2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
İncir uyutması işe yarıyormuş kuzum yeni doğum yapanlar onuda tavsiye ediyor. İnternette var tarifleri. En çok etkileyen stres işte bide üzüntü yapma kendine

Kizlar merhaba, size danismak istedigim bir konu var, cok sukur problemsiz giden bir gebeligim var suan 34+5 gunluk. Doktorum gunde 10 kez kasilma yasaman normal yalanci kasilmalarin olacak diyor bir suredir. Ara ara oluyor da, cok nadiren kasik agrisi genelde agrisiz karnim sertlesiyor. Olup geciyor. Ama bu aksam sanirim 2 3 saattir surekli karnim sertlesiyor. Bebek hareketlerini hissediyorum fakat karnim cok rahatsiz ediyor. Herhangi bir sancim yok. Bu yuzden hastaneye gidip gitmemek konusunda kararsiz kaldim. Ilk gebelik oldugu icin tecrubesizlikte var bu da stres yaptirdi bana. Bu sekilde olmasi normal mi sizce?

Diloşum maşallah ya ne güzel geçmiş sezaryenin.
İnşallah çevresel faktörlerden de kurtulursun bi an önce.
Bebiş uyandırma ile alakalı şunu önerebilirim ıslak pamukları diz ve koltuk altı gibi eklem yerlerine sıkıştırıp uyandırmaya çalışabilirsin zorda kalırsan. Topuktan acıtma filan kar etmiyordu bizde, şiddetli vurmamız gerekiyordu artık. tarafımca ağlayarak geçti süreç.
Bir de kendi bebemde keşfettim kucakta ya da reflü yatağında direkt uyumaya geçiyor ama biraz soyup yatağın üstünde dümdüz bırakınca uyanıyor, yeniden kucağa alıp uykuya dalmadan ne kadar doyurursan kar.sen De bi dene.
Emzirirken süt yok diye düşünme memeni tutarken sertçe memeni baş parmağınla ov. Ben emzirirken eşim hamur yoğurur gibi rastgele bastıra bastıra ovuyordu baya faydası oldu.
Sıcak duş çok iyi gelir en önemlisi sıcak duş ve 1 saat bile olsa uyku.

Bir de vücudundaki sarılığı takip et. Florasan ya da gün ışığında daha cok belli olur artarsa doktora başvur.
SGK anlaşması olan özel hastane çocuk doktoruna başvurabilirsin. ilk 28 gün muayene ve tahliller dahil hiçbir ücret talep edemezlermiş bize de hastanede söylediler ücret almadılar. Biz kimliğini çıkartıp gitmiştik 4 günlüktü. Elimizde kimlik yoktu ama TC no vardı tabi. O şekilde bebek üzerinden muayene kaydı yapıldı.

Tatlım hayırlı uğurlu olsun sağlıklı olsun da kiloyu alır
Listede yokmuşsun bilgiler neydi ekleyeyim seni de hemen
Vallahi saglikla doğsun uykusuzluğa razıyım
Ben de öyle diyodum
İkisinin kulvarı cok farklıymış
Kızlar bir de benim kanamam çok az, ilk gün birazcık geldi baktılar bastırdılar normal dediler. Eve gectigimden beri kesilmiş gibi sanki o kadar az ki hiç gelmiyor. Yarın doktora soracağım ama normal midir bu ya
Benim de az ama seninki kadar değil sanırım
Pedsiz gezemiyorum.
Hastanede ebe sezo sonrası parmakla kanama için müdehale yaptı mı?

Benimki de aşırı emzikçi olacakmış sanırım
Kendi parmağımı emdirip sütümü enjektörle içiriyordum. Hanfendi artık meme ucumu beğenmiyor 2-3 cmlik meme ucu arıyo sanırım
kendi parmağım tarafından meme reddine uğramam yakındır biberon emzik hiçbir şey bırakmadım ortada, çakal yaaaa

Pazartesi sezo oldum cuma günüydü sanırım bi anda şişim indi. Ayak parmaklarım bile davul gibiydi
Sağolun sizinde gözünüz aydın olsun 3500 Gr doğdu 52 cm canim
Oy Maşallah allahım sağ Salim büyütmeyi nasip Etsin.
Teşekkür ederim kuzum aydınlığa çıktık şükür
Ahh canim ah bende giremedim seni de merak ettim ama yazamadim bir türlü. Ne yaptin ne ettin bilmek istiyoru. bende 30 sayfa vardi bakamadim :)
Soruları alayım
Canim bu her ozel hastane icin mi geçerli... birde o fototerqpi ne ki
Bebişin kimliği çıktıktan sonra tüm sgk anlaşmalı özellerde geçerli sanırım. Sırf size haber vermek için Her yerde var mı bu diye sordum evet dediler bilgisiz banko çalışanı denk gelebilir, bizde de önce para aldılar. sonra daha eski bi çalışan bu bilgileri verip iade etti.

merhaba kızlar ne çok 7 ekim var bu arada :))
benm sezeryen haftaya olacak inşallah, zaman yaklaştıkça heyecan artıyor
Tam tarih nedir canım

Bence bu tarz durumlarda kendini nasıl rahat hissedeceksen öyle yap gidip kendini rahatlatacaksan git bence. Herkesin deneyimi farklı cünkü

Doğum yapaan anneleriim bebeklerine zıbın mı giydiriyorsunuz yoksa şu zarf içlik mi ne diyorlar ya ondan mı giydiriyorsunuz. Kıyafetlerini yıkarken farkettim ben alttan cıt cıtlı zıbın almısım zarf içlik gibi olandan almamısım napayım sizce. İnternette herkes bir şey diyor kimi göbeği düşmediği için o rahat oluyor diyor kimi alttan cıtcıtlıda rahat ettik diyor. E bebekte 2 li satılıyormus olmazsa 2 paket alayım dursun evde

Uykusuzluk da sutun inmesini geciktirebilir canim. Uykun olmasa da yat yatakta o mayisma bile seni dinlendirir. Insallah masaj ise yarar

Yalnız ben bu masajı şu an senden öğrendim düşündüm de sırt ağrılarım yüzünden benzer masajı eşime yaptırıyordum zaten

Bilmeden dogru seyi yapmissin demek ki ise yariyor mu peki sence?

Yaa ben de 3 ekim hissediyorum Bakalim hayirlisi. Bel agrisi agirlastiklarindan oluyor herhalde.

Canım pazartesi vereceğim dedi günü

Canim sanki normal ve sezeryan arasinda kararsizdin ben o kismi kacirdim galiba nasil karar verdin sezeryana su sinirda diye mi?

27si

Bence bu tarz durumlarda kendini nasıl rahat hissedeceksen öyle yap gidip kendini rahatlatacaksan git bence. Herkesin deneyimi farklı cünkü
Tesekkur ederim. Haklisin, doktoruma yazdim simdi henuz cevap yazmadi. Biraz daha yatip dinlenip rahatlamazsam acile gitmeyi dusunuyorum. Sancim olsa hic dusunmeden giderim ama sancim hic yok

Bilmeden dogru seyi yapmissin demek ki ise yariyor mu peki sence?
Hiç bilemiyorum bunun etkisini ama inandığım tek bişey var canım, sırta yapılan masaj sonuçta rahatlama etkisi yaratıyor ve bu rahatlama etkisiyle daha huzurlu sağma sağlayabilirsin. Gergin olmak, uykusuz olmak sütü %100 etkiliyor. O yüzden mantıksız değil ama asıl sebep o videoda gösterilen yerlere yapılan masaj değil bence. Ha bu arada tesadüfen keşfettiğim bir durum daha var: çok hareket etmek yürüyüş yapmak. Kan akışını hızlandırıyor dolasıyla metabolizmayı. Ve sütü kesinlikle etkiliyor. Tabii bebekle uğraşıp hareket etmek ne kadar mümkün bilmiyorum ama deneyimledim bunu resmen

Tesekkur ederim. Haklisin, doktoruma yazdim simdi henuz cevap yazmadi. Biraz daha yatip dinlenip rahatlamazsam acile gitmeyi dusunuyorum. Sancim olsa hic dusunmeden giderim ama sancim
Kasılmalar vs normal aslında rahim kendini hazırlıyor bebişler büyüdü doğumlar yaklastı endişelenecek bir şey yoktur da insanın içi rahat edemiyor

Aa gerçekten bu aklıma gelmemisti canım çok sağolasin. Bakalım yarın doktora soracağım ona göre de buraya yazarım

Evet canım maalesef orası öyle. Insallah dinlenebilirim dinlenmedikce zaten çok zorlanıcam kısır döngü resmen

Toparlanmaya çalışıyorum canım sen nasılsın ağrıların var mı?
Ya keşke bende senin gibi olsam inan seni emdikce gelecek sütün. Bir de cisli bezi ne kadar oluyor ona göre de anlayabilirsin. Eğer çok yetersiz gelirse siringayla meme başına mamayi damlatip bebis emerken ordan da alabilir. Bende ilk defa az önce enzirebildim 10 dk. Geldi mi gelmedi mi bilmiyorum tam bir iki damla belki gelmiştir ama buna bile çok seviniyorum
Sorma benim ödemlerim de hiç inmedi kanama fazla olmadığı için mi bilmiyorum karnım anca yarım indi orda da şişlik var

Allah razı olsun canım benim. Doğru düzgün beni bilgilendiren olmadı ki bende hemen verebilmek için pompaya sarıldım ve dediğin gibi yapış yapış oldu. Hastanede anca elimle sıkıp ağzına sürdürdüm. Zaten başka bi ebe 2 3 günü bulur daha beslenemedin bile falan dedi. Hala basimda bık bık öten insan olunca sinirin bozuluyor. Bebisi ilk defa bu kadar çok tutturabildim az önce 10 dk kadar emdi. Bir iki damla gelmiştir anca ama napalim cözecegiz artik. Senin cabana zaten hayranım gerçekten yavrun için herseyi yaptın bende inatla deniyorum

İncir uyutması işe yarıyormuş kuzum yeni doğum yapanlar onuda tavsiye ediyor. İnternette var tarifleri. En çok etkileyen stres işte bide üzüntü yapma kendine
Bi bakayım canım sagolasin artık herseyi deneyecegiz ömrümde böyle inat etmemistim bende hersey onun için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…