2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Kızlar herkese merhabalar kusura bakmayın biraz uzun olucak ama naçizane tavsiyelerinize ihtiyacım var. Eşimin işi sebebiyle ailemden uzaktayız doğumum memlekette olucak o konuda netiz eşim Eylül iznimizde beni memlekette bırakmak istiyor en azından birkaç ay aynı doktor takip yapsın doğumda sorun yaşamayalım diye hemde son zamanlarda o kadar uzun yolculuk sıkıntı olur diye. Bir tarafım ona hak verse de ne kendi ailemin yanında ne de eşimin ailesinin yanında o kadar uzun süre kalmak istemiyorum. Eşimi özleyecek olmam apayrı bebeğimizin hareketlerini en net hissediceğimiz zamanlarda bizi duyduğu zamanlarda eşimde yanımda olsun istiyorum ama ikna edemiyorum bana fikir verin lütfen

Merhabalar, öncelikle hayırlı dogumlariniz olsun inşallah. Benim ilk dogumum yaza denk gelmişti eşim öğretmen olduğu için doğumda benimle birlikte olacaktı, 35 haftalikken doğum iznine ayrıldım Ardahan dan önce canakkaleye, 1 hafta sonrada İstanbula geçtik. Çok şükür yollarda sıkıntı yaşamadık ve doğum yaptığım doktora 36 haftalik başlamış oldum. İstediği tek şey o haftaya kadar takibimi yapan doktorun hazırladığı rapordu ki onuda doktorum isterler diye vermisti. Şuan kısmetse dogumum Kasım sonu Aralık başı gibi olacak, hem eşim gelemeyecek diye hemde kızım kreşe gidiyor diye evimde doğum yapicam annem gelecek bir süreliğine. Bunun kararını ikinizin vermesi çok önemli ama doktorlar genel olarak riskli bir gebelik değilse son haftalarda bile takibe başlıyor

Acaba sadede kontrol zamanları oraya gitseniz doktorun sizi tanıması acısından. Uzak mesafe mi ..cok iyi anlıyorum ben de gidemezdim

Araçla 9 saat otobüsle 12 uçakla 8 yıkılmışım bennn
Ben olsam 3 ay ayri kalmazdim esimden, hem ev ev ustunde olmuyor, bunun bir de dogumdan sonrasi da var en az bir ay

Eylul de gittiginizde tum detaylari konusun doktorunuzla, sonra iki haftaya kala gidersiniz aracla memlekete

Merhabalar çok teşekkür ederim rabbim hepimize sağlıklı bir şekilde miniklerimize kavuşmayı nasip etsin inşallah uzun uzun cevapladığınız için ayrıca teşrkkür ederim ailelerimiz gelemeyeceği için memlekette yapacağım o konuda hemfikiriz ama eşim çok detaycı ve olumsuzlukları çok düşünüyor o sebeple beni erken göndermek istiyor bu konuda ortak noktayı bulamadık malesef

Ben olsam 3 ay ayri kalmazdim esimden, hem ev ev ustunde olmuyor, bunun bir de dogumdan sonrasi da var en az bir ay

Eylul de gittiginizde tum detaylari konusun doktorunuzla, sonra iki haftaya kala gidersiniz aracla memlekete
Bende böyle düşünüyorum bakalım dediğiniz gibi en sağlıklı kararı doktora danışıp vereceğiz galiba çok teşekkür ederim

Ben de kızımın doğumu için görev yerim Mardin'den annemin yanına Istanbul'a gitmiştim. Hamileliğim çok zor geçiyordu çünkü. Doğumdan sonra da 2 ay annemle kaldım. Sezaryen olmuştum ve çevremde hiç yardımcım yoktu. Bu süreçte eşim 3 4 haftada bir yanıma geliyordu. Ikimiz de öğretmeniz. Ama çok özlüyordum. Çoğu zaman gecelerim ağlayarak geçmişti. O zaman şartlar onu gerektiriyordu katlandık ama duygusal açıdan çok zor bir süreç.

Çok uzun bir süre ben de o kadar süre ayrı kalamazdım eşimden aileden birileri bulunduğunuz yere gelebilse en güzeli olurdu ama imkan dahilinde değilse doğuma yakın gidin şimdiden hem kendi doktorunuzla konuşun hem memlekette gideceğiniz hastaneyi ve doktoru belirleyin iletişime geçin

Evet şuan ben aynen stres yapıyorum bugünde basım catladi şuan hala çok ağrıyor mahfoldum ins biran önce geçer siz ilaç vs neler aldınız nasıl geçti günleriniz

Seni çok iyi anlıyorum ben de iki taraftan uzağım 3senelik evliyim Hatay’da oturuyorduk Batman’a taşındım tayin dolayısı ile. Yine Hatay’da bi çevre yapmıştım komşum arkadaşım vardı orda gözüme gelmiyordu doğum yapmak ama çok istemesem de burda doğurucam. Eşinin işini bilemem ama ben hadi doğuruyorum desem ailem Samsun’da eşim pat diye izin alıp gelemez. 1 hafta erken gelse desek bebeği görebileceği süreyi hamilelik döneminde geçirmesi de mantıklı gelmiyor zaten askeri personel cari bi durum olursa hiç gelemeyebilir bile. Buna da vicdanım el vermez. Ki kendim için de şöyle bi durum var ben normal doğum istiyorum ama herşey istediğimiz gibi olmuyor sezaryen olursa o kadar yolu ne arabayla ne uçakla çekemem bence bebeğe de yazık kışın doğurcaz çünkü. Yani naçizane fikrim kendi yaşadığın yerde doğurman canım baya uzun yazdım ama ben de bu konudan baya muzdariptim o yüzden paylaşmak istedim

Ailenin gelemeyeceğini okuyamamışım canım yeni okudum. Riskli bir gebelik geçirmiyorsan doktorun seni epikriz raporunla gönderiyor bu rapor yeni doktorun için yeterli olur 35-36da gidebilirsin diye düşünüyorum o kadar ayrı kalma yaa yazık eşine de

canım ben de dörtlü tarama yaptırdım ama bu değerlere bakılarak maalesef kimse yorum yapamaz. Rapor sonucu kombine değerlendiriliyor yaşınız özellikleriniz ultrasondaki görüntüler boyutlar ve de bu değerler hepsini kombine değerlendirip raporlandıran bi sistem var sadece doktorun yorum yapabilir sabret güzeldir inşallah Pazartesi sorarsın canım
Canım merhaba, eşimin görevi sebebiyle biz de ailemizden çok uzakta yaşıyoruz. Benim ailem de çok gelemeyecek onun ailesi de. Kısıtlı bi süre gelebilecekler. Ama kendi evinin kurulu olduğu yerde doğum yapmak en güzeli gibi geliyo bana. Ben de yaşadığım yerde doğurucam allah nasip ederse. Çünkü doğum sonrası hem iyileşme süreci hem de lohusalık psikolojisi en çok kendi evinde rahat edersin aslında. Ama tabi imkanlarınız neye elveriyor sen daha iyi bilirsin. O süreyi biraz daha kısaltabilirsen daha güzel olur senin için en azından. En hayırlısı neyse öyle olsun canım

Valla öyle sinir ediyor ki beni şeytan diyor şimdiden git çocuğun ayı dolana kadar da gelme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…