• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
benim kizim da galiba kolik 🥹
4-5 gundur ayni saatlerde gaz sancisi basliyor, bazen agliyor bazen soylenme seklinde devam ediyor.

oncesinde cok rahat gunde 2-3 kere kakasi yaparken simdi gunde bir kere zor yapiyor.

ben hergun 2-3 fincan rezeneli cay iciyorum ama faydasi olmuyor heralde 😢
Canım biz zinco gaz damlası ve biogaia ile çözüm bulduk çok şükür çok rahatladı bebeğim bilmiyorum orada bulabilir misin ama muadil vardır elbet🙏🏼 Bağırsak düzenleyici çok işe yaradı(biogaia) yoksa gaz damlaları hep aynı işlevde

Canım adetken değil normal zamanda takıldı, açıkçası doğum zamanı o kadar çok çatı muayenesi yapıldı ki bende travma kalmış. O yüzden biraz kastım kendimi. Çok ağrılı acılı bir işlem değil esasen, 30 sn falan sürdü bizim. Sonra işte yerini kontrol etmek için vajinal muayene de yaptı. 5 sene koruyormuş, 1 ay sonra kontrole gidecekmişim.
Takıldıktan sonra çok az kasıklarımda ağrı hissettim biraz da kanamam oldu. Hala daha ufak ufak kanamalar oluyor.

Ben de korkumdan kullanıyorum ama dün çocuk doktorumuz kutu bitince kullanmayı bırakıp bi gözlemleyin dedi. Kabızlık mı yapıyormuş demek?
Bizimki kakasını yapıyor düzenli olarak ama yaparken baya bi ıkınıyor belki de ilaçtan dolayı.
Bizde uykusuzluk yani huzursuzluk yaptı bebeğim uyuyor artık şaka gibi

Bugün kontrolümüz vardı canım, kilo alını iyiymiş. Bu koyulaştırıcıları sordum kullanabilirsin ama kabızlık yapma durumu ortaya çıkabilir dedi. Açıkçası kabızlık mı kusma mı deseler kusmayı tercih ederim, çünkü şimdi bile kaka yaparken çok ıkınıp zorlanıyor onu göze alamam.
Reflü olayı kilo alımı normalse 6 aya kadar sürebiliyormuş sabredicez mecbur. Aslında bir dönem süt ürünlerini kesip bi bakayım dedim ama çok istikrarlı olamadım. Belki de alerjisi var ama doktor hiç üstünde durmadı.

Sepete ekleyin 210 TL oluyordu aldım ben :)

Bazen haklarını yiyoruz gibi hissediyorum hiç kıyamıyorum böyle geri dönüşler olunca ne yalan söyleyeyim :)
Ağlayınca ben de dayanamıyorum hemen böğrüme başladım geliyor. Olsun 20 dk 20 dakikadır çabasına sağlık eşinin. Biz zaten bakmalarını değil de bakayım çabasını görmek istiyoruz bence, çünkü kadınlık 😂
Bende çarşamba günü gittim canım genel durumunu iyi görünce sevk işini kapattı doktor. Hem kilo alimi hem aglamalari 3 4 gundur her gun azalmaya basladi. Zaten alerji maması 10 15 gunde etki eder kullandikca demisti. Evet kabızlık yapabiliyor ama sizin normalde de öyleyse daha da zor duruma gelebilir. Doktor da bana ilk 3 ay fitil kullanma hakki her zaman var dedi bende çok çok zorlanmadan kullanmak istemiyorum alışkanlık yapar mı diye. Bizim artık uykularını uyuyamadigi için çok ağladığı için ilacı da koyulaştırıcıyı da kullanmayı göze aldım kuzum.Çünkü alerji de çok fazla tetikliyor kusmayi bir de üstüne enfeksiyon vardı. Duble kusma 🤦🏻‍♀️
Muayene sırası beklerken bi kadın denk geldi onlarında 9 ay sürmüş. Nerden okusam kimle konuşsam 6 9 ay civarı diyorlar hep. Ek gıdaya geçince biraz daha azalacağını düşünüyorum bizimkilerin çünkü süt gibi olmayacak biraz midelerini tutacak bence yedikleri
Allah bütün bebişlere şifa versin 🙏🏻

😂🫠 gecesi gündüzüne karışan canım arkadaşlarım iyi haftasonları dilerim 🤭

Eklentiler

• 513DAC51-00E2-4041-87A1-CCA35F819146.webp
    513DAC51-00E2-4041-87A1-CCA35F819146.webp
    27,3 KB · Görüntüleme: 49
Bende çarşamba günü gittim canım genel durumunu iyi görünce sevk işini kapattı doktor. Hem kilo alimi hem aglamalari 3 4 gundur her gun azalmaya basladi. Zaten alerji maması 10 15 gunde etki eder kullandikca demisti. Evet kabızlık yapabiliyor ama sizin normalde de öyleyse daha da zor duruma gelebilir. Doktor da bana ilk 3 ay fitil kullanma hakki her zaman var dedi bende çok çok zorlanmadan kullanmak istemiyorum alışkanlık yapar mı diye. Bizim artık uykularını uyuyamadigi için çok ağladığı için ilacı da koyulaştırıcıyı da kullanmayı göze aldım kuzum.Çünkü alerji de çok fazla tetikliyor kusmayi bir de üstüne enfeksiyon vardı. Duble kusma 🤦🏻‍♀️
Muayene sırası beklerken bi kadın denk geldi onlarında 9 ay sürmüş. Nerden okusam kimle konuşsam 6 9 ay civarı diyorlar hep. Ek gıdaya geçince biraz daha azalacağını düşünüyorum bizimkilerin çünkü süt gibi olmayacak biraz midelerini tutacak bence yedikleri
Allah bütün bebişlere şifa versin 🙏🏻
Kabız olmasından gazlı olmasındansa kusmayı yeğlerim deyip bir şey yapmıyorum şuan, ben de bebekken çok kusarmışım:)

Kusma yüzünden bir yete giderken çok tedirgin oluyorum her yeri kusmukluyor sağolsun ne kadar dikkat edersem edeyim. Amin canım hepsi Melek ya kusmak da çok zor onlar İçin de kolay değil. Varsın rahatlasın kusarak. Bizimki kustuktan sonra gülüyor resmen rahatladık anne der gibi🥹

bende kolik mi tam emin degilim .
oyle aglama komasina girmiyor cok sukur ama gaz dan cok huzursuz ve hergun ayni saatte oluyor.

Bir kac gun daha gozlemlim bakim 🥹
Kolik mi tam emin değilsen kolik değildir o 😂😂😂 benim ikinci bebeğim. İlki melek gibi mışıl mışıl uyurdu.ikinci bebeğim ise hiç ama hiç susmayan bir bebek. Ağlamaktan hastanacak artık bu kadar ağlanamaz diyordum. Bioagia kullanmaya başladık. Şuan yine gaz problemi ağlama devam ediyor ama tuvalete bile gidemedim bir ay boyunca. Biraz daha rahatlattı bebeğimi. İki ay kaldı diye gün sayıyorum 😀

Kabız olmasından gazlı olmasındansa kusmayı yeğlerim deyip bir şey yapmıyorum şuan, ben de bebekken çok kusarmışım:)

Kusma yüzünden bir yete giderken çok tedirgin oluyorum her yeri kusmukluyor sağolsun ne kadar dikkat edersem edeyim. Amin canım hepsi Melek ya kusmak da çok zor onlar İçin de kolay değil. Varsın rahatlasın kusarak. Bizimki kustuktan sonra gülüyor resmen rahatladık anne der gibi🥹
Oy kıyamam ben ona minik kuzucuk 🥺 tabi midesi falan bulaniyorsa çıkarınca rahatlıyordur. Bizimki genzine doğru gelip durduğu için herhalde çok mizmizlaniyor. İlk zamanlar kusunca rahatlıyordu sonra tam tersi oldu şiddeti daha da artınca. Bizlerde olduğu gibi belki genzini yemek borusunu falan yakıyor reflü bilemiyoruz ki hiç 🥺
Evet gerçekten çok zor oluyor sürekli kiyafet bez lazım bol bol. yenidogan kıyafetleri bacaktan zorluyor kestim geçen napiyim yetişmiyor 🙈 kaldirmadim onları küçük büyük ne varsa giyiyor 🙈

E ekim1903 biogaia veren ilk doktor bana her gün verme gazı çok olursa ver demişti. Kesinlikle etkiliyor olabilir. Aynısını ben nurse harvey's colex şurupta yaşadım gerçi o gaz ilacı ama olsun.
Alerji mamasindan sonra hemen gaz olayı garketmisti azalmisti doktor ver diyince verdim bende şurubu. Çocuk ondan sonra nasıl kivrandi. Söyledim hemen kes dedi.
Fazla bisey de yoksa karinlarini ağrıtıp dokunuyor herhalde

Bu arada biberonla mama veren arkadaşlar özellikle cam biberonla. Gittiğim doktorlardan bi tanesi yanında kap içinde sıcak su bulundur dedi. Şimdi bebisler hızlı içmiyor ya icinceye kadar mama çok soğuyor. Bunu bizzat kaç kere farkettim. O da gaz yapıyormuş
Soğuduğunu farkedersen sıcak suyun içinde beklet biraz dedi mamayi bana.
Kaynatmiyoruz ama. Aklınızda bulunsun cam biberon özellikle çabuk soğuyup ısınıyor

Kolik mi tam emin değilsen kolik değildir o 😂😂😂 benim ikinci bebeğim. İlki melek gibi mışıl mışıl uyurdu.ikinci bebeğim ise hiç ama hiç susmayan bir bebek. Ağlamaktan hastanacak artık bu kadar ağlanamaz diyordum. Bioagia kullanmaya başladık. Şuan yine gaz problemi ağlama devam ediyor ama tuvalete bile gidemedim bir ay boyunca. Biraz daha rahatlattı bebeğimi. İki ay kaldı diye gün sayıyorum 😀
gaz icin bir damla vermisti dr. simdi onu kullanmaya baslicam duzenli. bakalim insallaj fayda eder.

2 ayda cabucak gecer insallah kuzum 🙏🏼

En ufak bir faydam olduysa ne mutlu canim bana
Elbette ki oldu canım. Çok geçmiş olsun size tekrar ♥️🫶🏻
Benim doktorum 40 kontrolünde 1 ay sonra takacağız demişti Bugün taktırdım canım ben.

Oy oy kuzular ben de dün bu konudan sebep bir kriz geçirdim, eşim destek oluyor ama bence olduğunu sanıyor. Ya da ben kendimden çok veriyorum çok fedakarlık gösteriyorum. Gece uyanmasın işe rahat gitsin diye asla uyandırmıyorum mesela, nasıl olsa emmek için uyanıyor diye ama artık batmaya başladı. Resmen pış pışlayıp altını alıp eline veriyoruz sevsinler diye. Bilmiyorum ben artık daha çok olayın içine katmayı düşünüyorum.. fikri olan versin.
Fazla ince düşüncelisin tatlım ya 😂 ama sanırım ben de öyle yapardım diye düşünüyorum. Sorumluluğu fazla alanların sonu daha çabuk yıpranmak :(
Kesinlikle katılıyorum 😂 mesela 2.yi doğurmadan önce 3.diyordum evet kabul ediyorum ama şuan unutmam lazım önce herşeyi diyorum 😂 yoksa olmaz yani.. unutuyoruz ama hele bebek görünce ❤ şükür sebebi ya çok şükür Rabbime..
1.acemilik 2.kalfalık oluyormuş 3.ustalıkmış🙄 eşim öyle diyordu😂 ama şuan uykusuz kaldığı için bunu dile getiremiyor 😂😂😂 gece ona veriyorum gezip duruyorlar evin içinde
😂😂😂 ne kalfalık ne ustalık anacım. Ben acemilikte iyiyim 😏😬 Allah’a şükür yavrum yanımda ama uyku da güzel şeydi hani 😂
Siz baya cesaretlisiniz karı koca 🥲🤭 ben elendim ilk bebede 🐣

Ateş olmadan ishal neden olur kızlar iki gündür böyle benimki götürsem mi dr a

ben kesinlikle 1.de ustalık eserımdi 2.olunca sudan cıkmıs balığa döndüm. çnkü 1.de nekdr özenli oluyorsun vakit cok her biberonda kaynatma yapıyordum,yediklerim nekdr özenliydi, şimdi bazen saatlerce ac kalıp snr hazır şelere yüklenıyorum.her dkka süsleyip fotoğraf cekıyordum şimdi bazen coraplarını farklı giydirmş oluyorum 😬

1 çocuk hiç çocuk 2 çocuk çok çocuk derlerdi inanmazdım ağzım burnum yer değişti ya bi de insanlar neden iki çocukta kalıyo diyodum valla ben çok zorlandım aynen birincinin bi ton fotoğrafı var buna bakıyorum tek tük çekmişim biberonu sıcak suya tutuyorum

😂🫠 gecesi gündüzüne karışan canım arkadaşlarım iyi haftasonları dilerim 🤭
Bugün canım eşim cocuga bakacakti sözde . Ben dün çileden çıktım çünkü uyumuyor yavrum . Çocuk babayı görünce akşam yatti bu saat oldu arada emiyor geri uyuyor . Gülsem mi ağlasam mı hafta içi 12 saatte sadece iki saat uyku uyudu bu çocuk . Babası bir kez altını degistirdi hastaneye gittik geldik iste

E ekim1903 biogaia veren ilk doktor bana her gün verme gazı çok olursa ver demişti. Kesinlikle etkiliyor olabilir. Aynısını ben nurse harvey's colex şurupta yaşadım gerçi o gaz ilacı ama olsun.
Alerji mamasindan sonra hemen gaz olayı garketmisti azalmisti doktor ver diyince verdim bende şurubu. Çocuk ondan sonra nasıl kivrandi. Söyledim hemen kes dedi.
Fazla bisey de yoksa karinlarini ağrıtıp dokunuyor herhalde

Bu arada biberonla mama veren arkadaşlar özellikle cam biberonla. Gittiğim doktorlardan bi tanesi yanında kap içinde sıcak su bulundur dedi. Şimdi bebisler hızlı içmiyor ya icinceye kadar mama çok soğuyor. Bunu bizzat kaç kere farkettim. O da gaz yapıyormuş
Soğuduğunu farkedersen sıcak suyun içinde beklet biraz dedi mamayi bana.
Kaynatmiyoruz ama. Aklınızda bulunsun cam biberon özellikle çabuk soğuyup ısınıyor
Bizimki asla soğuk mama içmiyor ondan 60-30-30 içer bende hep sıcak su bulunduruyorum oturtuyorum içine öyle devam ediyorum ama dediğin gibi her gaz damlası herkese yaramıyormuş neden hergün verdim onu bile bilmiyorum çocuğuma eziyet etmişim

Back
X