2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Düzenli sağım yapıyorum elektrikli pompayla baya şişiyor ucu tutuyor ama bu sefer de sütüm çok çok az olduğu için ağlıyor istemiyor
Benim en büyük sorunum süt maalesef
O süt olayı da emzirmeyle artacak bişey canım özellikle gece ve karanlık ortamlarda emzirmek sütü arttırıyormuş biz 3 ay düzgün besleyemedik emme sıkıntısı yaşadık tepemde kaynana problemi vardı asla mama verdirnedi çoccugum 3 ayda 1 kilo almaştı düşünüb artık ne kadar beslenemediğini daha sonra silikon ucu bıraktım yarım saatte bir inat ettim emzirdim gece sürekli alarm kurup kaldırdım emzirdim kızım tosun gibi olmuştu her yeri boğum boğumdu gece emzirince beyine komut gidiyormuş bu çocuk aç kalıyo gece çok kalkıyor emiyo diye daha çok süt üretimi oluyormuş

Emmiyor ki asla canım 10 saniye çekiyor bırakıyor ağzına çok gelmesine alıştı kaşık biberonla. Normal biberona devam etseydim bile bu kadar olmazdı herhalde en çok kaşık biberonla mama gidiyor ağzına birden dökülüyor.
Zaten silikon uç için sütünün dolu dolu gelmesi lazım yoksa asla o sütü indiremiyor çocuk. Çünkü çok fazla çekemiyor normal emmede olduğu gibi. Doktor açken dene dedi ama 2 3 saatte uyanıp çığlık çığlığa kalıyor çok aç kalmış gibi halbuki bazen doktorun onerdiginden bile fazla veriyorum mamayı
Çok küçük ya yarım saatte bir uyandırması çok zor oluyor ama deneyeceğim bunu da canım en azından sakinken deneme fırsatım oluyor.
Kaynanana çok sinir oldum bu arada

İnşallah iyi gelir canım ben çok ilaçtır bitki çayıdır girmek istemiyordum ama mecbur kalınca ufak ufak kullanıyorum
Önceden hiç kusmazdı yeni yeni az az kusmaya başladı ya
Ay şimdi de uyumuyor emmiyor arada sızlanıyor belli. Bi emiyor bi emmiyor tam dalacak tekrar bağrınmaya başlıyor
Hiç ayakta sallayacağımı düşünmezdim ama mecbur kalınca reflü yatağında yatırıp sallıyorum su anda
ya minnoş sıcak tutsun diye diyorsun değil mi
Ya doğunca anlayacaksın şu üst üste giydirdiğimiz gibi soyması yeniden giydirmesi o kadar vakit alıyor ki 2 alt 1 ekstra çorap giydiriyorum yani
Bi de kız bebek genital bölge temiz olsun enfeksiyon kapmasın diye pamukla temizle temizle uzun sürüyor uykusuz ve yorgunken cok zorluyor valla
Üf aynı bizde o durumdayız bu sancı ne olacak doktor damla verdi mi canım
nurse harvey verdi ama içirmesi dert
Bu akşam süte karıştırdım biberonla verdim biberon yağ içinde kaldı bi de temizlemekle uğraştım
İşe yarıyor mu bakacak kadar kullanamadım
Bir de günde 3 kez 20 şer damla dedi
Siz ekstra bir şey kullanıyor musunuz
uykudan 2-3 saatte bir uyanması normal Canım bizimki de öyle ağlayarak uyanıyor acıkıyor
Dinlenemiyorsun da bu tempoda değil mi ? Dinlenmeyince de süt inmiyor haliyle. Zor kuzum ne diyeceğimi bilmiyorum gerçekten. Biraz daha sabır etmeye çalış
Senin kv tarafı gelip gidiyor mu canını sıkıyor mu? Onlar mı etkiliyor acaba seni
Seninkiler bu konuda fenaydı cünkü

Ben hala sinir oluyorum lohusa kafası herkesin her dediğini yapmaya çalışıyorsun bu çocukta kimseyi dinlemeyi düşünmüyorum mesela ilk dığum yapanlara tavsiyem sakın olun bu donem evet çok zor ama geçici bi süreç inanın çok zor bi bebekti bizim kız şimdi 5 yaşknda bj akşam 2 saat anaokulunda öğrendiği şarkıyı soyöedi zaman geçince o cocuk bu çocuk mu diyosunuz sadece sabır 3 ayda bel bi düzen oturuyo zaten

biz kızımda biogai kullanmıştık nursey harvey den de memnun olan baya insan var. gaz sancısı genelde 2. gün başladığı için biz 14. gün kullanmaya başlamıştık. nerdeyse hiç gaz sancısı yaşamamıştı. inşallah oğlumuzda da aynı şekilde yapmayı planlıyoruz

Hastanede yapacağını yaptı biraz canım. Sütün yok mama verelim sarılık olacak vs. Daha doğuralı 2 3 saat olmuştu daha hiç emmeyi denettirmeden ebe de gelip biberon sokunca bebegin ağzına rahatladı. Hastanede doğru düzgün hiç deneyemedim çocukta tutamayinca bende de ağrı sızı bi de söylentiler zaten.
Sürekli biseyler konuştu durdu bi ara hiç birini duymadım artık konuşuyor ama hiç duymuyorum ya o kısım baya iyiydi.
Bana saçma sapan konuştu ben bisey diyince o kadar çocuk doğurduk büyüttük diye çıkıştı biraz bende he he diyip hiç dinlemedim bile. Başkasının yanında da çok çabalıyor yazık ameliyatlı haliyle kıyamam falan diyor annemdeyim 1 kere geldi yanıma ama biz iki kere evine gittik dün eşimde gidince gitmeden görüşelim diye. Çünkü benim yalnizken gitmeyeceğimi de bildiği için eşim.
Ben artik hic uyumamayi düsünüyorum kuzum 2 gun sonra bayilirsam bayilayim cok bunaldim artik sürekli ya pompada tutucam bu memeleri ya da cocugun agzinda. Pes edinceye kadar hic uyumamayi dusunup herseyi denemeyi dusunuyorum delirdim herhalde. Bugun biraz dinlendim sonuc 5 cc 10 cc napayim ki elimden hic bisey gelmiyor baska
Şu kadarcık annelik tecrubemle bile bende aynı şeyleri diyorum keşke şuan dogurdugum güne geri dönebilsem şu bildiklerimle. Hemen göğüs ucunu büyütüp çocuğa tutturur sürekli emzirir kimseyi dinlemezdim çok daha kolay olurdu çocuk biseye alismamisken.
Doğum yapacaklar kesinlikle bunları yazsin bi kenara acemilikle uğraşmak zor oluyor emzirmeye ama o göğüs ucunu büyüyünce baya çocuk daha kolay kapıyor. En azından bebisin de acemilik hali gidene kadar. Halbuki benim normalde göğüs ucum var doktorlar hemşireler gördü onlarda aynı şeyi diyor var niye tutamadi diye

Koca ailesi bebeğe bişe taktı mı sizde ya bizde hala bişe yok sanmıyorum da olacağını
2 çeyrek aldık bizde bisey beklemiyorduk da şaşırdım. Eşim de öyle. Bir de o taraf özellikle kayinpeder aşırı değişti çok şaşkınız sürekli maması bezi kendi kendine soruyor alıyor falan şok olduk

Bize doktor biogaia verdi canım probiyotikmiş sorun oldukça kullan dedi. Ama onunla birlikte gaz damlasi da verenler varmış. Cok sıkıntı yaşıyorsan kullan canım sende en azından arada bir
Evet bana da ondan yazdı bende kullanayım o zaman çok aşırı sıkıntılı değil ama bazen çok kasılıyor karnına bacaklarını çekiyor ağlıyor yenidoğan bebek üç saat uyumaz mi bak üç saat olacak çıldıracağım uyumadı

Koca ailesi bebeğe bişe taktı mı sizde ya bizde hala bişe yok sanmıyorum da olacağını
Eltiye doğumda taktığının aynısı taktı üstüne basa basa söylediği üzere
Torunun komple eksiğini düzmüştü ama ses etmiyorum
İçim fena oluyor okudukça, inşallah görüşmezsiniz daha da. valla kız kardeşin filan varsa onu da al eşinle git derdim ama İşte durumlar müsait mi bilemiyor insna.
Kuzum dinlenmeden yapma bence
Gerçi sana diyorum ama bebe uyudu uyumuyorum. Karnımı doyurayım derdime. Birazdan yine uyanır benimki. Mesaiye devam

Sizin erken başlamış ya 20 sindne sonra başladı bizim sıkıntılar.
Benimki şimdi bayıldı uykusuzluktan. Bakalım bu gece bizi hangi maceralar bekliyor

Dene canım yanında daha ekstra damla kullaniyorlarmis yani. Bebise de kendine de sıkıntı yapma çok zorlandiginda kullan

Süpersin inşallah ben de öyle yaparım yapmaya çalışacağım yani

Ya hani diyelim hiç kötü niyeti olmasa bile o kadar boş konuşuyor ki kötü anlamamak için bi sebep yok.
Ablam var yavrum ama onunda ailesi çocuğu var ne kadar süreli gelebilir ki kısa bi süre anca. En azından kendi kendine gelip darlayan tiplerden değil. Bende gitmiyorum. Sadece emzirmeye çalışırken başıma dikilmese süt geliyor mu gelmiyor mu diye en çok sinirimi bozan bu suanlik.
Onu da eşim gittiği için ben kolay kolay gitmem zaten gitmeye halim bile yok.
Napayim kuzum herseyi denemeye çalışıyorum kendimi biraz rahat bıraksam belki hersey daha iyi olacak ama bu durum böyle ilerledikçe benim psikolojim de pek iyiye gitmiyor ağladıkça hiç emzirmek istemiyorum sanki annesi değilim de çocuğu zorluyormusum gibi geliyor saçma sapan düşünceler
Sizin gaz sancıları mi yavrum dizinin üstüne yüz üstü koyup, karnı senin dizine gelecek bacaklarını karnına doğru çektirip poposuna ve sırtına pıt pıt yapmayı bi denesene canim biraz rahatkiyorlar öyle

benim kayinpeder ve kaynana rahmetli zaten canim. esimin halasi ceyrek , kuzeni nazarlik takti .
gorumcemden tik yok malesef.kendisiyle aramizda 3-4 hafta var. biz bebek arabasini aldik , ustune bir suru mont kiyafet vs yolladik ama bir zibin bile almadi kendisi. saglik olsun ne diyim

Bizimkinin hediyesi hazırmış kp öyle diyordu geçen gün eşime.. hatta eşimde zahmet etmeseydiniz dedi kaynımda düşünüyor belli ama inan hiç beklentim yok hiçbirinden.

Ben eşimden bekliyorum sadece siparişi verdim bakalım

İlk bebekteki halimsin sen hele kv nin başımda bekleyip süt yokmu deyişi.. ben de depresyona girmiştim onlara inat hepten mamaya sarıldım görümce emzir dedikçe inadına emziremedim artık.. pişman mıyım hayır sadece o günleri kötü hatırladığıma pişmanım kendimi yıprattım çocuğa yansıttım annelik süt vermekle olmuyo bazen nasip kısmetten ötesi yok keşke hastanede telaş yapmayıp mama verdirmeseydim diye düşündüm hep ama çocuk büyümedi mi büyüdü sağlık olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…