Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    245
Kizlar internetten hep baktım araştırdım hepte 9 ayla 23 ay arası diyo niye erken vuruluyo bu menenjit ?
Bizim doktor ne kadar erken o kadar iyi dedi yakalanmama garantisini kimse veremez menenjit zor bir hastalıkmış. 3. Ayda başladık acıtıyırda baya ateş yapıyor demişti bizde olmadı ama ağtı yapar calpol ver dedi. Büyüdükçe aşıyı yapmak hem çocuğa hemde doktora eziyet oluyor ağrı olduğu için. Erken başlarsan çpk anlmadan bitmiş olcak dedi hemde dozlar tamamlanacak demişti bizim ülke için gerekli bir aşı demişti

Güzelmiş bukadar bilgi olduğunu bilmiyodum

Kendiniz mi karar veriyosunuz saglıkocağında falan söylentilerde yok kagıtta falan benim akfa karıştı
Şimdi şoyle bu menenjitin en tehlikeli tipi arap yarimadasindan gelen versiyon.yani B versiyonu diyelim kisaca.dunyanin en olumcul mikrobuymuş.baxero B antijenine karsi koruyo.mesela hacca umreye gidenlerde bu aşiyi yaptiriyo orda hastalanmamak icin.
Bide A antijeni var yaninda başka antijenlerde var da ben en onemli olanlarini soyluyorum sana,bu da menenjitin asya versiyonu.bu B kadar tehlikeli degil.bunun icin de ilerleyen aylarda nimerix diye bi aşi yaptiracam.bana bu ikisi yetecek.başka aşi isimleri de var doktor bunlari uygun gordu.saglik ocagi yapmiyo soylemiyoda.
Erken yaptirma sebebimizde korkumuz başka bisey degil.mesela 2 yasindan sonra yapilan vardi bi tane tek dozdu.hangi antijene karsi oldugunu unuttum şimdi.

Iyi etmiş canım ne güzel.bizimki dememiş

Evettt cano herseyde bi farklı kimileri hic yaptırmamış

Kizlar internetten hep baktım araştırdım hepte 9 ayla 23 ay arası diyo niye erken vuruluyo bu menenjit ?
Ne kadar erken o kadar iyi kuzu. Allah korusun 9. aydan önce bulaşırsa çocuğa sıkıntı. Sadece dozları değişiyor hangi ayda yaptırırsan

Reactions: Jou
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…