• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Hımm 😔😔 bizim sanmıyorum kimin baktığı bile belli değil ki çocuğa eğitim Araştırma hastanesinde doğdu zaten öyle belli bir doktor yoktu ,biraz baktım ben de şimdi çocukta bir sıkıntı yoksa vermeyen yerler çokmuş ben çok da talihli bir insan değilim sanmıyorum o yüzden vereceklerini 😒 ama şu da bir tehlike sonuçta ben öğretmenim ve okullar virüs yuvası şu an rsv,influenza,Covid bunu eve taşımak da bir hayati tehlike bunu belirtmek işe yarar mı acaba
canim sen git bir dene sansini hem bu sene cocuklarin ne kadar hasta oldugunuda anlatirsin , insafli bir dr a denk gelirsin belki

Kızlar 2. ay aşılarımız yapılınca bcg ellerinde olmadığı için yapılmamıştı. Sonra kuzular hasta oldu derken dün aradılar gittik yaptırdık. 3 ay dolmadan yapılması gerekiyor. Şimdi kafama takılan bugün kontrolümüz var rotavirüs ve menenjit olcaktı. Ama sağlık ocağındaki hemşire bcg canlı aşı olduğu için aşılar yaa aynı gün olmalı ya da 21 gün sonra, yine de doktorunuza sorun dedi. Bu durumda aşılar yapılmaz mı? Benzer durumu yaşayan var mı?
Bugün aynısını yaşadım canım. Hemşiremiz bcg aşısının olmadığını perşembe yapılacağını söyledi. Ben de rota da olacağını söyledim. Sakın yaptırmayın çocuğu çok yorar iki canlı aşı olmaz dedi. 3. ay yapılsın diyordu. Ben doktora çekinerek söyledim tabi bugün hemşire ne biliyor dedi kızdı. İki aşı da iğne olsa evet ama rota damla olduğu için sorun yok dedi. Hemşire doktordan daha iyi bilecek değil ya. Ben de doktorum ne derse öyle ilerliyorum. Bugün rota ve iki aşı daha vurulduk hastanede. Perşembe de bcg aşısı için aile hekimliğine gideceğiz. Ayrıca rota aşısı için doktor ücret almadı sormadım da çıktıktan sonra eşimle farkettik ücret istenmediğini :)

canim sen git bir dene sansini hem bu sene cocuklarin ne kadar hasta oldugunuda anlatirsin , insafli bir dr a denk gelirsin belki
Eşime diyorum bir gidelim bakalım en azından denemiş oluruz ,sen git bir sor diyorum olmaz öyle şey yok şöyle yaparız böyle ederiz demeye başladı 😒😒 doğum sonrası lohusa depresyonu ile psikiyatriden özelden tabi 5+5 veriyor bir doktor ama o da nereye kadar hem maaş kesintisi muayene ücreti vs derken maaştan da bir şey kalmıyor gerçi eşim gibi ben de bu hastaneden hiç umutlu değilim taburcu olurken bile düzgün bir doktor görmedik 😏

Bugün aynısını yaşadım canım. Hemşiremiz bcg aşısının olmadığını perşembe yapılacağını söyledi. Ben de rota da olacağını söyledim. Sakın yaptırmayın çocuğu çok yorar iki canlı aşı olmaz dedi. 3. ay yapılsın diyordu. Ben doktora çekinerek söyledim tabi bugün hemşire ne biliyor dedi kızdı. İki aşı da iğne olsa evet ama rota damla olduğu için sorun yok dedi. Hemşire doktordan daha iyi bilecek değil ya. Ben de doktorum ne derse öyle ilerliyorum. Bugün rota ve iki aşı daha vurulduk hastanede. Perşembe de bcg aşısı için aile hekimliğine gideceğiz. Ayrıca rota aşısı için doktor ücret almadı sormadım da çıktıktan sonra eşimle farkettik ücret istenmediğini :)
Rotayı siz almamış mıydınız 😯 hastanede de oluyor muymuş biz almıştık ama bizim de hemşire günü gününe bir ay olsun demişti aşılar arası 3 ay 14 günlükken gelin rota için demişti cuma doktoruna randevumuz var ona soracağım tabii yine yapalım derse hemen yaparız bir gün kaldı üç aylık olmaya 🥳

O okuryazar Hayır biz aşı götürmedik. Hastanede hemşireyi aradı 2. ay aşıları ve rota aşısını istedi 2 dk sonra geldi aşılar ağızdan damlattı. Ben de şaşırdım çok da pahalı olur diye bekledim acıbadem üstüne katıyor herşeyin ama anlamadım neden ücret almadıklarını 😝 Aile hekimliğindeki hemşire de 3. ay yapılsın dedi ama doktorum 2. ay yaptı. Doktor daha iyisini bilir herkes doktorculuk oynuyor hemşire güven vermiyordu zaten

Eşime diyorum bir gidelim bakalım en azından denemiş oluruz ,sen git bir sor diyorum olmaz öyle şey yok şöyle yaparız böyle ederiz demeye başladı 😒😒 doğum sonrası lohusa depresyonu ile psikiyatriden özelden tabi 5+5 veriyor bir doktor ama o da nereye kadar hem maaş kesintisi muayene ücreti vs derken maaştan da bir şey kalmıyor gerçi eşim gibi ben de bu hastaneden hiç umutlu değilim taburcu olurken bile düzgün bir doktor görmedik 😏
Canım sen kamuda memursun demi

O okuryazar Hayır biz aşı götürmedik. Hastanede hemşireyi aradı 2. ay aşıları ve rota aşısını istedi 2 dk sonra geldi aşılar ağızdan damlattı. Ben de şaşırdım çok da pahalı olur diye bekledim acıbadem üstüne katıyor herşeyin ama anlamadım neden ücret almadıklarını 😝 Aile hekimliğindeki hemşire de 3. ay yapılsın dedi ama doktorum 2. ay yaptı. Doktor daha iyisini bilir herkes doktorculuk oynuyor hemşire güven vermiyordu zaten
Boşver sorgulama ozman 🥰ne güzel ücretsz yapmış .Bin küsür olmuştır Rota şuan

Canım refakatçi raporunu alamazsan ,kendi doğum yaptığın doktoruna git sana 10+10+10 toplmda 30 gün rapor verebilir.1 ay hiç yoktan iyidir

Başka kişilerden de duydum hepsini aynı anda yapan bir şey olmaz 🙅‍♀️ bizim doktor kendi temkinli sanırım bize baştan çizelge vermişti ona göre gidiyoruz biz ben de aşırı korkuyordum zaten üç aşıdan rotayı o an istemezdim sanırım stres yapmıştım fazlasıyla ama siz olmuşsunuz bir şey de olmamış olmaz da zaten ☺️ Sağlık sigortanız varsa o mu karşlıyor diyeveğim ama hiç sanmam doktor da unutmazdı sanki bilemedim gerçekten 700 küsür TL aşı tek dozu nasıl olmuş da istememiş 😃

Canım refakatçi raporunu alamazsan ,kendi doğum yaptığın doktoruna git sana 10+10+10 toplmda 30 gün rapor verebilir.1 ay hiç yoktan iyidir
Oradan da randevu almam imkansıza yakın burada özel muayene yok sadece randevu alabilirsen gidiyorsun bir de riskli gebelik bölümü şu an bana gebe olmadığım için randevu açmaz sanki bakalım bir şeyler deneyeceğiz önce şu iki hafta sömestre kadar sağlık ocağından falan tamamlayıp ikinci dönem başında da bi çare bulacağız olmadı bi süre ücretsize ayrılavwğm aylık kredi kartı borcum maaşımdan çok olsa da 🤷🏼‍♀️

Oradan da randevu almam imkansıza yakın burada özel muayene yok sadece randevu alabilirsen gidiyorsun bir de riskli gebelik bölümü şu an bana gebe olmadığım için randevu açmaz sanki bakalım bir şeyler deneyeceğiz önce şu iki hafta sömestre kadar sağlık ocağından falan tamamlayıp ikinci dönem başında da bi çare bulacağız olmadı bi süre ücretsize ayrılavwğm aylık kredi kartı borcum maaşımdan çok olsa da 🤷🏼‍♀️
Guzum bence randevu almana gerek yok,gidersn böyle böyle durumu anlat rapor için gelmiştim de , randevusuz bakmaz mı?

Guzum bence randevu almana gerek yok,gidersn böyle böyle durumu anlat rapor için gelmiştim de , randevusuz bakmaz mı?
Prof genelde olmuyor asistanı berbat biri yani direkt o bizi ilgilendirmiyor der bebek doğdu yoğun bakımda bebek bizle alakalı feğil onu o bölümden öğreneceksiniz diyen biri yani düşün sen doğurtmuşsun yani apar topar almışsınız 😏 neyse bakalım bir değerlendirelim nasıl olacak

M mabel63 sen bu prematüre refakatçi raporu işini ne yaptın canım ? Ben yeni öğrendim de cuma günü iznim bitiyor haliyle bir telaş sardı

Ayyyy ayyyyy keşke öyle bir şey olsa mucize gibi bir şey olurdu nasıl veriyor ki yenidoğan servisi anneye raporu Ege üniversitesi muhteşem bir yer ben hiç sanmıyorum zaten yenidoğan muayene bile olamıyoruz ki ilk 28 gün demişti bir de burada özel muayene olayı uok ben de eğitim araştırmada doğum yaptım ve yoğun bakımda yattı ama keşke olsa öyle bir şey 😔
Valla kadın o kadar rahat haa rapor mu veririz tabii dedi ki. Biz başta 5-10 gün sandık, eşim heyet mi dedi. Tabii tabii 3 ay dedi😁 Sen bir fırsat yarat git sor kaybedeceğin bişey yok sonuçta.
Evet canm ,3 ay +3 ay (toplamda 6 ay ) Refakatçi raporu veriliyor.Bazı şartları var tabi çok verilen bi rapor değil. Hayati tehlikesi vardır ve Sürekli ve Yakın bakım gerekmektedir diye yazılması lazım. Biz Aralık sonunda kendi yoğun bakım doktoruna rica etmiştik oda bugün verdi sağolsun bende aldım 3 ay 🥰😀 Hem prematüre hemde ameliyat süreci geçirdiği için verdi doktorumuz sağolsun 🙏 M mabel63 almaya çalışacaktı özelden konuşuyorduk öyle hatırlıyorum
Çok sevindim halledebildiğine canım, doğum izinleri o kadar az ve bebekler o kadar küçük ki, bizi böyle stres altında bırakıyolar. Araştıra araştıra öğreniyoruz işte
Ben de doktora söyledim dün olmuşsunuz üst üste yapmayalım. 15 gün sonra gelin hem rota hem menenjitleri yapalım dedi. 21 gün olmuyor ama hemşire 21 gün demişti dedim🙈 Merak etme sorun olmaz dedi. Bu arada para almamaları süpermiş😄 Rotavirüs şuan 1000 küsur lira oldu son zamlarla. Bizim iki bebenin özel aşıları 6500 tutuyor🤦🏻‍♀️

Benim kızım da ayni doktor normal dedi, enfeksiyon için de test istemedi. Ben de tedirginim kakasiz bez almıyorum günde 10 bez değiştiriyoruz bazen daha fazla sıvı ve yeşil kaka yapiyor bizimki
Hala aynı mı kaka durumlarınız benim oğlum da çok sık kaka yapıyor da üç aylık olmaya bir gün kaldı iki gündür çok dikkatimi çekmeye başladı doktor kontrolümüze de iki gün kaldı tekrar soracağım ,sizin kakalarda azalma oldu mu ?

Valla kadın o kadar rahat haa rapor mu veririz tabii dedi ki. Biz başta 5-10 gün sandık, eşim heyet mi dedi. Tabii tabii 3 ay dedi😁 Sen bir fırsat yarat git sor kaybedeceğin bişey yok sonuçta.
Çok sevindim halledebildiğine canım, doğum izinleri o kadar az ve bebekler o kadar küçük ki, bizi böyle stres altında bırakıyolar. Araştıra araştıra öğreniyoruz işte
Ben de doktora söyledim dün olmuşsunuz üst üste yapmayalım. 15 gün sonra gelin hem rota hem menenjitleri yapalım dedi. 21 gün olmuyor ama hemşire 21 gün demişti dedim🙈 Merak etme sorun olmaz dedi. Bu arada para almamaları süpermiş😄 Rotavirüs şuan 1000 küsur lira oldu son zamlarla. Bizim iki bebenin özel aşıları 6500 tutuyor🤦🏻‍♀️
Eras hepsi mi 6500 sadece rota mı ? Bir sormak lazım hala tek başıma bebekle araba kıllanmaya başlamadım pusete koyup cesaret edemiyorum eşim gidio öğrense süper olacak 😏

Boşver sorgulama ozman 🥰ne güzel ücretsz yapmış .Bin küsür olmuştır Rota şuan
Yaa ben ayrlıcam dedi belki normali öyleydi. Bi dahaki randevuda sorucam dayanamam 🤣
Başka kişilerden de duydum hepsini aynı anda yapan bir şey olmaz 🙅‍♀️ bizim doktor kendi temkinli sanırım bize baştan çizelge vermişti ona göre gidiyoruz biz ben de aşırı korkuyordum zaten üç aşıdan rotayı o an istemezdim sanırım stres yapmıştım fazlasıyla ama siz olmuşsunuz bir şey de olmamış olmaz da zaten ☺️ Sağlık sigortanız varsa o mu karşlıyor diyeveğim ama hiç sanmam doktor da unutmazdı sanki bilemedim gerçekten 700 küsür TL aşı tek dozu nasıl olmuş da istememiş 😃
Her doktorun tarzı darklı canım. Sadece biraz huysuzluk yaptı onun dışında iyiyiz 🙏🏻 Bi dahakine sorucam çünkü özel aşılar ücretli eşim tabi açma konuyu der 😝
Ya çok fazla ama işte minnoşlara değer 🥰 Bence de doktorlar riske atmaz zaten ona göre çağırıyorlar. Benim kızım daha yeni 4150 oldu ona rağmen doktor ağır gelir diye düşünmedi. Perşembe günü bcg aşıyı da sorunsuz atlatırız Umarım 🙏🏻

Maşallah kaşı gözü ne kadar güzel 🧿🧿🧿🧿
Teşekkür ederiz, babasıyla ben baya siyah kas göz var genetik galiba yakından kirpiklerini görseniz 2 aylık bebekte şaşırıyoruz ,resimde belli değil 😊😊

Eklentiler

• 1BA9E1B9-9B14-4524-951D-B3605FA31D2F.webp
    1BA9E1B9-9B14-4524-951D-B3605FA31D2F.webp
    42,6 KB · Görüntüleme: 77
Back
X