• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Masallah subhanallah 🧿🥰 senin bebisin de baya gitmiş gözündeki aynısı arkadaşımın bebeğinde vardı onunda kayboldu gitti yaşında. Suan benim ki 50 günlük insallah tamamen gider bi gidiyo bi geliyo gibi boş bogazlar bakar bakmaz gül mu kokladın diye can sikmasalar önemli değilde işte :)
herseye birsey bulmus zaten bosbogazlar😂 asla moral yukseltmek yok, hep bir moral bozma ve olumsuzluk 🤦🏼‍♀️
Neyse iyi ki burasi var , ben sahsen kendime baya birsey ogrendim bir suru anneden 🙏🏼

herseye birsey bulmus zaten bosbogazlar😂 asla moral yukseltmek yok, hep bir moral bozma ve olumsuzluk 🤦🏼‍♀️
Neyse iyi ki burasi var , ben sahsen kendime baya birsey ogrendim bir suru anneden 🙏🏼
Ah ah o bası bos bosbogazlar olmasa hayat gerçekten güzel de içine ediyolar 😏Aynen aynen bende öyle valla baya bebek bakımında bilgili oldum iyiki var buralar. sağlıkla büyütelim insallah 🤲🏻🙏🏻🌸

Ben gul kokladım ondan eminim:KK43: sezeryan oldum ama aynen bizimde boyle bakın resim
Paylaşıyorum. Çok korkuttular geçmez ömür boyu kalır niye kokladın falan. Hatta ensesinde aynı lekeden var
Benim 3.5 yaşında olan kızımda da vardı gül lekeleri.. Gebe iken öğrencılerimin getirdiği gülleri koklamıştım bilinçsizce😄 kızımın gül lekeleri de aynen bu şekilde idi.. Öyle belirgin bir leke kalmadı şu anda.. Sadece yazın güneşli günler de hafif beliriyor

canim aslinda protein ve iyi yagli beslenirsen hem kilo almaz hemde biraz verebilirsin.Protein ve iyi yag sutunu katilasitirip kivam katicaktir.

sekerli ve cok karbonhidratli beslenmek sutu arttirir ama daha su gibi bir sut olur.

kullandigin mama nin ustune bir baksana canim. eger hazirlayip 2-3 saat bekletebiliyorsan, bir onerim var. ornegin benim kullandigim mama da 2 saat hazir halde disarda bekleyebilir diyor.

yatak yani komidinine biberon isitici al. resimde ekliyorum ornek olarak. her markanin vardir kesin. mamayi da hazirla yatmadan kenara koy. bebis uyandindigin da bir dk surmez o alette isitman.daha uzun uyuyorsa, bir tane termos canta al kucuk ( icicek tasimak icin olanlar var , iki uc kutu kola sigacak sekilde) buz kalibini koy , hazirladigin biberondaki mamalarida koy icine

Ben medela kullaniyorum cok memnunum.
Ilerde sattiginda da deger kaybetmeyecek bir makina .
Şekerli karbonhidratlı beslenmediğim gün sütüm azalmıştı. Ama açlık sürem uzundu. Bir hafta kadar denicem sütümü azaltmadan devam edebilirsem 🙏🏻

Kuzum RSV aşısı bizim de Pera için bugün rapor çıkardı hastane. Haftaya cuma ilk dozu vurulcak. 35 haftalık doğduğu halde yoğun bakıma girdiği için ve düşük doğum ağırlığı ile dünyaya geldiği için Sgk karşılayacak. Ama ege için raporu çıkarmadılar😞 Çok önemli bi aşı ya hastalık ağır seyrediyormuş özellikle prematürelerde. Ve 2 yaşına dek çocukların %90’ı geçirirmiş🤦🏻‍♀️
Merhaba canım nasılsın bebişler nasıl? Mesajını gördüm de bizde yaptırabilir miyiz merak ettim nasıl öğrenebilirim. Bizim epikriz raporunda hiç bir şey yazmıyor yapılanlar bile yazmıyor şu haftada bu muayeneye gidin bu haftada bu gibi şeyler var sadece. Bu raporu herhangi bir doktordan talep edebilir miyiz doğum yapan yere mi gitmek gerekir?
Emdikten sonra gaz çıkarma esnasında kusuyorsa emdikten sonra çocuğu yatırıyoruz bir sonraki emzirmede önce gaz sonra emzirme şeklinde başlanıyor diye biliyorum
Canım ben mama ya da sağarak verdiğim için içtiği milim belli onun altını kesinlikle kabul etmiyorlar kussalarda ağlıyorlar devamı gelmezse.

Oluyor muymuş ? O gün değil ama bir hafta oldu aşı olalı oğlum ara ara kusmaya başladı normalde kusan bir bebek değildi aşı hiç akşıma gelmemişti
Bilmiyorum ama benim bebeğim de arada kusuyor asi öncesi kusmazdı pek

Krem olarak bildiğim en iyisi sudokrem canım. Bir de doktorum havalandir her değiştirmede dedi.
Evet canım ben de krem sürmeden önce ve sürdükten sonra havalandırmaya başladım artık
Weleda pişik kremi ve sarı kantaron yağı iyi geldi bizde neler kullandik
Ay kantaron yağını bugün mutlaka alıcam
burdan bir arkadas soylemisti , kantaron yagi. ben once kantaron yagi surdum biraz bekledim sonra sudocrem surdum, oylede bekletip sonra kapattim. iki gunde cok azaldi.3. gun gecti.

dun gece kizariklar gordum hemen kantaron surdum , gecti. acisinida aldigi icin bebegin rahat eder
Ben de bugün alıp sürücem inşallah geçirir. Öyle görünce üzülüyorum yavrumu :(

canim aslinda protein ve iyi yagli beslenirsen hem kilo almaz hemde biraz verebilirsin.Protein ve iyi yag sutunu katilasitirip kivam katicaktir.

sekerli ve cok karbonhidratli beslenmek sutu arttirir ama daha su gibi bir sut olur.

kullandigin mama nin ustune bir baksana canim. eger hazirlayip 2-3 saat bekletebiliyorsan, bir onerim var. ornegin benim kullandigim mama da 2 saat hazir halde disarda bekleyebilir diyor.

yatak yani komidinine biberon isitici al. resimde ekliyorum ornek olarak. her markanin vardir kesin. mamayi da hazirla yatmadan kenara koy. bebis uyandindigin da bir dk surmez o alette isitman.daha uzun uyuyorsa, bir tane termos canta al kucuk ( icicek tasimak icin olanlar var , iki uc kutu kola sigacak sekilde) buz kalibini koy , hazirladigin biberondaki mamalarida koy icine

Ben medela kullaniyorum cok memnunum.
Ilerde sattiginda da deger kaybetmeyecek bir makina .
Aslında yanımda termos oluyor ama su yatağa falan dökülür diye kalkıp koyuyorum 😀 biberon ısıtıcıya da bakayım bir canım iyi fikir verdin 🥰

Canım şöyle evet artış yaşandı ama hala mamayı bırakmadım. Gece belirgin bir artış hissediyorum sabah da, ama gündüz ortasında hala sütüm yetmiyor göğsüme tutunca da anlıyorum sertlik olmuyor mesela. Ama ilk gez gece göğsümün Ağrıdığını ve taş givi olduğunu hiseettim. Senin bebiş 1 aylık sende daha fazla umut var biz bugün 2 aylık olduk
Canım bence benim de arttı, dediğin gibi göğüslerim daha sık sertleşiyor doluyor, birkaç kez de süt akıyordu bebeğimin ağzından. Hatta bazen 2-3 saatlik emzirme aralarında göğüs ucumdan damla damla süt akmaya başladı. Normalde en az 5 6 saat emzirmezsem falan göğüs ucum ıslanıyordu. Ama sütüm o kadar azdı ki emin olamıyorum. Bebeğim de son günler de emzirme+biberonla verdiğim anne sütü sonrası sakin kalıyor, ben de daha fazla süt alıyor herhalde diye düşünerek bir tık daha az mama verdim, hiç açmış gibi davranmıyor. Bir de kakaları iyice cıvıklaştı. Sanırım anne sütü cıvık olmasını sağlıyor di mi? Doktora gittik 13 günde 650 gram almış, 4100 gram olmuş. Doktoru mamayı azaltmayın, artışı sınırda dedi. Ama bir önceki doktor günde 30 gram almalı en az demişti. Bu hesaba göre benim bebeğim günde 50 gram almış. Bu açıdan bakınca bence artış gayet yeterli ama doktoru sınırda azaltmayın mamayı dedi, kafam karıştı.
bizde oyle yaptik canim hatta kan sekeri dusuktu meme den once biberon aldi ben sezeryandan cikana kadar. aslinda o plastik yapiyada aliskindi. Hatta bak resimleri var , yuzunden buyuk emzik😂😂 ama sonra tutmadi iste. bakti icinden mama veya sut gelmiyor. atiyor hemen😂

Zaten burda emzigi bize hastane de verdi. bir haftalikti sarilik icin yattigimiz da o zaman da hemsireler sordu emzik aliyorsa verelim diye, verdik yani. Kimse yok bir ay bekle soyle boyle asla demedi

canim biogai propiyotik o bagirsak florasini duzenliyor , bizde hala kullaniyoruz. Kaka yapmasina yardimci oluyor.
Gripe water bitki ozlerinden olan bir surup gibi dusun.
Ikisi farkli seyler

Degisiyor kuzum.
Huyu suyu derken aslinda daha cok uyanik kaliyorlar. Daha cok ilgi istiyorlar.

Benim kiz artik meme emmedigi halde beni gorunce refleks olarak dilini cikariyor ve ben onu kucagima alayim diye sesler cikariyor , dikkatimi cekmeye calisiyor. Yani anlayacagin bilincleri cok daha acik ilk aya göre .

Uykulari degisebilir biraz.
Kııııııızzzz o emzik ne yaaaaa kafası kadar ahahahaha yerim onun emziğini de emzik tutan ağzını da 💜

Evet burda aman sakın emzik vermeyin diye feryat ediyor hemşireler ve hastaneler. Ben de 2. Haftada vermiştim dinlemeyip. O sıralar doğru mu yapıyordum bilmiyordum ama o kadar baş edemedim ki verdim. Meme reddeder mi diye korktum ama şükür ne biberondan ne emzikten reddetmedi.
Az önce bu reels i Ekim annelerin @hope2022 paylasmisti . Cok guzel ♥️ Sizlerle de paylasmak istedim 🥹

Sen Ekim annlerinde de mi takılıyorsun 🤣
Bunu gördüm bugün ağlattı 🥹
Benim de izleyip gece beslemesinde ağlamam 🥺

Günaydın anneler,

Oğlum dün ilk defa gözleriyle ve kafasıyla beni takip etti 🥺 gözler yaşlı 🥺 kafamı sağa götürüyorum sağa dönüp sağa bakıyor, sola götürüyorum sola dönüp sola bakıyor. Nerdeyse göz teması kurar gibiydi. O kadar bilinçli bakıyordu yavrum 🥺

Günaydın anneler,

Oğlum dün ilk defa gözleriyle ve kafasıyla beni takip etti 🥺 gözler yaşlı 🥺 kafamı sağa götürüyorum sağa dönüp sağa bakıyor, sola götürüyorum sola dönüp sola bakıyor. Nerdeyse göz teması kurar gibiydi. O kadar bilinçli bakıyordu yavrum 🥺
Günaydın canım. İnsan ne kadar mutlu oluyor değil mi🥰 Sevincini tüm dünyaya duyurmak istiyor. Benimki de sabah ağzını aça aça gülüyordu. Çok bilinçli gülüyor ve takip ediyor. Bizim gardrobumuzun kapakları yok ve kıyafetler çok ilgisini çekiyor dönüp dönüp onlara bakıyor. Maşallah diyelim kuzularimiza🧿🧿

Günaydın kızlar bugüne kaka ile uyandık kızım altını doldurdu biraz bekledim devam etsin diye bitirdi altını açtım pof diye bir sıçtı 😂 üstüm başım kaka oldu bir de füze gibi atıyor ya menzili 20 cm 😂 gulmekle ağlamak arasında kaldım 🙈 40. Güne böyle uyanmak varmış gece bir kere uyanıp emzirdim toplam 9 saat uyuduk Allah'ım inşallah böyle devam eder amin 🙏🏻

Evet canım çok mantıklı 😅😅😅Ben yulafa başladım. Yavaştan bir şeyler yapmak lazım. Hem süt yapıyormuş. Bir öğünümde yulaf yiyeceğim. Diğer öğünlerde Allah kerim🤪🤪 Şu ıvır zıvırı da azaltirsam tamamdır 💃💃
Canim ben zaten öğlenleri öyle yapıyorum hem zamandan tasarruf oluyor hem hafif hem sağlıklı.

Canım bence benim de arttı, dediğin gibi göğüslerim daha sık sertleşiyor doluyor, birkaç kez de süt akıyordu bebeğimin ağzından. Hatta bazen 2-3 saatlik emzirme aralarında göğüs ucumdan damla damla süt akmaya başladı. Normalde en az 5 6 saat emzirmezsem falan göğüs ucum ıslanıyordu. Ama sütüm o kadar azdı ki emin olamıyorum. Bebeğim de son günler de emzirme+biberonla verdiğim anne sütü sonrası sakin kalıyor, ben de daha fazla süt alıyor herhalde diye düşünerek bir tık daha az mama verdim, hiç açmış gibi davranmıyor. Bir de kakaları iyice cıvıklaştı. Sanırım anne sütü cıvık olmasını sağlıyor di mi? Doktora gittik 13 günde 650 gram almış, 4100 gram olmuş. Doktoru mamayı azaltmayın, artışı sınırda dedi. Ama bir önceki doktor günde 30 gram almalı en az demişti. Bu hesaba göre benim bebeğim günde 50 gram almış. Bu açıdan bakınca bence artış gayet yeterli ama doktoru sınırda azaltmayın mamayı dedi, kafam karıştı.

Kııııııızzzz o emzik ne yaaaaa kafası kadar ahahahaha yerim onun emziğini de emzik tutan ağzını da 💜

Evet burda aman sakın emzik vermeyin diye feryat ediyor hemşireler ve hastaneler. Ben de 2. Haftada vermiştim dinlemeyip. O sıralar doğru mu yapıyordum bilmiyordum ama o kadar baş edemedim ki verdim. Meme reddeder mi diye korktum ama şükür ne biberondan ne emzikten reddetmedi.

Sen Ekim annlerinde de mi takılıyorsun 🤣

Benim de izleyip gece beslemesinde ağlamam 🥺
Ben ilk ekim annelerin de aktiftim zaten :D sonra sat tarihi vs ekim e uygun olmayinca, Kasim annelerine de geldim :)

Günaydın. Biz bugün tam 2 aylık oldukkk.şaka gibi geliyor sanki daha dündü buradan folik asit, bel ağrısı , görüş günü konuştuğumuz günler
evet yaa
dun esimle konusuyorduk da sanki iki ay once degilde yillardir hayatimizdaymis gibi, cok garip bir his

Katre_g Katre_g canım sütünün artmasına çok sevindim maşallah nazar değmesin. Mamayı bence de hemen bırakma hele sınırda dediyse ben sütümün yettiğini hissettiğimde meme ardından hemen mama vermiyorum biraz takılıyoruz açlıktan mızmızlandığını düşününce mama veriyorum miktarı azaltmadım benimki kusan bi bebek diye ne versem kar gibi geliyor. 70 cc kadardan fazla içmiyor zaten benimki 2 aylık olmasına rağmen. Ben olaya şöyle bakıyorum sadece gece bile mamasız emzirme ile geçse büyük bi kar, ben geceleri mama vermiyorum sadece emziriyorum şimdilik Allah bozmasın

Günaydın kızlar bugüne kaka ile uyandık kızım altını doldurdu biraz bekledim devam etsin diye bitirdi altını açtım pof diye bir sıçtı 😂 üstüm başım kaka oldu bir de füze gibi atıyor ya menzili 20 cm 😂 gulmekle ağlamak arasında kaldım 🙈 40. Güne böyle uyanmak varmış gece bir kere uyanıp emzirdim toplam 9 saat uyuduk Allah'ım inşallah böyle devam eder amin 🙏🏻
İki kez yaşadık. Birinde ben temizlerken beni sıvadı. Diğerinde babası temizlerken duvarlara kadar yaptı 🤣🤣🤣 Şok olmuştum resmen. Şu anda altını temizlerken pirtlasa yerimden sicriyorum. Korku filmine döndü 🤣🤣 Maşallah kızına 🧿 Düzeni oturdu. Benim oğlan da doğduğundan beri gece güzel uyuyor. Allah'a şükür 🙏🙏 Sadece bazı akşamlar birkaç saat çok huysuz oluyor ve ağlıyor. Biz 47 günlük olduk. Bundan sonra da çok değişmez diye umut ediyorum 🥰

Back
X