• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Benimkinin de huyu değişmeye başlıyor sanki. Gündüz en kötü memede baya kucağımda uyurdu bir şekilde artık uykuya direniyor. Karnı tok gazı çıktı sürekli esniyor ama uyutamıyorum uyusa bile hemen uyanıyor. Bir de bu dönemler istediği kadar memede kucağınızda kalsın deniyor ama uykuya geçişte alışkanlık oluşmaya başlar diye korkamaya başladım
Canım şöyle bir şey denedim iki gündür. Benimki de gündüz çok kısa uyuyordu. Mememde uyuyor ama derin olmuyor. Yatağa uzatıp kundak yapıyorum o arada uyanıyor. Hafif hafif poposuna vurarak piş piş yapıyorum. Yatağına bırakıyorum. Ve poposuna pıt pıt vurmaya devam ediyorum. İlk yarım saat yatağıma uzanıyorum çünkü sürekli uyanacak biliyorum. Her uyandığında pıt pıt piş piş yapmaya devam. Hemen dalıyor zaten. Bir süre sonra uzun uykuya giriyor. Dün çok güzel uyudu dört beş saat. Bugün iki saat sürdü çünkü kaka yaptı. 😔😔

Benimkinin de huyu değişmeye başlıyor sanki. Gündüz en kötü memede baya kucağımda uyurdu bir şekilde artık uykuya direniyor. Karnı tok gazı çıktı sürekli esniyor ama uyutamıyorum uyusa bile hemen uyanıyor. Bir de bu dönemler istediği kadar memede kucağınızda kalsın deniyor ama uykuya geçişte alışkanlık oluşmaya başlar diye korkamaya başladım
Canım şöyle bir şey denedim iki gündür. Benimki de gündüz çok kısa uyuyordu. Mememde uyuyor ama derin olmuyor. Yatağa uzatıp kundak yapıyorum o arada uyanıyor. Hafif hafif poposuna vurarak piş piş yapıyorum. Yatağına bırakıyorum. Ve poposuna pıt pıt vurmaya devam ediyorum. İlk yarım saat yatağıma uzanıyorum çünkü sürekli uyanacak biliyorum. Her uyandığında pıt pıt piş piş yapmaya devam. Hemen dalıyor zaten. Bir süre sonra uzun uykuya giriyor. Dün çok güzel uyudu dört beş saat. Bugün iki saat sürdü çünkü kaka yaptı.

Hava güzeldi attık kendimizi dışarı 🫣 . Evde sagdim sütü uyudu zaten yol boyu . Pazar market dolaştık . Tek başıma ilk kez çıkardım bebeği başarılı geçti operasyon 😂 2.5 saat dışarıdaydık . Sagdigim sütü verdim ağlayınca etrafı izledi huzurluydu şimdi eve geldik emzirdim altını değiştirip uyutacagim . Bunu arada yapsam iyi olur bana da iyi geldi
IMG_20221228_174943_272.webp

bizde oyle yaptik canim hatta kan sekeri dusuktu meme den once biberon aldi ben sezeryandan cikana kadar. aslinda o plastik yapiyada aliskindi. Hatta bak resimleri var , yuzunden buyuk emzik😂😂 ama sonra tutmadi iste. bakti icinden mama veya sut gelmiyor. atiyor hemen😂
Zaten burda emzigi bize hastane de verdi. bir haftalikti sarilik icin yattigimiz da o zaman da hemsireler sordu emzik aliyorsa verelim diye, verdik yani. Kimse yok bir ay bekle soyle boyle asla demedi
canim biogai propiyotik o bagirsak florasini duzenliyor , bizde hala kullaniyoruz. Kaka yapmasina yardimci oluyor.
Gripe water bitki ozlerinden olan bir surup gibi dusun.
Ikisi farkli seyler
Degisiyor kuzum.
Huyu suyu derken aslinda daha cok uyanik kaliyorlar. Daha cok ilgi istiyorlar.
Benim kiz artik meme emmedigi halde beni gorunce refleks olarak dilini cikariyor ve ben onu kucagima alayim diye sesler cikariyor , dikkatimi cekmeye calisiyor. Yani anlayacagin bilincleri cok daha acik ilk aya göre .
Uykulari degisebilir biraz.
Ayy yesinler onu 🧿🥰 emziğe bak 😍

Hava güzeldi attık kendimizi dışarı 🫣 . Evde sagdim sütü uyudu zaten yol boyu . Pazar market dolaştık . Tek başıma ilk kez çıkardım bebeği başarılı geçti operasyon 😂 2.5 saat dışarıdaydık . Sagdigim sütü verdim ağlayınca etrafı izledi huzurluydu şimdi eve geldik emzirdim altını değiştirip uyutacagim . Bunu arada yapsam iyi olur bana da iyi geldi
Eki Görüntüle 3183655

Maşallah canım çok iyi gelmiştir, hep devam edin 🧿😍
İki şey soracağım.
1. Sağdığın sütü biberon ile mi veriyorsun?
2. Puset değil de bebek arabası koltuğuna mı koydun? Ona koyabiliyor muyuz bu aylarında?

Maşallah canım çok iyi gelmiştir, hep devam edin 🧿😍
İki şey soracağım.
1. Sağdığın sütü biberon ile mi veriyorsun?
2. Puset değil de bebek arabası koltuğuna mı koydun? Ona koyabiliyor muyuz bu aylarında?
İnşallah canım ♥️🥰 evet biberon ile veriyorum 2 3 kere bu şekilde verdim dışarı çıktığımda veya 2.ay aşılarından sonra emmek istemedi o zaman da sağdım biberon ile verdim. Bu tam yatıyor canım içine kundak yapıp koyuyorum

Kızlar bu memede uyuma işini nasıl çözdünüz ya?Benim bebiş memede uyumayı çok seviyor. Kucakta uyuma okey. Tabiki kucağıma alacağım uyutacağım ama hemşire arkadaşım demese memede uyutma diye kulak asmazdım. Uyuturdum yani.Gündüz uyumuyor benim kız uyutuyorum hemen uyanıyor ya da şekerleme yarım saat. Gün içinde nasıl oyalayacağımı şaşıyorum. Elektrikli ana kucağı alacağım galiba. 😔
Sizde durumlar nasıl?

Birde Hipp in anne çayı var ya ben çok faydasını gördüm süt artımında günde 2 kupa içiyorum tadı da çok güzel.

Ben lansinoh elektrikli aldım, memnunum.

Ama Philips’in yorumları da güzeldi. Benim doğumdan sonraki 3.-4. gün çok şişti göğüslerim, manuel yetmedi, yengem bir haftaya medela marka olanını getirecekti, ama acılar içinde olduğumdan bekleyemedim, fiyatı daha uygun diye lansinoh aldım. En kötü denemiş olurum giden de 800 TL olur diye düşünmüştüm, ama çok memnun kaldım.

Ben de süt sağma makinası alacağım. Lansinoh marka çok zaman alıyor mu sağarken ? bir de çiftli alın diyorlar sizce?

İnşallah canım ♥️🥰 evet biberon ile veriyorum 2 3 kere bu şekilde verdim dışarı çıktığımda veya 2.ay aşılarından sonra emmek istemedi o zaman da sağdım biberon ile verdim. Bu tam yatıyor canım içine kundak yapıp koyuyorum

Bende de tam yatan model var ama puseti ile devam ediyorum şimdilik. Acaba diğerini kullanıp tam yatırsam daha mı rahat eder diye düşünüyorum ben de.

Kızlar ameliyatımız başarılı geçti şükür🙏 Sadece ameliyat öncesi aç kalması çok zorladı. Emzirmek yasaktı gece 4 te kestim .Çok kötüydüm o ağladı ben ağladım,nasıl sakinleştreceğimi bilemedim.Daha küçücük yavrum anestezi aldı .Çok şükür geçti 🥰

Bende de tam yatan model var ama puseti ile devam ediyorum şimdilik. Acaba diğerini kullanıp tam yatırsam daha mı rahat eder diye düşünüyorum ben de.
Bende sadece bu var bu ikinci kullanmışım rahat sanırım keyfi yerinde baya deneyin isterseniz

Kızlar ameliyatımız başarılı geçti şükür🙏 Sadece ameliyat öncesi aç kalması çok zorladı. Emzirmek yasaktı gece 4 te kestim .Çok kötüydüm o ağladı ben ağladım,nasıl sakinleştreceğimi bilemedim.Daha küçücük yavrum anestezi aldı .Çok şükür geçti 🥰
Çok geçmiş olsun canım geçti çok şükür ♥️

Kızlar bu memede uyuma işini nasıl çözdünüz ya?Benim bebiş memede uyumayı çok seviyor. Kucakta uyuma okey. Tabiki kucağıma alacağım uyutacağım ama hemşire arkadaşım demese memede uyutma diye kulak asmazdım. Uyuturdum yani.Gündüz uyumuyor benim kız uyutuyorum hemen uyanıyor ya da şekerleme yarım saat. Gün içinde nasıl oyalayacağımı şaşıyorum. Elektrikli ana kucağı alacağım galiba. 😔
Sizde durumlar nasıl?

Birde Hipp in anne çayı var ya ben çok faydasını gördüm süt artımında günde 2 kupa içiyorum tadı da çok güzel.
Benim kız da memede uyuyor. Şu an kendi kendilerine uyumaları için erken değil mi 🤔

Çok geçmiş olsun canım inşallah bundan sonra sağlıkla büyür bebişin 🥰

Canim yatar pozisyonda kullanıyorum. Hafif çukur ben de cesaret edemiyorum. Ama çok kısa kalıyor zaten. Durmuyor öyle uzun süre. Beş on dakika bazen daha kısa.
Koydum az önce önce salınmasını sevdi, sonra ağladı. Biraz daha büyümesini bekleyeceğim.
Sen de doktora bi danış canım, yaklaşımları farklı olabiliyor. Belki kısa süreli oturtmalarda bi sakınca yoktur. Emin değilim.
Yarın soracağım ama büyük ihtimalle o da bekle diyecek.

Koydum az önce önce salınmasını sevdi, sonra ağladı. Biraz daha büyümesini bekleyeceğim.

Yarın soracağım ama büyük ihtimalle o da bekle diyecek.
Kaç günlük bebeğiniz

Çok sevindim, geçmiş olsun.

Back
X