Herkese nie ayri yapicaksin biz ben ne yiosam onu yioruzBende gidecem ama nedense pek istemiyorum. Geçen hafta randevu almıştım hafta sonuna kvler geldi. Hala gitmedim. Herkese ayri yemek yapmak istemiyorum belki.
ben onuda sordum canım kafeinsiz türk kahvesi hocam dedim,yok dedi onlarında içeriği öyle yazıyo ama inanmayın her yazana..içeriğini bilemediğim için önermem biraz daha sabır dedi eger cok cok canın cekerse haftada 1 kez türk kahvesi içebilirsin hersey güzel ilerliyor dedi bende peki dedim,ama mesela arkdşım gayet rahat içiyor günde 1 kere..bilemedim benim doktorum kafein istemiyoruz dediBenim doktorda kahvey8 önermedi hayir dedi burda arkadaşlar ilk 3 ay içilebilir yazdi. Ben kafesiniz türk kahvesi aldim. Günde 1 tane içiyorum. Normalde günde 3 tane içiyordum
BilmemHerkese nie ayri yapicaksin biz ben ne yiosam onu yioruz
Diyet esliginde 14 kilo almasi biraz garip olmus benceBilmem
Dur ben de bi gideyim. Her hafta liste vereckmis. Yalniz ben instagramda öndeki danisani hamilelikte 14 kilo almış iste smdi dogum yapmış veriyorlarmis.. ben oğluma kendim 14 kilo almıştım. Ben şöyle 8 9 kilo istiyordum
Su içsem yarayan cinstenim.
Ya bilmiyorum valla bilindik markaninki ayrışmasina filan baktim. Sonuçta bilindik marka biz kafeinsiz yazalim ama kafeinli olsun demez . Tadından bellu zaten normal olmadığı:)ben onuda sordum canım kafeinsiz türk kahvesi hocam dedim,yok dedi onlarında içeriği öyle yazıyo ama inanmayın her yazana..içeriğini bilemediğim için önermem biraz daha sabır dedi eger cok cok canın cekerse haftada 1 kez türk kahvesi içebilirsin hersey güzel ilerliyor dedi bende peki dedim,ama mesela arkdşım gayet rahat içiyor günde 1 kere..bilemedim benim doktorum kafein istemiyoruz dedi
ben de şaşırdım aslında bakalim bir gideyim de öğrenirizDiyet esliginde 14 kilo almasi biraz garip olmus bence
Kesinlikle öyle her şey minnakların sağlığı için:)Evet maydanoz, ananas kontrollü tüketilmesi gereken yiyecekler bol demese iyi olurmuş. :) Zaten normal bir kişi bir-iki tutam tüketebilir kahvaltıda daha fazlası değildir.
İlk 3 ay adaçayı yasak onun dışında gebeliğin tamamında az pişmiş et ve yumurta, işlenmiş et, midye, karaciğer yasak. Tabii ki bu dönemde genel sağlıklı beslenme kurallarına da dikkat etmeliyiz.
3 aydan sonra doktor izin verirse normal lazere bile gidebilirsinarkadaslar yüzümüze de mi lazer epilasyon yapamayız ? yapamıyosak niye yapamıyoruz ? kıl köklerine bile zor işliyo onun ışınları bebişe nasıl ulaşsınn?( ev tipi benim)
bir ay daha sabredelim bıyıklara mademse3 aydan sonra doktor izin verirse normal lazere bile gidebilirsin
Tanıdığım tüm hamileler çalışıyor, maalesefMerhaba bu 24 haftadan itibaren idari iznin kalktığından emin misiniz
Yoooo su an herkes çalışıyorHayır kalkmadı ama biz 24 haftalık oluncaya kdar kalkacağını düşünüyorum.
Merhaba ,bence sorun burda eşinizde.Hamile de olsanız kimse size yemek yapmak zorunda degil ama yaparsa minnettar oluruz tabi ki.Zorunda olan tek kişi eşiniz.Oyle triplere girmeye hakki yok ,o da babalık sınavı verecek.Benim esim o kadar yoğun çalışan bir insan ki ve baska bir çocuğumuz daha var.Buna rağmen yorgunluktan ölerek herseyi bilmeyerek yapiyor İnternetten bakarak oldugu kadar.Yoksa normalde is yapmayı bilmez.Kayinvalideniz konusunda ise ben kayinvalidemi hic sevmem ,mesafeliyim .Aramizda kotu birsey olmadi ama mesafeliyim ondan zerre beklentim yok.Amq eşiniz onun oğlu ve anladığım kadarı ile eşinizin durumu iyi.Annesini yaninda çalıştırması bana cok kırıcı geldi.Benim 7 yasinda bir oglum var ,ben onun annesiyim ,onu ben büyütüyorum, yarin bir gün bana destek olmak zorunda kalirsa buna karısının karışmaya da hakkı yok bence.Dusununce bile kalbim sıkıştıMerhaba kızlar. Biraz dertleşmeye ihtiyacım var... Eşimin annesi ile hatta ailesiyle problem yaşıyorum. Şöyle başlayayım biraz uzun olabilir. Eşimin ailesi biraz sıkıntılı, babası var ama yok sürekli borç çıkarıp ortadan kaybolan ikinci eşi olan vs biri, eşim ailemin en büyük çocuğu bu yüzden çok fazla sorumluluğu var. Eşim benden 3 yaş büyük. Bir görümcem benden 1 yaş küçük, bir de kardeşi var lise son. Annesi eşimin ofisinde çalışıyor. Maddi anlamda zaten destek oluyordu eşim biliyorum. Görüp görmemezlikten geliyordum. Ama biz evlendikten bir kaç ay sonra annesini ofise çalışan olarak aldı. Benden habersiz, ben bunu başkasından öğrendim. Saat 3 e kadar çalışıp tam maaş alıyor. Sorun bunlardan hiç biri değil şu anda. Evlendik evleneli eşimin evimize tam anlamıyla eve adapte oldu derken hep başka birşey çıkardılar. Destek aldık. Aile terapisine de gittik. Eşim bebeğimiz olunca ilgilerinin ona yöneleceğini artık başka bir evin babası olduğu fikrini kabulleneceklerini söyledi. Mantıklıydı. Bende öyle düşündüm. İyice herşeyi toparladıktan sonra denedik ve ilk ay hamile kaldım. Ama hamile kaldıktan sonra tuhaflaştılar iyice. Eşim sürekli sen prensessin artık içinde bir parçamız var diyip övüyordu yanlarında ilk başta sevindilerde. Ama ne bir kere aradılar nasılsın diye ne sordular. Sanki taşıdığım onlarında evladının parçası değil. Ve hamileliğin iğrenç bir mide bulantısı ile geçiyor Allah razı olsun kendi annem yemeğe temizliğe iki kere yardıma geldi. Yemekleri zaten annemden alıyorum sürekli, eşim yemek olmadığı zaman gergin ve yemek konusunda hassastır.. bildiğim içimde evde yemek olmasına dikkat ediyorum, ama kendim mutfakta dahi öğürmeme rağmen.. Eşim bir gün hep senin annen yemek yapıyor yoruldu kadıncağız ben anneme söyleyim o yapsın dedi. Beş gün önceden aradı geleceğiz üç dört günlük yemek yap anne diye. Ve gittik ne oldu yemek yok ortada börek yaptırmış şimdi ne diyeyim kadına niye yapmadın mı diyeyim o gün nasılsın diye sorduğunda mide bulantım olduğunu söyledim ve sürekli benim oğlum aç kalıyor böyle de olmaz ki diye laf söyledi. Hatta Eşim ilk mide bulantımda ilk aşermemde bunlar için çok erkenmiş abartıyorsun gibi laflar söyledi. Annesinin ağzı olduğu o kadar belli ki. İlk başta annesi de demişti bana bu kadar erken olmaz gibisinden. Ofiste dolduruyor biliyorum. Dün beni aradı börek yaptım akşam bize gelin dedi. Bende yemeğim var akşam annem yapmıştı, yarında planımız var dedim. Ben bugün akşam gelirsiniz demiştim ona göre ayarladım diye ısrar etti. Teşekkür edip kapattım. Eşim aradı bi saat sonra. Eşime ağlamış. Yok o anne değil miymiş bundan sonra oğlum sende gelme bize demiş. O çalışan bir bayanmış yoksa yaparmış bizim herşeyimizi, ben küçükmüşüm onu hiç aramamışım( Günyanhastaymış hastalığı da demiri düşük çıkmış doktor ilaç vermiş bu kadar) ona gittiğimizde erken kalkıyormuşuz saydırıp döktürmüş. Bıktım kızlar yemin ederim şurama kadar geldi. Sinirlerim çok bozuk. Hamileliğin de etkisiyle sürekli ağlıyorum. Eşim desen surat asık iki gündür konuşmuyor Benimle...
Nerde çalışıyorsunuz bilmiyorum. Ben kamu kurumunda idareci olarak çalışıyorum. Gebelerde idari izin devam ediyor. Aksi bir yazı gelmedi zaten.Yoooo su an herkes çalışıyor
Ben de kamudayim ,tanıdığım gebelerde kamuda memurNerde çalışıyorsunuz bilmiyorum. Ben kamu kurumunda idareci olarak çalışıyorum. Gebelerde idari izin devam ediyor. Aksi bir yazı gelmedi zaten.
Yani nasıl bir uygulama var iliniz genelinde bilemiyorum. Çalıştığınız kurumun özelinde de bir karar olablr ama Bizde böyle şu anda.Ben de kamudayim ,tanıdığım gebelerde kamuda memur
Ay su an cok sasirdim ,ben öğretmenim.Herkes sürünerek çalışıyor, insallah öyledirYani nasıl bir uygulama var iliniz genelinde bilemiyorum. Çalıştığınız kurumun özelinde de bir karar olablr ama Bizde böyle şu anda.
Yani ben uzun vadeli plan yapmıyorum 24. Haftya gelelimde bi, izin verilirse kullanırız vermezlerse çalışmaya devam:)) ülkemizde hergün birşey değişiyor. Bi yazıya bakar herşey. Hayırlısı yani.Ay su an cok sasirdim ,ben öğretmenim.Herkes sürünerek çalışıyor, insallah öyledir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?