• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
bizde oyle yaptik canim hatta kan sekeri dusuktu meme den once biberon aldi ben sezeryandan cikana kadar. aslinda o plastik yapiyada aliskindi. Hatta bak resimleri var , yuzunden buyuk emzik😂😂 ama sonra tutmadi iste. bakti icinden mama veya sut gelmiyor. atiyor hemen😂

Zaten burda emzigi bize hastane de verdi. bir haftalikti sarilik icin yattigimiz da o zaman da hemsireler sordu emzik aliyorsa verelim diye, verdik yani. Kimse yok bir ay bekle soyle boyle asla demedi

canim biogai propiyotik o bagirsak florasini duzenliyor , bizde hala kullaniyoruz. Kaka yapmasina yardimci oluyor.
Gripe water bitki ozlerinden olan bir surup gibi dusun.
Ikisi farkli seyler

Degisiyor kuzum.
Huyu suyu derken aslinda daha cok uyanik kaliyorlar. Daha cok ilgi istiyorlar.

Benim kiz artik meme emmedigi halde beni gorunce refleks olarak dilini cikariyor ve ben onu kucagima alayim diye sesler cikariyor , dikkatimi cekmeye calisiyor. Yani anlayacagin bilincleri cok daha acik ilk aya göre .

Uykulari degisebilir biraz.
Aaaa bilmiyordum peki onu kullanırken d vitamini kullanmaya gerek var mı

İki kez yaşadık. Birinde ben temizlerken beni sıvadı. Diğerinde babası temizlerken duvarlara kadar yaptı 🤣🤣🤣 Şok olmuştum resmen. Şu anda altını temizlerken pirtlasa yerimden sicriyorum. Korku filmine döndü 🤣🤣 Maşallah kızına 🧿 Düzeni oturdu. Benim oğlan da doğduğundan beri gece güzel uyuyor. Allah'a şükür 🙏🙏 Sadece bazı akşamlar birkaç saat çok huysuz oluyor ve ağlıyor. Biz 47 günlük olduk. Bundan sonra da çok değişmez diye umut ediyorum 🥰
Altını havalandırın diyolar ama açık birakmaya gelmiyor ki kaçıncı oldu bu 🙈 duştan sonra havlusuna yaptı koltuğa yaptı babannesinin avucuna bile yaptı 😂 doktorun tartısına da isemisligimiz var. Altını hızlıca değiştirmek zorunda kalıyorum o yüzden ama çok şükür pişik olmadı hiç

Altını havalandırın diyolar ama açık birakmaya gelmiyor ki kaçıncı oldu bu 🙈 duştan sonra havlusuna yaptı koltuğa yaptı babannesinin avucuna bile yaptı 😂 doktorun tartısına da isemisligimiz var. Altını hızlıca değiştirmek zorunda kalıyorum o yüzden ama çok şükür pişik olmadı hiç
Senin kız tam cadı 🥰 Evet ben de havalandirirken çok tırsıyorum. Bir keresinde havalandirirken çok ağladı. Kucağıma aldım. Baştan aşağı işedi üstüme. 🤣🤣 Ama bizimkinin kaka sayısı iki üç gündür azaldı çok şükür 🙏 Gerçi bu sefer de sırtına kadar yapıyor 🥴🥴

İki aylik minik prensim hamileligim boyunca bulantilarimda falan çok fazla domates yedim.tek besinin oldu bazı zamanlar. sabah akşam tek yediğim şeydi kilolarca yedim 😂bunu yapmasam olmazdi 😆

Eklentiler

• IMG_20221227_163807.webp
    IMG_20221227_163807.webp
    31,1 KB · Görüntüleme: 99
M mabel63 bizim epikriz raporunda neler yapılacağı bile yazmıyor sadece hastanede yapılan tedaviler yazıyor o yüzden ben de öğrenmedim ama instagramda bir ebe paylaştığında görmüştüm onun bebeği de prematüre idi ,30 hafta ve altı doğanlar ,düşük doğum ağırlığına sahip olanlar 2 kg altı mıydı tam hatırlamıyorum ,işte bağışıklığı baskılayıcı bir hastalığı olanlar gibi şartlar yazmıştı aslnda ben de denemek istiyordum şansımı 😔 sonuçta bizim de yoğun bakım sürecimiz oldu

Senin kız tam cadı 🥰 Evet ben de havalandirirken çok tırsıyorum. Bir keresinde havalandirirken çok ağladı. Kucağıma aldım. Baştan aşağı işedi üstüme. 🤣🤣 Ama bizimkinin kaka sayısı iki üç gündür azaldı çok şükür 🙏 Gerçi bu sefer de sırtına kadar yapıyor 🥴🥴
Bizimkinin kaka sayısı arttı bir de köpüklü geliyor bı kaç gündür memede uyuyakaliuor on sütü alıyor o yüzden köpüklü gelmesinin sebebi oymuş. Tekrar uyanınca aynı memeyi veriyorum bitene kadar diğerine geçmemeye çalışıyorum

@Katre_g canım sütünün artmasına çok sevindim maşallah nazar değmesin. Mamayı bence de hemen bırakma hele sınırda dediyse ben sütümün yettiğini hissettiğimde meme ardından hemen mama vermiyorum biraz takılıyoruz açlıktan mızmızlandığını düşününce mama veriyorum miktarı azaltmadım benimki kusan bi bebek diye ne versem kar gibi geliyor. 70 cc kadardan fazla içmiyor zaten benimki 2 aylık olmasına rağmen. Ben olaya şöyle bakıyorum sadece gece bile mamasız emzirme ile geçse büyük bi kar, ben geceleri mama vermiyorum sadece emziriyorum şimdilik Allah bozmasın
Ay bugün ben ilk defa gece mama vermedim ama bilinçli bir şekilde olması. En son saat 1 gibi mama vermiştim sonta uyuduk saat 4 gibi meme için uyandı meme verdim. Diğer memeyi verirken uyuya kalmışız ikimizde😅 bir uyandım saat 8. Sonra mama verdim onu içti. Sonra gene meme verdim tekrar uyuduk. Eşim de o uyusa bile mama verseydin dedi. Aç olsa illa ki uyanır ağlardı diye düşünüyorum ben.

Bizimkinin kaka sayısı arttı bir de köpüklü geliyor bı kaç gündür memede uyuyakaliuor on sütü alıyor o yüzden köpüklü gelmesinin sebebi oymuş. Tekrar uyanınca aynı memeyi veriyorum bitene kadar diğerine geçmemeye çalışıyorum
Azalır seninki de tahminimce. Evet ona dikkat etmek lazım. Biraz önce benimki de doğru düzgün emmeden uyuyakaldı. Kalkınca aynı meme ile devam. Artık sabahları birkaç saat uyanık tutuyorum. Sonra uyutuyorum böylece öğlen uykusu rutinine de başlayalım diyorum. Erken mi bilmiyorum. Oyalamak zor oluyor tabi. Her şeyden hemen sıkılıyor. Biraz anakucagı biraz oyun halısı, agucuk gugucuk derken on ikiye kadar oyaliyorum. Sonra uyku. Dün çok güzel uyudu. Umarım bugün de uyur.🙏 Seninkinin gündüz uykuları nasıl?

Azalır seninki de tahminimce. Evet ona dikkat etmek lazım. Biraz önce benimki de doğru düzgün emmeden uyuyakaldı. Kalkınca aynı meme ile devam. Artık sabahları birkaç saat uyanık tutuyorum. Sonra uyutuyorum böylece öğlen uykusu rutinine de başlayalım diyorum. Erken mi bilmiyorum. Oyalamak zor oluyor tabi. Her şeyden hemen sıkılıyor. Biraz anakucagı biraz oyun halısı, agucuk gugucuk derken on ikiye kadar oyaliyorum. Sonra uyku. Dün çok güzel uyudu. Umarım bugün de uyur.🙏 Seninkinin gündüz uykuları nasıl?
Akşam 5 e kadar falan sorunsuz uyuyor emiyor falan ama 5 gibi babasının gelmesine yakın mutfağa girip yemek yapmaya geçince başlıyor huysuzlanmaya babası gelince hiçbir şey yok gülüyor oynuyor sonra yine uyuyor bir de akşam 11 gibi huysuzlaniyor şimdilik o kadar ☺️ kendiyle konuşulmasını çok seviyor ama gülüyor göz kontağı kuruyor bayılıyorum o haline. Huysuz anlarında ana kucağına koyup mutfağa yanıma alıyorum müzik açıyorum öyle beni izliyor

Akşam 5 e kadar falan sorunsuz uyuyor emiyor falan ama 5 gibi babasının gelmesine yakın mutfağa girip yemek yapmaya geçince başlıyor huysuzlanmaya babası gelince hiçbir şey yok gülüyor oynuyor sonra yine uyuyor bir de akşam 11 gibi huysuzlaniyor şimdilik o kadar ☺️ kendiyle konuşulmasını çok seviyor ama gülüyor göz kontağı kuruyor bayılıyorum o haline. Huysuz anlarında ana kucağına koyup mutfağa yanıma alıyorum müzik açıyorum öyle beni izliyor
İyiymiş ya. İnşallah böyle devam eder senin kız 🙏 Benimkinin huysuzlugu bazen birkaç saat sürüyor. Gündüz mümkün olduğunca gaz masajı yapmaya çalışıyorum. Akşam rahat edelim diye. Gaz sancısı akşam belli ediyor kendini. Ama en önemlisi gece uykusu. Gündüz ve akşam bir şekilde tolere ediyor insan da gece çok zor oluyor. Şükürler olsun gece uyuyor kuzum🧿🧿🧿

Ben 41.gün yoğun bi kanama yaşamıştım hatta böyle pıhtılar falan sonra sancı oldu hep birkaç gün yoğun kanama oldu kist oluşup patlamış doğumdan sonra ,doktorum hemen korunmaya başla yumurtlamaya başlamışsın adet olmuşsun dedi 🥹 ben de şoke oldum yani madem bu kadar yumurtluyordum da niye tüp bebek diye düşünüyor insan 🤣 ondan sonra bi daha olmadım 37 gün falan oldu
Doktor bana da foliküller var sen neden tüp bebek yaptırmıştın? Bundan sonra çok dikkat et tüp bebek sonrası hamilelik sürprizleri çok rastlanıyor dedi🙈 Ödümüz kopuyor valla
eras0201 eras0201 çok geçmiş olsun canım şimdi gördüm 😔 Nasıl oldu bebişler ne durumdasınız ?
Çok şükür canım bebişler atlattı düzeldik. Ama tam taburcu olcakken kızımın damar yolu feci şekilde şiştiği için birkaç gün de onun için kaldık hastanede. Allah beterinden korusun iyiyiz artık🙏
Merhaba canım nasılsın bebişler nasıl? Mesajını gördüm de bizde yaptırabilir miyiz merak ettim nasıl öğrenebilirim. Bizim epikriz raporunda hiç bir şey yazmıyor yapılanlar bile yazmıyor şu haftada bu muayeneye gidin bu haftada bu gibi şeyler var sadece. Bu raporu herhangi bir doktordan talep edebilir miyiz doğum yapan yere mi gitmek gerekir?

Canım ben mama ya da sağarak verdiğim için içtiği milim belli onun altını kesinlikle kabul etmiyorlar kussalarda ağlıyorlar devamı gelmezse.
Canım merhaba, iyiyiz şükür bi hastalık sürecimiz oldu abi eve mikrop taşıdı. 3-4 gün yatışımız yapıldı çok şükür iyiler şu anda. Sen nasılsın? Yardımcı buldun mu, yalnız devam mı? Prensesler nasıl? Bence doğum yaptığın hastaneye sor canım en doğru bilgiyi onlar verirler. Bizim epikriz baya detaylı yapılan her şey tek tek yazılmış. RSV yi görünce hemen peşine düşüp sorduk raporu anında çıkardılar

İyiymiş ya. İnşallah böyle devam eder senin kız 🙏 Benimkinin huysuzlugu bazen birkaç saat sürüyor. Gündüz mümkün olduğunca gaz masajı yapmaya çalışıyorum. Akşam rahat edelim diye. Gaz sancısı akşam belli ediyor kendini. Ama en önemlisi gece uykusu. Gündüz ve akşam bir şekilde tolere ediyor insan da gece çok zor oluyor. Şükürler olsun gece uyuyor kuzum🧿🧿🧿
Artık birbirimizi tanıyoruz çok şükür bazen böyle acıkmış gibi meme arıyor meme veriyorum iki emip bagirarak geri bırakıyor sonra omzuma alıp pıt pıt vuruyorum gazı çıkıyor. Her emzirmeden sonra mutlaka gazını cikariyorum ama bazen gazı çıksa bile midede gaz kalabiliyor o huzursuz ediyor onu. Bazen ıkınarak uyanıyor bagiriyor o zaman da tuvalete tutar gibi tutuyorum hafif yukarı aşağı sallıyorum bir kaka yapıyor rahatlıyor. Hiç uykudan ağlayarak uyanmadı hep ikinarak uyanıyor 🙈 bir iki kere rüya gördü galiba bir anda ağlamaya başladı acıklı acıklı dudağını buzup kucağıma alınca sakinleşti 💕

Canım ne yapacağımı şaşırdım, yanlışsa nasıl uyuyacağız? Emzirerek uyutuyordum, çok yanlışmış, hadi gel emzirip uyandır da uyut bakalım.

Emzirerek uyuyorsa bence en güzelini🙂 hem o niye yanlışmis ki mantığını hiç anlayamadım. Hadi sallayınca beyni etkilenir diyorlar. Şüpheli de olsa belki diyorum. Bugune kadar hep sallanmis çocuklar o zaman tüm çocuklar beyin travması geçirmesi gerekir. Bunları soyliyorum ama yine de bebeğime zararlı bişey yaparsam diye aklım çıkıyor😫

Selam kızlar. Bir konuda kararsız kaldım size de danışayım dedim. Ben öğretmenim. Şubatta iznim bitiyor. On beş saat dersim olacak. Üç gün ortalama saat on ikiye kadar dersim olacak. İki gün eşim idare edecek. Bir gün de ablam. Çok kararsızım. Eşim sen kendin karar ver dedi. Ekonomik koşullar malum. Bir de anksiyete var bende. Evde olmak şiddetlendiriyor. Çok içime kapaniyorum. Çok yorucu olur mu ki. İkinci çocuk ayrıca. Aslında çok net ücretsiz izin alacağım diyordum ama ruhsal durumum özellikle kafamı karıştırdı. Uykusuz geceleri falan düşününce hata mı ediyorum acaba diyorum. Saat olarak çok olmayacağı için bebeğim açısından çok vicdan yapmıyorum. Bu konuda da yanlış düşünüyor olabilir miyim acaba? Kafamda deli sorular 🥴🥴
Bence okula gitmek yerine evden çıkarak, arkadaşlarınla buluşarak falan kafa dagitmalisin. Okulla beraber çocuk çok zor.benim de öyle 15tatilde iznim bitiyor ikinci dönem ücretsiz alacağım. Şuan bile kahvaltı bile yapamıyorum, tuvalete bile gidemiyorum okulla nasıl olur düşünmek bile istemiyorum

Ben 61 .gundeyim yeni yeni hissizlik uyuşukluk geçiyor.koca bı göbek bana bakıyor ilerde veririz ins.🙏😆

Ben bu Turkiye de cocuk kilo almis mamayi kes fln demelerini hic anlamiyorum.
Benim bebegim 10 kusur gunde 800 gr almisti, Dr wouww iyi almis fln dedi ama asla sunu kes bunu azalt demedi.
Simdi 7 haftaligiz 6 kg civari.

Bir de artik tok oldumu almiyor benim kiz biberonu zaten. Ac olmasa neden yesin . Ilk zamanki gibi degiller ki, ac tok ayrimi yapabiliyor.

Ben 7. hafta sonlarindayim , bende de hala alt kisimda hissizlik var

Ben de üzülmüştüm, spor yapmaya fırsat bulamadım kaldı göbek böyle diye. Kendimi 40 gün olayına çok odakladım, sanki sihirli bir değnek gelip beni hamilelik öncesine götürecek 😁😁 Bende bir de kahve lekeler var minik minik sizde de öyle mi?

bizde oyle yaptik canim hatta kan sekeri dusuktu meme den once biberon aldi ben sezeryandan cikana kadar. aslinda o plastik yapiyada aliskindi. Hatta bak resimleri var , yuzunden buyuk emzik😂😂 ama sonra tutmadi iste. bakti icinden mama veya sut gelmiyor. atiyor hemen😂

Zaten burda emzigi bize hastane de verdi. bir haftalikti sarilik icin yattigimiz da o zaman da hemsireler sordu emzik aliyorsa verelim diye, verdik yani. Kimse yok bir ay bekle soyle boyle asla demedi

canim biogai propiyotik o bagirsak florasini duzenliyor , bizde hala kullaniyoruz. Kaka yapmasina yardimci oluyor.
Gripe water bitki ozlerinden olan bir surup gibi dusun.
Ikisi farkli seyler

Degisiyor kuzum.
Huyu suyu derken aslinda daha cok uyanik kaliyorlar. Daha cok ilgi istiyorlar.

Benim kiz artik meme emmedigi halde beni gorunce refleks olarak dilini cikariyor ve ben onu kucagima alayim diye sesler cikariyor , dikkatimi cekmeye calisiyor. Yani anlayacagin bilincleri cok daha acik ilk aya göre .

Uykulari degisebilir biraz.
Maşallah tipin tatlılığına bittim🤭 e akıllı çocuk 🤣
Ne güzel tane tane açıklamışsın kendi adıma teşekkür ederim.
7.madde huzurluysa gaz çıkarmayı ben anlamadım ben gaz çıkarmak için saatlerimi veriyorum. Uyuyan bebek de uyanıyor ağlıyor çığlık atıyor çünkü kolik. 😥 gaz çıkarmadan beslemeye devam edersem zaten devam edemiyor ederse içtiği bütün mamayı kusuyor, etmezse ve yatarsa da hepsini kusuyor. Yani kısaca gaz çıkarmak zorunda oluyorum. sizinki kusmuyor mu nasıl oluyor?
O gaz zaten bana neler çektiriyordy. hala da çekiyorum yanlış anlaşılmasın🤭 10 20 sn emip gaz krizine giriyordu. 20 sn de bi gaz çıkarmaya çalışıyordum gören halime acıyordu. Uzaktan benim bebeği bilmeden konuşanlar Allah yardım etsin demeye başladı gördükçe.
Bunlara rağmen aynı taktiğe devam ettim yatarak emzirmeye çabaladım. 20 sn de bi kalkmaktan iç dikişlerim yumruk yer hale geliyordu. Daha sonra bu süre baktım uzamaya başladı. Tabi ara ara hala oluyor. Her neyse. Kusma olayına geliyorum.
Emzirmeden sonra memede uyursa mememi tükürene kadar bekliyordum. Tükürdük ten sonra yani doyduktan sonra ıh tıs yaptığı saniye veya ağzında sızıntı varsa direk kaldırıp gaz alıyordum. Bu böyle böyle devam etti. Ve kusma olayı da azaldı çok şükür. Geceleri nadiren gaz alıyorum. Ne hikmetse gündğz işe yaramıyor😁
Günaydın kızlar bugüne kaka ile uyandık kızım altını doldurdu biraz bekledim devam etsin diye bitirdi altını açtım pof diye bir sıçtı 😂 üstüm başım kaka oldu bir de füze gibi atıyor ya menzili 20 cm 😂 gulmekle ağlamak arasında kaldım 🙈 40. Güne böyle uyanmak varmış gece bir kere uyanıp emzirdim toplam 9 saat uyuduk Allah'ım inşallah böyle devam eder amin 🙏🏻
Sen bide silerken veya krem sürerken bacaktan kaldırdığın andaki füze atışını gör🤣🤣

Maşallah tipin tatlılığına bittim🤭 e akıllı çocuk 🤣

O gaz zaten bana neler çektiriyordy. hala da çekiyorum yanlış anlaşılmasın🤭 10 20 sn emip gaz krizine giriyordu. 20 sn de bi gaz çıkarmaya çalışıyordum gören halime acıyordu. Uzaktan benim bebeği bilmeden konuşanlar Allah yardım etsin demeye başladı gördükçe.
Bunlara rağmen aynı taktiğe devam ettim yatarak emzirmeye çabaladım. 20 sn de bi kalkmaktan iç dikişlerim yumruk yer hale geliyordu. Daha sonra bu süre baktım uzamaya başladı. Tabi ara ara hala oluyor. Her neyse. Kusma olayına geliyorum.
Emzirmeden sonra memede uyursa mememi tükürene kadar bekliyordum. Tükürdük ten sonra yani doyduktan sonra ıh tıs yaptığı saniye veya ağzında sızıntı varsa direk kaldırıp gaz alıyordum. Bu böyle böyle devam etti. Ve kusma olayı da azaldı çok şükür. Geceleri nadiren gaz alıyorum. Ne hikmetse gündğz işe yaramıyor😁

Sen bide silerken veya krem sürerken bacaktan kaldırdığın andaki füze atışını gör🤣🤣
Öyle yaptı işte battı her yer ben tek kullanımlık alt açma kullanmıyorum artık su geçirmez yıkanabilir alt açma aldım 🙈

Anakucağını nasıl hangi aralıklarla kullanıyorsunuz? Bende de babybjörn var ama kullanmaya cesaret edemedim, 1 aylık muayenede sormayı da unuttum.

Slm hanımlar 2 ay kontrolünden geldim oğlum 5700 kilo 59.5cm olmuş geçen ay 4100 du.1600 Gr almış mama verme sütun yetiyor demek dedi hemşire .e dedim ağlıyor vermeyince alskanlikdandir dedi.nasil kesicem pat diye mamayi anlamadım.her beslenme sonrası vermesem ağlıyor emerken süt az geliyor diye ağlıyor kademeli kes dedi kardesimde azar azar düşür.
Azalta azalta birakabilirsin. Mesala günde 5defa veriyorsan bı kaç gün 4defa bı kaç gün 3defa yapıp birabilirsin. Ben öyle yapmistim

Back
X