• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Kızlar. Benim yavru 3 gündür kaka yapmıyor. Gaz çıkıyor, çiş yapıyor, geyiriyor, deli gibi meme emiyor zorla memeden ayırıyorum ama kaka yok 🤦🏻‍♀️ Ne yapıcaz?
Olabiliyormuş öyle canım emmeye devam etmeli yazıyor zorla ayırma bence doktora sor en doğrusu onlarda henuz refleksler tam değil ya karnı şiş mi çok kontrol et ben dün yıkadım masaj yaptım losyonla bezi taktım cırt cirt
Okuduğuma göre anne sütüyle beslenen ek gida almayan bebek ,5 gün kakasını yapmasa bile kabız denilemez diye yazıyor
En kısa surede doktora sor ama içine sıkıntı olur insanın dogal olarak

Kızlar. Benim yavru 3 gündür kaka yapmıyor. Gaz çıkıyor, çiş yapıyor, geyiriyor, deli gibi meme emiyor zorla memeden ayırıyorum ama kaka yok 🤦🏻‍♀️ Ne yapıcaz?
mama alıyormu? sadece anne sütü alıyorsa normal diyorlar ancak filiz gökaslan’a göre bebek yaşlı herkes günde en az 1 kez dışkılamalı anne sütü de farketmiyor diyor🙈 çünkü bu da uzun vadede bağırsak tembelliğini getirirmiş. he belki anne sütü aldığı için ona rahatsızlık vermiyordur orası ayrı. youtube’daki gaz masajlarından yap her emme sonrası. çünkü kaka için evrensel saatler vardır uykudan uyanınca veya karnı doyunca gibi. mide doldugu zaman bağırsaklara uyarı gidermiş orda yer aç diye 😅 bide ayakları geri çekerek çömelme hareketi aldırmak kolaylaştırır zaten bunlar gaz masajında var

Kızlar sezeryan sonrası korse kullanmalı mıyım?Hafif sarkık bir göbek kalacak gibi

Emzik ara sıra da olsa kurtaricim oldu sağol
Öyle yorgunum ki gece gündüz bebeğimle olan ayrı evin işi gücü ayrı yemek yapmıyorum şuan ama temizlik malum
Birde yardıma diye gelen anneler gidince bile nevresim yıka vs vs onlar bile iş şuan
benim bebeğimde 24 gündür .sürekli memede yoksa. mememi emzik gibi kullanıyo gibime geliyor.çünkü öıkarınca ağzından dolu süt akıyor.yutmuyor. emzik vetip yatağına koyunca uyuyormu. emzik vermez yanlış olmaz değil mi kızlar. bibsin emziğini verdim tuttu .ama mütemadiyen emiyo. yorulmazmı😔

benim bebeğimde 24 gündür .sürekli memede yoksa. mememi emzik gibi kullanıyo gibime geliyor.çünkü öıkarınca ağzından dolu süt akıyor.yutmuyor. emzik vetip yatağına koyunca uyuyormu. emzik vermez yanlış olmaz değil mi kızlar. bibsin emziğini verdim tuttu .ama mütemadiyen emiyo. yorulmazmı😔
Canım aynı memede uyuyo sütleri fışkırtıyo ağzından bildiğin tok ama koyunca uyanıyodu biz emzik veriyoruz avent tuttu derin uykuya dalınca kendisi atıyo veya arada almayı deniyoruz kızmıyosa uyumaya devam ediyo mıkırdanıyosa geri tıkıyoruz ağzına 😂

Emzik çok az veriyorum Philips avent tuttu şükür ama çoğunlukla açsa almıyor o zaman emzirme birde heryerde uyumuyor dikkat ettim oda seçiyor sanki yatak seçiyor iyi ki aldım dediğim yatak kafa oyuntulu o yuvarlak minderini sırtına destek yapıyorum kusarsa yan yatık olsun diye sağa yada sola

Eklentiler

• IMG_20220327_112158.webp
    IMG_20220327_112158.webp
    31,9 KB · Görüntüleme: 87
Hanımlar merhaba
Bi şey danışmak istiyorum size.
Depend kullanan oldu mu?
Normal veya sezeryanda?
Alınması gerçekten gerekli mi yoksa olmasa da olur mu?

7 gune kadar sorun yokmus. gunkurusu kayisi yedim bende hatta poposuna pamukla zeytinyagi bile surdum 3,5 gun sonra yapti ama ne yapmak sirta kadar tabiri az kaldi 😂 kafaya kadar

Olabiliyormuş öyle canım emmeye devam etmeli yazıyor zorla ayırma bence doktora sor en doğrusu onlarda henuz refleksler tam değil ya karnı şiş mi çok kontrol et ben dün yıkadım masaj yaptım losyonla bezi taktım cırt cirt
Okuduğuma göre anne sütüyle beslenen ek gida almayan bebek ,5 gün kakasını yapmasa bile kabız denilemez diye yazıyor
En kısa surede doktora sor ama içine sıkıntı olur insanın dogal olarak

mama alıyormu? sadece anne sütü alıyorsa normal diyorlar ancak filiz gökaslan’a göre bebek yaşlı herkes günde en az 1 kez dışkılamalı anne sütü de farketmiyor diyor🙈 çünkü bu da uzun vadede bağırsak tembelliğini getirirmiş. he belki anne sütü aldığı için ona rahatsızlık vermiyordur orası ayrı. youtube’daki gaz masajlarından yap her emme sonrası. çünkü kaka için evrensel saatler vardır uykudan uyanınca veya karnı doyunca gibi. mide doldugu zaman bağırsaklara uyarı gidermiş orda yer aç diye 😅 bide ayakları geri çekerek çömelme hareketi aldırmak kolaylaştırır zaten bunlar gaz masajında var

İlk kzım 10 gün yaomıyrdu mama almıyrsa normal demişti dr
İşte sorun şu ki mama da içiyor. Doktorun numarası yok, ilk defa tanıştık doğumda. Salı günü kontrole gideceğiz. Anca o zaman soracağım 😔 teşekkür ederim 🙏🏻

Bilmiyorum ki , midesi kabul etmiyor galiba mamayi . Baska mama almayi dusunuyorum ama ne yapsam bilemedim. Birden süt azaldi bakalim arttiririm insallah
Süt azalmanistir. Bebekler akşam 5 ten sonra bağırma krizine giriyorlar. Clusterfeeding diyorlar bunun adına. Ertesi günün sütünü arz talep ayarliyorlarmis.
Ama cok yoruluyorsan mama vermek istersen Töpfer markayı önerebilirim.

morcivertkedi morcivertkedi
Özelden nasıl yazılıyor bulamadım. Buradan sorayım yine 😊
Bizim hastane (ada tıp hastanesi) bebek bezi ve bebeğe giysi veriyor mu? Veriyorlarsa Bezi sürekli onlar mi değiştiriyor yoksa sadece doğunca bir kez mi takıyorlar?
Bide anne için hasta bezi mi veriyorlar, hasta bakıcılar mi yardımcı oluyor nasıl oluyor merak ettim doğrusu 🤗

morcivertkedi morcivertkedi
Özelden nasıl yazılıyor bulamadım. Buradan sorayım yine 😊
Bizim hastane (ada tıp hastanesi) bebek bezi ve bebeğe giysi veriyor mu? Veriyorlarsa Bezi sürekli onlar mi değiştiriyor yoksa sadece doğunca bir kez mi takıyorlar?
Bide anne için hasta bezi mi veriyorlar, hasta bakıcılar mi yardımcı oluyor nasıl oluyor merak ettim doğrusu 🤗
ben bebek için ilk verimecek kıyafeti ayarladığım organizerin içine bez koymuştum. o yüzden bez takılıyormu bilmiyorum diğer bezleri de biz hep kendimiz değiştirdik. odada bez yoktu yani belki ilk doğduğunda ben koymamıs olsaydım kendileri takardı. kıyafet de veriyolar tulum, şapka, zıbın, battaniye şeklinde. ben onlarıda giydirmedim ama ilk doğduğuklarında kanlı oldukları için kıyafete kan bulaşmasın diye giydiriyolarmış. anne için hasta bezi veriliyor dependleri eve saklayın😅 doğumdan sonra ilk hasta bakıcılar takıp giydiriyor. ama daha sonrakileri hep kendim değiştirdim hasta bezi, gazlı bez, alt açma örtüsü bulunuyor odada bitince talep ediyorsunuz

Valla canim benim kadar koronadan kaçan dikkat eden korkan başka bir insan yoktur herhalde.
Kızlar bilir kaç defa eşiğinden döndüm.
Ama sonunda geldi beni buldu.
Hem de benim kadar korkan babam dan gecti.
Onlarla da aylardır görüşmüyordum.
Bebeği görmeye gelmişlerdi nerdeyse 1 ay sonra.
Bugun resmi olarak 3. Günüm. Ama babamla temas olalı 8. Günümüz.
Elhamdülillah iyiyiz. Bu arada Aşım da yok.
Hamileyken korktum olmadım.
Büyük kızımın 4. Gün atesi cikti.
Bebek iyi elhamdülillah. inşallah bu şekilde gelmis geçmiştir.
Dikkat etmek tedbir almak çok güzel ama hayatı kendinize zindan etmeyin.
Gelecekse gelip sizi buluyor.
Babama hala nerden geldi bilmiyoruz.
Çok geçmiş olsun. Ben de hamileyken covid geçirdim. Hamilelik öncesi 2 doz sinovac aşım vardı ama koruyuculuğu kalmamıştı artık. Ağır geçirdim zatürreye çevirdi günlerce nefes darlığı vs kötüydü yani ve hemen sonrasında izne ayrıldım. Çok gözümüz korktu ondan mıdır bilmem biz bi türlü normalleşemedik:/ sizlerin rahatsızlığı da böylece geçer gider umarım. Bebeğinize geçmemesine çok sevindim. Allah korusun bebeklerimizi çocuklarımızı🙏🏻

Canım benim bebek sarılık olunca mama versi dr sadece 1 gün kullandırttı mamayı ve o gün de 3 defa meme veriyosan arkasından 1 defa mama dedi. Sonra bebek kilo almıştı, bunu mama yapmamıştır, anne memesi kilo aldırıyor iyi dedi.
Bir de dedi ki daha mama verme, sütün varsa bebegi emzirdikten sonra sütünü sağ, sarılık için doymazsa kendi sütünü takviye gibi mama olarak kullan dedi.

Eldiven, sapka takmak gerekiyor mu? Ben de hiç takmadım.
Gecmiş olsun canım, covidin hızlıca gecer umarım.

Canım senin dogum ve benimki benziyor, gecmiş olsun. Bebek tam inmeyince bol ıkınmalı ve zorlu.
Sana kaka olayını sorucam her kaka yapan bebek yemiyor degil mi? Bizimki de dogduktan sonra yapmış sanırım, eşim görmüş. Yeseydi söylerlerdi diyorum. Önemli bişey çünkü.

Depend yüzyılın icadı, ben hala kullanıyorum evde, dısarıda, sadece kanama degil, normal dogumda bazen idrar kacagı da olabiliyor bir süre

Doguma kadar aynı sizin gibi korunduk, eşim covid oldu bana gecmedi hatta, ama hastane ve devamında eskiye döndük. Ucu bucağı da yok bu işin, ne zamana kadar önlem alabiliriz dedik. Bir de bebek hastanede sürekli risk altında zaten sarılık nedeniyle full hastanedeyiz. Oradan kapması daha olası geliyor.
Okul da riskli tabii yine sizin kararınız.
Evet nereye kadar korunabiliriz haklısınız, çok belirsiz bi durum ama birileri çıkıp bitti diyene kadar biz muhtemelen böyle olcaz:/
Bebeğiniz bi an önce atlatsın inşallah çok geçmiş olsun🙏🏻

Arkadaşlar merhaba, ben de 2 hafta önce hamile olduğumu öğrendim 5 haftalıktı doktor kese gördü 4mm ölçtü, 2 hafta sonra gel kalp atışı ve bebeği görelim dedi. 4 gün geçtikten sonra kanamam oldu acile gittim 7 mm ölçtü doktor haftasına göre küçük dedi şüpheli konuştu, düşük olabilir dedi. Kendi doktorumla görüşüp progestan yazdı. Bugün ilk kontrolümün üzerinden iki hafta geçti 7mm den 10 gün geçtikten sonra kese 10.7 mm çıkmış, bebek yok. Doktor kese büyümesi durmuş, bebek gelişmemiş ilacı keselim kendi kendine düşer ya da bir kaç gün bekleyip kürtaj yapalım dedi. Yıkıldım, benzer şekilde hamileliği ilerleyen oldu mu ne yapmalıyım bilmiyorum.
Düşükler birçok sebebe bağlı olabiliyor. Daha evvel 2 kere gebelik kaybım olmuştu benim de. Doktorum bir dizi tetkik istemişti(kromozom, pıhtılaşma vs.)düşüklerin sebebinin anlaşılması için. Bu gibi tetkikler üniversite hastanelerinde yapılıyor. Yakınınızda bulunan bir üniversite hastanesi varsa tavsiyem oradan bir kadın doğum uzmanına gidin o sizi yönlendirir. Sebep anlaşılınca gerekli önlemlerle tekrar gebelik planlaması yaparlar sizin için. Hayırlısı olsun kendinizi üzmeyin.

Düşükler birçok sebebe bağlı olabiliyor. Daha evvel 2 kere gebelik kaybım olmuştu benim de. Doktorum bir dizi tetkik istemişti(kromozom, pıhtılaşma vs.)düşüklerin sebebinin anlaşılması için. Bu gibi tetkikler üniversite hastanelerinde yapılıyor. Yakınınızda bulunan bir üniversite hastanesi varsa tavsiyem oradan bir kadın doğum uzmanına gidin o sizi yönlendirir. Sebep anlaşılınca gerekli önlemlerle tekrar gebelik planlaması yaparlar sizin için. Hayırlısı olsun kendinizi üzmeyin.
Çok sağolun söylediklerinizi dikkate alacağım

Back
X