2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Bende ana kucağı için bunu almayı düşünüyorum nasıl sizce
Fotograf çekiminde çok güzel görünüyor denip kullanım acisindan babyjorn ve muadillerinin daha iyi olduğunu okudum bir çok yerde.Babyjorn muadilleri arabayla katlanıp küçülüp her yere gidebiliyor bunlar onlara göre biraz daha hantal gördüğüm kadarıyla

Evet haklısın aslın da biraz eşim kafa mı karıştırdı ne gerek var kafasına sokmaya çalıştı bu konu da bu erkekleri anlayamıyorum. Biraz daha araştırmakta fayda görüyorum teşekkür ederim

Canım kan nereden geldi vajinadan mı yoksa makattan mı? Miktarı nasıldı?
her 10 dakikada bir tuvalete girip kontrol ettim ıkınmamla birlikte 4-5 damla gelmişti nerden geldiğini anlamamıştım. Makattan gelmiş kontrol amaçlı tuvalete. gittiğimde anladım. Zamanında kıl dönmesi ameliyatı olmuştım acaba dikişim mi açıldı yoksa ıkınmadan kaynaklı mıydı

kontrol ettim canım makattan gelmiş. doktoru aradım ıkındığım için de kızdı ama ne yapayım o an zorunda kaldım

Bende ana kucağı için bunu almayı düşünüyorum nasıl sizce
Bazı bebekler öne arkaya sallananları sevmiyorlar yalnız, burdaki tüm annelere tavsiyem, eğer uyku için düşünüyorsanız, eski çingene tarzı tavanlara kurulan salıncaklara benzer, bebeğin içine gömüldüğü hamaklar. (İçinde düzleştirici tahta vb. olmayan) Özellikle kolik bebekler için çok iyi oluyor, sırtını kendi ağırlığıyla destekleyip sarıp sarmalıyor ve gaz sancılarını rahatlatıyor. Evet görsellik açısından bunlar çok güzel ama kullanışlılıktan yanayım, özellikle kolik bir bebekse

Bende ebeyim kuzum inan bebegin kaka yapması yapmaması önemli değil idrarını düzenli yapıyorsa günde 8-10 arası degisim sagliyorsan harikadır. Emzirmemek çok üzücü benim de kızım hiç emmedi hiç tutmadı p surecin zorluğunu çok iyi biliyorum sen pes etme doğumla birlikte kokunu alsın ve emzirmeye çabala. Benm doğumum sıkıntılı ilerledi uyanmadm hemşireler 1 gün mama vermiş biberonla o yüzden tutmadi

Evet soğuk olma veya üşüme ihtimaline karşı ben uzun kollu alacağım zaten tesettürlüyüm gelen giden derken kısa kolla rahat edemem
Ah açık olsam ilk alacağım şey lohusa tacı olurdu çok zarifleri var ya bazıları aşırı abartı ama sade olanlar çok tatlı

Evet doğru demiş. Abimler öyle yaptı alan ikisinden birden aldılar alanların canları sağolsun tabi de yani sonrada. Gelenlere kalmadı

Sizce hangisini yaptırmak daha iyi olur peki . Tanesi 10 lira azda değil

Bir tanesi yeterli bence. Pahalıymış da. Ama illa ki istiyorsan ikisi de olur, sonuçta böyle şeylerde içine sinmesi önemli. Çok yakınlarına sunarsın, heba olmaz, saklarlar hiç değilse. 2 tane de almayıversinler hangi magneti, davetiyeyi, nikah şekerini vb sakladık ki? Bir süre durdu sonra atıldı. Ben bu yüzden Darüşşafaka ya da LÖSEV gibi yerlerden düşündüm, atılsa bile ben yardımını yapmış olucam.

Arkadaş geçen ay doğum yaptı mesela bebiş 2.980 doğmuş ki usg de 3.500 diyordu hala Yenidoğanları giyiyor arada 0-3 giydiriyorum ama alt kısmı büyük geliyor ayaklı olanların diyor bacaklarını topluyormuş ayaklar içinde kayboluyormul

Ben şu an bir bebek görmeye gitsem ne verilmesini isterdim diye soruyorum kendime anahtarlık kullanım alanı daha çok geliyor süs diye bile bi yere asabilirsin
Bana da öyle mantıklı geliyor . İsim anahtarlıkta değil kartta yazılı olsa herkes kullanabilir

Çok haklısın kakadan çok çişe bakılmalı, ilk bebeğimde bu yanılgıya düşmüştüm, çok sık kaka yapıyordu ve doyuyor diye düşünüyordum ve mama verelim diyenleri susturuyordum kaka yapıyor diye ama sütüm hiç gelmiyormuş. Gelen kaka bağırsaklarındaki mekonyummuş. Su gibi bi sıvı az az geliyordu ama süt gelişimi başlamamış, bebeğim açlıktan susuzluktan dehidrasyon geçirdi ve küveze alınmıştı. Kesinlikle mama verilmemeli de demeyelim, bu konuda çok dikkatli olunmalı. Özellikle sezaryen olan annelerin sütünün gelmesi bikaç günü bulabilir, aynı gün de olabilir tabi. Benim 3 bebeğimde de 4. gün geldi hep sütüm ama o zamana kadar sütün gelişini başlatmak için önce sık sık emzirdim sonra az miktarda mama verdim. Yani çişine bakılmalı ilk günler özellikle, aç da kalmaması lazım, sarılık da olmaması için. Tabi ki ilk ısrarcı olacağımız şey anne sütü her zaman

Bebek ne zamandır hareket etmiyorsa doktora gitmek gerekiyor

doktor fırça attı ıkınma bol sıvı tüket dedi makattan gelince biraz rahatladım ama bu kez de basur mu oldım diye düşünmeye başladım.
Makattansa sıkıntı etme ama aman bı daha tekrarlama canm doğumda çok daha zorlanican basurun çatlayıp buyumesin

Benim oğlumda da dudak bağı problemi vardı sütüm de geç gelince emzirmek hayal oldu ikinci bebekte en büyük beklentim emzirmek olacak inşallah sorunsuz atlatırız o süreci hepimiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…