- 9 Ağustos 2021
- 15.785
- 54.479
- 548
Hiç sorma uyanırken bazen zorlanıyor. Birde gaz sancısı başladıAh kuzum sende midaha uyku hali sürüyor mu seninkinde uyandırmak çok zor oluyor çünkü ondan da sikinti çekiyorsundur. Bizimki gözlerini fazla açık tutmaya başladı emmek istiyor ama beni tutamiyor pompa yapıyorum biraz göğsüme o şekilde tutuyor ama bu seferde sütüm çok az olduğu için yine çığlık çığlığa. Sende öyle yap bi kuzum çünkü ilk alamayınca sinir olup iktirme şeklinde yapabiliyorlar
37. haftadayımKacinci haftadasin suan
Canım vajinusmusu tam yenemeden hamile kaldığım için alttan muayene bile olamıyorumBenim mecburi sezaryan yarin gun almaya gidicem 38+2oluyoruz ama senin bir gerekcen olmadigi halde niye gununu beklemiyor bilemedim gerci bu zamanki doktorlar kesip almak taraftari malum normal dogum cok uzun suruyor benim ilk dogumum 29 saat surmustu sonu sezaryanla bitmesine ramen...
Kendine guveniyorsan bebek kendiliginden gelene kadar bekleyebilirsin minnosum ilk dogumunsa bebise bir sans ver normal dogurursan ikinciside ormal olur allahin izniyleameliyat olursan ikincide mecburi oluyor malesef yinede bebiste bir risk teskil etmeyecekse bekle derim doktorunda bu istegine saygi duymali
Benim oglanda okuldan eve gelince hemen karnima bakiyor bebek hala icerdemi diye kiskanclik diz boyu bklm kizi eve getirince neler olacak.. Amiiiin rabbim kolay bir dogum eylesin insallah butun hamiş arkadaslarimiza
Senin iyilesmende carcabuk olsun kuzumdoya doya saril op kokla yavrularini hakkettik valla 9ay sabredip cile ceke ceke bekledik
Çok ihtiyacımız var gerçekten.. hayırlı güzel bir süreçte kucağınıza almak nasip olsun inşAllahAmiiin çok teşekkürler canımİnşallah müsait olunca yazacağım gelişmeleri. Doğum yapacak tüm arkadaşlarıma hayırlı sağlıklı sıhhatli doğumlar diliyorum, doğum sırasında hepinize dua edeceğim inşallah
Yaa bayılıyorum oğlunaBizimki okuluna madara etti beni desem yeridirakıllı saat ders esnasında yasak kursu olduğu için yanında götürüyor öüle arası aradı birgün korktum birşey oldu diye anne doğurdun mu diye sordu direk
Cuma günüde öğretmeni aradı yine tedirgin oldum acaba birşey mi oldu diye öğretmenimizde hocam hastaneye gidecekmişsiniz durumunuz nasıl merakla bekliyoruz sınıf olarak dedi
Okula giderken oğlumun planı şu: anne ben seni okul çıkışı arayacam hastaneye gidersen telefonu babama ver o meşgule atsın bende servisçiye direk beni hastaneye götür derim diyor.. ayy yavrum neler kuruyor ama işte yok oda gelmiyor
Çok ihtiyacımız var gerçekten.. hayırlı güzel bir süreçte kucağınıza almak nasip olsun inşAllah
Aaa cok ani olmuş bana doktorum 2 gün süre verdiğinde klinikte ağlamaya başladım kendimi tutamadımCanım benimönceki Cuma günü 30 Eylül’de yani kontrole diye gittim doktorum çok fazla sancı görünüyor nstde dedi ultrasondan baktı yine aynı şeyleri söyledi. Yok böyle olmaz bugün almam gerekebilir dedi ay o an ne yapacağımı şaşırdım o kadar hazırlıksızdım ki. Normalde her şeyi ince eleyip sık dokurum kuaförden tut her şeyi günü gününe ayarlamıştım nasılsa 4 ekimde doğacak diye. Ağlayıp zırladım biraz hazır değilim diye ama oldu işte. spinal oldu doğum. Doğumdan acı hissedilebilecek son dakikaya kadar bütün ağrıları çektim açıkçası. Bebek alındıktan sonra 20 dk kadar sakinleştirici verdiler ağrı hissediyorum diye. Bebek 3300 gr 51 cm doğdu. Biraz sarılıkla uğraştık ama çok şükür hastaneye yatmadan atlatmak üzereyiz. Bizim hikayemiz şimdilik bu kadar
Maşallah çok iyi yapmışsın enjektör konusunu-Sunshine canım çok şükür ilk süt dedikleri sarımsı koyu kıvamlı süt geldi emiyor. Mama enjektörle verdik hep biberon kullanmadım meme reddi olmadı. İnşallah tam sütte gelecek. Çok uslu bir kızım var
Kuzum 4 müUmarım canımmTecrübelerinize güveniyorum iyi kötü herşeyi döküyoruz burada rahatladım biraz bende
-Sunshine takip ediyoruz kuzum 12/4 14/4 çıkıyor iyi mi kötü mü bilmiyorum ama kendimi iyi hissediyorum
Kesinlikle isteğe bağlı sezaryen öncesi bir normal doğumun düşünülmesini öneriyorum tüm hamişlereVallahi ben de aynisini dusunuyorum dogmayacak bu diyorum. Etraftakiler kiziyor isyan ediyorsun o zamanini bilir diye ama elimde degil hani bi agri sizi bir sey olur en azindan doktor da dedi acilma yumusama falan hicbir sey yok rahimde. Ilk dogumum olmasa sezeryan dusunurdum herhalde. Simdi normal denemeden sezeryan yapmak hic istemiyorum ama ne yapsam olmuyor inmiyor bebe asagiya.
Hayir sen dogursan bana da bi umut isigi gelecek ama seninkinde de tik yok niye boyle bu bebeler ya.
Canim sezeryan dusunuyorsan beklemiyorlar 40 i zaten planli oldugu icin hem cok da buyumesin diye herhalde.
Normal icin diyorsan bizim doktor 42 ye kadar bekleyebiliriz diyor. 41+0 da gorusucez eger hala kendiliginden gelmiyorsa o zaman bi plan yapicaz dogum icin.
Kuzum ağlama lütfen sen elinden geleni yapıyorsunYaşamayan için anlamak çok zordogurdugum günden beri yorgunum ağlıyorum ayni sekilde. Boyle olunca da sütüm hic artmiyor cok az. Bende sagdıktan sonra tutturabiliyorum anca ama çok aç olursa çığlığı basıyor çünkü az geliyor. Bir de şimdi uyanık kalma süresi arttı özellikle gece hiç uyumuyor gibi bisey. Böyle sağım yapmakta zor doyur altını al uyusun diye çabala kendini sağ derken yine basa dönüyorsun kendine uyku vakti kalmıyor nerdeyse. 1 saat uyursan uyuyup kalkıyorsun. Bende çabalıyorum daha da büyümeden bütün şansımı deneyeyim diye. Eds yontemindeki borudan cektikce geliyor dimi? Netten aldim bekliyorum bakalım
Pompa yapınca içine kaçan kısım çıkmıyor mu canım?
Allah tüm uğraşan annelere sabır versin diyorum
Arkadaşlarımızın ısrarıyla küçük bir çekim yaptık bugün teyzeleri güzel bir hatıra olacak bize
L Livinta
Kuzum sütün yetmiyor demek için erkenBorudan çektikçe az az geliyo ama bu seferde çenesi çok yoruldugu için bırakıyor. Bebek tam emerken biraz basıyoruz mamayı. Makine o sertliği gideremedi. Meme ucu geri kaçıyor C şeklinde falan tutunca. Silikon uç kullanmaya başladım. Sanırım sütüm de yetmiyo doymuyor. Bir buçuk saate yakın memede kaldı çok cılız çekiyor silikon uçla. Asla doymadı 60 CC mama verdim ardından üzülerek
Yaa bayılıyorum oğlunacocuk heves etmiş kız ne var sanki o okuldayken doğursan
Ah benim de gazla başım dertteHiç sorma uyanırken bazen zorlanıyor. Birde gaz sancısı başladıçok uğraşiyoruz
Kuzum sizin süreç başlamış sayılırselam kizlar ,
Annemler geldiler , o yuzden pek giremedim
kedimle aralari biraz bozukinsallah cabuk alisir kedi
dogum yapacak olan arkadaslara kolayliklar diliyorumsaglikla kucaginiza alin yavrularinizi
anurkoc cok guzelsiniz canim masallah
Senin oğlanın cok fena fanıyım fanıııBizimki okuluna madara etti beni desem yeridirakıllı saat ders esnasında yasak kursu olduğu için yanında götürüyor öüle arası aradı birgün korktum birşey oldu diye anne doğurdun mu diye sordu direk
Cuma günüde öğretmeni aradı yine tedirgin oldum acaba birşey mi oldu diye öğretmenimizde hocam hastaneye gidecekmişsiniz durumunuz nasıl merakla bekliyoruz sınıf olarak dedi
Okula giderken oğlumun planı şu: anne ben seni okul çıkışı arayacam hastaneye gidersen telefonu babama ver o meşgule atsın bende servisçiye direk beni hastaneye götür derim diyor.. ayy yavrum neler kuruyor ama işte yok oda gelmiyor
Çok ihtiyacımız var gerçekten.. hayırlı güzel bir süreçte kucağınıza almak nasip olsun inşAllah
Gaz problemi için karnını özellikle sıcak tutmaya çalış canım çocuğun masaj yapabilirsin zeytinyağıyla karnına bide kendini ve göğsünü sıcak tutmalısın süttende geçer dedi bugün annem .Ah benim de gazla başım dertte
Uyumuyor özellikle geceleri sabaha karşı zor geçiyor
Kuzum sizin süreç başlamış sayılırgözün Aydın senin için de biraz dinlenme vakti
Senin oğlanın cok fena fanıyım fanıııeşime anlattım hatta maşallah diyorum
Oğluşun fotoğrafını atsan nazar etme potansiyelim var
Artik lohusaliktan sonra:)Olacak okadar hasretlik kolay deil
Canım Allah seni inandırsın ben kendime her gün bi bahame uydurup çarşıya iniyordum alışveriş derdine yürüyeyim diye. Hatta mahallemizde hiç tanımadığım bir kadın göbüşümle görüp halime üzüldü beni arabasıyla çarşıya bırakmayı teklif etti o kadar dikkat çekiyordu halim düşünHayirli olsun canım benim. Yaptigim hata bastan beri yuruyusu esirgemeyecektim. Hazirandan beri yurusem de bir sizlamada biraktim. Belki de günlük ayni saat dakika yurume olsaydi boyle durumda olmazdim. Hareket şimdi etsem de yarar mi bilmiyorum. Ümitsizlik olustu
Sorma canım yaa vallahi mahvoldum. Bugün dikişlerim düşmeye başladı Allahtan rahatladım biraz daha. 5 gün baticon kullandıktan sonra Zeytinyağı sürdüm çok iyi geldi.Ah tam gününde mi geldi beyefendi
Bebisle sıkıntın yok sanırım derdin kendinle olmuşah ya bi çaresi yok muymuş sürekli kuru tutmak lazım sanırım
38de sezeryan olabilir dedi acilma yok cocuk inmiyor. Yalanci danci yok. E haliyle ne yazik ki sezeryan dedi. Bakalim ne olacak carsamba belli olur durumum. Enjektor isine bakarim.. aptamil kucuk boy var mi peki... fazla vermicez ya malumCanım enjektör hastanede var ama yine al bulunsun evde de. Enjektör şöyle kullanılıyor serçe parmağını ve enjektörü birlikte veriyorsun internette bak çıkar uygulaması. Sütüm ilk gün yoktu. Enjektör ile mama yedirdim. İkinci gün pompayla gelmesi için çabaladım geldi. Şuan pompa kullanmıyorum emdiriyorum. Mama bulunsun aptamil aldım bende. Sezaryen mi olacaksın
Ay İnsallah canim benim ya cok sag olCanım Allah seni inandırsın ben kendime her gün bi bahame uydurup çarşıya iniyordum alışveriş derdine yürüyeyim diye. Hatta mahallemizde hiç tanımadığım bir kadın göbüşümle görüp halime üzüldü beni arabasıyla çarşıya bırakmayı teklif etti o kadar dikkat çekiyordu halim düşünama hiç ümitsizliğe kapılma Allah yardım ediyo Rabbim yardım etsin herşey istediğin gibi olsun inşallah
Bizim de dün gece başladı gaz sancımız sabaha kadar uyutamadık annemle bebeği. Sabah ilk iş doktorda aldık soluğu. 600 lira muayene parası verdik. Doktor kontrol etti baktı etti kolik dedi. Bi şurup yazdı o çok rahatlattı mışıl mışıl uyuyor şimdi beşiğinde. Ama ne yapmamız lazım olmaması için kızlar bildiğiniz birşey varsa el atın Allah rızası için hayalet gibi geziyorum evde uykusuzluktanAh benim de gazla başım dertte
Uyumuyor özellikle geceleri sabaha karşı zor geçiyor
Kuzum masaj yapıyorum ama ev serin kıyafet üstünden masajGaz problemi için karnını özellikle sıcak tutmaya çalış canım çocuğun masaj yapabilirsin zeytinyağıyla karnına bide kendini ve göğsünü sıcak tutmalısın süttende geçer dedi bugün annem .
Hatta yeleğin sırtında çorabın ayağında olacak dedi
Zamane çocukları canım hakkaten ne zaman ne diyeceği asla belli olmuyor ve nokta atışı yapıyor illakiemin ol Güneş büyüsün neler neler duyacaksınız göreceksiniz maşallahları var gerçekten
Minnoşum kimyon çayı demleyip içiyorum benBizim de dün gece başladı gaz sancımız sabaha kadar uyutamadık annemle bebeği. Sabah ilk iş doktorda aldık soluğu. 600 lira muayene parası verdik. Doktor kontrol etti baktı etti kolik dedi. Bi şurup yazdı o çok rahatlattı mışıl mışıl uyuyor şimdi beşiğinde. Ama ne yapmamız lazım olmaması için kızlar bildiğiniz birşey varsa el atın Allah rızası için hayalet gibi geziyorum evde uykusuzluktan
Diloşum ben de hastaneden çıktığım ilk gün hiç sütüm yoktu. Hatta evde oturdum ağladım biz bu çocuğu zebil edicez diye. O gün bir iki kere mama verdim. Hastaneden taburcu olacağımız gün ebeler bestlak diye bi damla verdiler inanırmısın sütüm o kadar arttı ki şimdi ağzından çektiğinde üzerime damlıyor o kadar. Kesinlikle o damlayı deneyin hemen farkettiriyorYaşamayan için anlamak çok zordogurdugum günden beri yorgunum ağlıyorum ayni sekilde. Boyle olunca da sütüm hic artmiyor cok az. Bende sagdıktan sonra tutturabiliyorum anca ama çok aç olursa çığlığı basıyor çünkü az geliyor. Bir de şimdi uyanık kalma süresi arttı özellikle gece hiç uyumuyor gibi bisey. Böyle sağım yapmakta zor doyur altını al uyusun diye çabala kendini sağ derken yine basa dönüyorsun kendine uyku vakti kalmıyor nerdeyse. 1 saat uyursan uyuyup kalkıyorsun. Bende çabalıyorum daha da büyümeden bütün şansımı deneyeyim diye. Eds yontemindeki borudan cektikce geliyor dimi? Netten aldim bekliyorum bakalım
Pompa yapınca içine kaçan kısım çıkmıyor mu canım?
Allah tüm uğraşan annelere sabır versin diyorum
Gecmis olsun kuzum bilmiyordumCanım vajinusmusu tam yenemeden hamile kaldığım için alttan muayene bile olamıyorumdoktor aslında normal doğumcu, çok nadir sezaryen yapıyor, bebek dönmezse yapıyormuş sadece. Ama beni tanıyınca uğraşamam dedi sanırım aslında denesem mi diyorum, ama muayene olamayan biri için normal doğum çok ütopik değil mi? sezeryan de olsam 40 ı beklemek isterim ama dediğin gibi
Kimyonun kendisini yemeklerin üzerine serpip kullanıyorum bende. Yarın annem aktara gidecek dediklerini aldırayım bende. Aynı markanın şurubu var içerisinden enjektör çıkıyor onunla fışkırtıyoruz ağzına bize iyi geldi çok şükür kusmadı. Hay Allah hepsinin huyu başka ki minnoşların. Hamilelikte baya bilgiliydik ama yeni annelikte biraz acemiyiz böyle böyle öğrenicez. Allah yardımıcımız olsun gerçekten annemin kıymetini çok daha iyi anladım anne oluncaMinnoşum kimyon çayı demleyip içiyorum ben
Kimyon tohumu aldım içine biraz da az rezene atıyorum günde bi fincan içiyorum. Daha rahat gaz çıkarıyor sanki aşağıdan
Hangi şurubu yazdı ?
Nurse harvey gaz damlası aldırdı bize doktor ama içiremiyorum mümkün değilyarısından fazlasını atıyor
Kusmayan çocuk da kusmaya başladı anlamadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?