Bebekleri nasıl oyalamamız gerektiği ile ilgili doktor neler yapmam gerektiğini tek tek yazdı

Sizler için de yazıyorum. Öncelikle günde 3 defa 5-10 dk lık tummy time önerdi. Kafalarını tutmada ve omurga gelişiminde çok önemli dedi. Zamanla süreyi arttırcakmışız şimdilik bu kadar yetermiş. Bebek için eziyete dönüşmemesi için karşısında zeka kartı, ilgisini çekecek oyuncaklar vs olmalıymış. Yatak gibi yumuşak zeminde değil sert zeminde olmalıymış
Oyun halısını çok önemsiyorum ordaki el ayak koordinasyonu çok kıyametli hergün mutlaka halıda da zaman geçirmelilermiş.
Günde yarım saat klasik müzik dinletmemi bebekleri çok sakinleştirdiğini zamanla nasıl sevdiklerini göreceğimizi söyledi

Kitap okumaya artık başlamamız gerekiyormuş

0-6 arasında kitabı kendimize okurken 6 aydan sonra bebekle birlikte okuyacağımız onu dahil edeceğimiz kitaplar önerecekmiş. Bana birkaç kitap yazdı henüz bakamadım dosyaya ama küçük prensi söyledi mesela. Yani bu dönemde aslında kendimize sesli kitap okuyup onların da dinlemesini sağlarmışız. Bu dönemde kitapların aynı kitaplar olması da önemliymiş. Tekrar tekrar aynı kitaplar okunmalıymış. Kitap okumamın bebek üzerindeki olumlu etkilerini destekleyen şey tekrarmış. Dil beceresine katkı yönünden önemliymiş. Aklıma gelenler bunlar