- 24 Temmuz 2021
- 1.474
- 1.594
- 53
- 39
Ne demek cnm burda hepimiz dertlesiyoruz zaten özel hassas durumlarimiz var bizi bizden baska kimse anlamıyor ki ... Milletin isi gucu soru sormak zaten... Sen simdi boo bol dinlen kötü seyleri getirme aklina hersey düzelecek kuzumCanımsınız gerçekten duygulandım iyiki varsınız moral oldunuz bana❤
6.haftada azaltmaya başladı. 8. haftada bitti.tesekkur ederim canim, peki kacinci haftada icmeyi biraktin?
Her ihtimale karşı mutlaka doktora git canım, belki ben gitseydim sonuç değişir miydi bilmiyorum ama sen git en azından için rahat eder. Rabbim sana bağışlasın inşallah bebeğinişimdi bu kanamalar beni daha çok tedirgin etmeye başladıilk gebeliğimde kese büyümemişti sağlıksız gebelik demişti doktorum kürtajla almışlardı.
Bu hafta 12.haftadayım bugun bıraktım çok sukur. 8.hafta kanamam old icin benim sure biraz uzadı galiba6.haftada azaltmaya başladı. 8. haftada bitti.
Sen de sevkle mi gittin cnm yoksa direk genetige mi randevu aldın
Aslınds hayır diyebilmeliyiz ya da size ne diyip kestirip atabilmeliyiz istemediğimiz konuda orda hata yapıyorum kendime kızıyorumBizim düğün zamani herkes bana gelinligimi sorardı aslinda ne kadar ayip dimi dugunde göreceksiniz supriz olsun yakin olduklqrima kiramamistim. Simdi bir arkadaşım evlenecek mesela gelinligim hazir dedi dönüp sormadim atar misin merak ettim diye. İnsanlarin hepsi ayni dusuncelilikte olsa kimse istemedigi seyleri yapmak zorunda kalmaz
Tammm hislerime tercüman olmuşsun artık cevap vereceğim zaten kibarlık gerçekten yaramıyor ne meraklı insanlar didiklemeye her şeyiCok hassas oldugum noktalara deginiyorsunuz kizlar ve o kadar hakliyiz ki ...kisiligimiz geregi gereken cevabi tokat gibi carpamiyoruz milletin suratina ama hunharca soru sormaya cekinmeyen insanlara hala kibar davraniyoruzdaha onceden de yazmistim bebek nasil oldu diye soranlara bir aksam kocamla sevistim diyesim geliyor ama diyemiyorum aslinda desem bir daha asla soramazlar... İkiz de olur üçüz de sanki gelip yardım edecek sanane yani genetik bilimde calisiyor sanki , gel kan vereyim bir de onu incelet merakin gitsin saftrik
doktorumla sürekli iletişim halindeyim ama yinede çok korkuyorumHer ihtimale karşı mutlaka doktora git canım, belki ben gitseydim sonuç değişir miydi bilmiyorum ama sen git en azından için rahat eder. Rabbim sana bağışlasın inşallah bebeğini
Merhaba canım, bende 9+5’teyim. Ve şu an covid pozitifim. Hiç aşı olmadım. Doktorlar ilk aylarda bebeğe geçmediğini ve zarar vermediğini söyledi. Yani sana geçse de panik yapıp telaş etme. Moralini yüksek tut. Bebeklerimiz amniyon kesesi içinde güvendeler.Kızlar merhaba son zamanlar siteye giremiyorum çok sıkıntılı zamanlardan geçtim 1 hafta içinde bilenler vardır tek yumurta ikizine hamileyim cumartesi günü kovadan su boşalırcasına kanama ile ambulansla hastaneye yatırıldım ama öyle bir kanama değil ayaklarım ıslandı işyerinde kan gölünün ortasına yığıldım hastanede vajinadan tamponla zorla durdurdular kanamayı 3 gün yattım çıktım çok şükür bebişlerimi kaybetmedim sağlıkları iyi ama perinatologla devam etmem çok riskli bir gebelik geçireceğim söylendi sonra anneme geldim yataktan kalkmamam gerektiği için biraz önce annemin covid testi pozitif çıktı artık umudumu kaybettim annememi üzüleyim çok yaşlı yoksa bana geçtiyse bu kadar riskle çocuklarıma ne olur bilmiyorum çok moralim bozuk bana ne olur dua edin ben çocuklarımı çok istiyorum
Canım benim çok geçmiş olsun sana da anneciğine de, kızların dediği gibi covidden korkma bebeklerimiz şuan koruma da Allah'ın izniyle hiç bir şey olmaz. Yeni yoğun kanama geçirmiş biri olarak söylüyorum ki sadece lavaboya kalk ağır iş hızlı hareket sakın yapma. Tüm tedavi sürecindeki sabrın bin katıyla devam etmemiz lazım Allah yardımcın olsun inşallah sağlıkla kucağına alacaksın kalpten dilerimKızlar merhaba son zamanlar siteye giremiyorum çok sıkıntılı zamanlardan geçtim 1 hafta içinde bilenler vardır tek yumurta ikizine hamileyim cumartesi günü kovadan su boşalırcasına kanama ile ambulansla hastaneye yatırıldım ama öyle bir kanama değil ayaklarım ıslandı işyerinde kan gölünün ortasına yığıldım hastanede vajinadan tamponla zorla durdurdular kanamayı 3 gün yattım çıktım çok şükür bebişlerimi kaybetmedim sağlıkları iyi ama perinatologla devam etmem çok riskli bir gebelik geçireceğim söylendi sonra anneme geldim yataktan kalkmamam gerektiği için biraz önce annemin covid testi pozitif çıktı artık umudumu kaybettim annememi üzüleyim çok yaşlı yoksa bana geçtiyse bu kadar riskle çocuklarıma ne olur bilmiyorum çok moralim bozuk bana ne olur dua edin ben çocuklarımı çok istiyorum
inan burda çoğunuzda oluyor bu kanama ama cevabı net kimse bilmiyor, doktorun güzel açıklama yapmış inşallah sımsıkı tutunurlar bizeKızlar selam, 4 gündür ara ara kanamam oluyordu. Doktora gittiğimde bebeğin iyi olduğunu ancak tüp bebek olduğu için implantasyonu tam sağlayamadığını, yani rahme tam anlamıyla tutunması gereken her noktadan tutunmadığını söyledi. Tutunamadığı noktalarda küçük kanama birikintileri oluşmuş. Bunun düşük tehlikesi olduğunu, ancak böyle doğum yapan kadınlarında var olduğunu belirtti. Böyle durum yaşayan var mı? Bebeğimi kaybetmekten çok korkuyorum.
Ah canım daha başını okurken senin için nasıl üzüldüm beraber gidiyorduk biz seninle diyip sonra sona gelip o mutlu haberi görünce bende senin kadar mutlu oldumMucizecim, cok dusuncelisin cok tesekkur ederim dusundugun endiselendigin icin. Ayin 19 ya da 20 sinden beri sanirim hic girmedim, hatta internete bile girmek istemedim, arastirma yapmamak icin. Hatirlarsan yazliktayim demistim, tüp bebek doktorumun randevusunu bekleyemedim yazlığın orda devlet hastanesinden randevu bulunca 19una aldım, perinatoloğa 20sine aldım tüp doktorumda 21ine gel dedi. 19unda kese göründe ama içi boş dedi doktor, karından bakıp. 20sinde perinatolog kese var içi boş 2 hafta sonra görüşelim dedi, ama sonuna şimdilik kimseyle paylaşma hamile olduğunu dedi, içim o kadar acıdı ki. 21inde tüp bebek doktorum vajinal baktı. Kese var, bebek gözükmüyor ama olması gerekenden çok çok büyük neredeyse kese kadar yolk kesesi var dedi. Sanşa ondan bir gün önce araştırma yaparken yolk kesesinin büyüklüğüyle sağlıksız gebelik oranlarından bahseden bir çalışma okumuştum. O kadar üzüldüm ki, o da haftaya gel dedi. Ben de okumamak araştırmamak için hiç internete girmedim. Sadece hamile kalabiliyorum, bebek oluşmamasının %90 nedeni kromozomal hastalık %10 bilinmiyor, bende sorun yok diye diye kendimi avutmak oldu. Tüp doktorum bu sabah için çağırdı. Erteletmeye çalıştım, bugün doğum günüm en azından kötü haberi doğum günümde almayayım dedim ama çok ısrar etti. Meğer cumartesi 3 hafta tatile çıkıyormuş, keseyi tahliye etmem gerekirse seni bırakıp gidemem cuma zamanı olsun diye gel demiş. Yani ne onda ne bende umut olmadan gittik. Vajinal baktı. Ultrasonu soktu, kesede bembeyaz bir şey gördük yaklaştırdı ve atan kalbini gördüm. Kalp dinlemeye gittiğinizde kalbi görünce nasıl sevindiğinizi tahmin ediyorum, ama bebek olmadığını teyit etmeye gittiğinizde bir anda pıt pıt atan bir şeyi görmek nasıl bir his inanın anlatamam. O kadar şaşırdık ki ikimizde. Bir tek kocam şaşırmadı, ikinizde şom ağızlısınız diyor ben emindim göreceğimizden :) benim gözler doldu, pıt pıtı gördüm akmaya başladı sonra dinletti, yaşlar sel. Kocama baktım onun da gözler sulandı nasıl parlıyor. Birden dinletti, nasıl pıt pıt. Anası gibi yavrum savaşmış var olmak için. Babası gibi de inat çıkmış. Hala tamamen iyi konuşamadı. 6 gün geriden geliyormuş ölçüleri kese de olması gerektiğinden küçükmüş ama o pıt pıtı duyunca bunları düşünemedim bile. Kalp beklemeyince hazırlıksız yakalandık, kalp atışını telefona kaydedemedim. Annemlere inşallah haftaya perinatolog muayenesinden sonra kalp atışını kaydedip söyleyeceğim. Sesi dinleterek söyleyip kameraya almak çok istiyorum hatıra kalsın diye. Ama eve geldiğim gibi soluğu burda aldım sizinle paylaşmak için. İnşallah evladım sağlıkla büyür de kucağıma almak da nasip olur. Amin
İnşallah, Rabbim yardımcımız olsun.inan burda çoğunuzda oluyor bu kanama ama cevabı net kimse bilmiyor, doktorun güzel açıklama yapmış inşallah sımsıkı tutunurlar bize
Fitilin kalintisi o , korkmana gerek yok cnm hepimiz yaşıyoruz bunu oyuzden devamli ped kullaniyorum benMerhaba kızlar dün çok şükür transferim oldu yeni iç çamaşırıma beyaz topak topak beyaz akıntı geldi lutinus fitil kullandım sabah 10.30da sanki o çıkmış gibi geldi bilemedim korktum bian hemşireye yazdım ama hala bişey yazmadı nedne oldu ki acabaa ya
Hayirlisi olsunMerhaba kızlar dün çok şükür transferim oldu yeni iç çamaşırıma beyaz topak topak beyaz akıntı geldi lutinus fitil kullandım sabah 10.30da sanki o çıkmış gibi geldi bilemedim korktum bian hemşireye yazdım ama hala bişey yazmadı nedne oldu ki acabaa ya
Çok teşekkür canım normalse sıkıntı yokFitilin kalintisi o , korkmana gerek yok cnm hepimiz yaşıyoruz bunu oyuzden devamli ped kullaniyorum ben
Saol canım Allah razı olsun değişik bi fitilmiş bende yerleştiremedim acaba ne oluyo dedim normal bi durumsa tamamdırHayirlisi olsunlutinus kullandiginiz surecer malesef buna alışın fitilin yeteri kadarini alip geri kalanini vucut atiyor ben ped hep pisik yapar diye ( cok rahatsiz oluyorum) arada peçete fln kullaniyorum gerci oda cok yapisiyor ben daha guzel bir yontem bulamadım aşırı rahatsız ediyor beni
Çok teşekkür ederim canım hepimiz kucağımıza sıkıntısızca alırız inşallah sanada çok geçmiş olsunCanım benim çok geçmiş olsun sana da anneciğine de, kızların dediği gibi covidden korkma bebeklerimiz şuan koruma da Allah'ın izniyle hiç bir şey olmaz. Yeni yoğun kanama geçirmiş biri olarak söylüyorum ki sadece lavaboya kalk ağır iş hızlı hareket sakın yapma. Tüm tedavi sürecindeki sabrın bin katıyla devam etmemiz lazım Allah yardımcın olsun inşallah sağlıkla kucağına alacaksın kalpten dilerim
İnşallah canım sanada çok geçmiş olsun sıkıntısız atlatırsın inşallah,❤Merhaba canım, bende 9+5’teyim. Ve şu an covid pozitifim. Hiç aşı olmadım. Doktorlar ilk aylarda bebeğe geçmediğini ve zarar vermediğini söyledi. Yani sana geçse de panik yapıp telaş etme. Moralini yüksek tut. Bebeklerimiz amniyon kesesi içinde güvendeler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?