• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Fikri olan yok mu kızlar ya
Mochi bende aldım ama benim sütüm kısıtlı sütü bol olanlara yarar . geceleri taktım çok dolu olduğunda gogsum birini emerken oburunden akıyorsa ki geceleri oluyor bende süt topluyor ziyan olmuyor amacı o .bende toplanan sütü hemen veriyordum emzirmeye devam ediyordum.bende sadece çok şiş göğsü yumuşatmaya bebeğimin kolay kavramasini sağladım ve göğsümde tıkalı kanal varsa açtığını farkettim sütü bol olanda daha yararlı olur dolaba koyabilir fazlasını.

Kızlar size bir sorum var. Odanın nemini sürekli kontrol ediyorum normal seviyede o yüzden buhar makinesi almak istemedim ama her gün burnu tıkanıyor illaki. Serum yapıyoruz enjektör ile. Nebulizatör alın dedi bir arkadaşımız mutlaka ama hergün kullanmak sağlıklı mı onu süphelerim var emin olamadım araştırdım biraz net bişey bulamadım siz aldınızmi
Benimde bebgimin burnu 5 gündür çok tikaniyordu artık nefes alamayacak uykudan uyandıracak hale geldi aldık oda nemlendiricisi e bebekden.guzel şimdi en azından geceleri deliksiz uyuyor tikanmiyor.ama aynı zamanda ağızla çekilen aparatlada çekiyorum burnunu bol serum fizyolojik siktikdan sonra azalma var artık en dusuk ayarda bütün gece çalıyor bizde.

Kızlar günaydın bu Dr.browns biberonu yıkamanın kolay yolu var mı ince fırçayla arkeolojik kazı yapar gibiyim sürekli 🙈

@elifselman OKYANUS302 OKYANUS302 @Sntr kızlar nasılsınız? Nerelerdesiniz?
İyiyim canım cok şükür arada bakabiliyorum fırsat buldukça sen nasılsın oğlum hiç durmuyo yoğun geciyo günlerim diğer oglumu da okula getir götür yapınca ev yemek anca 🙄😅
Bebeğe Prima premium kullanıyorum tanesi 4lirayi geçmiş. Bende Molfix puro soft aldım. Kullanıp memnun olan varmıdır.
Ben büyük oğlumda kullanmıştım Prima premium bunda hiç bulaşmadım abartı pahalı direk molfiksle basladım memnunum valla suan 3 numara kullanıyorum

İyiyim canım cok şükür arada bakabiliyorum fırsat buldukça sen nasılsın oğlum hiç durmuyo yoğun geciyo günlerim diğer oglumu da okula getir götür yapınca ev yemek anca 🙄😅

Ben büyük oğlumda kullanmıştım Prima premium bunda hiç bulaşmadım abartı pahalı direk molfiksle basladım memnunum valla suan 3 numara kullanıyorum
Okyanus hep aklımdaydı nerelerde bu diye 🥰

Bende bugün basladim arada fiyat olarak çok fark vart

Hala aynı mı kaka durumlarınız benim oğlum da çok sık kaka yapıyor da üç aylık olmaya bir gün kaldı iki gündür çok dikkatimi çekmeye başladı doktor kontrolümüze de iki gün kaldı tekrar soracağım ,sizin kakalarda azalma oldu mu ?
Kaka sayımız önceye göre baya azaldı artik 3 5 kere yapıyor canim yine buradaki bebislere gore fazla ama bizimki de boyle kabullendik kilo alimi iyi oldugundan sorun etmiyor doktor normal diyor 2. Ayimizi yeni doldurduk biz

Benim bebeğimde sık kaka yapıyor ve miktarı da çok ayrıca gürültülü ve kokulu. Kilo alımı iyi olduğu için doktorum olabilir hiç sorun yok dedi.

Kizlar benim bebeğimde daha yeni uyunaya başladı fakat deliksiz uyumuyor. Gündüz kırk beş dk sonra uyaniyo sallıyorum yada kucağıma aliyorunm geri uyuyo. Sizinkiler nasıl uyuyor

Kızlar Rota aşı ücreti için aradılar servise uğrayıp ödemek gerekiyormuş. Ben de şaşırmıştım ücretsiz olmasına 🤣

Kizlar benim bebeğimde daha yeni uyunaya başladı fakat deliksiz uyumuyor. Gündüz kırk beş dk sonra uyaniyo sallıyorum yada kucağıma aliyorunm geri uyuyo. Sizinkiler nasıl uyuyor
Benimki gece güzel uyuyor. Emmeye kalkıyor. Gündüz değişiyor. Bazen güzel uyuyor bazen huysuz oluyor. Akşam ise genelde uyanık ve mizirtili😅 Ama bugün ilginç bir şey yaşıyorum dün gece bir gibi uyudu. Ondan beri sadece emmeye kalkıyor. Emiyor uyuyor ben şoktayım. Annelik gerçekten zor. Acaba diyorum bir şeyi mi var bu kadar uyuyor. Ama emmeye kalktığında gayet iyi.

Benimki gece güzel uyuyor. Emmeye kalkıyor. Gündüz değişiyor. Bazen güzel uyuyor bazen huysuz oluyor. Akşam ise genelde uyanık ve mizirtili😅 Ama bugün ilginç bir şey yaşıyorum dün gece bir gibi uyudu. Ondan beri sadece emmeye kalkıyor. Emiyor uyuyor ben şoktayım. Annelik gerçekten zor. Acaba diyorum bir şeyi mi var bu kadar uyuyor. Ama emmeye kalktığında gayet iyi.
Duzeliyodir canım artikkk.benikki hiç uyunuyodu uzun süre uykumuz zaren hiç olmadı bu ara biraz uyucak gibi ama 45dk sonra gözleri aciyo sonra tekrar uyuyorum deliksiz uyunuyo.

Bebekleri nasıl oyalamamız gerektiği ile ilgili doktor neler yapmam gerektiğini tek tek yazdı🥰Sizler için de yazıyorum. Öncelikle günde 3 defa 5-10 dk lık tummy time önerdi. Kafalarını tutmada ve omurga gelişiminde çok önemli dedi. Zamanla süreyi arttırcakmışız şimdilik bu kadar yetermiş. Bebek için eziyete dönüşmemesi için karşısında zeka kartı, ilgisini çekecek oyuncaklar vs olmalıymış. Yatak gibi yumuşak zeminde değil sert zeminde olmalıymış
Oyun halısını çok önemsiyorum ordaki el ayak koordinasyonu çok kıyametli hergün mutlaka halıda da zaman geçirmelilermiş.
Günde yarım saat klasik müzik dinletmemi bebekleri çok sakinleştirdiğini zamanla nasıl sevdiklerini göreceğimizi söyledi😊
Kitap okumaya artık başlamamız gerekiyormuş🤩 0-6 arasında kitabı kendimize okurken 6 aydan sonra bebekle birlikte okuyacağımız onu dahil edeceğimiz kitaplar önerecekmiş. Bana birkaç kitap yazdı henüz bakamadım dosyaya ama küçük prensi söyledi mesela. Yani bu dönemde aslında kendimize sesli kitap okuyup onların da dinlemesini sağlarmışız. Bu dönemde kitapların aynı kitaplar olması da önemliymiş. Tekrar tekrar aynı kitaplar okunmalıymış. Kitap okumamın bebek üzerindeki olumlu etkilerini destekleyen şey tekrarmış. Dil beceresine katkı yönünden önemliymiş. Aklıma gelenler bunlar
Canım kitaplari paylaşırsan sevinirim. Kitap siparişi verecektim. Onları da alayım.

Ben de Goon deneyecegim, iyi yorumlar duydum.
sleepy ile su gune kadar, kizim tam 2 aylik oldu bugun, pisiksiz sorunsuz geldik. Bakalim Goon ile ne olacak. Gerci mesele sicak yaz gunlerinde pisik yapmamak.

Duzeliyodir canım artikkk.benikki hiç uyunuyodu uzun süre uykumuz zaren hiç olmadı bu ara biraz uyucak gibi ama 45dk sonra gözleri aciyo sonra tekrar uyuyorum deliksiz uyunuyo.
Büyük oğlum öyleydi. O yüzden buna şaşırıyorum. Garip geliyor. Gaz uyandiriyordur onu. Gaz masajı yap. Uyudugunda gazı çıkmış olsun. Ya biraz da yapı meselesi bence uyku olayı. Büyük oğlum gaz olayı bittikten sonra da gündüz uykusu 45 dakika sürerdi 😬😬😬

+ Papatyamelo Papatyamelo sen nasılsın?

İyiyiz canım biz de, akşam uykuları ve gıda alerjileriyle boğuşuyoruz. Aynen günler yoğun geçiyor.
Cok gecmis olsun.
Bu Cuma bizimde kakadan alinan numunenin test sonucu gelecek. Benim kizin kakasinda mukus goruyordum, her ihtimale karsi bakalim dedi doktoru. sadece 1 gun suren bir de yesil renkli mukus gormustum, tekrarlamadi. usutme olabilir dedi. Umarim alerji yoktur :(

Gece cok iyi uyuyor, sabah saatleri de. Ancak oglenden itibaren aksam 8-9'a kadar surekli uyaniyor.

Back
X