2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Hanımlar bu arada şahsen doktorum 2-3 haftada 1 idrar testi yapılmasının üzerinde duruyor. Bana haftaya yaptır sonuçlarını gönder dedi. Devlet hastanesi acilinde bile yapıyorlar. ben gebeyim yanma filan var bahanesiyle gidip yaptırıyorum genelde.

Çok mantıklı benimde en çok korktuğum şey enfeksiyon

Günaydın kızlar dün akşamdan beri biraz başım ağrıyor kahvaltıdan sonra parol içsem mi diye düşünüyorum ilk defa böyle birşey oluyor şaşırdım

Bence dayanabiliyorsan içme. Baş ağrısı 1 haftadır bende de sürekli kan basıncı artıyor ondan oluyormus diyor internette. Gözüme vuruyor ta ağrısı. Gece uyuyorum sabah kalkıyorum geçmemiş oluyor. Suyu vs bol için açık havadan yürüyüş yapıp fayda görende varmış

Hastane mi muayane yerine mi gidiyorsunuz. Özel hastaneyse hastaneyi arayın bilgi verirler. Devletse yapacak bir şey yok zaten

Oy maşallah Güneş hanım sağlıklı olsuunda inşallah boşver tatili filaan hem çok güzel bebek mayoları vaar seneye Güneş hanımla birlikte giderseniiz düşünsene o minicik haliyle mayonun içinde suya koymuşsuun hayıır duygulanmadıım İnşallah bu kanamalarımız riskimiz bitip gidecek sağ salim miniklerimizi kucaklarımıza alacaz

Bende sizin gibi düşünüyorum fikrimi söylemek gerekirse. Youtube da bir kadın doğum da görev yapan hemşireden dinlemiştim hatta bulabilirsem tekrar atarım. hastane çantası hazırlarken içine kesinlikle mama, biberon koymayın bu psikolojinizde zaten benim sütüm ya gelmezse çocuk memeyi tutmassa demek oluyor ve kaçınılmaz son biberon ve mamaya gidiyorsunuz dedi. Tabi kii her bebek farklı her annenin gögüs yapısı yada sütü vs farklı eğer baktın gerçekten emziremiyorsun ihtiyac doğdu gidip alınır. Bunun gidip o an alınması imkan meselesiyle vs de alakalı değil. Hastanelerin diplerinde eczaneler var dediğiniz gibi. Yada sütün gelmedi bebek emmeyi beceremedi gerçekten vakit geçti hemşireler mama verelim böyle olmaz dediler biberonu mamayı evden birisi alır gelir. Kimse evinden çok çok uzakta doğum yapmıyor sonuçta. Herkesin kendi fikri tabikii ama videodaki hemşireye hak verdim çoğumuzın ilk anneliği minicik bir şey kucağımızda huzursuz olcak biz doğumdan cıkmıs olmus bedenimiz yorgun düşmüş elimizin altında olunca bu tarz şeyler biraz hemşire doktor vs desteğiyle uğrasıp çocugu emzirmek her zaman daha iyi

Ya çok güzel heyecanlı birşey bence bende çok mutlu oluyorum gördükçe

Teşekkür ederim şimdi birqz azaldı bugün bende açık havada yürüyüş yapayım diyorum inşallah bir daha yaşamayız

Ya evet canım ben de perinatolog yapıyor zannediyordum bu detaylı ultrasonu ama eskiden ve bazen hala radyaloglar bile yapabiliyormuş. Ağustos annelerindeki yorumlara denk geldim bu sabah, bir kaç arkadaşın detaylısını radyoloji bölümünde yapmışlar.

Benim doktorum profesör, bu konuda ayrı bir uzmanlığı mı var bilmiyorum açıkçası ama bana 13-17 ve 21. haftalarda detaylı usg yapacağız demişti. 13’te yaptık organlarına kan akışına vs her şeye bakıldı.
İşte dün yine detaylı İçin gitmiştim ama anlattım durumları haftaya perşembeye kaldı.

Bir de 21. Haftada olacak olan var, kısacası benim doktorum kendi yapacakmış detaylıyı farklı bir doktora yönlendirmiyorum dedi.
Perinatolog benim bildiğim kadarıyla riskli gebelik uzmanı oluyor, Ebe de bana eğer risk görürse yönlendiriyor demişti.

Yani gelinen noktada perinatolog yapıyor gibi bir algı var ama sanırım o öyle değilmiş ben de kendi doktorumdan öğrendim.

Ya doktor farketmez gerçi uzun uzun görelim bebeklerimizi de, ben doyamıyorum hiç keşke hiç bitmese kontroller :)

Eşim de alışmış bıraksan her hafta gidecek doktora

Plesanta çok tuhaf bir organmış biraz araştırdım da, yabancı ülkelerde doğumdan sonra kişinin plesantası kapsül haline getirilip isteğe bağlı olarak hap olarak kullanılıyormuş. Hatta pişirip yiyen bile varmış

Bu ek bilgileri neden verdim hiç bilmiyorum şuan

Çok çok sevindim canım Allah sağlıkla hamileliği geçirmeyi nasip etsin

Günaydın kızlar dün akşamdan beri biraz başım ağrıyor kahvaltıdan sonra parol içsem mi diye düşünüyorum ilk defa böyle birşey oluyor şaşırdım
Dün benimde öyleydi canım migren atağı başlayacak gibiydi 3. Ayda ilk kez ağrı kesici almak zorunda kaldım böyle bir durumda parol güvenli demişti doktorum

Hayırlı olsun canım çok sevindim sonuçlara hep böyle mutlu çıkalım o odadan

Ayyyy içim cıvvıl cıvvıl oldu
İnşallah kuzucum be sağlıklı geçen her gün bir mucize aslında
Aa Evet radyoloji uzmanları da yapıyor. Benim doktor da Prof tabi ama ikinci bir göz iyidir dedi o yönlendirmese bile ben isterdim
Zaten riskli gebeyiz
Ay Doktor yakın olsa biz de gideriz herhalde rahatlıyorum konuşunca

Evet o plesanta lobisini ben de biliyorum

Çok çok sevindim canım Allah sağlıkla hamileliği geçirmeyi nasip etsin
Amin canım hepimiz için inşallah
Hayırlı olsun canım çok sevindim sonuçlara hep böyle mutlu çıkalım o odadan
Amin

Kızlar merhaba hepimize sağlıklı hamilelikler dilerim ben de kasım annesi olacağım inşallah tecrübelerinizden yararlanmak için sık sık girip takip edip ediyorum yazdıklarınızı sizlere bir sorum olacak,

İkili test için özelde doktorum tam 11+0da çağırdı beni acaba erken mi olur bilemedik açıkçası doktorum da boyle şeyleri asla sorgulatmiyor hem özelde hem devlette yaptırayım diye düşündüm devletten de 11+3te randevu aldım bayram haftası gireceği için mecbur kaldım biraz da gerçi bebiş simdilik 5 gün önden gidiyor, haftamız testin doğruluk payını etkiler mi acaba? Sizler kaçıncı haftanızda yaptırdınız?

K KIR PAPATYASII bu arada unuttum sanma doktor mide için rennie DUO verdi. Henüz eczaneden almadığım için günde kaç kullanım yazdı bilmiyorum. Ama muhtemelen 2-3 kullanım vardır yazarım yine sana.
Kabızlık için de laxamot diye bi ilaç verdi.

İkisini de gebelikte gönül rahatlığıyla kullanabilirsin endişe etme dedi. Bilgin olsun kuzum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…