Aynen el kol durmuyor oynatırken kendini uyandırıyor sonrawalla unuttm dıyorum 200cocuğumda olsa acemılık hat safhada, bnm en zorlandığım dönem yenı doğan. diğer dönemler su gbiben kundak yapıyorum walla yarım kundak. yoksa eli kolu durmuyor ki eldıvenler fırlatılıyor yuz çiziliyor.
Ben uykuluyken biberon tutturamıyorum enjektörle ancak oluyor.bizde emme süresi uzun oluyor memede yatıyor ağzından cekınce uyanıyor bu gece sağarak besliycem
Kuzum meme ucu için gamastan pomad öneririm ama sağmadan emzirmeden önce temizlemelisin. Ben en düşük ayardan yavaş yavaş artırıyorum alışıyor meme ucu. Direkt yüksek ayara çıkarınca ölüyorum resmen.Ben de mamayla desteğe geçtim asla doyuramıyorum tüm gün memede silikon uçla emiyo zaten belim ikiye ayrıldı ama süt öyle çağlamıyopompa deniyorum 10 cc bile zor çıkıyo ve normal mi bilmem inanılmaz acıyo pompayla çekmek ve uçlarını iyice mahvediyo..
Memeyi bıraktıktan sonra çok ağlayıp aranınca 60 cc yaptım nefessiz içti
Yaaa minnoşa bak çoraplara bakSelam kızlar foruma bakamaz oldum umarım herkes iyidirYeni doğum yapan arkadaşlarım var ise gözünüz aydın Biz de bugün bir haftalık olduk
daha iyiyiz çok şükür canım sarılığımız 3 günde 14.6 dan 11, 12 lere düşmüş kilo da almışız maşallahAynen el kol durmuyor oynatırken kendini uyandırıyor sonra
Ben uykuluyken biberon tutturamıyorum enjektörle ancak oluyor.sütü ısıtması filan cok dert ya başka yöntem var mı sıcak su içine oturtuyorum sütü ısınmasını bekliyorum
Kuzum meme ucu için gamastan pomad öneririm ama sağmadan emzirmeden önce temizlemelisin. Ben en düşük ayardan yavaş yavaş artırıyorum alışıyor meme ucu. Direkt yüksek ayara çıkarınca ölüyorum resmen.
Sağdığın miktar bebenin içtiği miktar değildir bir De mesela benimki kana kana içtiği bi akşam ekstra enjektörle 40 daha içmişti şok olmuştum.
Yaaa minnoşa bak çoraplara baknasıl gidiyor kuzum nasılsınız
Kızlar giremedim hiç. Ameliyat kolay geçti spinaldi hiç hissetmedim ama sonrası malum ağrılarım var. Kendimle ilgilenmekten bebeğe hiç bakamıyorum kendi başıma kalkamıyorum 2 kişi ancak kaldırabiliyor. Çok denedik sütüm hala gelmedi. Gelene kadar kaç saatte bir mama vermeliyim tecrübeli olanlar yazarsa çok sevinirim. Enjektörle veriyoruz mamayı
Tez zamanda atlatırsınız inşallahdaha iyiyiz çok şükür canım sarılığımız 3 günde 14.6 dan 11, 12 lere düşmüş kilo da almışız maşallah2 gündür uyandıramıyorduk bugün kendi uyanmaya başladı tekrar, mama takviyesi yapınca kendine geldi yavrum. 1 hafta sonra tekrar kontrolümüz var. güneş hanımcım nasıllar
Çiçeğim gözünüz AydınKızlar giremedim hiç. Ameliyat kolay geçti spinaldi hiç hissetmedim ama sonrası malum ağrılarım var. Kendimle ilgilenmekten bebeğe hiç bakamıyorum kendi başıma kalkamıyorum 2 kişi ancak kaldırabiliyor. Çok denedik sütüm hala gelmedi. Gelene kadar kaç saatte bir mama vermeliyim tecrübeli olanlar yazarsa çok sevinirim. Enjektörle veriyoruz mamayı
Deniyorum hiç uyumadım sürekli hareket ediyorum. Mamadan önce göğüsümde deniyoruz ama o kadar ağlıyor ki açlıktan. Sonra enjektörle mama veriyoruz hemşireler 3 saatte bir dedi ama ben emin olamadım sormak istedim. Ara ara hep göğüsümü tutuyor deniyor yara bile yaptı. Böyle böyle sütüm gelir inşallahKendi kendinden destek alarak kalkmaya çalış birilerinden değil ne kadar çabuk yaparsan o kadar hızlı iyileşirsin ilk iki günü bebeğe bakamıyorum diye adlandırmayalım bırakın bezini başkası değişsin siz yatın sürekli memeye tuttursunlar başka iş yok üçüncü günün şafağında bezini değişebileceksin illa mama verecekseniz çok az miktar olsun iki günlük açlıkla ölmez ama karnını sürekli tok hissedince memeyi çekmez süt gelmez
Çok şükür iyiyiz canım ameliyat çok rahattı ama sonrası tabiki acılar var. Doğurabilen normal doğursun o anın tadını çıkarsın. Sezaryende biraz daha insan kendi derdine düşüyormuş. Allah nasip etmedi normal doğumu çok istedim ama. 38+2 de doğmuş oldu bebişim 50cm 3300kg ultrasonla birebir aynı çıktı. Sütümde gelirse inşallah daha iyi hissedeceğim. Sütüm olsa 2 saatte bir vereceğim ama hiç gelmiyor şuan çok çabalıyorum göğüs ucu her şeyi denedik emiyor ama gelmiyor. Mamayla geçecek bir kaç günü sanırımTez zamanda atlatırsınız inşallahkendi kendine uyanma evresine geçmesi çok güzel
Güneşim de işte bu ara her gün başka bi bebek sanki :) bakalım merakla izliyorum kendisini. Uykusuz her gecesağlığımız iyi gibi görünüyor şükür
Çiçeğim gözünüz Aydınve çok geçmiş olsun. Hepimizin yaşadığı beslenme problemleri haricinde ikiniz de iyisiniz sanırım
İlk günler sarılık tehlikesinden dolayı bize 2 saatte 1 besleme yapmamız tembihlenmişti canım.
İnsanların yardım etmesine izin ver henüz çok taze ameliyatlısınbi kaç gün içinde bebişin her şeyine koşacak kadar iyileşeceksin merak etme
Keşke en baştan böyle konuşsaymış kaygı yaşamasaydıkKızlar ptesi doğum kesinleşti. Bugün konuştuk doktorla tekrar, uzun uzun anlattı sezaryen gerekçelerini. Muayene etti, ultrasonla baktı, normalde çok zorlanırsın, dedi ne yazık ki. 40'ı beklemek de olmuyormuş çünkü bebeğin suyu azalmış ve plasentası yaşlanmaya başlamış. Devlettekiler gibi çok zorlarsak normal doğurursun ama 24 saat sancı çekersin, travmatik bir süreç olur senin için, bunları öngörecek kadar tecrübem var, dedi. Kendini kasar itemezsen bebekte komplikasyon olabilir, böyle olursa seni sezaryene almak gerekir ameliyathanede yer bulabilir miyiz, aç olmayacaksın, yırtıkların, ileride idrar kaçırma durumları vs ben bu riskleri almam, dedi. Daha bir dolu şey saydı, ben de zorlamadım artık. Zaten suyu azalmış deyince tedirgin oldum. Haftasonu hareket hissetmezsen hemen acile gel, dedi. Hayırlısı böyleymiş diyorum artık, bu saatten sonra kafamı daha fazla karıştırmak da istemiyorum. Dualarınızı beklerim sağlıklı bir bebiş doğurmak için
Aynen el kol durmuyor oynatırken kendini uyandırıyor sonra
Ben uykuluyken biberon tutturamıyorum enjektörle ancak oluyor.sütü ısıtması filan cok dert ya başka yöntem var mı sıcak su içine oturtuyorum sütü ısınmasını bekliyorum
Kuzum meme ucu için gamastan pomad öneririm ama sağmadan emzirmeden önce temizlemelisin. Ben en düşük ayardan yavaş yavaş artırıyorum alışıyor meme ucu. Direkt yüksek ayara çıkarınca ölüyorum resmen.
Sağdığın miktar bebenin içtiği miktar değildir bir De mesela benimki kana kana içtiği bi akşam ekstra enjektörle 40 daha içmişti şok olmuştum.
Yaaa minnoşa bak çoraplara baknasıl gidiyor kuzum nasılsınız
Deniyorum hiç uyumadım sürekli hareket ediyorum. Mamadan önce göğüsümde deniyoruz ama o kadar ağlıyor ki açlıktan. Sonra enjektörle mama veriyoruz hemşireler 3 saatte bir dedi ama ben emin olamadım sormak istedim. Ara ara hep göğüsümü tutuyor deniyor yara bile yaptı. Böyle böyle sütüm gelir inşallah
Çok şükür iyiyiz canım ameliyat çok rahattı ama sonrası tabiki acılar var. Doğurabilen normal doğursun o anın tadını çıkarsın. Sezaryende biraz daha insan kendi derdine düşüyormuş. Allah nasip etmedi normal doğumu çok istedim ama. 38+2 de doğmuş oldu bebişim 50cm 3300kg ultrasonla birebir aynı çıktı. Sütümde gelirse inşallah daha iyi hissedeceğim. Sütüm olsa 2 saatte bir vereceğim ama hiç gelmiyor şuan çok çabalıyorum göğüs ucu her şeyi denedik emiyor ama gelmiyor. Mamayla geçecek bir kaç günü sanırım
Tesekkurler kizlar emzirmeye devam artk kendimi hic dusunmuyorum yeterki kizim iyi olsunKuzum ne durumdasın? Sürecin Su gibi geçer de sağ Salim kavuşursunuz inşallah
Çiçeğim pazartesiye ne kalmış
Hayırlısı böyleymiş doktoruna güveniyorsan artık kafanı hiç bulandırma. En başından beri sürecini o takip ediyor sonuçta tüm durumu göz önüne alınca bu şekilde daha uygun bulmuş demek ki.
Bizim doğuma da bu şekilde uzun bi konuşmanın ardından karar verilmişti. Ne seni ne bebeğimizi bu günlere gelmişken riske atmaya gerek yok inşallah çok kolay bir doğum diliyorum sanaoy maşallah ya
Yok kuzum henüz girmedipinkywom ben de bakındım ama ses yok inşallah iyilerdir
Çiçeğim geçmiş olsun
Bir an önce toparlar inşallah. Zaten bilgilendirmişlerdir, Bol bol beslemeye çalışın
Ne zor şeymiş demişsin, o kadar iyi anlıyorum ki. Ama geçiyor inşallah bu günler de dirayetli ol
Canı öyle istiyor olabilirben benimkini 2 kat battaniyeye sardım hafif sakinledi gibi üşüyomuş yavrum sanırım ama geceler yine uykusuz azcık yarım kundak yapabilsem daha iyi uyuyacak gibi ama yapamadığımdan uyumuyor
Hanfendi sizin ilk çocuk mu acabadeğil diye biliyorum cünkü
Valla bakıyorum sürekli bi yutkunma görüyorum ağzı yüzü süt oluyor tatmin oluyorum ben
5.gün kontrolunde baktlar canm benimde sınır diyince canm skldı ama yatış vermedi pazartesi tekrar kontrol edicekmis evet suyu duydum vericem artkBizim doktor kontrolümüzde birşey çıkmadı. Bugün sağlık ocağına 2. Topuk kanı vermeye gittik ebe çok hafif var ama yok denecek kadar dedi. Günde iki çay kaşığı kadar su ver atsın vücudundan dedi. Sizin nasıl anlaşıldı sarılık. Zor olmaz mı hiç ama Allahın izniyle geçer üzülme hemen her bebekte oluyor. Bol bol emzirince geçiyormuş. İnan bende sudan çıkmış balık gibiyim. Vakit de olmuyor bebeklerden araştırma yapmaya
Çok az kaldı gerçekten ama dün bile geçmek bilmediÇiçeğim pazartesiye ne kalmış
Hayırlısı böyleymiş doktoruna güveniyorsan artık kafanı hiç bulandırma. En başından beri sürecini o takip ediyor sonuçta tüm durumu göz önüne alınca bu şekilde daha uygun bulmuş demek ki.
Bizim doğuma da bu şekilde uzun bi konuşmanın ardından karar verilmişti. Ne seni ne bebeğimizi bu günlere gelmişken riske atmaya gerek yok inşallah çok kolay bir doğum diliyorum sanaoy maşallah ya
Evet, sanırım o da benim korktuğumu sanıp daha fazla korkutmamak için detay vermediKeşke en baştan böyle konuşsaymış kaygı yaşamasaydıkgayet güzel gerekçeler söylemis canım bencede artık zorlamanın bi alemi yok iki türlüde anne oluyoruz hangisi bizim için hayırlısıyla o olacak zaten Canını hiç sıkma
Bizimki cok orali olmadi :)Ise yariyor diyorlar canim dene istersen. Bende henuz yaramadi ama denemekten zarar gelmez herhalde
Dikislerde sizlanma var mi nasil. Bir de sut isi nasil . Hemen gelmemistir zannimcaSezeruan oldu canım olmazsa hiç zorlama bende çok korkuyordum sezaryandan spinal bile oldum dört beş gunde ayaklandim
Bana onerin var mi diye sordugumda oyle bir sey demedi bol bol yuru ve hamur isi yeme dedi. Muhtelemen sezeryana yönlendirmek için cok orali olmuyor. Acilma da yok cocuk da inmiyor ama. Oyle bir sorun var .Canim bende acilma falan yokmus hala bugun doktor ozellikle korunmasiz iliskiye gir en iyi yontem bu dedi.
Ben normali denemeden direkt sezeryani denemis olmak istemiyorum dedim suni sanciyi deneriz dedi. Ama tabi o kadar sanci cekip sonunda sezeryana donmek de var isin ucunda ben de o yuzden karisigim :) Insallah bizi ugrastirmadan gelir bebisler.
Bizimki hic orali degil ya ..Cinsel ilişki kolaylastıyor diyorlar canım
O is yas bizimki lohusadan sonrasına koşullandiBizde yaramadi ama bi deneyin isterseniz
Gunaydin kizlar biz dun aksam uzeri sarilik sebebiyle Elayi hastaneye yatirdik. Degerimiz 21. Taburcu oldugumun ertesi gununden beri ilk dogum muayenesini yapan doktora sarilik icin kontrole geliyorduk ( taburcu olurken degeriniz sinirda demislerdi) , kandan degilde cihazla baktiriyordu. 14.8 leri gorduk yine de eve gonderip 2 gun sonra gelin dedi. Dun esim benim icime sinmiyor bu doktor, ayni hastanede baska doktora goturelim deyince gittigimiz doktor kandan bakilmasini istedi 1 saat once 13 cikan cihaz degeri kanda 21 cikti. Soka girdik. Benim gibi tecrubesiz annelere tavsiyem boyle bir durum yasarsaniz lutfen kandan bakilmasi konusunda israrci olun. Allah daha buyuk dert vermesin ama aglamaktan mahvoldum. Yavrumu gunlerdir zorla uyandirip beslemeye calisiyoruz. Bu kadar yukselmeden sinirin biraz ustune cikinca yatirilsa belkide simdiye toparlayacaktik. Bugun degerimizin dustugunu umuyorum insallah evimize gidebiliriz. Bol besleme haricinde sariligi kontrol altina alma konusunda sizin doktorlarinizin bir onerisi oldu mu acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?