- 25 Kasım 2020
- 3.118
- En iyi cevaplar
- 1
- 4.441
- 83
Şeker yüklemesinde verilen şeker dozunun iki baklavaya eşit olduğu abartılacak birşey olmadığı söyleniyor. Şeker testini yaptırmayın diye ilk ortaya atan Canan Karatay'dı. Kendisi kardiyolog endokrinci değil. Ben güvenmiyorum kendisine.Günayydınnnn kızçelerbu şeker yüklemesi denilen şey nedir? Yani şekerli su veriliyormuş diye biliyordum ama değilmiş. Şimdi arkadaşım uğradı yanıma diyo ki ben yaptırmadım sende sakın yaptırma detaylıca da soramadım çalıştığım yer kalabalık.
Önceden şekerli su veriyorlardı .50 Gr şeklindeydi benim hemen çıkardığım bile oldu ertesi gün tekrar geldiğinde limon getir sikalim içine dediler.limonu sıkınca çıkarmadım .her 30 dk bir kan alıp şekerinin yükselmesine bakiliyordu yanilmiyirsam.simdi ne nasıl. Bilmiyorum 10 yıl önceydi ben yaptırdığımda.simdi kutu bı içecek hazırlanmış heralde onu gördüm biyerde.yaptirip yaptırmamak sana kalmış.benim ilk hamileigimde hamilelik şekerim ciktidiet verdi doktor pek uyumadım ne yalan soyleyeyim 30 kilo aldım hamilelik boyunca bebeğim 4 kg doğdu.ikinci hamileliğimde sınırda çıktı 12 kilo aldım bol yürümüştür ama.3.750 doğdu ikinci kızımda.yani yaptirirsan enazindan önlemini almış olursun.bi zararı yok.Günayydınnnn kızçelerbu şeker yüklemesi denilen şey nedir? Yani şekerli su veriliyormuş diye biliyordum ama değilmiş. Şimdi arkadaşım uğradı yanıma diyo ki ben yaptırmadım sende sakın yaptırma detaylıca da soramadım çalıştığım yer kalabalık.
Sabahın körü doktorumun ebesi aradı içlerine doğmuş sanırım stresli olduğumYok yok annesi ufaklık hareket ediyor erken diye sadece
Canan Karatay'ın şiddetle karşı çıktığı şeyGünayydınnnn kızçelerbu şeker yüklemesi denilen şey nedir? Yani şekerli su veriliyormuş diye biliyordum ama değilmiş. Şimdi arkadaşım uğradı yanıma diyo ki ben yaptırmadım sende sakın yaptırma detaylıca da soramadım çalıştığım yer kalabalık.
SoldaydıSağdamı seninde
Yaa ben minyon biriyim aslında small veya xs giyiniyorum. Şimdi bedenleri büyütücem bakalım iki bebek tek bebek gibi olmuyormuş onu anladım :)Al benden de okadar
Birseyler alayim dedim xl olmadi ki m giyinen bir insanım normaldevallaha bayagi bi siscez belli ki
benimki büyümediSen emzirme zamanı gör o zaman
Valla benimkiler de fena hem de çok. İlkinde bu kadar şişmemişti ama süt gelmeye başlayınca gördüğüm görüntüye inanamamıştımSevgili tecrübeli annelere bir sorum olacakbu gögüsler daha ne kadar büyüyecek :) sütyenlerim olmuyor, yeni bir kaç tane alayım dedim hazır almışken acaba emzirme özellikli alıp onları mı kullansam dedim ama beden doğuma kadar çok değişir mi emin olamadım ne önerirsiniz?
İyi hadi rahatlamışsındır :) Aynı doktora mı gidiyorsun? Karar verdin mi doğum için hastaneye vs?Sabahın körü doktorumun ebesi aradı içlerine doğmuş sanırım stresli olduğumNormal olduğunu söylediler zaten haftama göre karnım fazla büyükmüş gaz yada ödemmiş o fazla görüntü o inmiş endişe edecek birşey yok dedi Hareket içinde her annede farklı ama geneli ilk hamilelikte 19 20 hafta sıralarında hissetmeye başlıyormuş. İçim rahatladı Şükür Valla Elif çok zormuş bu annelik daha başlamadan hayatımız endişe stres doldu
Ben 4 tane baklava bile yerim. Canan karatayım düşüncelerini bilmiyorum takip etmedim. Sadece bildiğimiz şekerli su ise sıkıntı yok. Ama yatış neden veriliyorŞeker yüklemesinde verilen şeker dozunun iki baklavaya eşit olduğu abartılacak birşey olmadığı söyleniyor. Şeker testini yaptırmayın diye ilk ortaya atan Canan Karatay'dı. Kendisi kardiyolog endokrinci değil. Ben güvenmiyorum kendisine.
Ben Gaziantepteyim bir kilo bile yerimBen 4 tane baklava bile yerim. Canan karatayım düşüncelerini bilmiyorum takip etmedim. Sadece bildiğimiz şekerli su ise sıkıntı yok. Ama yatış neden veriliyor
Siz hastane de yatmış mıydınız. Evet kutu içecek veriliyormuş. Ve hastane yatışı yapılıyormuş. Hiç bilmediğim için merak ediyorum. En azından kendimi ona göre ayarlarım o yüzden sormak istedim. Ama dediğiniz gibi diyabet felan farkına varılması güzel bişey o zaman.Önceden şekerli su veriyorlardı .50 Gr şeklindeydi benim hemen çıkardığım bile oldu ertesi gün tekrar geldiğinde limon getir sikalim içine dediler.limonu sıkınca çıkarmadım .her 30 dk bir kan alıp şekerinin yükselmesine bakiliyordu yanilmiyirsam.simdi ne nasıl. Bilmiyorum 10 yıl önceydi ben yaptırdığımda.simdi kutu bı içecek hazırlanmış heralde onu gördüm biyerde.yaptirip yaptırmamak sana kalmış.benim ilk hamileigimde hamilelik şekerim ciktidiet verdi doktor pek uyumadım ne yalan soyleyeyim 30 kilo aldım hamilelik boyunca bebeğim 4 kg doğdu.ikinci hamileliğimde sınırda çıktı 12 kilo aldım bol yürümüştür ama.3.750 doğdu ikinci kızımda.yani yaptirirsan enazindan önlemini almış olursun.bi zararı yok.
Favizm denen bir hastaliga neden olabiliyormus. Sanirim nadir bir rahatsizlik ancak gebe olunca iyice supheci yaklasiyorlar.Aaaa neden yeme dedi peki? Benim diyetisyenim bamyayı geçtiğimiz hafta yazmıştı
Benim de aldığım doğum paketinin içinde gebelik diyetisyeni var kaç seans olduğunu sormadım. ama en azından program oluşturur ona uymaya çalışırım sonra kendim devam ederim diye düşünüyorum.Ben de hamile kalmadan önce 230 liraya online diyetisyenlik almıştım, ama daha 1 hafta olmadan hamile olduğumu anlamıştımo hakkım kaldı öyle ben de şu cinsiyet vs öğrendikten sonra devam edeyim diyorum. 1.5 kg almış görünüyorum çünkü
Ya gerçekten çok dertliyim bu konuda benim göğüslerim normalde yok denecek kadar küçüktü. şuan sütyenlerimin ortasından altından taşıyolar 75A takıyordum normalde geçen iki tane 80C emzirme sütyeni aldım. İnşallah olurlar. Göğüsleri küçük olanlardan bilgi istiyorum maksimum ne kadar büyür bunlar. En olarak genişlemedim henüz sadece kupuna göre sütyen alsam sıkıntı yaşar mıyım?Sevgili tecrübeli annelere bir sorum olacakbu gögüsler daha ne kadar büyüyecek :) sütyenlerim olmuyor, yeni bir kaç tane alayım dedim hazır almışken acaba emzirme özellikli alıp onları mı kullansam dedim ama beden doğuma kadar çok değişir mi emin olamadım ne önerirsiniz?
Sonunu düşünen kahraman olamazmışYaa benim göbeğim son 3-4 günde kocaman oldu. Geçen hafta işe giderken giydiğim pantolonu dün giyemedimNasıl bu kadar fark eder anlamıyorum. Bizim sonumuzu düşünemiyorum
Hayir yatmadım hamilelik şekerim çıkınca diet verdi doktor uyamadim zaten.sabah gidip açlık kan şekeri ne bakiliyor sıvıyı içtikten sonra bakılıyor sonra her 30 dk bir bakılıyor başka bişey yok hatta hamilelik sekerim çıkınca 100 Gr yüklemesi yapılıp tekrar bakıldı çok yüksek değildi ama sınırın üstündeydi .bana doktor benden tek farkın senin ilerde şeker hastalığına yakalanma ihtimalin benden daha fazla dedi.bi zararı yok bu uygulamanın yatisida ilk defa duydum.Siz hastane de yatmış mıydınız. Evet kutu içecek veriliyormuş. Ve hastane yatışı yapılıyormuş. Hiç bilmediğim için merak ediyorum. En azından kendimi ona göre ayarlarım o yüzden sormak istedim. Ama dediğiniz gibi diyabet felan farkına varılması güzel bişey o zaman.
Bu şeker yuklemesinin zararlı olduğunu ortaya sunan canan karatay..fakat ben doğru olduğunu dusunmuyorum her gebelikte yapılan rutin bir test ..zarari olsa bu kadar kişi yaptirmazdi..Günayydınnnn kızçelerbu şeker yüklemesi denilen şey nedir? Yani şekerli su veriliyormuş diye biliyordum ama değilmiş. Şimdi arkadaşım uğradı yanıma diyo ki ben yaptırmadım sende sakın yaptırma detaylıca da soramadım çalıştığım yer kalabalık.
Benimkiler de öyle resmen sahlandilar hiçbiryere sigdiramiyorumValla benimkiler de fena hem de çok. İlkinde bu kadar şişmemişti ama süt gelmeye başlayınca gördüğüm görüntüye inanamamıştımBu sefer hamilelikte başladı şaşkınlığım doğumdan sonra nolur düşünemiyorum. Bu kadar büyümeye çatlamasın diye günde 2 kez kremleyip yağlıyorum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?