2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Ben ikiliden bi paket almıştım. Fototerapi sonrası göbek hemen düştü. Öncesinde de 2 kez giydirdim. Kesip ağız mendili yapıcam
Normal zıbın da rahat gibi bence.
1 paket alıp koyuyum ya gene aklımda kalmasın şimdi kendimi biliyorum keşke koysaydım derim
kızlar birde aklıma geldıkce yazıyorum depend aldıysanız yanınıza pedte alın dependin üstüne onu takıyorum hersefernde dependi değiştirmek zorunda kalmıyorsnz.
Ya ben dependden ziyade hasta bezi alayım diyorum sırf bu yüzden yanları çıt çıtlı ya hemen çıkarıp yenisini takarım. dogumdan sonra kontrolde vs de rahat olur gibi

şöyle yapıyorum sağ göğsümü emiyor, sol göğsümden 20 cc süt cıkıyor onuda kasıkla veriyorum. 2saatte böle yapmaya calısıyorum ama bgn 1kutu mama alabılırm toparlanmam için ne uyku ne bişe kaldı gece enazndan kaşıkla mama versem sağma yapmasam ii olur. bakalım yrn kontrolu var dr ne dicek.

İnsan mecbur kalınca koşturuyor be kuzum hastanede bile baktım ki iş başa düşüyor. istediğim gibi ilgilenemeyecek kimse. Annem zaten ufak diye hala tutarken içi gidiyor altında örtü olmadan çocuğu kucaklayamıyor bile. zar zor kalktım çocukla ilgilenmeye başladım
Başlayış o başlayış
Şu sarılık bi geçseydi bu kadar kendimi de bunaltmayacağım, aç kalırsa ağlar kafasına gireceğim
Şimdi yemek yiyecek vaktim olmuyor ben bebeyi eşim de beni yediriyor resmen
Allahım benzetmesin ama ben de sola doğru çeke çeke iki büklüm kaldım hep Şuan da sabit bi kaç ağrım var hayırlısı bakalım.
Senin geçiyor demen bana bi cesaret verdi neyse ki zoruma gidiyor sezo sonrasını bu kadar ağır geçirenler olarak azınlığız sanırım

Ben wee baby almıştım lcw den ucuza denk getirince işimi baya görüyor. Uçlarda acıma bende de var en düşük ayarda başlatıp yavaş yavaş artırıyorm yeterli geliyor. Hastane tipi spectra iyiydi yaaa aklım hala onda

Koy kuzum bebe cok ufak olunca cok stres oldum kol bacak geçiremedim giydirmedim zaten 4. Gün hastaneye yatırdık o gğn sıcaktan göbek düştü ihtiyac kalmadı bizde

Acı eşiğimizle alakalı bence sancıları da hiç hissetmeyen var bir de bize bak.. Eşim bazen koluma cimdik atar ben çığlık atarım mesela aynı şiddette küçücük çocuğa yapıyorum gülüyo diyor benim ağrılarımı hiç önemsemez o yüzden :) mama vermemekle iyi yapıyosun sütü azaltıyor mutlaka..
Geçer geçer bir sene sonra ağırlık kaldırarak spor yapıyodum aklıma bile gelmiyodu artık o günler..

Canım en az 3-4 aylık olması gerek normal ıslak mendile geçmen için.
Ben oğlumda evde ilk 1 ay pamuk su kullandım ama tabii dışarda mutlaka ıslak mendil şart. Onda da yenidoğan alıyodum be paketi açıp içine kaynamış soğumuş su döküyodum sıkıyodum sonra biraz daha döküp ağzını kapatıyodum içinde bişey varsa akıtıyodum yani yada psikolojik olarak kendimi rahatlatıyodum :)
Kızlar bir de benim kanamam çok az, ilk gün birazcık geldi baktılar bastırdılar normal dediler. Eve gectigimden beri kesilmiş gibi sanki o kadar az ki hiç gelmiyor. Yarın doktora soracağım ama normal midir bu ya
Canm ilk doğumdan sonra 5 gün pedle gezdim kanamam olur bulaşmasın diye 5. Gün doktor kontrolüne gittiğim zaman doktor baktı ve senin kanaman olmayacak birikme olmamış dedi ve ben lohusalık boyunca hatta emzirme bitene kadar hiç kanama yaşamadım. En iyisi doktorun baksın :)
Zeytinyağı bir mucize. Güvenilir yersen alırsan ben banyodan sonra oğlumun tüm vücudunu her alt açmadada popişini zeytinyağlardım 5-6 ay sonra pişik kremlerine başladık biz.
Rezeneli emzirme çayı var humananın emzirme çayı var onlardan da deneyebilirsin ama marul ve bulgur ben de çok işe yaramıştı oğlumun alerjisi olduğu için her şeyi yemiyordum ama bu ikili gerçekten sütümü çok arttırmıştı

Dilos6342 kuzum doktoruna sor kanamanı benim çok oldu şöyle diim sana bir depend paketi bitti üstüne bitane daha aldım yarısı bitene kadar doldurcak kadar kanamam oldu en önemlisi pıhtılaşma olmaması bana çıkınca kan iğnesi verdiler 10 gün vuruldum doktorum bana pıhtılaşma olursa ara beni dedi

Bana da 8. Gün kullanma artık dedi

Çok teşekkür ederim hepsini not alıyorum

Ben hastanede vurulamadım çocuğu bırakıp hemşirelerde kafasına göre vurmuyor 10 günlük iğne 15 günde bitti ama bitirdim
Aa hastanede neden vurulmadı ki en kritik zamanlar değil mi. Eve cıkınca 10 günlük aldık onu 8 gün yaptırdım eşime totalde 10 güne tamamlamış oluyoruz tabi

Canım şaka maka on gündür annesin ayy ne süreçti bak hemen zaman nasıl geçiyor ben ne zaman doğuracam ya
Valla öyle insan her şeye alışıyor be papatyam şu anda bebeden eksik hayatımı düşünemiyorum
Diye diye doğuracaksın bak böyle giderse

Valla öyle insan her şeye alışıyor be papatyam şu anda bebeden eksik hayatımı düşünemiyorum
Diye diye doğuracaksın bak böyle giderse
Kız valla artık dogurayim sizi görünce özeniyorum birde geceleri çok kasılmam bel ağrım oluyor diyorum ki aha geliyor uyuyorum uyanınca çiçek gibiyim

Kız valla artık dogurayim sizi görünce özeniyorum birde geceleri çok kasılmam bel ağrım oluyor diyorum ki aha geliyor uyuyorum uyanınca çiçek gibiyim
Sen olmuşsun ben de Eylül analarına özene özene doğurdum sonunda vakit yakındır
Bak mesajındaki kritik nokta şu • uyuyorum uyanınca çiçek gibiyim • böyle bi an yaşamadım henüz yarım saat Kestirmeler candır

Canım ben lansinoh kullanıyorum. Benim sütüm fena değil. Ama ilk başlarda benim de acıtıyordu zamanla alıştım özellikle ilk zamanlar sıcak kompres yaparsan sonrasına da soğuk kompres ile devam edersen bence meme ucun çok kolay adapte olur.
Koca bir maşallah vallahi bu kadar kısa zamanda bu kadar çabuk adapte oldun anneliğe en güzeli en başından beri herşeyi kendim yapman, böylece sonrasında da çabuk adapte olacaksın
Ucundaki acıma İçin önerim ucuna özellikle ılık kompres 2-3 dakika kadar sonrası sağım çok daha rahat olacak bir dene Spectrayı ben de duydum çok övüyorlar, hastanede onla mı sağmıştın sen?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…