maximum dozda ver canim. ben ilk basta oyle yaptim. yanlis hatirlamiyorsam gunde 8 kere verilebiliyordu 6 hafta uzeri bebekler icin , kutusunda yazar.@SerlaSpicelover kızlar mommy bliss bizde işe yaramıyor galiba ya dün gece canımıza okudu bebiş babası artık saat 5 te arabayla çıkardı sakinleşsin diye arabada uyumuş eve geldi aynı ağlama krizi çok kötüydü gecemiz
Saatlerini mi yanlış veriyorum ya iki çay kaşığı veriyorum bir sabah bir akşam ama, buna umut bağlamıştım ne yapacağımı şaşırdım kocam nöbetçi hiç uyumadan işe gitti adam nerdeyse
Ben kendi aşıyı yapan hemşireye sormuştum iz olup olmaması önemli değil ..tutmuştur sorun yok dedi .çünkü bende öyle kabuk bağlama içi irin akan bişi bekliyordum ama şuan sadece ufak bi kızarık iz varBizde iz yok bende endişelendim fakat netten baktığımda 6 ile 8 hafta içinde çıkar iz diyor
Merhaba bence bebeğiniz aç değil aynılarını bende yaşıyorum. Akşam üzerinden geceye kadar kavga yaşıyoruz memeye kiziyo bas bas bağırıyo. Ama şunu farkettim bende günde bi kere sadece gece uykusuna kolay geçsin diye mama veriyorum, aynısını biberondada yapıyo önce korktum meme reddi mi yoksa diye ama aynısını biberondada yapiyo ağzına alınca biberonu bas bas bağırıyo hızlı hızlı ağlayarak yutkunuyo. Ama bence sütümüz yetiyo akşam üzeri azalır gibi olurmuş ama azalmazmis anne sütünün içinde uyku yapıcı maddeler üretilmeye başlarmış ve sut yağlanmaya başlarmış sabahki sertliği olmazmış. Ama neden böyle yapıyo diye çok araştırdım meme reddi değil ve süt azalmıyor bence bi yerde okumuştum bebeğin uyku penceresini kaçırdığımız zaman huzursuzluk ağlama falan filan bu olaylar oluyormuş yani özetle 2 aylık bir bebek maksimum 1,5 saat uyanık kalırmış bebeği yormadan atlatmadan rutinlerini yapıp uykuya geçirmek lazımmış bu pencereyi açtığımız zaman bebek şiddetli huzursuzluk yaşıyormuş bende onların yalancisiyim ne yapacağımı şaşırdımYazınız güç verdi bana, sağolun. En büyük korkularımdan biri bebeğimi aç bırakmak. Mamaya ben de her anne gibi sıcak bakmıyorum ama aç olup olmadığını anlamakta gerçekten zorlanıyorum. Sabahları çok mutlu emip uyuyakalıyor ama akşamları çok huzursuz. Sürekli ağlıyor ancak memede sakinleşiyor. 5 dakika emiyor, 5 dakika uyuyor, bu böyle devam ediyor, yerine yatırınca uyanıyor. Buraya kadar yine sıkıntı yok ama geceye doğru meme ile kavgaya başlıyor. Belki kolik belki akşam huysuzluğu oluyor, uykuya dalmak istiyor dalamıyor. Yatarak emzirme işe yarıyordu ama bugün fena kustu bir daha cesaret edemem. Yatarak emerken hiç ağlamadı ama memeyi de emzik gibi hiç bırakmadı kusana kadar. Bilmiyorum, 45 ml kadar sağdığım sütü verdim önce sakinleşti sonra yine ağladı, meme verdim kavga etti. En son anneme verdim şimdi annemin kucağında uyuyor. Biliyorum uzun oldu ama beni en iyi buradaki anneler anlar, ne yapsam bilmiyorum. Annem ve eşim bebek aç değil diyorlar aklımda acaba var
Biberon akış hızına alıştığı için meme ile kavgaya başlıyor. Bende ayni surecteyim emzirme danışmanlığı aldım ve şuan biberon kullanmıyorum 2 gündür. Beslenme sondası ile memeyi emdikten sonra besliyorum. Tavsiyem kesinlikle danışmanlık alman çünkü yanlış yapıyoruz doymadı diye biberon mama vererek. Umarım şuan kullandigim teknikle bende hem sütümü artiririm hem de biberondan uzaklastiririmDaha 2 aylik olmadik bir haftamız var dolmasına
Surekli teklif ediyorum gece gündüz
Cok açken tok ve daha sakinken surekli ama asla kabul etmiyor cok üzülüyorum üzüldüğüm için sütüm cekilecek diye korkuyorum
Evet sağım yapiyorum surekli
Çok geçmiş olsun canım. Bir an önce toparlar inşallah. Neden yatırmak istemedin? Benim de büyük oğlum okuldan getirdi. Baş ağrısı öksürük ateş... Bana da bulaştı. Fenalastim, acillik oldum. Kusma ishal eşlik etti benimkine. Şükürler olsun bebeğimde simdilik bir şey yok. Çok korkuyorum. Psikolojim bozuldu artık hastalık korkusundan. Oğlumun sinifinda cuma günü beş kişi vardı. Hepsi hasta. Salgın korkunç boyutlarda gerçekten.Kızlar iyi geceler, benim bebiş 2 aylık oldu , ve salgindan nasibimizi aldık. Öksürük,burun ve geniz tikanikligi derken enfeksiyon ciğerlere doğru ilerlemiş. Doktor çok küçük olduğu için tedirgin oldu hastaneye yatiralim. Durum riskli bi hal alabilir dedi. İnsiyatif aldım yatirtmadim. Antibiyotik iğne, zorla vermeye çalıştığımız antibiyotik şurup ve buhar desteğiyle devam ediyoruz. 3 gündür ne uyudum doğru dürüst ne beslenebildim. Bu arada hasta oldu diye iştahı da gitti çocuğumun. Feci bı salgın varmış, aman dikkat edin bebislere. Ben etmeme rağmen bu geldi başımıza. Çok minikler ve süreç çok zorlu
3-4cesit virüs saydı doktor, bunlar dolaşıyor ortalıkta diye. İnşallah toparlar bı an önce, çok teşekkürlerGeçmiş olsun Allah şifa versin bebişe
Malesef 2023 salgını diyorlarmış buna daha ne olduğunu bulamamışlar
3 yıldır pandemi önlemlerinden uyuyan bütün hastalıklar mı birleşti nedir kırıp geçiriyor herkesi
Aslına bakarsanız bizde kan yada akciğer grafisi çekilmedi, özel muayenehaneye gidiyoruz, doktor ciğerlerini dinledi. O şekilde yönlendirdi. Ciğerlere hırıltı ilerliyordu. İlaç kullanmadan toparlayamaz diye dusunduk bizde. Burnunu düzenli olarak açtık, açıyoruz da aspratorle.buhar düzenli olarak veriyoruz eve cihaz aldık. Ya bu salgın da hastanede daha çok hastalanır ,başka enfeksiyonlara maruz kalır diye korktum. Kıyamadım. Çok şükür ilerleme durdu dedi doktor. Emmesi de düzeliyor.Çok geçmiş olsun öncelikle15 gün önce benzer süreci yaşadık maalesef. Ama biz yatış yaptık 4 gün. Ben zaten yatmalarından yanaydım. Gerçekten çok küçükler ve olası bi tıkanma durumunda çok panik oluruz diye hastanede olmayı tercih ettim Keşke siz de yatsaydınız oksijen desteği ve burunlarını profesyonel şekilde temizlemeleri ile daha kıda sürede atlatıyolar. Bir de neden antibiyotik başlandı bakteriyal bir durum mu tespit edildi. Biz antibiyotik kullanmadık çünkü kanda ve akciğer grafisinde bulgu yoktu. Viral bronşiolit olarak adlandırdılar. Beslenmede bizde de gerilemeler oldu birkaç gün iştahsızdılar. Orda olduğumuz süre boyunca serum hep bağlıydı. Vücudu sıvısız kalmasın diye
Ya salgindan korktuğmdan bizde ateş yoktu mesela. Öksürük geniz tikanikligi vardı, cigerlerde sıkıntı oluşmaya başlayınca antibiyotik başladık, buhar desteği filan yani. Aman dikkat et vallahi minik ya çok zor gerçekten. Bebekler hasta olmasınÇok geçmiş olsun canım. Bir an önce toparlar inşallah. Neden yatırmak istemedin? Benim de büyük oğlum okuldan getirdi. Baş ağrısı öksürük ateş... Bana da bulaştı. Fenalastim, acillik oldum. Kusma ishal eşlik etti benimkine. Şükürler olsun bebeğimde simdilik bir şey yok. Çok korkuyorum. Psikolojim bozuldu artık hastalık korkusundan. Oğlumun sinifinda cuma günü beş kişi vardı. Hepsi hasta. Salgın korkunç boyutlarda gerçekten.
Doğru olabilir, benimde göğüslerim süt dolu ama hiç sızma olmuyor.Ben de doktora aynisini dedim benim üstüm ıslanıyor bazen sütten nasıl olmaz diye o da bana süt sizmasi meme yapisiyla ilgili sütun çok olduğunu göstermez dedi
Yaşananları geçtim. Bişey olmamış gibi Doğumuma geldi geçtim. hoşgeldin dememişim hala lafını ediyormuş oğluna onu da geçtim. Herşeyi geçtim. Yüzsüzlüğü arttı ben geçtikçe.
Videodaki hanginizseniz itiraf edinburda da bi halay mevzu dönmüştü
Yok canım bildiğim, sağlık ocağı sadece 2 aylık aşıları yapar birde paranla alırsan Rotavirüs aşısı yapar, o da ağızdan veriliyor. Özel bir aşı sağlık bakanlığının takviminde yok paranla alıyorsun.2. Ayda sağlık ocağında yapılan aşılar dışında hastanede yapılan aşı var mı?
En başından beri sorun vardı 4 5 dakika emip krizlere giriyordu ve günlerce devam etti bu sekilde
Hicbirzaman daha fazla emmedi doktora gidince de beslenme yetersizliginden sarilik artisindan yatti
Iste ozaman esim eziyet çektiriyoruz sütü çekip verelim ikidebir kuvezden almayalım dedi ki ozaman cok haklıydı tedavisini engelliyordu uyumuyordu surekli cikar koy yapıyorduk buna rağmen direndim baktim olmuyor tamam dedim geceleri biberonla vermeye basladik sütü
Yine sorun devam etti gun boyu huzursuz ve asla 5 dakikayı geçmeyen emme hep ac hem mutsuz boyle böyle daha cok koptu
Halen çabalıyorum ama koyar koymaz memeye agliyor
Tüm bu süreçte 5 dakika dan fazla emmedi hiçbir zaman
Ben ne yapacağım
Bi ara benim kızımda da benzer durumlar yaşandı. Meme ile kavgası tok olduğundan. O durumda direk memeden çekip yine emzirme pozisyonunda pış pış yapıyorum. Ama asla gerilmemek lazım. Ben ne zaman gerildiysem bebeğim 5 misli gerildi ve çığlık çığlığa ağladı. Şimdi saat 9 olunca oda götürüyorum koridorum ışığını açıyorum emzirmeye başlıyorum. Gözleri uyku halini alınca odanın kapısını kapatıp karartıyorum. Mayışklığı üzerindeyken hemen yarım kundak yapıyorum. Ağlarsa hemen memeye devam ediyoruz. Yerine koyuyorum ve asla uzaklaşmıyorum daha ağlamadan hemen kucağıma alıyorum ama emzirmiyorum oda içerinde geziniyoruz. Bu yerine koy kucağına al olayı 5 ya da 6 sefer tekrarlıyor. Emzik kurtarıcım oluyor burda. En son bayılıp kalıyor. Şu da var sürekli huyu değişiyor. Bugün böyle yarın başka olabiliyor. Ben bi de dua okuyarak çare buldum. Hafif kısık sesle dua okuyunca sakinleşiyor. Şu an bu şekildeydiz yarın nasıl oluruz bilmiyorumYazınız güç verdi bana, sağolun. En büyük korkularımdan biri bebeğimi aç bırakmak. Mamaya ben de her anne gibi sıcak bakmıyorum ama aç olup olmadığını anlamakta gerçekten zorlanıyorum. Sabahları çok mutlu emip uyuyakalıyor ama akşamları çok huzursuz. Sürekli ağlıyor ancak memede sakinleşiyor. 5 dakika emiyor, 5 dakika uyuyor, bu böyle devam ediyor, yerine yatırınca uyanıyor. Buraya kadar yine sıkıntı yok ama geceye doğru meme ile kavgaya başlıyor. Belki kolik belki akşam huysuzluğu oluyor, uykuya dalmak istiyor dalamıyor. Yatarak emzirme işe yarıyordu ama bugün fena kustu bir daha cesaret edemem. Yatarak emerken hiç ağlamadı ama memeyi de emzik gibi hiç bırakmadı kusana kadar. Bilmiyorum, 45 ml kadar sağdığım sütü verdim önce sakinleşti sonra yine ağladı, meme verdim kavga etti. En son anneme verdim şimdi annemin kucağında uyuyor. Biliyorum uzun oldu ama beni en iyi buradaki anneler anlar, ne yapsam bilmiyorum. Annem ve eşim bebek aç değil diyorlar aklımda acaba var
Uyku uykunun anasıdır der eskiler. Ben bu söze inaniyorum.bi uyumaya başladılar hep uyurlar. UyumDikca uyumaz bebek. Benimki öyle oluyoooMerhaba bence bebeğiniz aç değil aynılarını bende yaşıyorum. Akşam üzerinden geceye kadar kavga yaşıyoruz memeye kiziyo bas bas bağırıyo. Ama şunu farkettim bende günde bi kere sadece gece uykusuna kolay geçsin diye mama veriyorum, aynısını biberondada yapıyo önce korktum meme reddi mi yoksa diye ama aynısını biberondada yapiyo ağzına alınca biberonu bas bas bağırıyo hızlı hızlı ağlayarak yutkunuyo. Ama bence sütümüz yetiyo akşam üzeri azalır gibi olurmuş ama azalmazmis anne sütünün içinde uyku yapıcı maddeler üretilmeye başlarmış ve sut yağlanmaya başlarmış sabahki sertliği olmazmış. Ama neden böyle yapıyo diye çok araştırdım meme reddi değil ve süt azalmıyor bence bi yerde okumuştum bebeğin uyku penceresini kaçırdığımız zaman huzursuzluk ağlama falan filan bu olaylar oluyormuş yani özetle 2 aylık bir bebek maksimum 1,5 saat uyanık kalırmış bebeği yormadan atlatmadan rutinlerini yapıp uykuya geçirmek lazımmış bu pencereyi açtığımız zaman bebek şiddetli huzursuzluk yaşıyormuş bende onların yalancisiyim ne yapacağımı şaşırdım
Aynen bi kaçırırsa ayarını uyumuyo gerçektenUyku uykunun anasıdır der eskiler. Ben bu söze inaniyorum.bi uyumaya başladılar hep uyurlar. UyumDikca uyumaz bebek. Benimki öyle oluyooo
Benim kızımı alerjisi tahindenmiş. Krem kullanmıştım süt ürünleri ve yumurtayı takip ettim çıkmadı o aralar evde tahin pekmez kalmamıştı haliyle onu da yiyemedim ama tahin pekmezi yiyince vücudu kızardı geri çıktı kızarıklıkları. Şimdi geçti şükürTahini bayagidir yememistim zaten bugün cok az tahin helvası yedim sadece önce sütle yumurtayı gözlemleyeyim dedim tahini de bırakacağım sanırım bu gidişle. Su kontrol günü gelse de doktorla bir görüşsem adam o kadar rağbet görüyor ki nisana kadar aylık kontroller için randevu aldım simdiden
Ben sütü yumurtayı bir anda bıraktım boynundaki kabarcıklar düzeldi iki günde ama az az mukus var kakasında bakalım onlar ne zaman düzelecekBenim kızımı alerjisi tahindenmiş. Krem kullanmıştım süt ürünleri ve yumurtayı takip ettim çıkmadı o aralar evde tahin pekmez kalmamıştı haliyle onu da yiyemedim ama tahin pekmezi yiyince vücudu kızardı geri çıktı kızarıklıkları. Şimdi geçti şükür
Sutundendir canım bı mama bu kadar kilo aldircak değildir. Yinede çok bilmiyorumMerhabalar ben bir şeyi çok merak ediyorum. Ben bebeğime günde bir defa gece uykusuna geçerken 60 cc mama veriyorum hipp combiotic sadece bir kere ama. Onun dışında emiyo. 4060 kg doğdu ilk ay 5200 oldu ikinci ay kontrolüne gidicez pazartesi ama ben evde olctugumde ( ne kadar doğru bilmiyorum ama önce kendim çıkıyorum sonra bebekle Aradaki farka bakıyorum) 6400 çıkıyo altı temiz zibinli bi şekilde (21 aralıkta 5900du hastane de tartildiginda) . Şimdi kilo alımı benim sütümden mi yoksa günde bir defa verdigim mamadan mı ? Günde bir defa 60 cc verilen mama gerçekten kilo alımını etkiler mi anlayamadım ama sürekli emmek isteyen bi bebek yarım saat bir saatte da bir hemen hemen emmek ister bu yüzden zaten çok gazlı. Bu kilo alımı neden mamadan mıdır sütten mi ??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?