2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Selam kızlar. 4lü test sonucum çıkmış fakat sonucu ben göremiyorum 16.00'a randevu aldım bugün bakalım inşallah düşük risk çıkmıştır. biraz stres yaptım. Birde artık bugün cinsiyeti kesin olarak öğrensem diyorum 17 hafta olduk bugün hala net değil :)

Allah sabır versin sizlere inşallah, zor ve üzücü bir durum maalesef umarım bundan sonra hersey daha güzel olur sizler icin
Amin teşekkür ederim size ve burda bana destek olan tüm ardakaşlarıma herkese tek tek yazamadım Allahım sağ Salim sağlıklı kucaklarınıza almayı nasip etsin yavrularınızı kimse kötü şeyler yaşamasın inşallah

Bu konuyu bende merak ediyorum. Babam şeker hastası fakat sülalesinde kimsede yok başka genetik değil onunki. Anneannem şeker hastasıymış fakat çocuklarında torunlarında kimsede yok. Detaylı ultrason için gideceğim doktora soracağım ben bu konuyu.

Doktor önerirse ve yaptırmam gerektirdiğini söylerse yaptıracağım. Yaptırmayıp pişman olan da çok sonrasında.

Kızlar selam aranızda karaciğer yağlanması ile karsılasan var mı dün sağlık ocağı kontrolunde kan verdim değerlerim yuksek çıktı

Aynen bence de perinatoloğa sormak lazım. Bende o şekilde yapayım bari. Detaylı ultrasona kaçıncı hafta gireceksiniz

Azaleaa sen hiç görünmüyorsun yada yazıyorsun ben görmedim hiç napıyorsun nasılsın bir sorun yok insallah
Yok canım bayram haftası baya yoğundum giremedim malum şehir dışından gelen misafirlerimiz oldu hamile olsamda ağırlamadan geçemiyorum malesef hatta yine gelecek misafirlerim var geçen yaz ev almıştık görmeyen akrabalar var hala bebiş doğana kadar herkesi aradan çıkarayım diyorum.

Çok şükür bişeyim yok ıyiym bebiste iyidir heralde haftaya gitmeyi düşünüyorum nasipse doktora bakalım artık 19 hafta olucam heralde kesin söyler diyorum cinsiyeti.

Sizde ne var ne yok?

Bende yaptırmayı düşünmüyorum canan karatsyn çok güzel açıklamaları var bununla ilgili doktoruma soylucem istemiyorum diye bakalım belki açlık tokluk şekerine bakar kan alıp.

Ben zaten hamileliğin başından beri şekerli şeyler hiç istemiyorum baklava bile yiyemedim bayramda toplasan 2 dilim falan yemisimdir pasta vs hiç yemiyorum sütlü tatlı bile yemiyorum meyve yiyorum bol bol

Yaa ne zamandan beri hissediyorsun benimki uykucu heralde çok nadir minik sızlama şeklinde 2 günde bir falan hissediyorum ne zaman gümbür gümbür hergün hissetmeye başlıcaz merak ediyorum doktora sorucam normal mi diye kimileri 20. Haftaya kadar hissetmemek normal diyor bi yandan da korkuyor insan

Merak etme 20. haftadan sonra hisseden de çok :)
Bu aralar ekşi yiyince coşan birileri var bende.
Erik yedim, nasıl vuruyor. Seviniyor çocuum :)

Şeker yüklemesini doktoruma sormuştum ben bizim ailede var diyabet ve ben de kiloluyum. Bu işin olması gereken şekli bu dedi günde 3 kere ölçüm yapıp çıkan sonuca göre de değerlendirebiliriz ama onunla uğraşacağına 1 saatlik bir şey daha kolay ve standart dedi. Zaten tatlı yemiyor musun normalde dedi. Gebelik şekeri iri bebek ve anomaliliklere sebep oluyormuş. Ama annemde bana hamileyken yaptırmış diyabet çıkmamış ama ben 6 kilo civarı doğmuşum. Diyet veya ileri seviyedeyse insülin kullanmak gerekiyormuş. Ben şekerimi düzenli olarak ölçüp yükleme yaptırmamayı düşünüyorum şimdilik ama korkuyorum da tabi. Burada yurtdışından arkadaşlar da var oradaki sürecin nasıl olduğunu aktarabilirlerse çok iyi olur.

Bir de üç aylık kan şekeri diye bir şey varmış ona baktırmak gerekiyormuş ben 10. haftada baktırmıştım normal çıkmıştı yine baktırıcam

Şeker yüklemesi hakkında yurtdışındaki arkadaşlar oralarda nasıl oluyor bilgi verebilir misiniz? Ben doktorla görüşeceğim. Yaptırmayı istemiyorum

22ye kadar dimi detaylı bende 20de gideyim diyorum 19da gidersem detaylı olmaz diye..

Ne kadar detaylı acaba onuda sormadım hiç
19 da gidilebiliyormuş bende baştan 19. haftaya almıştım randevumu ama o haftalarda daha pek net görülebilmiyormuş organları, tekrar çağırdıkları oluyor vs. diye okuyunca iptal edip 21. haftaya aldım. Bizim burada bir tane perinatolog varmış özelde 600 lira dedi. Fiyatlar değişiklik gösterebiliyor şehirlere göre.Ancak devletteki doktorumdan rica edip perinatolojiye yeşil liste açtırıp şehir hastanesinden randevu aldım ben. Günümüze de az kaldı 25 Mayısta gideceğim inşallah.

Benim minişim dışardan kendini baya belli ediyor ama ben hala hissetmiyorum
Maşallah ona annesi. Kızdı galiba sizin bebiş yanlış hatırlamıyorsam. Nazlı olacak azıcık demekki. Benimde karnım epey bir çıktı. 17. haftadan beri gün içerisinde kıpırtılarla ben buradayım diyor. Hatta son günlerde epey sıklaştı. Genelde hareketsiz olduğum zamanlarda daha net hissediyorum, ya da yemekten sonra coşuyor. Alt karnımda Pıtpıt ediyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…