Çok mantıklı benimde en çok korktuğum şey enfeksiyonHanımlar bu arada şahsen doktorum 2-3 haftada 1 idrar testi yapılmasının üzerinde duruyor. Bana haftaya yaptır sonuçlarını gönder dedi. Devlet hastanesi acilinde bile yapıyorlar. ben gebeyim yanma filan var bahanesiyle gidip yaptırıyorum genelde.
Öyle valla sık sık tahlil yaptırıyorum ben deÇok mantıklı benimde en çok korktuğum şey enfeksiyon
Günaydın kızlar dün akşamdan beri biraz başım ağrıyor kahvaltıdan sonra parol içsem mi diye düşünüyorum ilk defa böyle birşey oluyor şaşırdım
telefon numarasını vermedi instagramdan da DM XX Böyle yazmış bilemedim. eşimde stres yapma dedi. hersey olacağına varır sağlıklı olmasa aldıracak mıyız dedi hayır dedim. o zaman boşuna kendini yıpratma. mutlu olmaya flan bak dedi işte
Çıktıııımmuayene tam yarım saat sürdü canım daktırım ya
Bebişim 15+0 da 110 gr olmuş. Baş popo karın 2-3 er gün önde hep. Bacaklar kısa kalmış boyu anasına çekecekmiş
Güneş imiz geliyor
Hayyal 18. Haftaya randevu almamı istedi. 17+4 sanırım afp testi yapılacakmış kan verecekmişim.
Bugün genetik test için de kan verdim. Hayırlısı
Bir süre daha cinsel ilişkiden kaçın dedi. Yeşil mukus için fitil verdi 3 gün kullanacakmışım. Pek önemsemedi sürekli bir şey olmadığı için daha çok önlem amaçlı gibiydi.
Size 3 boyutlu ultrason fotoğrafı için gün aldım 5 mayısaöf bayramda tatile gitmeyin dedi evde yatıcaz hala risklisin benim için rehavete kapılmayalım dedi.
Bu ağrıları sızılarımızı sordum dedim ben bu aşamada neyden endişeleneyim. Dedi ki yattığın için hareketle artan ağrılar normal. Ağrın olduğunda dinlendiğinde geçiyorsa hafifliyorsa sıkıntı yok. Bir de Bu ağrılara kanamanın eşlik etmemesi önemli. Kalça bel ağrıları ilerki aylarda rahim büyüdükçe artacak benim gibi genelde geçtiğimiz aylarda yatanlar için şuanda yaşamamız normal çünkü kaslar eridi
Ha bi de ben şoksoldaki tepeceği sordum bazen avuçlanıyor burası dedim. rahim sola büyür orada rahim var dedi plesanta hafif aşağıya doğru konumlanmış ama yukarı çıkar bir şey demek için erken dedi. İzleyip göreceeizzzz
Siz öneriyorsanız ben de kesinlikle önermiyorum benimkinin sonucu daha ağır 6 ayda sütten kesmek zorunda kalmak gibi doğada olmayan bir şeyi elzem gibi sunmamalıyız ihtiyaç varsa hemşire diyor hastanenin yanında eczane gidip alıyorsun Ama ihtiyaç yoksa bu daha konforlu denilemez çünkü değil zaten herkes bilinçli açıp google a yazdıklarında doktorların neyi önerip önermediği açık. Bu defa hastaneye biberon dahi vermemeleri konusunda uyarı yapacağım bir defa bu tür şeylere alışınca memeyi tutmuyorlar. Teşekkürler iyi günler
Ya çok güzel heyecanlı birşey bence bende çok mutlu oluyorum gördükçeamaannn dinleme kimseyi canın ne istiyorsa al,
valla ben aldım mavi cogunlukla pembeden hoslanmıyorum zaten kızım olursada cok az olur heralde.
onlara bakmak bile insanı ne kadar motive ediyor mutlu ediyor. dolabını bile hazırladım düşünün. boş şuanlık ama yavaş yavaş doldurucam :)
Teşekkür ederim şimdi birqz azaldı bugün bende açık havada yürüyüş yapayım diyorum inşallah bir daha yaşamayızBence dayanabiliyorsan içme. Baş ağrısı 1 haftadır bende de sürekli kan basıncı artıyor ondan oluyormus diyor internette. Gözüme vuruyor ta ağrısı. Gece uyuyorum sabah kalkıyorum geçmemiş oluyor. Suyu vs bol için açık havadan yürüyüş yapıp fayda görende varmış
Teşekkür ederim şimdi birqz azaldı bugün bende açık havada yürüyüş yapayım diyorum inşallah bir daha yaşamayız
Ya evet canım ben de perinatolog yapıyor zannediyordum bu detaylı ultrasonu ama eskiden ve bazen hala radyaloglar bile yapabiliyormuş. Ağustos annelerindeki yorumlara denk geldim bu sabah, bir kaç arkadaşın detaylısını radyoloji bölümünde yapmışlar.Burda biraz olsun birilerinin endişeleri hafiflerse ne mutlu
Detaylı için dışarıdan başka doktora yönlendirecekmiş canım. Başka bir göz her zaman iyidir dedi zaten kendisi perinatolog değil. Biliyorsundur perinatoloji uzmanı yapması lazım bunu.
Bizim hastanedeki perinatolog başka hastanelerde de çalışıyor. Onun odası boş genelde o yüzden perşembe gel orada bakarız dedi. O doktorun cihazı üst düzey bi de 3 boyutlu ultra HD renkli vesikalık alıyoruz
Bendeki kağıtta plesanta konumu yazmıyordu ben muayene esnasında sordum riskli bir durum var mı diye. Plesanta previa yanlış bilmiyorsam plesanta rahim ağzında oluyor o riskli evet. Ama plesanta hafta ilerledikçe yukarı çıkabiliyor o yüzden takip edilecek sıkıntı görmedi doktor da ben attım hafızaya
Aslında bizde de ilişki haftada 1 serbestti son muayene sonrası. Akıntı filan diyince Seni biraz endişeli gördüm cinselliğe ara verelim dedi. Ben de büyük bi hevesle YA ENDİŞELİ DEĞİLİM ASLINDAdedim ama yemedi tabi ara verelim dedi
Valla sabrederiz tabi de sabretmek çok zor değil mi yaaa
Çok çok sevindim canımÇıktıııımmuayene tam yarım saat sürdü canım daktırım ya
Bebişim 15+0 da 110 gr olmuş. Baş popo karın 2-3 er gün önde hep. Bacaklar kısa kalmış boyu anasına çekecekmiş
Güneş imiz geliyor
Hayyal 18. Haftaya randevu almamı istedi. 17+4 sanırım afp testi yapılacakmış kan verecekmişim.
Bugün genetik test için de kan verdim. Hayırlısı
Bir süre daha cinsel ilişkiden kaçın dedi. Yeşil mukus için fitil verdi 3 gün kullanacakmışım. Pek önemsemedi sürekli bir şey olmadığı için daha çok önlem amaçlı gibiydi.
Size 3 boyutlu ultrason fotoğrafı için gün aldım 5 mayısaöf bayramda tatile gitmeyin dedi evde yatıcaz hala risklisin benim için rehavete kapılmayalım dedi.
Bu ağrıları sızılarımızı sordum dedim ben bu aşamada neyden endişeleneyim. Dedi ki yattığın için hareketle artan ağrılar normal. Ağrın olduğunda dinlendiğinde geçiyorsa hafifliyorsa sıkıntı yok. Bir de Bu ağrılara kanamanın eşlik etmemesi önemli. Kalça bel ağrıları ilerki aylarda rahim büyüdükçe artacak benim gibi genelde geçtiğimiz aylarda yatanlar için şuanda yaşamamız normal çünkü kaslar eridi
Ha bi de ben şoksoldaki tepeceği sordum bazen avuçlanıyor burası dedim. rahim sola büyür orada rahim var dedi plesanta hafif aşağıya doğru konumlanmış ama yukarı çıkar bir şey demek için erken dedi. İzleyip göreceeizzzz
Ayyy pipilimiz bir tane daha oldu sağlıkla gelsin SedoşumKIZLAR CİNSİYET BELLİ OLDU ERKEK GELİYORçok şaşkınım resmen küçük bir pipi gördük
Dün benimde öyleydi canım migren atağı başlayacak gibiydi 3. Ayda ilk kez ağrı kesici almak zorunda kaldım böyle bir durumda parol güvenli demişti doktorumGünaydın kızlar dün akşamdan beri biraz başım ağrıyor kahvaltıdan sonra parol içsem mi diye düşünüyorum ilk defa böyle birşey oluyor şaşırdım
Hayırlı olsun canım çok sevindim sonuçlaraBurda biraz olsun birilerinin endişeleri hafiflerse ne mutlu
Detaylı için dışarıdan başka doktora yönlendirecekmiş canım. Başka bir göz her zaman iyidir dedi zaten kendisi perinatolog değil. Biliyorsundur perinatoloji uzmanı yapması lazım bunu.
Bizim hastanedeki perinatolog başka hastanelerde de çalışıyor. Onun odası boş genelde o yüzden perşembe gel orada bakarız dedi. O doktorun cihazı üst düzey bi de 3 boyutlu ultra HD renkli vesikalık alıyoruz
Bendeki kağıtta plesanta konumu yazmıyordu ben muayene esnasında sordum riskli bir durum var mı diye. Plesanta previa yanlış bilmiyorsam plesanta rahim ağzında oluyor o riskli evet. Ama plesanta hafta ilerledikçe yukarı çıkabiliyor o yüzden takip edilecek sıkıntı görmedi doktor da ben attım hafızaya
Aslında bizde de ilişki haftada 1 serbestti son muayene sonrası. Akıntı filan diyince Seni biraz endişeli gördüm cinselliğe ara verelim dedi. Ben de büyük bi hevesle YA ENDİŞELİ DEĞİLİM ASLINDAdedim ama yemedi tabi ara verelim dedi
Valla sabrederiz tabi de sabretmek çok zor değil mi yaaa
Amiiiiin kuzummmm aminAyyy pipilimiz bir tane daha oldu sağlıkla gelsin Sedoşum
Ayyyy içim cıvvıl cıvvıl olduOy maşallah Güneş hanım sağlıklı olsuunda inşallah boşver tatili filaanhem çok güzel bebek mayoları vaar seneye Güneş hanımla birlikte giderseniiz düşünsene o minicik haliyle mayonun içinde suya koymuşsuun hayıır duygulanmadıım İnşallah bu kanamalarımız riskimiz bitip gidecek sağ salim miniklerimizi kucaklarımıza alacaz
Aa Evet radyoloji uzmanları da yapıyor. Benim doktor da Prof tabi ama ikinci bir göz iyidir dedi o yönlendirmese bile ben isterdimYa evet canım ben de perinatolog yapıyor zannediyordum bu detaylı ultrasonu ama eskiden ve bazen hala radyaloglar bile yapabiliyormuş. Ağustos annelerindeki yorumlara denk geldim bu sabah, bir kaç arkadaşın detaylısını radyoloji bölümünde yapmışlar.
Benim doktorum profesör, bu konuda ayrı bir uzmanlığı mı var bilmiyorum açıkçası ama bana 13-17 ve 21. haftalarda detaylı usg yapacağız demişti. 13’te yaptık organlarına kan akışına vs her şeye bakıldı.
İşte dün yine detaylı İçin gitmiştim ama anlattım durumları haftaya perşembeye kaldı.
Bir de 21. Haftada olacak olan var, kısacası benim doktorum kendi yapacakmış detaylıyı farklı bir doktora yönlendirmiyorum dedi.
Perinatolog benim bildiğim kadarıyla riskli gebelik uzmanı oluyor, Ebe de bana eğer risk görürse yönlendiriyor demişti.
Yani gelinen noktada perinatolog yapıyor gibi bir algı var ama sanırım o öyle değilmiş ben de kendi doktorumdan öğrendim.
Ya doktor farketmez gerçi uzun uzun görelim bebeklerimizi de, ben doyamıyorum hiç keşke hiç bitmese kontroller :)
Eşim de alışmış bıraksan her hafta gidecek doktora
Plesanta çok tuhaf bir organmış biraz araştırdım da, yabancı ülkelerde doğumdan sonra kişinin plesantası kapsül haline getirilip isteğe bağlı olarak hap olarak kullanılıyormuş. Hatta pişirip yiyen bile varmış
Bu ek bilgileri neden verdim hiç bilmiyorum şuan
Amin canım hepimiz için inşallahÇok çok sevindim canımAllah sağlıkla hamileliği geçirmeyi nasip etsin
AminHayırlı olsun canım çok sevindim sonuçlarahep böyle mutlu çıkalım o odadan
özel hastaneye gidiyorum. bakalım pazartesi giderim olmadı.Hastane mi muayane yerine mi gidiyorsunuz. Özel hastaneyse hastaneyi arayın bilgi verirler. Devletse yapacak bir şey yok zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?