- 16 Temmuz 2021
- 320
- 512
- 23
- 42
Ay kesinlikleDurup durup tarihi gecip bozulacagina kullan bence de
Evet ya cok zor geciyor morarikliklar ilk hafta yaptiklarim cok morariyordu onlar anca gectiBenim her yerim mor. Karnimdaki morluklardan kola gec dedi, hergun kocamla harp halinde yapiyoruz igneleri sokarken cok fazla acimaya basladi, artik yanlislikla kasa mi giriyoruz yag diye napiyoruz bilmiyorum ama aglayarak bitiyor her seans, ve kollarimda mor. Aile ici siddet maduru sanacak doktor diye korkuyorum, boyle igne yeri degil 6-8 cm capinda morluklarimin hepsi. Benim morluklarim kolay da gecmez offf
Canim o testin adi nift. Ben 7000e sprdum, bir arkadas burdan 5000e sormustu. Ama o test 100% degil, %92yle %97 arasi degisiyor her hastalik icin kesinlik degeri. En yuksek kesinlik amniyosrntezde var o da %99.7 kesinlik orani, 100% diye hic birsey yok. Ben bir aksilik cikmazsa, doktor farkli birsey onermezse 15. Haftadan sonra amniyosentez yaptirmayi dusunuyorum. Cunku ben cok kuran bir insanim ve her seyi bilmem lazim, bilgi eksigim olunca cok kotu oluyorum. Bu nedenle hatta bugun kese sadece gordugunde gittigim doktor onu dusundum. Insallah kese icinde bebegi gordukten sonra 15. Haftaya kadar kotu hicbir sey dusunmeyecegim. Ya rabbim nasip ettikten sonra insallah yavruma saglikla kavusurum ama sifir stresle ilerlemeye calisacagim. Amniyosentezde 1000de 1 dusuk riski var ilk 48-72 saat sanirim. Zaten 3 gun ona stres olurum, onu hayirlisiyla atlatirsam sonuc gelece kadar da 2-3 haft pa sanirim, cok abartmadan sonuca stres olurum derken gecer zaman. Futursuzca stres olmamak icin kendime stres cizelgesi hazirladim. Kontrollu stres olmayi planliyorum :)) bebisi kalbini sesini duyunca ilk stres bitecek insallah.Kızlar bugün doktorum ikili test içinde konuştu bizle. Burda merkezlerde yapılan ikili testler %60 doğruluk payı olan testlermiş ve yalancı pozitifte çıkabiliyormuş. Ki bunu bir kaç kişiden duydum genetik bozuk deyip sağlıklı bebek doğuranlar oldu. Bitane özel bi uygulama varmış yurtdışı menşeili biraz pahalı ama %100 dedi hatta şuan yaptırsan cinsiyeti de öğreniyorsun dedi. Dönünce bi arayıp fiyat alıcam ama kesin çok pahalıdır Euro dedi çünkü. Siz ne düşünüyorsunuz ya ben çok aradayım eşim hiç istemiyor o testi, bizim için sonucu farketmez çok stresli bi yıl geçirdin gerek yok diyor ben çok kararsızım
Cam ve sakurada varsa ben de giderim oraya yakin degil bana ama ben rapor icin oraya gitmistim, her ne kadar kullanamamis olsam da, ama doktorlari cok begenmistimKesinlikle katılıyorum canım. Aldırmak söz konusu değil rabbimin emaneti ama bilmekte isterim eşim hiç sıcak bakmıyor maalesef. Şehir hastanesinde nasıl yaptırılıyor acaba çam ve sakuraya bakabilirim yakın bana aslında araştırayım bunu teşekkür ettim
Hahhaahhahahahahaha inanilmaz bayildim yazdiklarina yaCanim o testin adi nift. Ben 7000e sprdum, bir arkadas burdan 5000e sormustu. Ama o test 100% degil, %92yle %97 arasi degisiyor her hastalik icin kesinlik degeri. En yuksek kesinlik amniyosrntezde var o da %99.7 kesinlik orani, 100% diye hic birsey yok. Ben bir aksilik cikmazsa, doktor farkli birsey onermezse 15. Haftadan sonra amniyosentez yaptirmayi dusunuyorum. Cunku ben cok kuran bir insanim ve her seyi bilmem lazim, bilgi eksigim olunca cok kotu oluyorum. Bu nedenle hatta bugun kese sadece gordugunde gittigim doktor onu dusundum. Insallah kese icinde bebegi gordukten sonra 15. Haftaya kadar kotu hicbir sey dusunmeyecegim. Ya rabbim nasip ettikten sonra insallah yavruma saglikla kavusurum ama sifir stresle ilerlemeye calisacagim. Amniyosentezde 1000de 1 dusuk riski var ilk 48-72 saat sanirim. Zaten 3 gun ona stres olurum, onu hayirlisiyla atlatirsam sonuc gelece kadar da 2-3 haft pa sanirim, cok abartmadan sonuca stres olurum derken gecer zaman. Futursuzca stres olmamak icin kendime stres cizelgesi hazirladim. Kontrollu stres olmayi planliyorum :)) bebisi kalbini sesini duyunca ilk stres bitecek insallah.
Hahhaaaa sen çok yaşa emiCanim o testin adi nift. Ben 7000e sprdum, bir arkadas burdan 5000e sormustu. Ama o test 100% degil, %92yle %97 arasi degisiyor her hastalik icin kesinlik degeri. En yuksek kesinlik amniyosrntezde var o da %99.7 kesinlik orani, 100% diye hic birsey yok. Ben bir aksilik cikmazsa, doktor farkli birsey onermezse 15. Haftadan sonra amniyosentez yaptirmayi dusunuyorum. Cunku ben cok kuran bir insanim ve her seyi bilmem lazim, bilgi eksigim olunca cok kotu oluyorum. Bu nedenle hatta bugun kese sadece gordugunde gittigim doktor onu dusundum. Insallah kese icinde bebegi gordukten sonra 15. Haftaya kadar kotu hicbir sey dusunmeyecegim. Ya rabbim nasip ettikten sonra insallah yavruma saglikla kavusurum ama sifir stresle ilerlemeye calisacagim. Amniyosentezde 1000de 1 dusuk riski var ilk 48-72 saat sanirim. Zaten 3 gun ona stres olurum, onu hayirlisiyla atlatirsam sonuc gelece kadar da 2-3 haft pa sanirim, cok abartmadan sonuca stres olurum derken gecer zaman. Futursuzca stres olmamak icin kendime stres cizelgesi hazirladim. Kontrollu stres olmayi planliyorum :)) bebisi kalbini sesini duyunca ilk stres bitecek insallah.
Yemin ederim bir kişiden şunları duymasam kendimde sorun aricaktimHahhaaaa sen çok yaşa emikontrollü stres vallahi çok mantıklı anlık streslerle başa çıkmak çok zor ben hiç bu kadar bilgiye gerek duymuyorum bilgi sahibi oldukça stres olurum ben en iyisi doktora gitmek iyi olduğunu duymak sonraki kontrolü beklemek
İnşallah önemsizdir canm dikkat et kendineBenim de bugun fitille birlikte cok acik pembe leke geldi bugun. Simdi doktora msj biraktim geri aramasini bekliyorum. Buradan edindigimiz bilgiye gore insallah onemli bisey degildir diye dusunuyorum ama yine de insanin morali bi bozuluyor. Bu sabah da evde kalan testlerden zevkine yapmistim artik bir cift cizgi bagimlisiyimultrasound randevum da 25inde bakalim heyecanla bekliyorum esim de izin aldi. 6+5 olucak 25inde insallah kese ve kalp atisi gorulur
@rubbyT hazirlamisti ama o yarın Adana'ya gidecek biraz giremeyebilir
Hem giremiyebilir hemde kalp atışını ve keseyi görelim öyle demiştik görmeyen duymayan baya kişi var dahaKızlar, hamilelik grubu için tablo yapmayı öğrenen arkadaşlar, hem pratik için hem burda kontrol edelim diye bir tablo hazırlasanız ya. Son adet tarihi, transfer kacıncı gün ve kac tane embriyo, doktor kaç haftalık dedi ilk kontrolde falan. Güzel olur hepimiz takip ederiz :)
Mervecim senin yasin cok kucuk, Allahin izniyle senin ikili testin de iyi cikar, detayli ultrasonunda. O yuzden korkma doktor kolay kolay onermez. Ama biz 35 yas ustu gebeler icin risk yuksek ve bu bilgi zaten evlatlarimiz icin. Zaten aldirmayi dusunmeyen bir ane icin bu bilgi hamileligi zehir rtmez ki tersine arastirip ogrenmesini, ne bileyim mesela bir organla ilgili sorun varsa, dogum sirasinda doktorlarin daha hazirlikli bekleyip hemen mudahale etmesini saglar. Herkesin tercihine sonsuz sygim var, sadece benim dusuncem bilgi guctur. Bilip hazirlikli olmak ona gore davranmak benim icimi rahatlatan birsey, ben bilinmezlikten daha cok korkuyorumYa biz tüp bebek sürecinde de genetik tarama yaptırmadık canım yalan söylemeyeyim ama dediğin gibi çoğu kişi hep genetik yaptırıyor tüp bebekte sonrasında transfer yaptırıyor ki bizim zaten mesela en sağlıklı yumurtalar dölleniyor en kaliteli spermler bırakılıyor mesela benim 20 tane yumurtam toplandı 12 tanesi birinci kalite sağlıklı seçildi yaniAllah'ın izniyle bir şey çıkacağını düşünmüyorum Bir de çıksa da hiçbir şey yapamayacağız hani evet bir yandan bilip bilinçlenmek de iyi ama ama biz bu ne zorluklarla bu hamileliği bu pozitifi gördük hani onu da zehir etmenin bir anlamı var mı bilemiyorum yine de dediğiniz gibi doktorla görüşmeden de bir şey demek doğru olmaz ama şu anki düşüncem yaptırmamak
Ben bos yere mi evladim insallah saglikla kova olur diyorumHahhaahhahahahahaha inanilmaz bayildim yazdiklarina yabir yandan okurken Allah'ım ben en kadar gamsizim diye düşündüm asla hic biseyi merak etmiyorum bilmek istemiyorum
Ayy vallahi kiz cok zor boyle anlatttiginda kendine stres yonetim cizelgesi yapmissin daha ne olsunBen bos yere mi evladim insallah saglikla kova olur diyorumbak ben olmak ne zor, kardesim de senin gibi, ohh diyorum mis boyle yasamak lazim hayati hahhahahhaha saniye de kafamda neler kuruyorum anlatmam, bazen soyle kendime 3. Kisi gibi bakiyorum off diyorum bu ne zor boyle yasamak yazik bana ahhh ahhh
Yok yok seninki daha iyi, secme sansim olsa onu secerim. Stresi zamani gelince yasamak seninki, ben onden yasiyorum birsey olmazsa bos yere yasiyorum, olursa, zaten zamani gelince yasayacaksin bos yere ne fazla yasiyorsun di mi? Farkindayim ama bu saatten sonra kendimi degistiremem o yuzden hayatima kontrolu stresi getirdim, sirayla yeteri kadar ve dogru zaman araliginda olmasina dikkat ediyorum. Biraz rahatlatti. Ama her seyi bilme istedgim egitim hayatiman kalma bir sey okulda da her seyi bilmek isterdim, ne olursa olsun ilgimi ceken her seyi incigina cincigine kadar arastirir ogrenirim, ve bildikce, ogrendigim sey korkunc bile olsa bir rahatlama huzur gelir icime. Aslinda sonucta hepimiz rahatlama pesindeyiz, sen bilmeden rahatsin, ben ayrintisina kadar bilince, tek fark buAyy vallahi kiz cok zor boyle anlatttiginda kendine stres yonetim cizelgesi yapmissin daha ne olsunama basarili buldum yalan değil benimki de biraz abarti olabilir bilemedim
Ay ne guzel aciklamssin valla oyle ben zamani gelmeden once hic merak etmiyorum hic biseyi zamani gelsin bakariz diyorumYok yok seninki daha iyi, secme sansim olsa onu secerim. Stresi zamani gelince yasamak seninki, ben onden yasiyorum birsey olmazsa bos yere yasiyorum, olursa, zaten zamani gelince yasayacaksin bos yere ne fazla yasiyorsun di mi? Farkindayim ama bu saatten sonra kendimi degistiremem o yuzden hayatima kontrolu stresi getirdim, sirayla yeteri kadar ve dogru zaman araliginda olmasina dikkat ediyorum. Biraz rahatlatti. Ama her seyi bilme istedgim egitim hayatiman kalma bir sey okulda da her seyi bilmek isterdim, ne olursa olsun ilgimi ceken her seyi incigina cincigine kadar arastirir ogrenirim, ve bildikce, ogrendigim sey korkunc bile olsa bir rahatlama huzur gelir icime. Aslinda sonucta hepimiz rahatlama pesindeyiz, sen bilmeden rahatsin, ben ayrintisina kadar bilince, tek fark bu
Seninde dediğin gibi tabiki herkesin kendi fikri düşüncesi hakkımızda hayırlısı olsun inşallahMervecim senin yasin cok kucuk, Allahin izniyle senin ikili testin de iyi cikar, detayli ultrasonunda. O yuzden korkma doktor kolay kolay onermez. Ama biz 35 yas ustu gebeler icin risk yuksek ve bu bilgi zaten evlatlarimiz icin. Zaten aldirmayi dusunmeyen bir ane icin bu bilgi hamileligi zehir rtmez ki tersine arastirip ogrenmesini, ne bileyim mesela bir organla ilgili sorun varsa, dogum sirasinda doktorlarin daha hazirlikli bekleyip hemen mudahale etmesini saglar. Herkesin tercihine sonsuz sygim var, sadece benim dusuncem bilgi guctur. Bilip hazirlikli olmak ona gore davranmak benim icimi rahatlatan birsey, ben bilinmezlikten daha cok korkuyorum
evett ben meselaHem giremiyebilir hemde kalp atışını ve keseyi görelim öyle demiştik görmeyen duymayan baya kişi var daha
Oh cok sukurSimdi klinikten aradilar beni de. Hemsireyle konustum pembe renk normal kahverengi de normal bi kac damladan oteye gitmezse kirmizi de normal dedi. Kendini takip et lekelenme kanamaya donerse hemen ara dedi ama endiselencek bi durum yok beta degerin yuksekti zaten dedi. Bir de ihtiyaten bi kac gun iliskiye girme dedi.
Ilahi Azelyaİnşallah önemsizdir canm dikkat et kendinebenimde 6+7 olacak gittiğimde hepimize hayırlı haberler nasip olsun çok heyecanlıyım çokk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?