Doğumda vajinamızın kontrolü bizde mi. Çok merak ediyorum lütfen doğum yapan tecrübeli anneler yazsınÇok haklısın böyle düşünmekte bence doktorunu normal doğum istediğine ikna et son ana kadar denemek istiyorum eğer olmazsa bir aksilik yaşanırsa sezeryan tabiki tercih ederim de ama önceliğim normal doğum sizinde bunu desteklemenizi istiyorum de.. ya gerçekten ilk doğumunu kaygısız korkusuz kim yapmış? Kasmak vs bunlar çok doğal bunu bahane etmesi inanılmaz saçma. Hani dese suyun az, bebek ters vs anlayacağım hadi çatın dar desede anlayacağım ama korkuyu baz alarak bunu söylemesi trajikomik. Sen bi konuş en kötü başka bir doktorla görüşürsün devlette korkuyorsan.
Çok teşekkür ederim canım . Elimden geldiği kadar dikkat ediyorum .Geçmiş olsun kuzum çok dikkat et havalar çok sakat bu ara. Sağ gösterip sol vuruyorlohusalıkta insan çok kolay üşütüyormuş. Yazın ortasında ayaklarımı üşütmüştüm kaç defa. Sancılara dikkat, sıkı giyin
Çok teşekkür ederim canımbende aynı durumdayım çok teşekkür ederimAyy ben çocuk besleyecegim diye hayattan kopmuşumhayırlı uğurlu olsun canım sezeryan mı oldun inşallah hersey iyi gidiyordur
Sezeruan oldu canım olmazsa hiç zorlama bende çok korkuyordum sezaryandan spinal bile oldum dört beş gunde ayaklandimCanim.hayirli olsun su çatı muayenesi sonrasi biraz strese girdim . Zaten yakinlasti heyecan var. Bir de kanala girmedi . Sezeryan dediler. Haftaya kesin belli olacak bakalım. Yine bakacak. Senin durum nasil bebis nasil iyi mısınız. Normal mi oldu sezeryan mi
Benim doktor 39daki muayeneye gore degerlendirme yapacak. Ne yapsam 40ı mı beklesem bilemedim. Sezeryan deyince biraz urperdim zaten normal deyince de garip. Aman ya karisigim hep :) bir deneyelim bakalim o kasilmalar yarar belki. Gun aşırı yapayim dicem eşim de bir sey olacak diye korkuyor. Istemiyor cinsel ilişki. Bu konuyu daha once de konustugumuzda da diyordun. Zaten yatakta yatinca sag sol yapamiyorum. Ne yapsam israrla donsem mi saga sola o da belki actirmaya calisiyordur. Yaz canim merak ediyorum. Haberdar et bana. Be bakanlık nde carsamba gunu 39 oluyorum bakalim
İnşallahMaşallahcanım Doruk arkadan gelip yetişecek yavuklusuna inşallah kış bebesinin sorunu ayrı yazın olanın da ayrı canım. Yazın çok sıcak, bebeler sıcaktan isilik oluyor hep zavallılar en güzeli ilkbahar sanırım
Bol bol yürüdüm çok şükür toparlandım gibi sabah erkenden gazım çıktı şimdi eve geldik
Kizlarr dun aksamuzeri 6 gibi kasilmalar basladi. Ay dedim iyi gidiyoruz 5 dk ya dusunce arariz ebeyi ve aradik sadece 3 cm aciklik ve bugun oglen saat 1 e kadar 3 cm artmadiBen dayanamaz oldum, cok yoruldum, epidural diye tutturdum. 4 de epidural aldim, ohh be dedim. Suan acilmanin artmasini bekliyoruz, 6 ya cikti bakalim 10 cm nezaman gorcez. Kizlar dua edin bana lutfen. Epiduralsiz ben beceremem, dayanamadim
Diloşumm giremiyorum artık hiç sayfaya o yüzden anca gördüm yazdığını bebiş geldi çok şükür. 2 ekim de sabah 9 da. Çok güzel bir doğum oldu herşey istediğim gibi gitti. Ama kendimle uğraşıyorum bu ara ne kadar kötüymüş bu normal doğum dikişi. Yemin ederim depresyona girmek üzereyim. Acısı içime oturdu artık. Oturamıyorum yürüyemiyorum. Nasıl geçecek hiç bilmiyorum ama fenalardayım yani
Kizlarr dun aksamuzeri 6 gibi kasilmalar basladi. Ay dedim iyi gidiyoruz 5 dk ya dusunce arariz ebeyi ve aradik sadece 3 cm aciklik ve bugun oglen saat 1 e kadar 3 cm artmadiBen dayanamaz oldum, cok yoruldum, epidural diye tutturdum. 4 de epidural aldim, ohh be dedim. Suan acilmanin artmasini bekliyoruz, 6 ya cikti bakalim 10 cm nezaman gorcez. Kizlar dua edin bana lutfen. Epiduralsiz ben beceremem, dayanamadim
Diloşumm giremiyorum artık hiç sayfaya o yüzden anca gördüm yazdığını bebiş geldi çok şükür. 2 ekim de sabah 9 da. Çok güzel bir doğum oldu herşey istediğim gibi gitti. Ama kendimle uğraşıyorum bu ara ne kadar kötüymüş bu normal doğum dikişi. Yemin ederim depresyona girmek üzereyim. Acısı içime oturdu artık. Oturamıyorum yürüyemiyorum. Nasıl geçecek hiç bilmiyorum ama fenalardayım yani
canim benm arkadasim 6 cm de epidural almisti yaklasik bir 5-6 saat daha surmustu 10 cm e ulasmasi ama hic agrisi sizisi kalmamisti epiduraldan sonraKizlarr dun aksamuzeri 6 gibi kasilmalar basladi. Ay dedim iyi gidiyoruz 5 dk ya dusunce arariz ebeyi ve aradik sadece 3 cm aciklik ve bugun oglen saat 1 e kadar 3 cm artmadiBen dayanamaz oldum, cok yoruldum, epidural diye tutturdum. 4 de epidural aldim, ohh be dedim. Suan acilmanin artmasini bekliyoruz, 6 ya cikti bakalim 10 cm nezaman gorcez. Kizlar dua edin bana lutfen. Epiduralsiz ben beceremem, dayanamadim
Hem de ne zorlanmak. Ebeye doğumhanede sordum çok mu dikiş diye e biraz olacak deyip geçiştirdi beni korkmayayım diye herhalde. Eve gelince baktım epey var hemde. Bir ay mıBiraz zorluyor maalesef o dikişler çok mu var dikişin? Benim 7 dikişim vardı oturma da sıkıntı yaşamıştım 1 ay içinde tam toparladım ama.. inşAllah daha da kısa sürer seninki
Yaa aynı gün gelmiş bizim bebişler. Bende sabah 9 da doğurdum. Daha dün ne zaman gelecekler diye sabırsızlanıyorduk. Ben de 8 cm açıklıkla gittim. Bol hareket etmemizin faydası kesinlikle. Ama benim dikişim epey var. Ikınmayı beceremedim ben yoksa dikişi benimde olmayacaktı. Hayırlı uğurlu olsun bebeğin Allah analı babalı sağlıkla büyütmeyi nasip etsinBu arada kizlar kizim 3 kilo 50 cm dogdu.
Kesinlikle bu kolay dogumumun yuruyus squat etki ettigini dusunuyorum cunku 10 cm acikligi anlamadan dogurmam bi mucize gibi geldi bol yuruyun bol egzersiz cok onemli
Teşekkür ederiim canım benim bilgi için
Cinsel ilişki kolaylastıyor diyorlar canımKizlar bayadir cinsel iliskiye girmiyorum cocuk kanala daha girmedi ya bu ise yarar mi acaba
Ay kolay olacak senin doğumun bence o yüzden minik şuanda naz yapıyor zaten kolay doğuracak bari böyle nazlanayım diyeDoktordan geldim yemeğimi yedimkızlar şansıma kendi doktorumun işi çıkmış ve gitmiş pazar günü büyük ihtimal gelir diyorlar.. oğlumda da öyle olmuştu doktoru şehir dışına çıkmıştı haftasonu gelir bu beklemez suni sancıyla doğumu başlatabilirim demişti..
Bugünde muayene eden doktor bebeğin 3649gr olduğunu iri bir bebek olduğunu söylediistediğini yaparız dedi. İstersen yatışını yapalım yarın sezeryana alabiliriz dedi istersen suni sancıyla başlatabiliriz açılma var suni sancıyla uyarılabilir dedi. Sancın olursa suyum gelirse gel dedi.. Suyu normalmiş beklemeye karar verdik..
Yine doğuramadım bakalım
Allah yardımcın olsun ne durumdasınn ?Kizlarr dun aksamuzeri 6 gibi kasilmalar basladi. Ay dedim iyi gidiyoruz 5 dk ya dusunce arariz ebeyi ve aradik sadece 3 cm aciklik ve bugun oglen saat 1 e kadar 3 cm artmadiBen dayanamaz oldum, cok yoruldum, epidural diye tutturdum. 4 de epidural aldim, ohh be dedim. Suan acilmanin artmasini bekliyoruz, 6 ya cikti bakalim 10 cm nezaman gorcez. Kizlar dua edin bana lutfen. Epiduralsiz ben beceremem, dayanamadim
Doktorun başta açıklasaydı bu kadar detaylı en azından kafan karışmazdı. Sağlıkla gelsin bebeğin inşallahKızlar ptesi doğum kesinleşti. Bugün konuştuk doktorla tekrar, uzun uzun anlattı sezaryen gerekçelerini. Muayene etti, ultrasonla baktı, normalde çok zorlanırsın, dedi ne yazık ki. 40'ı beklemek de olmuyormuş çünkü bebeğin suyu azalmış ve plasentası yaşlanmaya başlamış. Devlettekiler gibi çok zorlarsak normal doğurursun ama 24 saat sancı çekersin, travmatik bir süreç olur senin için, bunları öngörecek kadar tecrübem var, dedi. Kendini kasar itemezsen bebekte komplikasyon olabilir, böyle olursa seni sezaryene almak gerekir ameliyathanede yer bulabilir miyiz, aç olmayacaksın, yırtıkların, ileride idrar kaçırma durumları vs ben bu riskleri almam, dedi. Daha bir dolu şey saydı, ben de zorlamadım artık. Zaten suyu azalmış deyince tedirgin oldum. Haftasonu hareket hissetmezsen hemen acile gel, dedi. Hayırlısı böyleymiş diyorum artık, bu saatten sonra kafamı daha fazla karıştırmak da istemiyorum. Dualarınızı beklerim sağlıklı bir bebiş doğurmak için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?