- 2 Haziran 2022
- 78
- 154
- 23
kizzz kimin hamileligi agrisiz , sizisiz gecmis ?? sadece dizilerdeki filmlerdeki insanlarin bence oyle gecmis
Baksana hepimizin gotu basi ayri oynuyor ama napalim , bir sekilde ayakta duruyoruz. Yetersiz hissetmek cok normal kuzum , ilk cocugumuz hic bir tecrubemiz yok , ufacik bir agri hissetsek acaba birsey mi oldu diye endiseleniyoruz. Basarabilcek miyiz diye endiseliyiz. Eminim herkes bir suru madde siralar buraya. Yalniz degilsin inan bana , ayni gemideyiz hepimiz
Asla yalnız değilsin aslaaa. Depresyondayım dedikçe daha da kötü hissediyor insan. Silkelen
valla çevremde kimse bu hamile canı sıkılır strese girer demiyor normal hayatlarına devam ediyorlar ağrı sızı konusunda da sağ kasığımda günlerdir kramplar oluyor tek içeceğim ilacı günde 2ye çıkardık 21 haftalığız çok hissedemiyorum çocuğu bunun gibi nicesi şükret caniçim evladın senin canında onu da üzme
Kimsenin hamileliği ile kendini kıyaslama canım bence. Geçen yazdan beri çevremde sürekli hamile insanlar vardı 7-8 tane vrlardı sanırım o kadar nazlı niyazlılardı ki yok şuram ağrıyor yok buram ağrıyor yok şöyle hissediyorum vs vs annesi kaynanası kocası resmen hamileliğini kullanıp herkesi parmaklarında oynattı bir kaç tanesi ben resmen tiksindim ya bide o ara çocuk için tedavi görüyorum filan iyice bunaltmıstı. Kayınvalidem eltimin bulantısı var diye aylarca evine yemek taşıdı benim 3 ay kanamam ve düşük tehlikem oldu gelip yardım bile etmedi eşime hep diyorum keşke kanamam olup 3 ay acaba bebeğim iyi mi kaybetcem mi onu korkusuyla yaşayacağıma midem bulansaydı diye. ben bunları gördükten sonra kimseye ağrımda sızımda depresyonumda olsa herkese çok iyiyim hiç bir şeyim yok diyorum. Kimseye nazımla niyazımla boğamam ya ben 20. Haftadan itibaren doğurcam diye gezenleri biliyorum ya akıl mantık var karnında taşıdığın cocugada mı acımıyorsun. O yüzden bence sen kendine bak sadece iyi olmaya çslış karnında ki bebek için iyi hissetmek zorundasın
İnşallah hayırlı haberlerle dönersin. Güzel haberlerini bekliyoruz.
Valla sırt üstü yatamıyorum ben artık, canım yanıyor mecburen bir tarafıma doğru uyuyorum. Zaten son ay dümdüz yatacağız şimdiden keyfini çıkarın :)
O hormonlar, sorumluluk hissi, değişen hayat standardımız... Hamilelik içinde büyüttüğün varlığı her hissettiğinde keyifli ama ağrısı sızısı, değişen vücut hatlarını düşündükçe zorlu bir süreç. Hiçbirimizinki kolay geçmiyor, kolay kelimesi hiçbirimizin sürecindeki sıfatın anlamını karşılamıyor.
Kimimiz çok zorlu şekilde hamile kaldı kimimiz ilk trimesteri çok zor geçirdi, kimimiz 2.de zorlanıyoruz. Nasip kısmet önemli olan bebeklerimiz sağlıklı büyüsün yeterli.
Gel kız ben sana hamilelik hikayemi anlatayım müthişli bir hikayedir. Pko ve guatr hastasıyım tedavi ile hamile kaldım kaldığım ay yumurta tekti büyümedi sekiz iğne yaptım . Sonra geç öğrendim hamileliği o sırada şeker ilacı kullanıyordum . Enfeksiyon için başka doktora gittim şeker ilacımı duyunca keşke icmeseydin bebek düşer büyük ihtimal dediler . Ayilmali bayilmali vicdan azapli bir süreç tabi oysa ki kdin doktoru vermişti . Sonra tedaviye rağmen guatr değerim aşırı yüksek çıktı onlarla uğraştım . Başka doktora gittim kese var ama bebek yok buyuk ihtimal boş gebelik bir hafta bekle kürtaj yapacağız dedi . Ağla zirla geçti bir hafta bebek var çıktı . Ama progesteron değerim düşük sağlıksız olma ihtimali vardı .
Tabi aradan bir ay geçti bir kanama yaşadım kesin düştü dedim . Gittim doktor bana dedi ki yüzde elli düşer yüzde elli yaşar . O korkuyla bekle dur dedim herhalde bebek gerçekten sıkıntısı vardı düşecek çok ağladım . Sonra bu sefer ağrılar başladı hala iki saat yurusem kasik ağrısından duramam ,diş ağrısı yaşadım bu arada beş ay boyunca mide bulantim hiç gecmedişimdi çok şükür bebek saglikliymis öğrendim son bir haftadır da öyle hastalandım ki öksürükten gece uyuyamıyorum . Anlayacağın öyle premses gibi geçiren çok az insan vardır hiç takılma oluyor işte
Haa pardon şeyi unuttum plesantan aşağıda diyen oldu bebeğin gününden Geride diyen de oldudaha düşünsem bı şeyler çıkar
Farkında değilsiniz belki sadece olan durumlarınız fikirleriniz ama beni o kadar normal hissettirdiniz ki
Eş dost aileler değilde umarım herkesin eşi en büyük destekçisi olur her zaman