2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Bende denedim dün bu yöntemi (burdan okudum galiba) çok rahattı
Kanepeye oturdum arkama battaniye katladim iki tarafimada yastık koydum deneyin kızlar mutlaka

Canım benim kendimde gözlemlediğim; annem bazen geldiğinde bebek şansa uyuyor oluyor, 10 dakika dışarı çıkıp yürüyorum. Geldiğimde emzirince sütün arttığını hissediyorum. Bana açık hava ve yürüyüş yaradı.
Canını sıkma bu günler geçecek de sürekli

Kızlar biraz fazla yazdım bebeğine mama veren annelere moral olur inşallah
Benim oğlum 34 haftalık doğmuştu.6 gün kuvozde kaldı eve geldik sarilik olduk öylede bi yattı.Sutumun az olduguna kanaat getirdim ve mama ile devam ettim.(emzirmeye kestim yani hangi akılla yaptıysam artık buyutemeyecegimi düşündüm )
Sonra tekrar emzirmeye başladım.3 saatte bir once iki memeyi 10-15 er dakika emzirdim.Sonra mama verdim. Doktor kontrolüne gittiğimizde biraz fazla kilo almış dedi doktor (ben önce mamayi fazla verdigimi düşündüm evet bazen fazla verdim )
Sonra aklıma sütümüde icebilecegi geldi.ikinci kuvoz maceramizdan sanra kendime guvenim gitmişti Sutumun olabileceği ve onu icebilecegini düşünmemiştim.Bir gayretle emzirmeye ağırlık vermeye başladım.Mamadan önce değişik pozisyonlarda emzirmeye basladim evdeki bütün odaları dolaşıyorum emzirmek için Arkadaşımın gazi ile de mamayi bir anda azalttım.Aglama krizlerine girdiği zaman mama verdik.Benim sol memeyi sıkınca sut hiç gelmezdi Şimdi ordan da geliyor. Hatta sut dolduğunu hissedebiliyorum.

Arada neler yaptigimida söyleyeyim.Birincisi memelerine güveneceksin
İkincisi su ben 4 lt ye yakın su içmeye başladım.Rezene cayi,humana,helva,ceviz,badem,findik,hurma yedim.Bi de solgarin vitamininin aldım.Kullanmaya başlayalı 8-9 gün oldu oda etkili oldu sanırım.Solgara çok umut bagladim.Olumlu yorumları okudum.Kendimede moral vermeye başladım.Eve de kiwinin bebek tartısini aldım.Ordan kendim takip ediyorum.

Daha tam başarmış değilim ama mamaya elveda diyeceğiz inşallah bizde bir gün

Bu arada 5 gündür kaka Yapmadık
Mamayi azalınca 4.gun yapmıştı biraz daha bekliyorum bakalım.

Kızlar bide benim oğlumun topuk kanindaki kah degeri yüksek çıktı.Fakultede takipliyiz su an.ilac tedavisine hemen başlamadilar her ay gidiyoruz kan vermeye değerin düşmesini bekliyoruz.

Kızlar hem bebek hem ev işi yemek temizlik yetebiliyor musunuz ben bazen çok yorulduğumu hissediyorum kafama yorganı çekip öyle durmak istiyorum
Yetemiyorum canım kendimi bile acayip saldım duşa girmek için bile eşimin müsait olmasını bekliyorum. Hepimiz aynı durumdayız

Kızlar burda sütüm hakkında yazıyorum hatta yemediğim içmediğim şey kalmadı doğuma girdiğim kilodan bile fazlayım sırf bu yüzden. İnternette boza yazıyordu hiç denemedim dün akşam bi deneyeyim dedim doğumdan bu yana gögüslerimin sızladığını bilmem hiç doğru dürüst gögüslerim sızladı resmen. Bugün bi bardak daha içcem bakalım aynı etki olcak mı

Yaa hadi inşallah etki eder çoğalır kuzum onu bende duydm ama herseyi denediğini gördüğüm için söylemedm bi zamandan sonra bişeyler duymak istemiyor insan :/

Kuzum eltim de bozayla sütünü arttırmıştı. Şifa olsun

Ben de bebeğim beni sevmiyormuş gibi hissediyorum hiçbir şeyini doğru düzgün yapamıyormuşum gibi geliyor. Bu histen kendimi alamıyorum ne yazık ki . Kayınvalidem daha güzel uyutuyor, gazını bile çıkaramıyorum bazen kendimi çok kötü hissediyorum.
Yetemiyorum canım kendimi bile acayip saldım duşa girmek için bile eşimin müsait olmasını bekliyorum. Hepimiz aynı durumdayız
İlk kez dün anneme gelme dedim eşim de okulda bugün nöbet günü 5 buçukta çıkacak okuldan. Dün gece en kabus gecemizi yaşadık, sadece 1 saat uyudu bebeğim, sürekli ağladı kakasını yapmaya çalıştı yapamadı. Defalarca uyutmayı denedim, acı elma yağıyla masaj yaptım karnına ayaklarına, yürüdüm gazını çıkarmak için, hiçbir işe yaramadı. Bugün de sürekli ağlıyor, onunla ben de ağlıyoruz artık. Gerçekten çok zor süreç. Ben eşime de veremiyorum uzun süre idare edemiyor çünkü, kırılırcasına ağladığında onu sakinleştiren tek şey emmek oluyor. Emerken de hava yutuyor bir sürü, doğru mu emziremiyorum hâlâ deliricem artık memede 3 dakika sonra uyuması zaten bıktırdı beni

Ay maşallah

Sürekli düzen bozulması kötü oluyor bence
Bir de haksızlık olacak bi durum yok ki sadece annenle kal daha iyi
Aramıza hoşgeldiniz Allah bağışlasın
Siz de zor zamanlar yaşamışsınız bundan sonrası kolaylıkla geçer sağ Salim büyütürüz inşallah
Yavrucum geçmişler olsun.
Ek müdehaleye gerek kalmadan toparlar inşallah

Siz konuştuktan sonra ben de baktım. 2. Boğumda bariz asimetri var. Kalça usg yapılmıştı sorun çıkmamıştı.
Sonradan problem yaşanır mı merak ettim.
Dün de alerji doktorundaydık, son anda aklıma geldi foto gösterdim. Kalça usg sorun yoksa bir şey olmaz dedi.ama içim rahat etmedi çift bez takıyorum ben de. Bu zamana kadar hep bacaklarını ayırmaya özen gösteriyordum zaten ama.
Garip mevzular

Kızlar siz demir ilacı alıyor musunuz? Doktor 40 gün al demişti, bulamamıştım evde, şimdi buldum ama beni biraz kabız yapıyor, bebeği de yapar mı acaba tam gaz sorunları var bir de
Canım ben unutmazsam sabah aksam alıyorum kabız yapmadı
Gebelikte 8 ay kabızlıktan çektim
Safra kesem de taslar varmis. Yagli veya buyuk porsiyon yedigimde tetiklermis. Ilac verdi dr. Bakalim 4 ay sonra tekrsr ultrason cekilcem
Minnoşum geçmişler olsun

takip et bakalım yine artmış olursa söyle
Kuzum eltim de bozayla sütünü arttırmıştı. Şifa olsun
O zaman boza da alınsın

Çocuğumun boynu pişik olmuştu. Gıdısından ulaşamıyordum. Banyo sonrası sabahına pişik olmuş.
Ardından 1 gecede mantara çevirdi deride resmen mantar üredi. Doktor mantar kremi yazdı.
Temizlemesi ayrı zor, krem sürmesi ayrı zor.
Bir de canı acıyor çığlık ata ata ağlıyor yavrum.
Yine yetersiz hissetmek için müthiş bir gün

anurkoc bir de nurcum siz alerji maması almıştınız değil mi? Doktor bana da verdi ama yediremiyorum.
Hortumla meme kenarından yedirmeye çalıştım bu sefer memeyi reddetti, normale zor döndük.
Sen nasıl yediriyorsun, mama tatlandırıcıları oluyormuş sanırım ?

Bir de hanımlar besleme sondası, biberon ve enjektör hariç bir besleme yöntemi kaldı mı ya
Güneş in kilo alımı çok sıkıntılı. Memeden başka bir şey almıyor da, zordayım.

Sağol canımcım bu kontrolde de çıktı birşey daha gözüne tam bir şey denemeden. İnşallah hemen iyileşir. Bu durumu idare etmek zor cidden. Çok hareketliler artık. Kuzum bizim fizik muayene iyi şu anda sıkıntı yok. O asimetri kilo kaynaklı da olabilir. Daha bacakları tam bıdık bıdık olmadıysa.

Sen yetersiz değilsin maalesef eşler konusunda bir kısmımız daha şanssız.
Biraz uyuyup kafanı toparlayabilsen keşke.
Evde anakucağı filan var mı?
Bebeği çok güzel sakinleştiriyor şu anda ben çok faydasını gördüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…