- 3 Temmuz 2021
- 3.708
- 12.505
- 138
- 42
- Konu Sahibi sweetgirlcandy
- #11.301
rollercoaster steteskopla karnını dinleyen sendin sanki öyle hatırlıyorum ama...
Dün çok merak ettim nasıl oluyor duyuluyor mu diye bir kadın çok güzel taktikler vermiş. Önce doktoruna sormuş steteskopla duyamazsın demiş dr ama kadın duymuş. Diyor ki 16-20 haftalar bebek küçük olduğu için tam olarak karın üzerinde kalbe en yakın noktayı yakalamak çok zor, her bir iki parmak mesafede deneme yapmak gerekiyormuş ama 25 hafta civarı dedi galiba veya daha üzeri o zaman daha rahat duyuluyormuş. Steteskopun karna değen yerini biraz bastırın iki parmakla destekleyin ki yüzeye yakın sesleri daha az duyarsınız içerdeki ses daha net gelir diyor. Bir de bebek ellerini ayaklarını öne topladığı için bebeğin sırtından dinleme yapılıyormuş. Eğer sırtı karın yüzeyine dönükse rahat duyuluyormuş. Sırtı arkaya bakıyorsa yine duyulmuyormuş. Karın yüzeyinde sert ve yumuşak yerler oluyor sert yerler sırt değil oradan duyamazsınız yumuşak yerlerin de neresi sırt bilemeyeceğiniz için her yeri deneyin diyor. Bebek büyüdükçe steteskopla karın üzerinde tarama yaparken artık bir iki parmak değil üç dört parmak arayla tarayabilirsiniz diyor. Her bir noktayı 10-20 saniye deneyin hemen insan anlayamıyor diyor. Çok hoşuma gitti böyle tane tane anlatmış dedim mutlaka yazmalıyım buraya da. Sen de duyarsan artık hepimize bir steteskop lazım❤
eveett her gece bir dinleme seansımız oluyor
ne güzel detaylıca olmuş
ben yılmadan her akşam devam edeceğim