Ay hadi inşallah bir an önce kavusursunuz annesiMaşallah küçük kuş Nil’ezaman çok çabuk geçiyor aslında.
Ek gıdayla bambaşka bir yere evrileceğiztabii ben sizden 2 ay sonra evrileceğim sanırım
Doruk kuş iyi canım dün biberon ile alıştırma yapmaya başlamışlar emme refleksini pekiştirmek için, içim kıpır kıpır oldu
Canım sen iyi ol da konuşuruz inşallah daha günler uzun hepimiz buradayız
Doruk terhise hazırlık yapıyorsanırım yavaş yavaş sona geliyoruz.
Maşallahcanım Doruk arkadan gelip yetişecek yavuklusuna inşallah kış bebesinin sorunu ayrı yazın olanın da ayrı canım. Yazın çok sıcak, bebeler sıcaktan isilik oluyor hep zavallılar en güzeli ilkbahar sanırım
EvetDilos6342 canım bak bana hastanede durup durup söyledikleri şey buydu sağım yap sağım yap. Belim iki büklüm olsa da vazgeçmedim. 3 saatte bir sağım yapacaksın makineyle. önce sıcak kompres, biraz nemlendirici ya da zeytinyağı sürüyordum meme üstüne sonra memeyi bir güzel ovalayıp alttan C şeklinde tut sıkıca sağ 15er dakika, sonra da ıslatıp dondurucuya koyduğun peçete parçalarıyla soğuk kompres yap ki kanallar açık kalmasın. Düzenini aksatmazsan sütün olmaması İçin sebep yok. Zamanla artacak göreceksin.
Doğumum oldu hikayemiz çok hassas eve geldim bebeğim küvez de ağlamaktan helak oldum en az bir haftada küvez de kalacak. Kakasını yemiş herkesten dua istiyorum minik kuşumu oraya koyup geldimD Dilara55333 suni sancı alacaktın oldu mu doğumun
Çok iyi, daha yeni başladın. Bol su, bebekten arda kalan zamanlarda uyumaya çalış ve sağ gitsin diloşum. Hiç o kadar çıktı bu kadar çıktı deme. Benim de her Zaman aynı çıkmıyor.Ay hadi inşallah bir an önce kavusursunuz annesi
Ben şimdi dünden beri düzenli sağım yapıyorum soldan damla damla çok az geliyor iki gögusten toplam 20 cc ile başladım geceye kadar 5ccye kadar düştühiç gelmiyor resmen 2 3 saatte bir 20 dk sağım yapıyordum
Bir de pompa yaptıktan sonra ucu baya büyüyünce bizim oğlan şap diye tutup emdi. Halbuki uç var ama dilden zorlaniyor biraz sanırım
Sen çok dirayetlisin zaten canım bende yapmaya çalışıyorum bakalim
Rabbim şifa versin canım benim. Allahın izniyle sağ salim 1 hafta sonra kucağına alacaksın bebeğinii. Rabbim sağlıkla büyütmeni nasip etsiinArkadaşlar doğum yaptım
Doğumum oldu hikayemiz çok hassas eve geldim bebeğim küvez de ağlamaktan helak oldum en az bir haftada küvez de kalacak. Kakasını yemiş herkesten dua istiyorum minik kuşumu oraya koyup geldim
Maşallah kuzucuğainşallah daha iyi olacak
İnan ki sona doğru yaklaşıyoruz ya şu aralar da stresli geçmeye başladı.
Hayırlı olsun Allah analı babalı büyütsün
Canım ne saçma yorumlar bunlar… 3 kilo şu an doğsa bile gayet iyi bir kilo.-Sunshine a bak, E ekim1903 e bak. İkisi de 2400 civarında doğum yaptılar bebekleri 1 ayda nasıl güzel toparlandılar. Doğan büyüyor nasipse. Hiç bunlara takılma, o insanların arasına girip de kendi enerjini düşürme hiç. Bu zamanlar en dinlenip kendine vakit ayıracağın zamanlar. Negatif insanlardan uzak dur.
Bir karisik halde benim. Ne rahim agzi acildi ne de cocuk asagi inmek istiyor. Kasma durumum var zaten. Ama hep normal istedigimden 39u bekleyelim dedi yine. Muhtelemen sezeryan olacak gibi.. kafam benim hala bulanik ondan. Sag salim bebis dunyaya gelir insallah. Tek korkum emzirme durumu. Sezeryanda temas hemen olmadigi icin haliyle sut gelir mi bilmiyorum ama doktora dunyaya geldigi gibi yine vücuduma degsin dicem
Canım, seni çok iyi anlıyorum, ben de aynı tedirginliklerle normali beklemek istedim. Hatta doktor 39'u bekledi, çok bile bekledim senin şu an suyun patlasa sıkıntı olur dedi. Nst'de sancın bile yok, açılman yok nasıl bekleyeceksin vs dedi. Spinal anestezi ile olacak sezaryenim kısmetse. Hatta ben doğum kanalından mikrobiyota örneği alınıp bebeğe sürülebilmesiyle ilgili bir şey okudum, bu mümkün mü dedim. Bu sağlık bakanlığından geçen bir şey değil, çalışmalar var henüz, vajinal kanaldan aldığım sürüntüyü bebeğe süremem bir sürü farklı işlem yapılması gerek bizde böyle bir sistem yok, dedi. Süt geç gelir, ama gelir sağlık olsun dedim artık. Aklında bulunsun, soğanı kesip biraz fırında veya ocakta yumuşatıp göğüste bekletmek kanalları açıyormuş, ben öyle yapıyorum şu an. Bir dene istersen canım sen deBenim kasilmam da yok
Geçmiş olsun canım acil şifalar sende kendini koru amanKızlar bronşit olmuş oğlum hava falan verildi bakalım şimdi ilaca başlıcaz
Annemde çiğ konuyor dedi ama bende meme reddi olur kokudan diye korkuyorum yoo biz yapıyorduk iki yaşına kadar emdiniz zor bıraktınız diyo bideCanım, seni çok iyi anlıyorum, ben de aynı tedirginliklerle normali beklemek istedim. Hatta doktor 39'u bekledi, çok bile bekledim senin şu an suyun patlasa sıkıntı olur dedi. Nst'de sancın bile yok, açılman yok nasıl bekleyeceksin vs dedi. Spinal anestezi ile olacak sezaryenim kısmetse. Hatta ben doğum kanalından mikrobiyota örneği alınıp bebeğe sürülebilmesiyle ilgili bir şey okudum, bu mümkün mü dedim. Bu sağlık bakanlığından geçen bir şey değil, çalışmalar var henüz, vajinal kanaldan aldığım sürüntüyü bebeğe süremem bir sürü farklı işlem yapılması gerek bizde böyle bir sistem yok, dedi. Süt geç gelir, ama gelir sağlık olsun dedim artık. Aklında bulunsun, soğanı kesip biraz fırında veya ocakta yumuşatıp göğüste bekletmek kanalları açıyormuş, ben öyle yapıyorum şu an. Bir dene istersen canım sen de
Benimde 3 canım günümüzde yakın seninle nesi küçük Allah aşkına daha 9 ay 10 gün tamamlanmasına çok var hiç üzülme bunun için doktorum gayet iyi kilosu dedi sanırım insanlardan daha iyi biliyordurKızlar ya ben 37+3 te doktora gittim ya bebeğin kilosu 3 kilo dedi doktor. Dünde kalabalığa girdim işte orda sordular bebek nasıl ultrasonda kilosu nasıl vs bende dedim 3 kilo olmuş diye herkes zayıfmış beslenememiş mi bu söyledikleri kilodan aşağıda doğarlar genelde 3 bile değil yani kilosu vs yaptılar bende dünden beri vicdan yapıyorum. Sağlıklı olsun önemli olan o da benim için ama herkes beslenememiş diyince kendimi suçlu hissediyorum şuanda. Birde ben kilolu hamile kalınca diyetisyenle ilerledim bu süreçte totalde son aldıgım kilolarlarla 8 kiloyu buldu bu zamana kadar. Doktorumun grafiğine göre hep zaten ortalama üstü gidiyor hani şimdi doktor normal dedi takmam aslında insanları ama doğum yaklaştığı için mi yoksa hormonlardan dolayı mı bilmiyorum ama dünden beri buna takıldım
Annemde çiğ konuyor dedi ama bende meme reddi olur kokudan diye korkuyorum yoo biz yapıyorduk iki yaşına kadar emdiniz zor bıraktınız diyo bideDoğuma gitmeden önceki gece koyalım yıkar gidersin dedi galiba öyle yapıcaz
Kızlar ya ben 37+3 te doktora gittim ya bebeğin kilosu 3 kilo dedi doktor. Dünde kalabalığa girdim işte orda sordular bebek nasıl ultrasonda kilosu nasıl vs bende dedim 3 kilo olmuş diye herkes zayıfmış beslenememiş mi bu söyledikleri kilodan aşağıda doğarlar genelde 3 bile değil yani kilosu vs yaptılar bende dünden beri vicdan yapıyorum. Sağlıklı olsun önemli olan o da benim için ama herkes beslenememiş diyince kendimi suçlu hissediyorum şuanda. Birde ben kilolu hamile kalınca diyetisyenle ilerledim bu süreçte totalde son aldıgım kilolarlarla 8 kiloyu buldu bu zamana kadar. Doktorumun grafiğine göre hep zaten ortalama üstü gidiyor hani şimdi doktor normal dedi takmam aslında insanları ama doğum yaklaştığı için mi yoksa hormonlardan dolayı mı bilmiyorum ama dünden beri buna takıldım
Kuzum aynı marka ben de gördüm ama uçlar aynı değil sanırım. bence önemli de değil.Anlıyorum yavrum anlıyorum aynı sey bende de olduğu içinbu çam üçlü enjektör falan yazıyor aynı şey mi bununla acaba
.
Heh bak İşte sağmak meme ucunu da büyütüyorAy hadi inşallah bir an önce kavusursunuz annesi
Ben şimdi dünden beri düzenli sağım yapıyorum soldan damla damla çok az geliyor iki gögusten toplam 20 cc ile başladım geceye kadar 5ccye kadar düştühiç gelmiyor resmen 2 3 saatte bir 20 dk sağım yapıyordum
Bir de pompa yaptıktan sonra ucu baya büyüyünce bizim oğlan şap diye tutup emdi. Halbuki uç var ama dilden zorlaniyor biraz sanırım
Sen çok dirayetlisin zaten canım bende yapmaya çalışıyorum bakalim
Allahım şifa versin inşallah en kısa sürede güzel haber getir bizeArkadaşlar doğum yaptım
Doğumum oldu hikayemiz çok hassas eve geldim bebeğim küvez de ağlamaktan helak oldum en az bir haftada küvez de kalacak. Kakasını yemiş herkesten dua istiyorum minik kuşumu oraya koyup geldim
Tövbe est yaMeryem için 10 gün önce ultrason 2650 gösteriyodu 3100 doğdu hatta biliyosunuz ben hep çok küçük doğacak diye endişe ederdim.. Kayınvalide eltime demiş sütü yok mama veriyolar eltim aramış bana gözün aydına diyo mama verme kolaya kaçma anne sütünün faydalarını anlatıyo herkes her şeyi çok iyi biliyo onlara baksam çocuk sarılık olmuştu.. Şükür bugün mama bile vermedim güzel geldi sütüm
Doğumdan sonra annemle diğer evime geçecektim kaynanamlara yakın şuan vazgeçtim mahallenin sütçüsü gibi gelen giden sütü soracak iyisi mi istanbula giderim mis gibi.. Eşime de söyledim bilsin diye annen böyle söylemiş dedim.. Hep insanların kötü niyeti yok derdim söylemezdm eşime ama niyet okumayı bırakıyorum daha.. Görümcem de yanımdaydı doğumda tamam yardımı çok oldu sağ olsun ama süt konusu açılınca bu aileye bişey oluyo mama al diyorum eşime ağlayıp bağırıyorum gitmiş içerde anneme insan biraz kendini zorlayacak filancanın göğüs ucu koptu yine emzirmeye devam etti diye konuşuyodu..
Kuzum işte insanın yüzüne bir kaç kişi aynı şeyi söyleyince üzüldüm. Sağlıklı olsunlar zaten durumlarıda sağlıkları da iyi çok şükür önemli olan buBenimde 3 canım günümüzde yakın seninle nesi küçük Allah aşkına daha 9 ay 10 gün tamamlanmasına çok var hiç üzülme bunun için doktorum gayet iyi kilosu dedi sanırım insanlardan daha iyi biliyordurNe güzel kendin almadın çok dedi hem
Ya işte insanı şu zamanlarında boştan yere üzüyorlar eltine mi kalmış şimdide kalkıp seni arıyor bide kolaya kaçtıgını söylüyor. Çok sinirlenip üzülüyorum bu durumlara hepimiz aynı yollardan geçiyoruz ben şimdi geçmişim sen yıllar önce hatırlamıyorsun belki ama sende o duygularla boğuştun bile bile niye hemcinsine aynı şeyi yaşatıyorsun kiMeryem için 10 gün önce ultrason 2650 gösteriyodu 3100 doğdu hatta biliyosunuz ben hep çok küçük doğacak diye endişe ederdim.. Kayınvalide eltime demiş sütü yok mama veriyolar eltim aramış bana gözün aydına diyo mama verme kolaya kaçma anne sütünün faydalarını anlatıyo herkes her şeyi çok iyi biliyo onlara baksam çocuk sarılık olmuştu.. Şükür bugün mama bile vermedim güzel geldi sütüm
Doğumdan sonra annemle diğer evime geçecektim kaynanamlara yakın şuan vazgeçtim mahallenin sütçüsü gibi gelen giden sütü soracak iyisi mi istanbula giderim mis gibi.. Eşime de söyledim bilsin diye annen böyle söylemiş dedim.. Hep insanların kötü niyeti yok derdim söylemezdm eşime ama niyet okumayı bırakıyorum daha.. Görümcem de yanımdaydı doğumda tamam yardımı çok oldu sağ olsun ama süt konusu açılınca bu aileye bişey oluyo mama al diyorum eşime ağlayıp bağırıyorum gitmiş içerde anneme insan biraz kendini zorlayacak filancanın göğüs ucu koptu yine emzirmeye devam etti diye konuşuyodu..
İnşallah yavrum suan zaten emmek istiyor aslında ondan sıkıntı yok kaşık biberonla verince ememedigi için sinir oluyor. Süt sandıktan sonra iyice göğüs ucu büyüyünce denedim halbuki var uç ama zorlaniyor. Sagdiktan sonra deneyince hemen tuttu ama sütün devamı yok işte bi de arttirabilsem çok iyi olacakDiloşum yıpratıcı geçiyor gibi beslenmede düzelince sıkıntı kalmayacak inşallah sende dinlenirsin güzelce ten teması çok iyi geliyor diye okudum dün emmese bile kucağında göğsüne doğru yatır kuzum memenden süt geliyorsa sıkınca biraz dudağına sür belki faydası olur
Benim minik 3050 Gr dogdj doğumdan iki gün önce 2800 cikmiisti biz anne baba kocamaniz çocuk 48 cm minicik birşey senin doğuma daha var. Ama çok şükür gayet sağlıklı doğdu . Millete bakma çok biliyorlar beslenememissin falan diyen lüzumsuz insandır . Sağlıkla gelsin kendisi iyi olsun ne önemi var .Kızlar ya ben 37+3 te doktora gittim ya bebeğin kilosu 3 kilo dedi doktor. Dünde kalabalığa girdim işte orda sordular bebek nasıl ultrasonda kilosu nasıl vs bende dedim 3 kilo olmuş diye herkes zayıfmış beslenememiş mi bu söyledikleri kilodan aşağıda doğarlar genelde 3 bile değil yani kilosu vs yaptılar bende dünden beri vicdan yapıyorum. Sağlıklı olsun önemli olan o da benim için ama herkes beslenememiş diyince kendimi suçlu hissediyorum şuanda. Birde ben kilolu hamile kalınca diyetisyenle ilerledim bu süreçte totalde son aldıgım kilolarlarla 8 kiloyu buldu bu zamana kadar. Doktorumun grafiğine göre hep zaten ortalama üstü gidiyor hani şimdi doktor normal dedi takmam aslında insanları ama doğum yaklaştığı için mi yoksa hormonlardan dolayı mı bilmiyorum ama dünden beri buna takıldım
Kızlar ya ben 37+3 te doktora gittim ya bebeğin kilosu 3 kilo dedi doktor. Dünde kalabalığa girdim işte orda sordular bebek nasıl ultrasonda kilosu nasıl vs bende dedim 3 kilo olmuş diye herkes zayıfmış beslenememiş mi bu söyledikleri kilodan aşağıda doğarlar genelde 3 bile değil yani kilosu vs yaptılar bende dünden beri vicdan yapıyorum. Sağlıklı olsun önemli olan o da benim için ama herkes beslenememiş diyince kendimi suçlu hissediyorum şuanda. Birde ben kilolu hamile kalınca diyetisyenle ilerledim bu süreçte totalde son aldıgım kilolarlarla 8 kiloyu buldu bu zamana kadar. Doktorumun grafiğine göre hep zaten ortalama üstü gidiyor hani şimdi doktor normal dedi takmam aslında insanları ama doğum yaklaştığı için mi yoksa hormonlardan dolayı mı bilmiyorum ama dünden beri buna takıldım
Su konusunda sıkıntım yok stresimi yönetemiyorum. Emmek istiyor çıldırıyor inatla bisey vermiyorum o ağlıyor ben toparlamaya çalışıyorum. Başkası olsa belki çoktan biberon verirdi. Ver biberonu içsin mamayi susup yatsın başka hiç bi derdi yok aslında. Ama ben onun iyiliği için çırpınıp duruyorum. Kaşık biberonla da veremiyorum sütü artık çıldırıyor emmek için çok ağlıyor. Şu sütümü de bi arttirsam emzirme yöntemini buldum gibi dilinden kavrayamadigi için baya büyük olması gerek sanırım.Çok iyi, daha yeni başladın. Bol su, bebekten arda kalan zamanlarda uyumaya çalış ve sağ gitsin diloşum. Hiç o kadar çıktı bu kadar çıktı deme. Benim de her Zaman aynı çıkmıyor.
Bak o pompa yaptıktan sonra meme ucu belirgin hale gelip de oğlan alıyorsa süper demek ki biraz çaba ile yavrucukla başaracaksınız bu işi
Kuzum işte insanın yüzüne bir kaç kişi aynı şeyi söyleyince üzüldüm. Sağlıklı olsunlar zaten durumlarıda sağlıkları da iyi çok şükür önemli olan bu
Ya işte insanı şu zamanlarında boştan yere üzüyorlar eltine mi kalmış şimdide kalkıp seni arıyor bide kolaya kaçtıgını söylüyor. Çok sinirlenip üzülüyorum bu durumlara hepimiz aynı yollardan geçiyoruz ben şimdi geçmişim sen yıllar önce hatırlamıyorsun belki ama sende o duygularla boğuştun bile bile niye hemcinsine aynı şeyi yaşatıyorsun ki
Canım öncelikle kiloya hiç takma benimde 37 de 3100 gr demişti doktor. Fazlada çıkabilir tam kiloda da çıkabilir. O konuşanlar bi susmuyor zaten sanki 10 kişi birden doğurmuş gibi. Bende şu emzirme derdinde maalesef çok yaşadım anlıyorum seniKızlar ya ben 37+3 te doktora gittim ya bebeğin kilosu 3 kilo dedi doktor. Dünde kalabalığa girdim işte orda sordular bebek nasıl ultrasonda kilosu nasıl vs bende dedim 3 kilo olmuş diye herkes zayıfmış beslenememiş mi bu söyledikleri kilodan aşağıda doğarlar genelde 3 bile değil yani kilosu vs yaptılar bende dünden beri vicdan yapıyorum. Sağlıklı olsun önemli olan o da benim için ama herkes beslenememiş diyince kendimi suçlu hissediyorum şuanda. Birde ben kilolu hamile kalınca diyetisyenle ilerledim bu süreçte totalde son aldıgım kilolarlarla 8 kiloyu buldu bu zamana kadar. Doktorumun grafiğine göre hep zaten ortalama üstü gidiyor hani şimdi doktor normal dedi takmam aslında insanları ama doğum yaklaştığı için mi yoksa hormonlardan dolayı mı bilmiyorum ama dünden beri buna takıldım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?