Cok sagol canim.canim cok gemis olsun . Eskiler sari tulbent otuyormus sarilik olmasin diye bebekler ama ne kadar ise yariyor bilmiyorum .
Birde bir iki cay kasigi gunde su verenler var. doktoruna bir sor istersen
Geçmiş olsun en yakın zamanda toparlarlar insallahYa kızlar oğlum hastave salı doğum var eşim de grip oldu. Offff daraldım valla. Oğlum sürekli öksürüyor önceden sadece geceleri şimdi kalktığından beri çocuk her saniye öksürüyor ya. Bakalım doktora götürcem birazdan dua edin de iyileşsinler nolurrrr
Geçmiş olsun Ela kuşa. Toparlar hemen canım merak etme sarılık çoğu çocuğun başına geliyor insallah en yakın zamanda geçerGunaydin kizlar biz dun aksam uzeri sarilik sebebiyle Elayi hastaneye yatirdik. Degerimiz 21. Taburcu oldugumun ertesi gununden beri ilk dogum muayenesini yapan doktora sarilik icin kontrole geliyorduk ( taburcu olurken degeriniz sinirda demislerdi) , kandan degilde cihazla baktiriyordu. 14.8 leri gorduk yine de eve gonderip 2 gun sonra gelin dedi. Dun esim benim icime sinmiyor bu doktor, ayni hastanede baska doktora goturelim deyince gittigimiz doktor kandan bakilmasini istedi 1 saat once 13 cikan cihaz degeri kanda 21 cikti. Soka girdik. Benim gibi tecrubesiz annelere tavsiyem boyle bir durum yasarsaniz lutfen kandan bakilmasi konusunda israrci olun. Allah daha buyuk dert vermesin ama aglamaktan mahvoldum. Yavrumu gunlerdir zorla uyandirip beslemeye calisiyoruz. Bu kadar yukselmeden sinirin biraz ustune cikinca yatirilsa belkide simdiye toparlayacaktik. Bugun degerimizin dustugunu umuyorum insallah evimize gidebiliriz. Bol besleme haricinde sariligi kontrol altina alma konusunda sizin doktorlarinizin bir onerisi oldu mu acaba?
Ya benimki de ilk nazlandi sonra doktor boyle soyledi diyince ikna oldu. Hayir zaten gebelik surecine bir katkilari yok bir de naz yapiyorlarBizimki cok orali olmadi :)
Bana onerin var mi diye sordugumda oyle bir sey demedi bol bol yuru ve hamur isi yeme dedi. Muhtelemen sezeryana yönlendirmek için cok orali olmuyor. Acilma da yok cocuk da inmiyor ama. Oyle bir sorun var .cocuk isini bıliyor. Cikmak istemiyor. Ne de olsa orasi rahat ye ic yat keyif adami
Hahaha sıkıştırsana kız adamıO is yas bizimki lohusadan sonrasına koşullandiolan bana oluyor
Insallah canim cok sagolGeçmiş olsun en yakın zamanda toparlarlar insallah
Geçmiş olsun Ela kuşa. Toparlar hemen canım merak etme sarılık çoğu çocuğun başına geliyor insallah en yakın zamanda geçer
Ahshhaahs heyy maşallah be.Kız nasıl çıkmadı ilk gece tüm azerbeycan gaz hattı içimden çıktı bütün köy duydu sesini böyle bi gaz çıkışı olamaz eve geldim hala aynı eşimden utanıyom artık hey maşallaa diyo puahhw anamgil de taze fasulye yapmıs yedirdi bana lohusa kadın fasulye mi yer evlilik hayatında gaz duymamıştır adam benden
Hayirlisinla insallah dogacak senin minikteBu gece de doğurmadımama uyudum ohhh miss çok şükür akşam baya zorladı ama gece iyiydi çok şükür
Gecem gündüzüm kalmadı tabii ama uykusuzluğa alışkın olduğumdan bu beni sarsmadı, ağrım sızım çok haliyle bebeğim. Ama bu nasıl aşk nasıl aşk.Birbasak nasıl oldun canım? Durumun nası?
Tabii, iki kere gitii dötüm, hala kızgınım.Kiz yerim ben senin çileniiçerde olmasimi iyi disarda olmasimi bilemedim aksam 1 saate 1 uyandim bebise yer kalmadi sikistiriyor beni surekli uyur uyanikim az da ben sikayet edeyim sirami bekliyorum 4 5 gun daha rabbim hayirlisinla senin cilene ortak etsin ne diyim
Papatyamm çok teşekkür ederim, inşallah.Birbasak doğum yapmış canım çok geçmiş olsun inşallah gazın çıkmıştır o zor oluyor . Yavrunla mutlu mesut sağlıklı günlerin olsun inşallah
Bebeğim çok teşekkür ederim.Başakcim hayırlı olsun canım.
Bebito doğum yapmışsııın, gözün aydınn.Sağol canım benimBu sabah felaket bulantım oldu hadi inşallah umut oldun bana yarın doğumun peşine şak diye kesilsin benimkide. 9 aylık bulantı çilemiz bitiyor sonunda
Çok geç yavrum gitti popo mopo kalmadı.erik suyu incir suyu yürüyüş popo önemli
Bebeğim benimmm çok teşekkür ederim güzel dileklerin için.Başak canım çok sevindimSağlıkal büyüt inşallah bebeğini, gözün aydın olsun İnşallah kısa zamanda toparlanırsın, şifa olsun bebiş sana
Bir karisik halde benim. Ne rahim agzi acildi ne de cocuk asagi inmek istiyor. Kasma durumum var zaten. Ama hep normal istedigimden 39u bekleyelim dedi yine. Muhtelemen sezeryan olacak gibi.. kafam benim hala bulanik ondan. Sag salim bebis dunyaya gelir insallah. Tek korkum emzirme durumu. Sezeryanda temas hemen olmadigi icin haliyle sut gelir mi bilmiyorum ama doktora dunyaya geldigi gibi yine vücuduma degsin dicemKızlar ptesi doğum kesinleşti. Bugün konuştuk doktorla tekrar, uzun uzun anlattı sezaryen gerekçelerini. Muayene etti, ultrasonla baktı, normalde çok zorlanırsın, dedi ne yazık ki. 40'ı beklemek de olmuyormuş çünkü bebeğin suyu azalmış ve plasentası yaşlanmaya başlamış. Devlettekiler gibi çok zorlarsak normal doğurursun ama 24 saat sancı çekersin, travmatik bir süreç olur senin için, bunları öngörecek kadar tecrübem var, dedi. Kendini kasar itemezsen bebekte komplikasyon olabilir, böyle olursa seni sezaryene almak gerekir ameliyathanede yer bulabilir miyiz, aç olmayacaksın, yırtıkların, ileride idrar kaçırma durumları vs ben bu riskleri almam, dedi. Daha bir dolu şey saydı, ben de zorlamadım artık. Zaten suyu azalmış deyince tedirgin oldum. Haftasonu hareket hissetmezsen hemen acile gel, dedi. Hayırlısı böyleymiş diyorum artık, bu saatten sonra kafamı daha fazla karıştırmak da istemiyorum. Dualarınızı beklerim sağlıklı bir bebiş doğurmak için
Hayirli olsun canım benim. Yaptigim hata bastan beri yuruyusu esirgemeyecektim. Hazirandan beri yurusem de bir sizlamada biraktim. Belki de günlük ayni saat dakika yurume olsaydi boyle durumda olmazdim. Hareket şimdi etsem de yarar mi bilmiyorum. Ümitsizlik olustuYaa aynı gün gelmiş bizim bebişler. Bende sabah 9 da doğurdum. Daha dün ne zaman gelecekler diye sabırsızlanıyorduk. Ben de 8 cm açıklıkla gittim. Bol hareket etmemizin faydası kesinlikle. Ama benim dikişim epey var. Ikınmayı beceremedim ben yoksa dikişi benimde olmayacaktı. Hayırlı uğurlu olsun bebeğin Allah analı babalı sağlıkla büyütmeyi nasip etsin
Durum nasil canim benim. Ah benim de acilma olsa yaaKizlarr dun aksamuzeri 6 gibi kasilmalar basladi. Ay dedim iyi gidiyoruz 5 dk ya dusunce arariz ebeyi ve aradik sadece 3 cm aciklik ve bugun oglen saat 1 e kadar 3 cm artmadiBen dayanamaz oldum, cok yoruldum, epidural diye tutturdum. 4 de epidural aldim, ohh be dedim. Suan acilmanin artmasini bekliyoruz, 6 ya cikti bakalim 10 cm nezaman gorcez. Kizlar dua edin bana lutfen. Epiduralsiz ben beceremem, dayanamadim
Benim kasilmam da yokEvet canım, başta sadece kasılman var normal olmaz demeyip böyle açıklasaydı ben de bu ikinci postayı konuşup boş yere gerilmezdim:) Neyse sağlık olsun diyelim artık
Kolcanim diger komplikasyonlari bilmiyorum ama arkadasim da miyon vardi 3 tane baya buyumuslerdi normal icin zorladi, yaptida ama 5 sene gecti hala altina kaciriyor.son care artik mesane toparlama ameliyati olmasi gerekiyormus. bayada dikis atmislardi. 4-5 gun hastanede kaldi kan kaybindan. plesanta gelmemisti , doktor kolunu sokup fln cikarmisti .ben fotografci olarak girdimde doguma herseyi gozlerimle gordum gercekten. baya dogum sonrasi zorladi onu.
Benim de ilk dediğim şey imkanı olan normal doğursunduDeniyorum hiç uyumadım sürekli hareket ediyorum. Mamadan önce göğüsümde deniyoruz ama o kadar ağlıyor ki açlıktan. Sonra enjektörle mama veriyoruz hemşireler 3 saatte bir dedi ama ben emin olamadım sormak istedim. Ara ara hep göğüsümü tutuyor deniyor yara bile yaptı. Böyle böyle sütüm gelir inşallah
Çok şükür iyiyiz canım ameliyat çok rahattı ama sonrası tabiki acılar var. Doğurabilen normal doğursun o anın tadını çıkarsın. Sezaryende biraz daha insan kendi derdine düşüyormuş. Allah nasip etmedi normal doğumu çok istedim ama. 38+2 de doğmuş oldu bebişim 50cm 3300kg ultrasonla birebir aynı çıktı. Sütümde gelirse inşallah daha iyi hissedeceğim. Sütüm olsa 2 saatte bir vereceğim ama hiç gelmiyor şuan çok çabalıyorum göğüs ucu her şeyi denedik emiyor ama gelmiyor. Mamayla geçecek bir kaç günü sanırım
Meme ucuna herhangi bi şey kullanıyor musun?Sağmaktansa memede gün boyu ne içse kar diyorum çünkü gerçekten pompa canımı çıkarıyoya bi de uyudum uyandım güzel sertleşmişler dolmuş kana kana içti ama akşama doğru ne oluyosa tekrardan dolmuyo memeler o zaman doymuyo
Eve geçip duş alınca pompayla sağarsın o zaman iniyor anca
Çok az kaldı gerçekten ama dün bile geçmek bilmediBir yandan da üzülüyorum karnımdaki hareketlerini hissedemeyeceğim bir daha diye, analık çok garip İnşallah dediğin gibi olur canım, çok teşekkür ederim
Kuzum çok geçmiş olsunYa kızlar oğlum hastave salı doğum var eşim de grip oldu. Offff daraldım valla. Oğlum sürekli öksürüyor önceden sadece geceleri şimdi kalktığından beri çocuk her saniye öksürüyor ya. Bakalım doktora götürcem birazdan dua edin de iyileşsinler nolurrrr
Kuzum cok geçmiş olsun.Gunaydin kizlar biz dun aksam uzeri sarilik sebebiyle Elayi hastaneye yatirdik. Degerimiz 21. Taburcu oldugumun ertesi gununden beri ilk dogum muayenesini yapan doktora sarilik icin kontrole geliyorduk ( taburcu olurken degeriniz sinirda demislerdi) , kandan degilde cihazla baktiriyordu. 14.8 leri gorduk yine de eve gonderip 2 gun sonra gelin dedi. Dun esim benim icime sinmiyor bu doktor, ayni hastanede baska doktora goturelim deyince gittigimiz doktor kandan bakilmasini istedi 1 saat once 13 cikan cihaz degeri kanda 21 cikti. Soka girdik. Benim gibi tecrubesiz annelere tavsiyem boyle bir durum yasarsaniz lutfen kandan bakilmasi konusunda israrci olun. Allah daha buyuk dert vermesin ama aglamaktan mahvoldum. Yavrumu gunlerdir zorla uyandirip beslemeye calisiyoruz. Bu kadar yukselmeden sinirin biraz ustune cikinca yatirilsa belkide simdiye toparlayacaktik. Bugun degerimizin dustugunu umuyorum insallah evimize gidebiliriz. Bol besleme haricinde sariligi kontrol altina alma konusunda sizin doktorlarinizin bir onerisi oldu mu acaba?
Kalkan kullaniyor musunBen de mamayla desteğe geçtim asla doyuramıyorum tüm gün memede silikon uçla emiyo zaten belim ikiye ayrıldı ama süt öyle çağlamıyopompa deniyorum 10 cc bile zor çıkıyo ve normal mi bilmem inanılmaz acıyo pompayla çekmek ve uçlarını iyice mahvediyo..
Memeyi bıraktıktan sonra çok ağlayıp aranınca 60 cc yaptım nefessiz içti
Sezeryan olma sebebin acilma olmadığı için mi canim. Bende dertliyim de sezeryan da cok istemiyorum. Sezeryan olabilir dedi. Haftaya belli olacakDeniyorum hiç uyumadım sürekli hareket ediyorum. Mamadan önce göğüsümde deniyoruz ama o kadar ağlıyor ki açlıktan. Sonra enjektörle mama veriyoruz hemşireler 3 saatte bir dedi ama ben emin olamadım sormak istedim. Ara ara hep göğüsümü tutuyor deniyor yara bile yaptı. Böyle böyle sütüm gelir inşallah
Çok şükür iyiyiz canım ameliyat çok rahattı ama sonrası tabiki acılar var. Doğurabilen normal doğursun o anın tadını çıkarsın. Sezaryende biraz daha insan kendi derdine düşüyormuş. Allah nasip etmedi normal doğumu çok istedim ama. 38+2 de doğmuş oldu bebişim 50cm 3300kg ultrasonla birebir aynı çıktı. Sütümde gelirse inşallah daha iyi hissedeceğim. Sütüm olsa 2 saatte bir vereceğim ama hiç gelmiyor şuan çok çabalıyorum göğüs ucu her şeyi denedik emiyor ama gelmiyor. Mamayla geçecek bir kaç günü sanırım
Valla doktora hep birlikte gittiğimiz icin onu yemez bizimki :)) bilmiyorum bKalim bir daha denicem sansimi yoksa bu is zor gibi açılması... 39u beklicem dedi iste bu hafta. Acilma olmaz ise sezeryan olacak gibi dedi. 40 ı bekler mi bilmiyorum ama cocuk da 4 kiloya dogru gider o zaman. Sancımda olmuyor. Aksilik bu ya . Bunun hesabını oglana yillar sonra soylicem keyif adami oldugun o donemden belli oldu dicem :))Ya benimki de ilk nazlandi sonra doktor boyle soyledi diyince ikna oldu. Hayir zaten gebelik surecine bir katkilari yok bir de naz yapiyorlar
Aynen simdiki cocuklar akilli keyfini bozmuyor
Bence planli bir sezeryan durumu yoksa en azindan gunu gelene kadar beklemek lazim belki gelir kendiliginden. 38 den sonra beklemeye basladigimiz icin bıkıyoruz tabi.
Sesli güldüm:))) bizimkisi sabırlı ya caktirmiyor. Ama biz her gun yanismaya çalışsak sen neymissin diyor. :) ates burcuyum napim tatmin de olamiyorum. Gunluk gideriyorum oyle napim :) bu bahane ile olsun diyorum ama hic orali degilHahaha sıkıştırsana kız adamı
Benimkinin canina tek etmis nasilsa dogacak artik diye surekli yokluyor beni
Benim de ilk dediğim şey imkanı olan normal doğursundu
Sağ salim geldi yA maşallah kilosu da cok güzel gerisini boşver her şey geride kaldı
Çok hızlı şekilde toparlanacaksın emin ol
Varsın mamayla geçsin günler. Sen önce memeyi teklif etmekten vazgeçme canım. Hem henüz yeni sezaryenlisin biraz vakit alabilir umutsuz olma sakın
Meme ucuna herhangi bi şey kullanıyor musun?
Benim de sütüm eskisi gibi değil. Suyu mu az içiyoruz bilmiyorum. Ya da dinlenemediğimiz için mi bu kadar farketti bilmiyorum.
Beslenmen nasıl? Benim annem gidince eskisi gibi beslenemiyorum, daha cok ona bağladım
Artar inşallah sütlerimiz
tek bedende son fotoğrafları çekinin bundna sonrakiler göğsünde olacak
Kuzum çok geçmiş olsun
Biraz kötü denk gelmişsalı gününe kadar toparlar inşallah ikisi de
Kuzum cok geçmiş olsun.
Bize bir de bebeği cok sarıp sarmalamayın dediler.
Hem uyanması zorlaşıyor hem de bebek terleyip sıvı kaybediyor. O sıvıyı tuvalete çıkarak kullanması onun faydasına.
Güzel bi noktaya parmak basmışsın.
Biz de hastaneye yatmadan önce sarılığı kulaktan 9 çıkmıştı. Kulaktan yüksek cıkınca Doktor bi de kandan bakalım dedi 14.5 çıktı ve hastaneye yatırdı.
Ama güzelce besleme ve fototerapi ile inşallah sizin değerleriniz de hızlıca düşer canım. Uyandırma besleme süreci biraz zorlayıcı oluyor ama sabır, geçiyor inşallah
Kalkan kullaniyor musun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?