2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Aynen el kol durmuyor oynatırken kendini uyandırıyor sonra
bizde emme süresi uzun oluyor memede yatıyor ağzından cekınce uyanıyor bu gece sağarak besliycem
Ben uykuluyken biberon tutturamıyorum enjektörle ancak oluyor. sütü ısıtması filan cok dert ya başka yöntem var mı sıcak su içine oturtuyorum sütü ısınmasını bekliyorum
Kuzum meme ucu için gamastan pomad öneririm ama sağmadan emzirmeden önce temizlemelisin. Ben en düşük ayardan yavaş yavaş artırıyorum alışıyor meme ucu. Direkt yüksek ayara çıkarınca ölüyorum resmen.
Sağdığın miktar bebenin içtiği miktar değildir bir De mesela benimki kana kana içtiği bi akşam ekstra enjektörle 40 daha içmişti şok olmuştum.

Selam kızlar foruma bakamaz oldum umarım herkes iyidir Yeni doğum yapan arkadaşlarım var ise gözünüz aydın Biz de bugün bir haftalık olduk
Yaaa minnoşa bak çoraplara bak nasıl gidiyor kuzum nasılsınız

daha iyiyiz çok şükür canım sarılığımız 3 günde 14.6 dan 11, 12 lere düşmüş kilo da almışız maşallah 2 gündür uyandıramıyorduk bugün kendi uyanmaya başladı tekrar, mama takviyesi yapınca kendine geldi yavrum. 1 hafta sonra tekrar kontrolümüz var. güneş hanımcım nasıllar

Kızlar giremedim hiç. Ameliyat kolay geçti spinaldi hiç hissetmedim ama sonrası malum ağrılarım var. Kendimle ilgilenmekten bebeğe hiç bakamıyorum kendi başıma kalkamıyorum 2 kişi ancak kaldırabiliyor. Çok denedik sütüm hala gelmedi. Gelene kadar kaç saatte bir mama vermeliyim tecrübeli olanlar yazarsa çok sevinirim. Enjektörle veriyoruz mamayı

Kendi kendinden destek alarak kalkmaya çalış birilerinden değil ne kadar çabuk yaparsan o kadar hızlı iyileşirsin ilk iki günü bebeğe bakamıyorum diye adlandırmayalım bırakın bezini başkası değişsin siz yatın sürekli memeye tuttursunlar başka iş yok üçüncü günün şafağında bezini değişebileceksin illa mama verecekseniz çok az miktar olsun iki günlük açlıkla ölmez ama karnını sürekli tok hissedince memeyi çekmez süt gelmez

Tez zamanda atlatırsınız inşallah kendi kendine uyanma evresine geçmesi çok güzel
Güneşim de işte bu ara her gün başka bi bebek sanki :) bakalım merakla izliyorum kendisini. Uykusuz her gece sağlığımız iyi gibi görünüyor şükür
Çiçeğim gözünüz Aydın ve çok geçmiş olsun. Hepimizin yaşadığı beslenme problemleri haricinde ikiniz de iyisiniz sanırım
İlk günler sarılık tehlikesinden dolayı bize 2 saatte 1 besleme yapmamız tembihlenmişti canım.
İnsanların yardım etmesine izin ver henüz çok taze ameliyatlısın bi kaç gün içinde bebişin her şeyine koşacak kadar iyileşeceksin merak etme

Deniyorum hiç uyumadım sürekli hareket ediyorum. Mamadan önce göğüsümde deniyoruz ama o kadar ağlıyor ki açlıktan. Sonra enjektörle mama veriyoruz hemşireler 3 saatte bir dedi ama ben emin olamadım sormak istedim. Ara ara hep göğüsümü tutuyor deniyor yara bile yaptı. Böyle böyle sütüm gelir inşallah
Çok şükür iyiyiz canım ameliyat çok rahattı ama sonrası tabiki acılar var. Doğurabilen normal doğursun o anın tadını çıkarsın. Sezaryende biraz daha insan kendi derdine düşüyormuş. Allah nasip etmedi normal doğumu çok istedim ama. 38+2 de doğmuş oldu bebişim 50cm 3300kg ultrasonla birebir aynı çıktı. Sütümde gelirse inşallah daha iyi hissedeceğim. Sütüm olsa 2 saatte bir vereceğim ama hiç gelmiyor şuan çok çabalıyorum göğüs ucu her şeyi denedik emiyor ama gelmiyor. Mamayla geçecek bir kaç günü sanırım

Kızlar şuan yazabiliyorken tecrübelerimi anlatayım neler çok lazım oldu hastanede yazayım. 38.haftaya kadar hep normal doğum şeklinde ilerledim son günlerde su azalınca sezaryen olmak zorunda kaldım. Depend ve ped ikisinide aldım. Depend kesinlike giyemedim dikişlerimden korkup eğilemedim. Ped çok rahatlık oldu her tuvalete gittiğimde değiştirdim rahatlıkla. Sondayı ameliyathanede takmalarını rica ettim uyuşunca. Onun acısını hissetmemiş oldum. Uyuşukluğum gidince odamda sondayı çıkardılar acımadı. Sütüm yok şuan ama bebek emiyor o nedenle göğüs ucum çok acıdı gümüş göğüs koruyucular çok işe yaradı. Gecelik giyemedim pijamayı daha rahat giydim.

Keşke en baştan böyle konuşsaymış kaygı yaşamasaydık gayet güzel gerekçeler söylemis canım bencede artık zorlamanın bi alemi yok iki türlüde anne oluyoruz hangisi bizim için hayırlısıyla o olacak zaten Canını hiç sıkma

Sağmaktansa memede gün boyu ne içse kar diyorum çünkü gerçekten pompa canımı çıkarıyo ya bi de uyudum uyandım güzel sertleşmişler dolmuş kana kana içti ama akşama doğru ne oluyosa tekrardan dolmuyo memeler o zaman doymuyo

Eve geçip duş alınca pompayla sağarsın o zaman iniyor anca

Tesekkurler kizlar emzirmeye devam artk kendimi hic dusunmuyorum yeterki kizim iyi olsun
5.gün kontrolunde baktlar canm benimde sınır diyince canm skldı ama yatış vermedi pazartesi tekrar kontrol edicekmis evet suyu duydum vericem artk

Çok az kaldı gerçekten ama dün bile geçmek bilmedi Bir yandan da üzülüyorum karnımdaki hareketlerini hissedemeyeceğim bir daha diye, analık çok garip İnşallah dediğin gibi olur canım, çok teşekkür ederim
Evet, sanırım o da benim korktuğumu sanıp daha fazla korkutmamak için detay vermedi Haklısın canım, ilk etapta saçma bi şekilde kendine yükleniyor insan ama fizyolojim böyleyse ne yapabilirim Hepimiz için hangisi hayırlısıyla o çıksın karşımıza inşallah, çok teşekkürler

Ya kızlar oğlum hasta ve salı doğum var eşim de grip oldu. Offff daraldım valla. Oğlum sürekli öksürüyor önceden sadece geceleri şimdi kalktığından beri çocuk her saniye öksürüyor ya. Bakalım doktora götürcem birazdan dua edin de iyileşsinler nolurrrr

Gunaydin kizlar biz dun aksam uzeri sarilik sebebiyle Elayi hastaneye yatirdik. Degerimiz 21. Taburcu oldugumun ertesi gununden beri ilk dogum muayenesini yapan doktora sarilik icin kontrole geliyorduk ( taburcu olurken degeriniz sinirda demislerdi) , kandan degilde cihazla baktiriyordu. 14.8 leri gorduk yine de eve gonderip 2 gun sonra gelin dedi. Dun esim benim icime sinmiyor bu doktor, ayni hastanede baska doktora goturelim deyince gittigimiz doktor kandan bakilmasini istedi 1 saat once 13 cikan cihaz degeri kanda 21 cikti. Soka girdik. Benim gibi tecrubesiz annelere tavsiyem boyle bir durum yasarsaniz lutfen kandan bakilmasi konusunda israrci olun. Allah daha buyuk dert vermesin ama aglamaktan mahvoldum. Yavrumu gunlerdir zorla uyandirip beslemeye calisiyoruz. Bu kadar yukselmeden sinirin biraz ustune cikinca yatirilsa belkide simdiye toparlayacaktik. Bugun degerimizin dustugunu umuyorum insallah evimize gidebiliriz. Bol besleme haricinde sariligi kontrol altina alma konusunda sizin doktorlarinizin bir onerisi oldu mu acaba?

Bizim cocuk 38. Haftada 3600 ise dogunca ne kadar olabilir matematik sorusu.. bende 3800 dogmusum. Sanirim 2. Gebelikte dikkat edecegim tecrubelendim . Hamile platesi filan yapacagim :) bu arada dogum yapanlara soruyorum .. su korse isine giristiniz mi veya evde plates filan kucukten basladiniz mi.. su lohusa doneminde olmaz bu iste sorayım dedim. Benim fazla kilolarim oldu . Ne kadar odem var bilmiyorum ama bana plates sart. Bir de sezeryan isi olursa sarkma filan olsun istemiyorum. Tecrubelerinize talibim

Bana onerin var mi diye sordugumda oyle bir sey demedi bol bol yuru ve hamur isi yeme dedi. Muhtelemen sezeryana yönlendirmek için cok orali olmuyor. Acilma da yok cocuk da inmiyor ama. Oyle bir sorun var . cocuk isini bıliyor. Cikmak istemiyor. Ne de olsa orasi rahat ye ic yat keyif adami

canim cok gemis olsun . Eskiler sari tulbent otuyormus sarilik olmasin diye bebekler ama ne kadar ise yariyor bilmiyorum .
Birde bir iki cay kasigi gunde su verenler var. doktoruna bir sor istersen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…