Herkese merhaba güzel anneler. Bende fazla katılamıyorum aranıza hem kendimle hem oğlumla ilgilenmekten. Bizim de bebeğimizin cinsiyeti belli olduoğluma bir erkek kardeş geliyooor
Kızlar şeker yükleme testi hakkında ne düşünüyorsunuz. Daha bizim haftamıza var, 24. haftada yapılıyormuş sanırım ama merak ettim. Çevremde bazı arkadaşlar gerek görüp yaptırmadığını söylüyorlar ve zararlı diyenler de oldu. Ne gibi faydası yada zararı var, Fırsatı olup araştırma yapan oldu mu?
Hangi degerlerin yuksek cikti canim ? benimde gamma gt ve bir degerim daha yuksek cikti ama doktorum dedi ki bu ostrojen etkisi , hamilelik nedeniyle yukseliyor dedi.Kızlar selam aranızda karaciğer yağlanması ile karsılasan var mı dün sağlık ocağı kontrolunde kan verdim değerlerim yuksek çıktı
Bende yaptırmayı düşünmüyorum canan karatsyn çok güzel açıklamaları var bununla ilgili doktoruma soylucem istemiyorum diye bakalım belki açlık tokluk şekerine bakar kan alıp.
Ben zaten hamileliğin başından beri şekerli şeyler hiç istemiyorum baklava bile yiyemedim bayramda toplasan 2 dilim falan yemisimdir pasta vs hiç yemiyorum sütlü tatlı bile yemiyorum meyve yiyorum bol bol
Bir de üç aylık kan şekeri diye bir şey varmış ona baktırmak gerekiyormuş ben 10. haftada baktırmıştım normal çıkmıştı yine baktırıcam
Şeker yüklemesi hakkında yurtdışındaki arkadaşlar oralarda nasıl oluyor bilgi verebilir misiniz? Ben doktorla görüşeceğim. Yaptırmayı istemiyorum
Evet her yerde soyluyorlar . Zaten bebege kilo aldiran besinler bizim metabolizmamizada faydali olan seyler .Çok kilo alıyoruz demek bebek sağlıklı demek değil doktorlar da bunu bastıra bastıra söylüyor zaten asıl kiloyu 4-5. Aylar itibariyle alım başlıyor hatta son ayda bebek kilo alıp kendi veren bile varmış. Ben kiloluyum 3 haftatır listeye uygun besleniyorum 4 kiloya yakın verdim ve doktorum bunu destekliyor. Her muayanede de söylüyor senin çok yemen kilo alman cocuk sağlıklı demek değildir diye
Teşekkür ederim canım inşallahOiiyyyyy maşallah
Gözünüz Aydın canım sağlıkları daim olsun inşallah
Normal canım 20-22.haftalarda net hissediliyormuş benimki 1 hafta önden gidiyor sanırım ondan daha hissediyorumYaa ne zamandan beri hissediyorsun benimki uykucu heralde çok nadir minik sızlama şeklinde 2 günde bir falan hissediyorum ne zaman gümbür gümbür hergün hissetmeye başlıcaz merak ediyorum doktora sorucam normal mi diye kimileri 20. Haftaya kadar hissetmemek normal diyor bi yandan da korkuyor insan
Kıyamammm maşallah sağlıkla gelsin kuzucukDoktordan çıktımKız bebiş geliyor O kadar büyümüş ki görünce inanamadım. Bakar mısınız ultrasonda kocaman 4lü testim düşük risk çıktı. Çok şükür
gözünüz aydın canım sağlıkla gelsin bebiş :)Herkese merhaba güzel anneler. Bende fazla katılamıyorum aranıza hem kendimle hem oğlumla ilgilenmekten. Bizim de bebeğimizin cinsiyeti belli olduoğluma bir erkek kardeş geliyooor
katılıyorum illaki genetik olmasına gerek de yokDoktorlariniza guvenin. Yaptirin diyorsa yaptirin bence cunku farkedilmezse bebege zarari var . Ayrica sekeri etkileuen sadece glukoz degil , insulin degerinizede mutlaka baktirin .
Ornegin benim anne tarafimda seker yok ama dayimin kizin da ikinci gebeliginde hamilelik sekeri cikti , ilac kullanmadan diyetle hallettiler .
Benim baba tarafim da herkeste seker var. Doktor seker yuklemesi yapabiliriz dedi. Seker hastaligi anneden genetik olarak gecer ama ne olur ne olmaz diye yapmak istiyor bende guveniyorum kendisine tamm yapabiliriz dedim . Burada da sistem ayni, istemiyorsan yapmiyorlar , sana birakiyorlar karari.
3 aylik seker de sadece glukoz a bakiyor ama gene insuline de baktirin.
ayrica sekeri sekerli seyler tetiklemez sadece , ekmek , makarna , pilav, hamur isi, bol nisastali sebzeler patates gibi , meyveler (meyveler de cok seker vardir ) ve daha fazlasi kan sekerini etkiler . Tatli yemiyorum sekerim cikmaz diye dusunmeyin.
gözünüz aydın canım sağlıkla gelsin bebiş :)
katılıyorum illaki genetik olmasına gerek de yok
sadece gebelikte hormonların etkisiyle dengeler şaşabiliyor maalesef.
Doktordan çıktımKız bebiş geliyor O kadar büyümüş ki görünce inanamadım. Bakar mısınız ultrasonda kocaman 4lü testim düşük risk çıktı. Çok şükür
Herkese merhaba güzel anneler. Bende fazla katılamıyorum aranıza hem kendimle hem oğlumla ilgilenmekten. Bizim de bebeğimizin cinsiyeti belli olduoğluma bir erkek kardeş geliyooor
Kıyamammm maşallah sağlıkla gelsin kuzucuk
Teşekkür ederim canımKıyamammm maşallah sağlıkla gelsin kuzucuk
10 galiba saymadim ki hicGözünüzaydın kaç günde sonuç çıktı
Aynen öyle bende 20 ya da 23 gibi gidicem bi zahmet söylesin artık herkes öğrendi 14te bi biz kaldıkBayram seyran derken herkesin yoğun geçtş o haftalar. Bende iyiyim bakalım doktor randevuma var daha 20 mayısta eşim izin alabildi o güne gitcem artık cinsiyet söyler sanırım bizede
Bende aynı canm herşey ateş pahası nasıl bi döneme geldik bilmiyorum çok şükür ablam vs beşik bebek arabası falan vericekler alicaklar kv alıcak dolap bu şekilde bende özele gidiyorum yani hepsini birden yapmak çok zor ben çalışmıyorum da çalışmak hamilelikte bi yandan iyi aslındaAynı günlere denk gelmiş hemen hemen kontrollerimiz. 19-23. haftalar arası yaptırabilirsin demişti gebe okulundaki ebe. O haftalar daha iyi olur tabi. İnşallah güzel haberlerimizi paylaşırız buradan :)
Bende randevu bulamasaydım mecbur özele gidicektim. Artık nereden kurtarabilirsek diye araştırmaktan göbeğim çatladı vallahi. Ama sağlıkları yerinde olsun yeter
Evet 20yi bekliyorum daha 15 günüm var inşallah sağlıklıdırlarNormal canım 20-22.haftalarda net hissediliyormuş benimki 1 hafta önden gidiyor sanırım ondan daha hissediyorum
park yatak ne oluyor ? onu bilmiyorum ama monstessori iki yas sonrasi icin oneriliyorKızlar park yatak mı montessori yatak mı sizce herkes park yatak diyor ama ben odasını hazırlamak istiyorum. Siz hangisini tercih ettiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?