- 14 Mayıs 2020
- 419
- 338
- 53
- 34
- Konu Sahibi Inquisitive
-
- #6.461
Benim de bu şekilde canım birinin gelişimi yavaşladı eskiden 2 haftaysa kemikler 2 hafta gelişiyordu en son 2 haftada anca 1 hafta büyüdü aralarındaki fark açıldı ama bende gebelik şekeri çıkmamıştı. Kiloları suları fazla değil 2 haftadır yiyip duruyorum ben kilo aldım inşallah onlar da almıştır kemikleri gelişmiştirYarın kontrolüm var sana haber veririm bakalım sonradan yine hızlanabiliyor mu diye. Kaç haftalıktın sen?
Canım şu an haftalarıyla uyumlularsa sıkıntı yoktur bence benim nerdeyse biri 15 16 gün öndeydi normalde insan sevinir büyükler diye ama ben artık takıyordum suları da iyiymiş diyorsun bak inşallah hiçbir sorun çıkmayacak... yani diyet dediğim 3 ana öğün 3 ara öğün yapıyorum ben kuzum sen nasıl yaptın?
Maşşallah canım ama kiloları haftana göre iyi benim 30 haftalıkken böyleydiler bugün 31 hafta olduk bakalım arttı mıİnşallah hizlanabiliyordur, senin kontrol sonucunu merakla bekliyorum. Benim hafta daha küçük 27+6 deyim bugün
Sizin cvp sonra doktoruma sordum progestana tekrar baslayalim dediBenim hem sekerim vardı hem rahim uzunluğu soğuma kadar uzayıp kısaldı
Şeker normale dönüyor ama bebelerin suyunun normale dönmesi zaman alıyor
Şu an o konuda yapman gereken tek şey suların daha fazla artmasına engel olmak
Şekerin diyete rağmen düzenli olarak yüksek çıkıyorsa ve insülin başlamadıysa mutlaka başka hir dahiliye doktoruna görün
Rahim uzunluğu da ne kadar ayakta durursan o kadar kısa oluyor
Progestan kullanıyorsundur zaten
Bu hafta tuvalet harici kalkmazsan 40lara yükselir
Çok iyiymiş canım glisemik indeks önemliymiş ben de onu duymuştum bi diyetisyen gelmişti bizim şirkette etkinlik yapmışlardı o anlatmıştı meyvelerin bile hepsi masum değilmiş dediğin gibiBen cok erken uyaniyorum 2sefer kahvalti yapıyorum. Tuzu az peynire geçtim, zeytini de tuzsuz diyet olandan yiyiyorum, Salatalik ve domates ilk kahvaltim oluyor. 3saat sonra ikinci kahvaltıda öğlen gibi yumurta ya da avakado tarzi seyler yiyorum. Balı ekmeğe sürerek değil de cevizin ucunu bala bandirip yiyorum. 3-4saat sonra yemeklik yine tuzsuz şeker orani yüksek olmayan, glisemik indeksi düşük protein iceren seylerle devam ediyorum. Yoğurt salata corba da olabiliyor bu. Meyve yiyeceksem yine glisemik indeksini araştırıp her meyveyi yemiyorum. Sonrasi zaten bi akşam yemeği kaliyor. Onda da aynı özeni gösteriyorum. Bana doktor günde 2ekmegi aşma demişti ama bu hafta aşmaya başladım başka türlü doymuyorum. Onda da tahilli-tam buğday-kepekli tarzi ekmek yiyorum. Cook canim tatli cekerse havuclu kek ya da yaş pasta yiyeceksem yanında süt içiyorum şekeri kana yavaş geçsin diye. Böyle ufak tekniklerle ilerliyorum. Pirinç ve patates yemiyorum şeker içerikli diye. Hamur işi yemiyorum. Ama bu hafta bebeğin kilo almadığını görünce makarna olsun, pilav olsun, erişte olsun 3kasik bile olsa yemeye başladım.
En sevdiğim meyvelerin de hep şeker oranı yüksek. Bir süre böyle olacak mecburen anlaşılan. Bir de karbonhidrati çıkartmaya çalışırken şunu keşfettim. Kepekli makarnada şeker az olsa bile mesela karbonhidrat oranı yine çok yüksek kalıyor. 1dilim yufka ile yapılmış peynirli yalanci su böreğinin bile karbonhidrati daha azmış. Buzluğa dilim dilim atıp, haftada bir canim çektikçe ondan da yiyeceğim artık. Bir şekilde kilo almaya devam etmem de lazim, zaten zayıfım, göbeğim yağsız. Yağsız göbekte iki bebek taşımak çok zor oluyor.Çok iyiymiş canım glisemik indeks önemliymiş ben de onu duymuştum bi diyetisyen gelmişti bizim şirkette etkinlik yapmışlardı o anlatmıştı meyvelerin bile hepsi masum değilmiş dediğin gibi
Çok güzel olur bende isterdim o tarihte doğurmak doktoruma desem kabul etmez heralde 38+3 oluyoruz riske atmayalım der 37+2 veya 3 te doğum olur dedi 1 haftalık taze anne olucam ozmn benKontrolden geldim kızlar oğlum 1365 gr, kızım 1234 gr çıktı. Herşey yolundaymış çok şükür. Doktoruma 35+3 te doğum yapabilir miyim 22.02.2022 tarihinde dedim. olur dedi vallahatta güzel düşünmüşsünüz dedi zaten önden gidiyorlar dedi. Kabul etmesine şaşırdım ama sevindim tabiki
Doğrudur canım ben de sadece kahvaltıda ekmek yiyorum genelde tam tahıllı yemeye çalışıyorum ama öyle de pek kilo almamıştım şimdi yürüyüşü falan yasakladılar evdeyim yatıyorum bir de daha çok yiyorum kilo alsınlar diye hızlandı kilo alımımEn sevdiğim meyvelerin de hep şeker oranı yüksek. Bir süre böyle olacak mecburen anlaşılan. Bir de karbonhidrati çıkartmaya çalışırken şunu keşfettim. Kepekli makarnada şeker az olsa bile mesela karbonhidrat oranı yine çok yüksek kalıyor. 1dilim yufka ile yapılmış peynirli yalanci su böreğinin bile karbonhidrati daha azmış. Buzluğa dilim dilim atıp, haftada bir canim çektikçe ondan da yiyeceğim artık. Bir şekilde kilo almaya devam etmem de lazim, zaten zayıfım, göbeğim yağsız. Yağsız göbekte iki bebek taşımak çok zor oluyor.
Maşşallah canım bebişleri kurtarmışsın çok şükürBugün benmde kontrolum vardı kızlar 34+2 olduk nts ye girdim sancim çıkmadı kasılma cıktı sadece onun için de magnezyum kullanıyorum zaten kızım 2250 gram 47 cm oğlum 2450 gram 48 cm olmuşlar çok şükür
Teşekkür ederim canım hepimiz güzel ilerleyelim sağlıkla gelsinler inşallahMaşşallah canım bebişleri kurtarmışsın çok şükürdoğurana kadar böyle devam etsin sağlıkla gelsinler
Progestan ve uzanmaya bir haftada epey artar merak etmeSizin cvp sonra doktoruma sordum progestana tekrar baslayalim dedi
Mama ben 30 cc ver dediler diye oyle veriyorum, bugun 60 verdim yemediler 20cc falan emdiler. Saatte bir meme 2 saatte bir mama veriyorum. Dun sarilikalri yuksek cikti yarin bidaha bakacaklar, ogluma yatis verecek dusmezseKuzum sen beslenmelerini nasıl yapıyorsun ? Mama dozunu ben az veriyormuşum arttırdı mama dozunu bizim
Siz progestanı fitil olarak mı kullanıyorddunuz, agızdan mı alıyordunuz, benım de progestan dozum artırıldı, ama fıtıl kullanınca lekelenmem oluyor, o yuzden agızdan alıyorum, faydası olur mu dersınızProgestan ve uzanmaya bir haftada epey artar merak etme
Tabi faydası olurSiz progestanı fitil olarak mı kullanıyorddunuz, agızdan mı alıyordunuz, benım de progestan dozum artırıldı, ama fıtıl kullanınca lekelenmem oluyor, o yuzden agızdan alıyorum, faydası olur mu dersınız
Ben de ilk baslarda hep fıtıl kullandım ama son zamanlarda akıntı degısık renklerde gelmeye basladı, sımdı bol bol uyuyorumTabi faydası olur
Ağızdan alınca yan etkileri daha çok hissediliyor diye biliyorum
Fitil olarak alınca o kadar yan etki yapmıyor
Ben fitil olarak kullandım hep
Malesef bende de kısalık var 2.5 cm dedi doktor dinlen dedi sadeceMerhaba kızlar,19+1günlük olduk, 18+1de lekelenme ile doktora gittim rahım agzı uzunlugu 35 ten 30.7 ye dusmus, bıraz moralımm bozuldu acikcasi, 1 haftadır yatiyorum, haftaya pazartesi de detaylı var, artmıs mıdır dıye stres sardı beni. Sanırım rahım agzı uzunlugu artan arkadas vardı burada, nelere dikkat etmem gerekiyor, benı bı aydınlatsa cok makbule gecer
Ayyyy kuzu benim esimde ona dikmisMaşşallah canım hep böyle devam etsintarih süpermiş eşim de gözünü 02.02.2022ye dikti 35+1 oluyormuş doktorun haberi yok tabii inşallah durabilirler o kadar sağlıkla doğsunlar da
Bana da oyle soyledı, hafta kucuk olunca tedirgin oldumMalesef bende de kısalık var 2.5 cm dedi doktor dinlen dedi sadece
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?