2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Doğumda vajinamızın kontrolü bizde mi. Çok merak ediyorum lütfen doğum yapan tecrübeli anneler yazsın
Ben de haftaya çatı muayenesi Olcam
dr karar verecek bakalım nolcak

Doktordan geldim yemeğimi yedim kızlar şansıma kendi doktorumun işi çıkmış ve gitmiş pazar günü büyük ihtimal gelir diyorlar.. oğlumda da öyle olmuştu doktoru şehir dışına çıkmıştı haftasonu gelir bu beklemez suni sancıyla doğumu başlatabilirim demişti..
Bugünde muayene eden doktor bebeğin 3649gr olduğunu iri bir bebek olduğunu söyledi istediğini yaparız dedi. İstersen yatışını yapalım yarın sezeryana alabiliriz dedi istersen suni sancıyla başlatabiliriz açılma var suni sancıyla uyarılabilir dedi. Sancın olursa suyum gelirse gel dedi.. Suyu normalmiş beklemeye karar verdik..
Yine doğuramadım bakalım

Çok teşekkür ederim canım . Elimden geldiği kadar dikkat ediyorum .

Kizlarr dun aksamuzeri 6 gibi kasilmalar basladi. Ay dedim iyi gidiyoruz 5 dk ya dusunce arariz ebeyi ve aradik sadece 3 cm aciklik ve bugun oglen saat 1 e kadar 3 cm artmadi Ben dayanamaz oldum, cok yoruldum, epidural diye tutturdum. 4 de epidural aldim, ohh be dedim. Suan acilmanin artmasini bekliyoruz, 6 ya cikti bakalim 10 cm nezaman gorcez. Kizlar dua edin bana lutfen. Epiduralsiz ben beceremem, dayanamadim

Sezeruan oldu canım olmazsa hiç zorlama bende çok korkuyordum sezaryandan spinal bile oldum dört beş gunde ayaklandim

Canim bende acilma falan yokmus hala bugun doktor ozellikle korunmasiz iliskiye gir en iyi yontem bu dedi.
Ben normali denemeden direkt sezeryani denemis olmak istemiyorum dedim suni sanciyi deneriz dedi. Ama tabi o kadar sanci cekip sonunda sezeryana donmek de var isin ucunda ben de o yuzden karisigim :) Insallah bizi ugrastirmadan gelir bebisler.

İnşallah sıcağı da zoorr soğuğu daha da zorrr
İlkBahar en temizi artık sonbahar yok zaten
Bol bol yürüdüm çok şükür toparlandım gibi sabah erkenden gazım çıktı şimdi eve geldik
ooo süper
Maraton başlasın

Canim insallah bundan sonrasi kolay ilerler. Orada sanci cekerken yatmani mi bekliyorlar yoksa rahatca hareket edebiliyor musun? Comelmek ya da tek bacagini duvara kaldirmak falan hizlandiriyor acilmayi diyorlar deneyebiliyorsan dene istersen belki ise yarar.
Kac saat olmus canim gucunun tukenmesi normal cok iyi yapmissin epidural alarak.

K KIR PAPATYASII umutlugunler10
Kızlar siz ne yaptınız dogurdunuz mu
Diloşumm giremiyorum artık hiç sayfaya o yüzden anca gördüm yazdığını bebiş geldi çok şükür. 2 ekim de sabah 9 da. Çok güzel bir doğum oldu herşey istediğim gibi gitti. Ama kendimle uğraşıyorum bu ara ne kadar kötüymüş bu normal doğum dikişi. Yemin ederim depresyona girmek üzereyim. Acısı içime oturdu artık. Oturamıyorum yürüyemiyorum. Nasıl geçecek hiç bilmiyorum ama fenalardayım yani

Allah yardımcın olsun canım.. 6ya kadar çıktıysa devamı da 2 3 saat içinde olur İnŞAllah sürekli kontrol ederler zaten.. az kalmış az daha sabır

Biraz zorluyor maalesef o dikişler çok mu var dikişin? Benim 7 dikişim vardı oturma da sıkıntı yaşamıştım 1 ay içinde tam toparladım ama.. inşAllah daha da kısa sürer seninki

canim benm arkadasim 6 cm de epidural almisti yaklasik bir 5-6 saat daha surmustu 10 cm e ulasmasi ama hic agrisi sizisi kalmamisti epiduraldan sonra

Biraz zorluyor maalesef o dikişler çok mu var dikişin? Benim 7 dikişim vardı oturma da sıkıntı yaşamıştım 1 ay içinde tam toparladım ama.. inşAllah daha da kısa sürer seninki
Hem de ne zorlanmak. Ebeye doğumhanede sordum çok mu dikiş diye e biraz olacak deyip geçiştirdi beni korkmayayım diye herhalde. Eve gelince baktım epey var hemde. Bir ay mı vallahi doğum da zorlanmadım bu kadar. Çok sağol inşallah. Senin bebiş ne durumda gelmedi mi daha

Kızlar ptesi doğum kesinleşti. Bugün konuştuk doktorla tekrar, uzun uzun anlattı sezaryen gerekçelerini. Muayene etti, ultrasonla baktı, normalde çok zorlanırsın, dedi ne yazık ki. 40'ı beklemek de olmuyormuş çünkü bebeğin suyu azalmış ve plasentası yaşlanmaya başlamış. Devlettekiler gibi çok zorlarsak normal doğurursun ama 24 saat sancı çekersin, travmatik bir süreç olur senin için, bunları öngörecek kadar tecrübem var, dedi. Kendini kasar itemezsen bebekte komplikasyon olabilir, böyle olursa seni sezaryene almak gerekir ameliyathanede yer bulabilir miyiz, aç olmayacaksın, yırtıkların, ileride idrar kaçırma durumları vs ben bu riskleri almam, dedi. Daha bir dolu şey saydı, ben de zorlamadım artık. Zaten suyu azalmış deyince tedirgin oldum. Haftasonu hareket hissetmezsen hemen acile gel, dedi. Hayırlısı böyleymiş diyorum artık, bu saatten sonra kafamı daha fazla karıştırmak da istemiyorum. Dualarınızı beklerim sağlıklı bir bebiş doğurmak için

Bu arada kizlar kizim 3 kilo 50 cm dogdu.

Kesinlikle bu kolay dogumumun yuruyus squat etki ettigini dusunuyorum cunku 10 cm acikligi anlamadan dogurmam bi mucize gibi geldi bol yuruyun bol egzersiz cok onemli
Yaa aynı gün gelmiş bizim bebişler. Bende sabah 9 da doğurdum. Daha dün ne zaman gelecekler diye sabırsızlanıyorduk. Ben de 8 cm açıklıkla gittim. Bol hareket etmemizin faydası kesinlikle. Ama benim dikişim epey var. Ikınmayı beceremedim ben yoksa dikişi benimde olmayacaktı. Hayırlı uğurlu olsun bebeğin Allah analı babalı sağlıkla büyütmeyi nasip etsin

Ay kolay olacak senin doğumun bence o yüzden minik şuanda naz yapıyor zaten kolay doğuracak bari böyle nazlanayım diye
Allah yardımcın olsun ne durumdasınn ?
Doktorun başta açıklasaydı bu kadar detaylı en azından kafan karışmazdı. Sağlıkla gelsin bebeğin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…