• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Kızlar günaydın. Oğlum 3 4 gündür oksurmeye başladı 😔😔😔 arada bir hırıltı da geliyor, öksürünce geçiyor, doktora götürsem bu aylarda ilaç baslaniyor mu ki? Eşim sehir dışında hastane çok uzak. Kendim cesaret edemedim ama ohmal de etmek istemiyorum. Bebegi hastalanan oldumu buzamana kadar? Ciğerlerine inerse diye korktum. Bu aydaki bebege evde yapılabilecek biseyler varmi? Nebulizator falan fayda edermi?
Ciğerlere inmesin dikkat edin götürün hemen. Zaten ciğerde sıkıntı yoksa bişey yazamıyorlar geçmesini bekleyin diyorlar. Hemen antibiyotik basan doktorlar var ciğerde sıkıntı yoksa önermiyor çoğu doktor ama yapan da var.

Ve tekrar ediyor olcam ama ciğerde sıkıntı yoksa mustela chest rub öneririm şiddetle.
evet canim .aslinda bana guclu agri kesiciler vermislerdi iki hafta once, gitmeden once onlari ictim ama baktim etki etmiyor ondan sonra geldik acile.
fitil seklinde bir agri kesici verdiler baya iyi geldi. cok azaltti agrimi. ultroson randevusu verdiler yarina . eve geciyoruz simdi
Ne zamana kadar böyle olcakmış ki 😳
Benimkinin de arada burnu düdük gibi ötüyor uyurken 🤣 ben de uyuyor diye kıyıp temizleyemiyorum ama rahatsız oluyor diye de üzülüyorum kendi kendime 😅 sonra uyanınca ilk iş hiç sevmediği serum fizyolojiği basıyorum burnuna, o da çığlığı basıyor 🤣
Heh bende onu demek istedim ama o an tanımlayamadım🤣🤣🤣kıyamam 🤣🤣🤣🤣 valla benimki asıl uyurken yapabiliyorum uyanıkkrn izin vermiyor👀

Ciğerlere inmesin dikkat edin götürün hemen. Zaten ciğerde sıkıntı yoksa bişey yazamıyorlar geçmesini bekleyin diyorlar. Hemen antibiyotik basan doktorlar var ciğerde sıkıntı yoksa önermiyor çoğu doktor ama yapan da var.

Ve tekrar ediyor olcam ama ciğerde sıkıntı yoksa mustela chest rub öneririm şiddetle.

Heh bende onu demek istedim ama o an tanımlayamadım🤣🤣🤣kıyamam 🤣🤣🤣🤣 valla benimki asıl uyurken yapabiliyorum uyanıkkrn izin vermiyor👀
Aslında uyurken daha mantıklı olabilir, bu benim niye aklıma gelmedi ki 🤣 uykusuzluğumdan herhalde 🤣

Allah Allah gazdan mıymış 😳 benimki bu sabah inledikten snra uyandırdım besledim biraz gezdirdim yeniden uyuttum o arada gaz çıkardığını duymadım ama şimdi mışıl mışıl uyuyor hergele 😅 sanki garezi benim gece uykularıma gibi hep geceleri inliyor, özellikle sabaha karşı 😅 belki de ayakta dolanırken minik minik çıkardı ben fark etmedim 🤔
Canım sessiz de yapıyorlar, alt açarken fark ediyorum 🙂

Ben gene acile geldim safra tasi yuzunden 🥹

Çok geçmiş olsun canım.

primada biz yenidogandan bir numraya daha yeni gectik 🥹

Prima’nın bedenleri 0 (prematüre) ve 1 diye gitmiyor mu? Ben 1’den başlamıştım, daha ufağı var mıymış?

Mustela yok ama bebek vicksi var acaba o işe yararmi ya da bubayda kullaniliyormu bilmiyorum bi araştirayim tesekkurler

Kızlar günaydın. Oğlum 3 4 gündür oksurmeye başladı 😔😔😔 arada bir hırıltı da geliyor, öksürünce geçiyor, doktora götürsem bu aylarda ilaç baslaniyor mu ki? Eşim sehir dışında hastane çok uzak. Kendim cesaret edemedim ama ohmal de etmek istemiyorum. Bebegi hastalanan oldumu buzamana kadar? Ciğerlerine inerse diye korktum. Bu aydaki bebege evde yapılabilecek biseyler varmi? Nebulizator falan fayda edermi?
Maalesef geçtiğimiz hafta oğlum okuldan hastalık taşıdı. Ayrı odada tutmamıza rağmen iki bebeğimde de öksürük başladı. Pazartesi götürdüm ciğerlerine inmemiş genel durumları iyi deyip gönderdiler. Dün artık öksürükler çok şiddetlenmişti acile götürdük. Bronşlar dolmaya başladığı ve burun tıkanık olduğu için oksijenleri çok düşmüş😢 Yatış verdiler oksijen desteği ve nebulden 1 kez hava aldık. Haftasonu hastanedeyiz😔 Oksijen ve nebulden sonra öksürükleri çook çook azaldı. Yine şükürler olsun burdaki hastaları görünce halimize şükrediyorum.

Aslında uyurken daha mantıklı olabilir, bu benim niye aklıma gelmedi ki 🤣 uykusuzluğumdan herhalde 🤣
Benimki sprey aman dikkat edin fizyolojiğe korkmasın🤭
Mustela yok ama bebek vicksi var acaba o işe yararmi ya da bubayda kullaniliyormu bilmiyorum bi araştirayim tesekkurler
Onu hiç kullanmadım bilemiyorum 😕
Maalesef geçtiğimiz hafta oğlum okuldan hastalık taşıdı. Ayrı odada tutmamıza rağmen iki bebeğimde de öksürük başladı. Pazartesi götürdüm ciğerlerine inmemiş genel durumları iyi deyip gönderdiler. Dün artık öksürükler çok şiddetlenmişti acile götürdük. Bronşlar dolmaya başladığı ve burun tıkanık olduğu için oksijenleri çok düşmüş😢 Yatış verdiler oksijen desteği ve nebulden 1 kez hava aldık. Haftasonu hastanedeyiz😔 Oksijen ve nebulden sonra öksürükleri çook çook azaldı. Yine şükürler olsun burdaki hastaları görünce halimize şükrediyorum.
Çok geçmiş olsun😳😳

Eve nebulazator(kesin yanlış yazdım😁) alanlar vardı ekim annelerinden. Bu gidişle bende alcam. 😳

Aynı benim oğlan 🤣🤣 yalnız benimki böyle kalıyor inişi yapamıyor🤣

Eklentiler

• Screenshot_2022-12-23-12-22-29-155_com.instagram.android.webp
    Screenshot_2022-12-23-12-22-29-155_com.instagram.android.webp
    24 KB · Görüntüleme: 59
Canım sessiz de yapıyorlar, alt açarken fark ediyorum 🙂

Çok geçmiş olsun canım.

Prima’nın bedenleri 0 (prematüre) ve 1 diye gitmiyor mu? Ben 1’den başlamıştım, daha ufağı var mıymış?
Oyy kıyamam, bilsem oğluma yardım ederdim uyandırıp 🤣
Benimki sprey aman dikkat edin fizyolojiğe korkmasın🤭

Onu hiç kullanmadım bilemiyorum 😕

Çok geçmiş olsun😳😳

Eve nebulazator(kesin yanlış yazdım😁) alanlar vardı ekim annelerinden. Bu gidişle bende alcam. 😳
Sprey nasıl oluyor canım? Serum fizyolojiği sıkmak zor oluyor zaten ya. Farklı seçenekleri olduğunu bilmiyordum.

Aynı benim oğlan 🤣🤣 yalnız benimki böyle kalıyor inişi yapamıyor🤣

Yakındır o zaman inişe geçmesi 😅 şimdilik kalkış Mode On 🤣

evet canim .aslinda bana guclu agri kesiciler vermislerdi iki hafta once, gitmeden once onlari ictim ama baktim etki etmiyor ondan sonra geldik acile.
fitil seklinde bir agri kesici verdiler baya iyi geldi. cok azaltti agrimi. ultroson randevusu verdiler yarina . eve geciyoruz simdi
Çok geçmiş olsun canım. Bu zor günlerde bir de bu ağrılar gerçekten zor. Allah yardımcın olsun 🙏 Peki ağrı kesiciler emzirmeye engel değil mi?

Çok geçmiş olsun canım. Benimkinin bir iki gündür burunda hırıltı var. Ne yapsam? Öksürük yok. Hastaneye de boşuna götürmek istemiyorum.

Canım ben sadece ilk kıyafetlerini yıkayıp ütüledim çok şükür bebeğim alerjik çıkmadı şimdi sadece yıkayıp kurutup giydiriyorum. Evin temizliğine yemeğine zor yetisiyoruz bir de ütüyle uğraşamam gerçekten insanız biz de ☺️
Kesinlikle katılıyorum, ben de öyle yapacağım.
Bebeğim 24 günlük, ilk giysilerini ben yıkayıp ütülemiştim, doğduktan sonraki ilk 2,5 hafta da kayınvalidem ütüledi. O gittikten sonra ben de ütülemedim açıkçası. Yetişemem maalesef ütüsüne. Bir de küçük küçük zibilyon tane çıkıyor 😣
Kusuyor benim tontiş, Makine bilezor yetişiyor bazen.

Kızlar sizin ufaklıklar da memeye yapışık mı ? Sürekli emmek istiyor ağzında oynuyor bırakmıyor. Uyuyakalınca zorla çıkarıyorum ama yatırınca hemen ağlıyot. Saatlerdir böyleyiz kahvaltıyı 3 gibi yaptım başka bişey yemedim gün boyu
Bu nesil mi böyle anlamadım, annem emzirir uyurdunuz diyor, bizimkiler memeye kucağa yapışık 😁
Günaydın annelerrrr,
Bebeğim son gece uykusunda sürekli inledi. Aslında inlerken gaz çıkarmıyor ya da kakasını da yapmamış, ama 2 saatlik tüm uyku boyunca inim inim inledi yaşlı teyzeler gibi 🤣 ne kendi tam uyudu ne beni uyuttu diyebilirim 🤣 Siz de yaşıyor musunuz bu durumu?
Mide gazı varsa inliyor, alıp çıkarıyorum ya da kendi kusuyor öyle rahatlıyor. Bağırsak gazı varsa da inliyor ama ayakları pır pır oluyor, kasıyor kendini onu anlarsın zaten.

Çok geçmiş olsun Rabbim şifa versin canım..Çok dikkat etmek gerekir,hastalık kol geziyor

Allah Allah gazdan mıymış 😳 benimki bu sabah inledikten snra uyandırdım besledim biraz gezdirdim yeniden uyuttum o arada gaz çıkardığını duymadım ama şimdi mışıl mışıl uyuyor hergele 😅 sanki garezi benim gece uykularıma gibi hep geceleri inliyor, özellikle sabaha karşı 😅 belki de ayakta dolanırken minik minik çıkardı ben fark etmedim 🤔
Aynen sabaha karşı yapıyor hatta bağırıyor uyanıyorum emzireyim diye bakıyorum uyuyor 😂

Oyy kıyamam, bilsem oğluma yardım ederdim uyandırıp 🤣

Sprey nasıl oluyor canım? Serum fizyolojiği sıkmak zor oluyor zaten ya. Farklı seçenekleri olduğunu bilmiyordum.

Yakındır o zaman inişe geçmesi 😅 şimdilik kalkış Mode On 🤣
Spreye karşı olan ben bile kullanıyorum derinlerdeki mukusa malesef etkisi yok ama genel temizlik için. Sterimardı galiba.
Canım nerden aldın? Eczanede var mı?
Evet eczanelerde var ama bizim buradaki depolarda bitmiş. Netten sipariş edicem bebde

Kizlar uzun suredir siteye girip yazmiyordum nasilsiniz? Bebisler ve sizler iyisinizdir umarim. Benim bebegim 37 gunluk oldu sukur olsun. 1 hafta once annem gitti tek bakiyorum bebitoma.
Ogluşumla bi denge kurduk sukur. Emmesi uyumasi , yikanmasi vs duzene oturdu baya. Bebelak ve rezene cayiyla devam ediyorjm sutun azalmamasi icin. Gaz sorunumuz pek yok sukur. Sormak istediginjz bisey olursa tecrubem oraninda yardimci olmak isterim destege ihtiyaci olanlara.

Back
X