmasın da herşeye razıyım o ayrı tabiki 🤗

Sağol teşekkür ederim önerin için. Ama ilaçsız gecmıycek gibi. Bi doktora görünücem ona göre bi yol çizer

Sağol teşekkür ederim önerin için. Ama ilaçsız gecmıycek gibi. Bi doktora görünücem ona göre bi yol çizerim
Umarım başarılı bi doktorunuz vardır ve o da terapi sürecini önerir gebelikte en sağlıklısı olacaktır

Diş doktoruma sormuştum. kanar, kanasa da fırçalamaya ve diş ipine devam dedi. benim de diş ipi yaptığımda bazen kanıyor. ama normalmiş
Ben bu konudan da aşırrıı çekiyorum. Hatta 2gün önce bunun için doktora gittim dayanılmaz bir hal aldı çünkü. Kanamasını geçtim diş etlerim inanılmaz şişip dişimin yarısını kapatıyordu resmen bir de çok feci kaşınıyordu kürdanla deşiyordum resmen ama yine ne fayda. İnternette okumuştum doktor iltihabı akıtıyor diye ona güvenip gittim ama hiçbişey yapmadı gebelikte çok normalmiş kürdan kullanma diş ipi kullan normal zamandan daha iki katı daha sık fırçala dedi. Bu bebiş etiyle kemiğiyle sonuna kadar hissettiyor hamileliği tüm kötü belirtilerini yaşıyorum çünkü🥲 ona bişey olmasın da herşeye razıyım o ayrı tabiki 🤗
Teşekkür ederim 🌸
Ben her zaman yaptığım gibi sabah akşam fırçalıyorum. Diş ipini de her gün yapmıyordum. Yani aynen gebelikten önceki gibi devam ettim hep. O zaman bundan sonra günde 3 kere fırçalayayım. Acaba ekstra nasıl bir bakım yapabiliriz? Ben süt ve ürünlerini tüketemiyorum. Hiç vitamin de kullanmıyorum

Teşekkür ederim 🌸
Ben her zaman yaptığım gibi sabah akşam fırçalıyorum. Diş ipini de her gün yapmıyordum. Yani aynen gebelikten önceki gibi devam ettim hep. O zaman bundan sonra günde 3 kere fırçalayayım. Acaba ekstra nasıl bir bakım yapabiliriz? Ben süt ve ürünlerini tüketemiyorum. Hiç vitamin de kullanmıyorum
Doktor bir de bir bardak suya kabartma tozunu atıp gargara yapmamı söyledi denemedim henüz köylük yerdeyim evde kabartma tozu yok diye ama denersen umarım işe yarar. Valla ben de peynir hariç hiçbir süt ürünü tüketmiyorum. Vitamin neden kullanmıyorsun ben multivitamin bir de demir ilacı kullanıyorum.

Teşekkür ederim 🌸
Benim de dilimde oluşan beyaz bir birikinti sebebi ile gargarayı sordum. mümkünse hamileyken başka bişey kullanma dedi. ben karbonat vs sormuştum ama sadece sık fırçala ve diş ipi dedi. kanasa bile devam dedi. gargara kullanma dedi.
ama L Lalettayinn arkadaşımızın yazdığı doğal bişey herhalde bişey olmaz.
ben de süt ürünü sevmiyorum çok bişey farkedeceğini de düşünmüyorum açıkçası. süt içince kanama geçmez bence.

Benim de dilimde oluşan beyaz bir birikinti sebebi ile gargarayı sordum. mümkünse hamileyken başka bişey kullanma dedi. ben karbonat vs sormuştum ama sadece sık fırçala ve diş ipi dedi. kanasa bile devam dedi. gargara kullanma dedi.
ben de süt ürünü sevmiyorum çok bişey farkedeceğini de düşünmüyorum açıkçası. süt içince kanama geçmez bence.
Ben hanile olduğumu söyleyince gargara önermiyorum ama kabartma tozu ve su ile yapabilirsin bunda sorun yok dedi doktor bana

Ben ebebekten aldım çok beğendim tavsiye ederim. Birkaç çeşit var size uygun olanı seçersiniz.

Bana 15 ağustosa gün verdiler 22+5 oluyorum. 18-23 hafta arası yapılıyormuş.
Zaten gecen gun ebebege gittim alicaktim ama kalmamis hepsi satilmis. Ebebegin Uygulamadan da baktim ama cok guvenemebim iste ic gosterirse falan diye de. Bide yok gibi olup cok rahat bisey istiyorum penye tarzi

Ben de süt ve ürünlerini tüketmekte zorlanıyorum. Ama ilk üç ay dayanılmaz diş sızlamaları, diş eti ağrısı yaşadım. Bir bardak süt içtiğimde geçiyordu direk. 😓 Sevmesenizde ilaç gibi düşünerek bence biraz zorlayın. Kolay değil biliyorum.

Back
X