• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Kızımın memelerinde böyle şişlik oldu ya bunu yaşayan oldu mu? Doktoru aradım hemen yatıralkm dedi ama arkadaşım var çocuk doktoru o da dedi ki sakin ol her bebekte olabilir. Ateş yaparsa apseye çevirirse yatış verilir kendiliğinden geçiyormuş genelde ama çok üzülüyorum bebeğim bundan mı huzursuz anlamadım.
Süt birikmiş ama müdahaleyi kendiniz yapmayın.
Doktor yada ebe mutlaka baksın.
Her bebekte olabilirmiş. Bana da doktor olabilir diye uyarmıştı.

Kızlar ilk aydan sonra bebekleriniz kendi kendine uyanınca mı süt veriyorsunuz yoksa saat mi tutuyorsunuz?
Nolur nolmaz 3 saate alarm kuruyorum ama genelde kendi uyuyo iyi beslendiyse 5 saat uyuduğu oluyor dokunmuyorum hiç acıkırsa kalkardı diye
Genelde sanxı krizlerinin ertesi günü yorgun düşüyor çok uyuyo

Kızlar merhaba ben normalde Mayıs annesiydim ama bebeğim 33 hastalıkken gelmeye karar verdi 25 martta doğum yaptım bebeğimi sık sık emzirmem lazım ama aşırı uykuya düşkün uyandırıncaya kadar canım çıkıyor uyanınca da memede uykuya çabuk geçiyor sizin bebekler de öyle miydi yoksa benimki küçük diye mi böyle eğer siz de böyle bir şey yaşadıysanız nasıl uyandırdınız bebeğinizi ihtiyacım var güzel şeyler duymaya

Kadıköy medicana mine hanıma gidiyorum çok tatlışş
Ataşehirde hangi doktoru verdiler hasan ünlütürktü bizimki yüzümüze bile bakmıyodu he sıfır ilgi anca boş boş yorum
Buna bi bakayım canım çok sağol.
Bizde buna göğsüne süt durmuş derler her bebekte olur.huzursuzluk yapar derler ve 4 parmakla yavaş yavaş ovalarız.kızımda olmuştu oğlumda da oldu ovaladık dağılsın diye.yavaş bi şekilde

Süt birikmiş canım,,ovalamak gerekiyormus bizim büyükler öyle derdi

Ben ovalamamak gerekir diye biliyorum .ama başıma gelseydi arkadaşım doktor da olsa fark etmez kndi doktirumu dinlerdim sanırım . Geçmiş olsun

Süt birikmiş ama müdahaleyi kendiniz yapmayın.
Doktor yada ebe mutlaka baksın.
Her bebekte olabilirmiş. Bana da doktor olabilir diye uyarmıştı.
Kızlar ovalamak doğru değilmiş doktorların 3 tanesiyle de konuştuk internetten de baktım baya enfeksiyon yayıyormuş apse yaparmış. Bekle dediler bekliyorum 🥺

Biz de bugün hırıltısı var diye doktora gittik. burundanmış hırıltısı Çok şükür Ciğerlerden değilmiş. Bebem 400 gram almış 9 günde, son 5 günü sadece anne sütüyle beslendi bu arada. Mamaya gerek yok dedi. Zaten dediğim gibi son 5 gündür 1 kaşık mama vermedik, ondan önceki 4 günde de günde 1’er kez vermiştik. bu Kadar ağlaması sızlanması gazdan dedi doktor. Yapacak bi şey yok maalesef, nurse harveys biogaia devam. Bazı çocuklar 3 aya kadar böyle devam ediyormuş.

Kızlar merhaba ben normalde Mayıs annesiydim ama bebeğim 33 hastalıkken gelmeye karar verdi 25 martta doğum yaptım bebeğimi sık sık emzirmem lazım ama aşırı uykuya düşkün uyandırıncaya kadar canım çıkıyor uyanınca da memede uykuya çabuk geçiyor sizin bebekler de öyle miydi yoksa benimki küçük diye mi böyle eğer siz de böyle bir şey yaşadıysanız nasıl uyandırdınız bebeğinizi ihtiyacım var güzel şeyler duymaya

Bebeğinizin sarılık değerine bakmışlardır. Sarılık uykuya meyil yapabiliyor. Onun dışında yenidoğanlar böyle merak etmeyin. Biz uyandırmak için mıncırıyoruz kedi gibi :) her yerimi gıdıklıyoruz rahatsız olup uyanıyor. İçtiği kar. Sonra tekrar uykuya dalıyor. 2 saatte 1 uyandırıp emzirirsiniz. Doktor kontrolünde güzel kilo alıyorsa sorun yok demektir.

Ayy canım larisanın grubundannn biliyorummm seniii hayırlı olsun gözün aydın bebişş
Canım benim bebek öyleydi sarılık vardı ondan bayılıyodu ediyodu asla uyandıramıyoduk sonra burnunu sıkmaya başladık olmadı gıdıkladık olmadı altını değiştirdik olmado komple soyup ıslak pamukla siliyoduk her yerini öyle uyanıyodu anca artık ne emerse memede uyudukça da burnunu sıkıyodum çene altını ovuyoduk topuklara vuruyoduk ama memeye kadsr soyup ıslatmakta bulduk çözümü

Kızımın memelerinde böyle şişlik oldu ya bunu yaşayan oldu mu? Doktoru aradım hemen yatıralkm dedi ama arkadaşım var çocuk doktoru o da dedi ki sakin ol her bebekte olabilir. Ateş yaparsa apseye çevirirse yatış verilir kendiliğinden geçiyormuş genelde ama çok üzülüyorum bebeğim bundan mı huzursuz anlamadım.
Oy kıyamam çok geçmiş olsun allah Şafi isminin hürmetine şifa versin küçük melege

Kızlar kızım 1 aylık olacak yarın aşı oldunuz mu bu ay var mı aşı?

Kızlar meme emerken aglayıp bırakıyor, gaz sancısı giriyor diye düşünüyordum. Dr ilk sütün eger tazyikli geliyorsa ilk sütte laktoz yüksektir, elle sağ emzirme öncesi dedi.Beyaz Süt degilde su gibi bişey fışkırıyor sanki şeffaf ilk verirken, o mu rahatsız ediyor, yani memeyi emmeden aglaması çok can sıkıcı, siz de böyle aglama yaşıyor musunuz? Emzirmeden önce sagarak ilerleyeniniz var mı? Nasıl emziricem bilemedim, aglamaktan ememiyor :( gaz mı bu acaba.
Bir de gaz damlalarını sürekli veriyor musunuz?, her gün. Uzun süre kullanmanın da zararı olur mu acaba?

Kızlar meme emerken aglayıp bırakıyor, gaz sancısı giriyor diye düşünüyordum. Dr ilk sütün eger tazyikli geliyorsa ilk sütte laktoz yüksektir, elle sağ emzirme öncesi dedi.Beyaz Süt degilde su gibi bişey fışkırıyor sanki şeffaf ilk verirken, o mu rahatsız ediyor, yani memeyi emmeden aglaması çok can sıkıcı, siz de böyle aglama yaşıyor musunuz? Emzirmeden önce sagarak ilerleyeniniz var mı? Nasıl emziricem bilemedim, aglamaktan ememiyor :KK43: gaz mı bu acaba.
Bir de gaz damlalarını sürekli veriyor musunuz?, her gün. Uzun süre kullanmanın da zararı olur mu acaba?
İlk emdiginde su gibi süt gelir bu vücudunun su ihtiyacını karşılar sonrasında süt gelir bu karnını doyurur en son da bebek bi emip bi durur onda ise duygu alır anneden ☺️Yani biz üzgünsek mutluysak bunu hissediyorlar çok araştırma yaptım bu 3.bebegim ordan biliyorum.Gaz damlasını her gün düzenli olarak veriyorum ben benim kızımda bazen emerken ağlıyor gazını çıkartıp tekrar emziriyorum

Kızlar ilk aydan sonra bebekleriniz kendi kendine uyanınca mı süt veriyorsunuz yoksa saat mi tutuyorsunuz?
Ben bekliyorum artık zaten en fazla 4 saat uyuyo acıkınca uyanıyo gündüzleri hep memede zaten uyumuyo 😁
Bende öyle durumlarda veriyorum.Kv ye kalsa emince gelir diyor ama sanki doymuyor gibi hissediyorum.
Aslında sağarken fark ettim bi süre sonra tekrar gelmeye başlıyo ama o süt gelene kadar çekmiyo bazen meme değiştiriyorum diğerinde de gelmiyo ağlıyo o zaman veriyorum mamayı
Kızlar meme emerken aglayıp bırakıyor, gaz sancısı giriyor diye düşünüyordum. Dr ilk sütün eger tazyikli geliyorsa ilk sütte laktoz yüksektir, elle sağ emzirme öncesi dedi.Beyaz Süt degilde su gibi bişey fışkırıyor sanki şeffaf ilk verirken, o mu rahatsız ediyor, yani memeyi emmeden aglaması çok can sıkıcı, siz de böyle aglama yaşıyor musunuz? Emzirmeden önce sagarak ilerleyeniniz var mı? Nasıl emziricem bilemedim, aglamaktan ememiyor :KK43: gaz mı bu acaba.
Doktorlar öyle diyor gazdan emiyo ama anne sütüde gaz yapıyor kısır döngü bağırsakları gelişene kadar öyle devam malesef gaz yapıyo diye anne sütünü bırakmayın o zaman daha fena olur diyolar. Ben bırakmayı denicem gaz ilacını bakalım ne olucak 1 aydır kullanıyorum

İlk zamanlar öyle canım her bebeğin uyandırma macerası farklı biz ayaklarını gıdıklardık üstünü soyardık aklımıza gelen her şeyi denerdik bazen baya uğraşırdık

Back
X