Doktor bana öyle söyledi bebeğim, bizimki bayağı sarı, gözlerinin beyazı hala sapsarı 29 günlüğüz. O kadar sıkıldım ki, evladımın yüzünü göremedim ya doğduğundan beri sarı.Evet bende araştırdım canım öyle birşey varmış demek ki ondan devam ediyor
Çok üzüldüm ya çocuğumu ac mi bırakıyorum bazen 2 3 saat uyuyor bazen saat başı memede. Ne biçim anneyim bebeğimi doyuramıyorumCanım benim hayırlı, kopkolay, sağlıklı doğum diliyorum. İnşallah çabucak çok kolay bir doğum olsun
Canım İlk ay değil de ikinci hafta benimkinin de kilosu çok yetersizdi ben de sadece anne sütü ile besliyorum. Dün gittik tekrardan doktora, fena değil ama çok iyi de diyemem dedi. Ama sütle devam dedi. Çevreden çok duydum, toparlıyorlarmış sonradan, sağlığı yerindeyse ve doyduğundan eminsen kafana takma diyorlar. Biliyorum elde değil, ama sakin kalmak bebişlere kesinlikle yansıyor. Bol sütümüz olsun, bebişlerimiz bol bol doysun, büyüsün inşallah
Ben de ayni sizin gibi devam ediyorum sadece anne sutuyle. Kilo aliminda sorun olursa vs, dr taksiye ederse mama da veririm ama suan bisey diyen olmadi ya da biz bisey farketmedik.Kızlar merhabaa biraz okumaya calistim baya birikmis sayfalar .. anladigim kadariyla bir cok arkadas hem emziriyor hem arkasindan mama takviyesi yapiyor.. Acaba kendi fikriniz mi.böyle yapmak? Doktorlariniz mi önerdi? Çok merak ediyorum gercekten.. Ben sadece emziriyorum mama vermiyorum .. genelde 2 saatte bir kendisi acikip agliyor bende o arandigi zamanlar emziriyorum.. günlük bez sayisida iyi.. bu sekilde.. ben mi yanlış yapiyorumhic bi fikrim yok ya insan ne yapsa yanlismis gibi geliyor
Canım terlik al :) pompayı gerekli olursa hastane vermiyor mu mesela bana hastane vermişti kızımı yoğun bakıma aldılar diye ben hastane pompasıyla sağdım.Kizlar simdi ben kendim icin hastane cantama koyduklarimi yaziyorum. akliniza gelen kesin yanina al dediginiz baska birsey var mi ?
mesela mochi tarzi vakumlu bir pompa veya elektrikli pompa fln alayim mi yanima ? bebek icin zaten emzikdir, kasik biberon vs aldim hepsini.
•gumus kalkan
•gogus ucu kremi
•tahin yagi
•bestlak damla
•emzirme sudyeni
•2 takim onu dugmeli pijama
•2 gecelik ( sezeryan olursam diye )
•bir sabahlik
•bolca ic camasiri
•corap
• sampuan
•havlu
•abur cubur ( burdaki hastane yemekleri baya kotuymus)
•sarj aleti , kulaklik
Niye aç olsun canım seni hissetmek istiyordurÇok üzüldüm ya çocuğumu ac mi bırakıyorum bazen 2 3 saat uyuyor bazen saat başı memede. Ne biçim anneyim bebeğimi doyuramıyorum
Canım terlik göremedim. Sanırım yazmayı unuttun. Benim ayaklarım çok şişti ameliyattab sonra 39 numaranın düğmelerini açıp giydim. Bir numara büyük terlik koy canım.Kizlar simdi ben kendim icin hastane cantama koyduklarimi yaziyorum. akliniza gelen kesin yanina al dediginiz baska birsey var mi ?
mesela mochi tarzi vakumlu bir pompa veya elektrikli pompa fln alayim mi yanima ? bebek icin zaten emzikdir, kasik biberon vs aldim hepsini.
•gumus kalkan
•gogus ucu kremi
•tahin yagi
•bestlak damla
•emzirme sudyeni
•2 takim onu dugmeli pijama
•2 gecelik ( sezeryan olursam diye )
•bir sabahlik
•bolca ic camasiri
•corap
• sampuan
•havlu
•abur cubur ( burdaki hastane yemekleri baya kotuymus)
•sarj aleti , kulaklik
Bebeğin de bugün geldiğimizden beri ağlıyor aksi gibi şimdi emerken uyudu kucağımda memede uyuyor yorgunluktan bayilicam yüzüne bakınca ac mi kalıyorsun diye gözlerim doluyor ağladım aglicam. Ya günlük 20 gram alıp almadığından emin olamadı doktor başka tartılarla kiyaslayamayiz dedi yanıltır dedi. Ay sonu 10 gün sonra bir bakalım dedi. Mama başlarız istediğimiz düzeyde kilo alimi yoksa dedi.Niye aç olsun canım seni hissetmek istiyordur
Canım benimki de emiyor ama doymuyor, bugün yazdım daha buraya. O yüzden ben mamaya devam ediyorum, onu yiyince uyuyorBebeğin de bugün geldiğimizden beri ağlıyor aksi gibi şimdi emerken uyudu kucağımda memede uyuyor yorgunluktan bayilicam yüzüne bakınca ac mi kalıyorsun diye gözlerim doluyor ağladım aglicam. Ya günlük 20 gram alıp almadığından emin olamadı doktor başka tartılarla kiyaslayamayiz dedi yanıltır dedi. Ay sonu 10 gün sonra bir bakalım dedi. Mama başlarız istediğimiz düzeyde kilo alimi yoksa dedi.
Ablası da alt sınırda gidiyordu ama ek gıda ile atak yapmıştı. Ama daha 19 günlük çok üzüldüm hayır sürekli memede emziriyorum meme yarası yok memeyi doğru alıyor emiyor
Hastane tipi pompa mi kiralasam ay ne yapsam panik haldeyim
Ayyy o raporlar mamanın kokusugözümde canlanır koskoca mazi inşallah bir an önce atlatırız hep beraber çünkü diyet insanı bir süre sonra çok zorluyor maalesef zaten ilk etapta doktorun minik kutuda tadımlık mama verir muhtemelen ona göre alırsın sende çünkü alerjik mamanın tadı kokusu berbat o sebeple bebek her mamayı içmiyor. Benm oğlum sadece 6 ay emdi beni sonra bıraktı similac alimentum kullanmıştık. Ama mama vermiyomuşsun nasılsa o açıdan çok iyi en azından şimdilik şanslıyız. İnşallah sütümüz şifa olur da hemen geçer yavrularımızın her şeyi amin ayrıca senin kaşıntına gelince vücudunda muhtemelen alerji vardı ve tetiklendi. Doktorla aalerjimiz geçti diye konuşurken bana söylediği alerji asla tamamen geçmez alerji uyur. Uyuduğunda vücut tepki vermez gıdalara belki 20 belki 30 sene sonra bir şey olur ve tekrar çıkar dedi. Belki de sende de böyle bir durum var ve tetikledi alerjini. Aldığın bir ilaç mesela ya da yediğin içtiğim bir şey. Bilemedim
Kızlar sağ göğsümde 2 gündür sert bir bölge var elime gelen. Bugün de hissedince panik oldum. Sütle, süt kanallarıyla ilgilidir di mi
Bir de eşimin yiğenleri ara tatilde gelip bizde kalıp, bebeği sevmek istiyorlarmış. 40 ının çıkmasını bekleyelim desem ayıp mı olur sizce?
Pıtırcığımın imtihanı doğumdan sonra da devam ediyorGörümcem önden gelip kalacakmış, ara tatilde de kızları getiricek. Kızlar lisede ama dediğin gibi nasıl emzireceğim. Bir de okula gidiyorlar sonuçta, hastalık falan kapmasından korkuyorum bebeğimin. Eşim de hayatta söyleyemez, ben ne yapacağım ya, mideme ağrılar girdi
Çok geçmiş olsun Allah şifa versinMerhaba herkese yazılanları okudum bazılarınız eve misafir kabul edip etmeme konusunu konuşmuş kesinlikle kimseyi kabul etmeyin bırakın alınan alınsın, darılan darılsın. hiç bir şey çocuğunuzun sağlığından önemli değil13 günlük kızım enfeksiyon kaptı ve dün yoğun bakıma alındı okula giden çocuğu olan kimseyi evinize kabul etmeyin okullarda şu an salgın hastalık varmış hastanede çocuk bölümü dolu vaziyette. Tam nereden kaptı emin olamıyoruz fakat 2 seçeneğimiz var. Okula giden yeğenimden yada kontroller sırasında kaptık bilemiyoruz
Valla helal olsunLohusalığı ve yorgunluğu asla bitmeyen kocama artık yeter dedim.
Vira bismillah diyip bebemi tek başıma yıkadım bu günani karar vermek lazım üstüne uzun uzun düşününce yapamıyordum
Önce sıcak su dolu kovaya daldırdım. Başta bi ooov avvv sesleriyle n’oluyo dedi ama sonra hoşuna gitti belliileride cok eğleneceğiz belli oldu
Yanımda annem ya da eşim olunca suyu oraya dök buraya dök filan zor oluyordu ayarlamak. Mis gibi de yıkadım valla
Yalnız yıkamaya cesaret edemeyen analarımıza sesleniyorum we can do it
Teşekkür ederimÇok geçmiş olsun Allah şifa versiniyice kötü oldum, umarım misafir derdiyle uğraşmam şu andan itibaren. Kucağına vermesem de bulaşır mı acaba ya
Çok geçmiş olsun çabucak atlatır inşallahTeşekkür ederimkimsenin kucağına vermedim beşiğinde yatıyordu yeğenim severken. hastanedeyse zaten battaniyeye sarılıydı sadece aşı odasında aşı olmuştu nereden geldi nasıl kaptı bilmiyoruz
Teşekkür ederimÇok geçmiş olsun çabucak atlatır inşallah
Yalnız bu gazla ben yarın bebemi tek başıma yıkarımLohusalığı ve yorgunluğu asla bitmeyen kocama artık yeter dedim.
Vira bismillah diyip bebemi tek başıma yıkadım bu günani karar vermek lazım üstüne uzun uzun düşününce yapamıyordum
Önce sıcak su dolu kovaya daldırdım. Başta bi ooov avvv sesleriyle n’oluyo dedi ama sonra hoşuna gitti belliileride cok eğleneceğiz belli oldu
Yanımda annem ya da eşim olunca suyu oraya dök buraya dök filan zor oluyordu ayarlamak. Mis gibi de yıkadım valla
Gerçekten çok zor ama alerjinin en kolay zamanlarındayız inşallah akılları ermeden atlatırlar çünkü ilerisi daha zor. Yaşıtlarının yediklerini görüp verememek çok çok zor. Bayramlarda evde havuç lokumu yapar paketler oğluma onu verdirirdim özenmesin diye kakaoyu baya geç açabildik çikolata ile tanışması uzun sürmüştü:)bir şey söyleyeyim mi çok mantıklı geldi 40 gündür kaşınıyordum
Yav ne sezaryenmiş reZalet bi deneyim . O travma bi şeyleri tetiklemese şaşardım zaten
Kuzum şuanda güneş ne biberon ne enjektör kabul ediyor
Keşke kabul etse bir sorun olduğunda bi çıkış kapım olsa iyi olurdu. Anne sütünü bile içmiyor o şekilde
Ben de ilaçlarını eds hortumuyla ucuna enjektör takıp veriyorum mecburen. Baya cebelleştim başta da hallettik gibi şükür inşallah bebelerimiz bi an önce toparlar hepsi ayrı zor be
arayınca açma
Pıtırcığımın imtihanı doğumdan sonra da devam ediyoro eşine söyle borusu bi tek evdekilere ötmesin kendi tarafına da ötsün
Çok çok geçmiş olsun antibiyotik tedavisi 1 hafta sürdüğü için mecburen o kadar tutarlar 3. Güne toparlamaya başlar minik. İçini ferah tut evet çok zor ama geçicek. Bu topikte çoğu anne ben de dahil evlatlarımız yattı yoğun bakımda maalesefMerhaba herkese yazılanları okudum bazılarınız eve misafir kabul edip etmeme konusunu konuşmuş kesinlikle kimseyi kabul etmeyin bırakın alınan alınsın, darılan darılsın. hiç bir şey çocuğunuzun sağlığından önemli değil13 günlük kızım enfeksiyon kaptı ve dün yoğun bakıma alındı okula giden çocuğu olan kimseyi evinize kabul etmeyin okullarda şu an salgın hastalık varmış hastanede çocuk bölümü dolu vaziyette. Tam nereden kaptı emin olamıyoruz fakat 2 seçeneğimiz var. Okula giden yeğenimden yada kontroller sırasında kaptık bilemiyoruz
Kızzzz aferinLohusalığı ve yorgunluğu asla bitmeyen kocama artık yeter dedim.
Bebeğin de bugün geldiğimizden beri ağlıyor aksi gibi şimdi emerken uyudu kucağımda memede uyuyor yorgunluktan bayilicam yüzüne bakınca ac mi kalıyorsun diye gözlerim doluyor ağladım aglicam. Ya günlük 20 gram alıp almadığından emin olamadı doktor başka tartılarla kiyaslayamayiz dedi yanıltır dedi. Ay sonu 10 gün sonra bir bakalım dedi. Mama başlarız istediğimiz düzeyde kilo alimi yoksa dedi.
Ablası da alt sınırda gidiyordu ama ek gıda ile atak yapmıştı. Ama daha 19 günlük çok üzüldüm hayır sürekli memede emziriyorum meme yarası yok memeyi doğru alıyor emiyor
Hastane tipi pompa mi kiralasam ay ne yapsam panik haldeyim
Geçmiş olsun Rabbim sağlıkla kavustursun sizi insallahMerhaba herkese yazılanları okudum bazılarınız eve misafir kabul edip etmeme konusunu konuşmuş kesinlikle kimseyi kabul etmeyin bırakın alınan alınsın, darılan darılsın. hiç bir şey çocuğunuzun sağlığından önemli değil13 günlük kızım enfeksiyon kaptı ve dün yoğun bakıma alındı okula giden çocuğu olan kimseyi evinize kabul etmeyin okullarda şu an salgın hastalık varmış hastanede çocuk bölümü dolu vaziyette. Tam nereden kaptı emin olamıyoruz fakat 2 seçeneğimiz var. Okula giden yeğenimden yada kontroller sırasında kaptık bilemiyoruz
Ooo 40 gün olmuş yıkarsın annesi hiç merak etme. Bak filede yatarken sırt üstü önce ön vücudunu yıka nasılsa kafaya değmiyo tutmana gerek yok o arada. Sonra koluna yatırıp sırtı içinde ben şöyle yapıyorum tasa azcık su koyuyorum sabun lifini ona batırıp batırıp sırtını sabunluyorum çünkü tek elle o şekilde daha kolay geliyor sonra orayıda durulayınca tekrar sırt üstü yatırıp geriye doğru saçları şampuanlıyorum duruluyorum yüzüne dökmeden. En son koluma tekrar alıp komple başından su döküyorumYalnız bu gazla ben yarın bebemi tek başıma yıkarım
Ama hem bebeyi tutup hem suyu dökme olayı nasıl olacak ya ben filede tıkıyorum bi elime kafayı tutuyordum sen kafayı tutmayıp direkt fileye yatırdığın şekilde mi yıkıyorsun.
Yan benim eşimin de sağolsun yardım etme çabası var ama saat 10:30 oldu mu başlıyor esnemeye. Hadi diyorum sen git madem:)
Valla analık zor ya hem bebeyi düşün hem eşi hem evi kendimize sıra gelmiyor.
Bu arada sür diyeti ne zormuş ne yiyeceğimi bilemedim açım resmen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?