2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183

Kalp atışı için haftaya pzrtesi salı gidin bence çnkü genelde 6. Haftadan sonra duyuluyor:)

Merhaba ben de 30 mayısım. Haftaya perşembeye aldım kalp atışı duyalım diye

Aslında geçen cumartesi 4+6'da gittim keseyi gördüm, doktorum kontrol hakkın yani 10 gün dolmadan tekrar gel bakalım kalp atışına dedi. Sonra da Cumartesi daha kolay olacaksa sana haftaya gel istersen hatta sen 10 gün bekleyemezsin haftaya gel diye espri yaptı. :) Yarın kalp atımı görmezsem kafaya takarım diye de endişe ediyorum. Keseye karından bakmıştı, yarın vajinal baksa bari de içimi rahatlatsa :))

Benim doktorum da kalp atışı için 6+5'te çağırdı 4+5 haftalıkken keseyi görmüştüm :)

Mecbur olunca dayanmak zorunda kalıyorum:) sonu güzel olsun da napalım

Ben de şu an aynı durumdayım iste . Ama sanirim.bi cesaret deyip ağdaya başlayacağım

arkadaşlar selam ,bugün 7+1 olduk kalp atışını duyduk pıtırcığımın çok şükürr 7 haftanın üzerinde dedi doktorumuz listeye ekleyebilirmisiniz? Fatos3458 2 hafta sonra tekrar kontrole cagırdı bürsür de kan testi istedi..kahve ile ilgi hala önermiyrum dedi kahve içmeye kimisi izin veriyor kimisi izin vermiyor..sizinkiler ne diyor bu konuda:)

Bol maydanoz yazıyor ama maydanoz ilk aylarda riskli diye biliyorum düşüğe sabep oluyormuş sanırım ben 1 buçuk aydır maydanoz yemiyorum. Doktorum da maydanoz ve ananas'ı ilk haftalarda tüketmememi söylemişti
Dusuk riskin var mi die sordu yk dedm oyle yazdi. Ama ben zaten maydonoz yemiorum

Bol maydanoz yazıyor ama maydanoz ilk aylarda riskli diye biliyorum düşüğe sabep oluyormuş sanırım ben 1 buçuk aydır maydanoz yemiyorum. Doktorum da maydanoz ve ananas'ı ilk haftalarda tüketmememi söylemişti
Evet maydanoz, ananas kontrollü tüketilmesi gereken yiyecekler bol demese iyi olurmuş. :) Zaten normal bir kişi bir-iki tutam tüketebilir kahvaltıda daha fazlası değildir.
İlk 3 ay adaçayı yasak onun dışında gebeliğin tamamında az pişmiş et ve yumurta, işlenmiş et, midye, karaciğer yasak. Tabii ki bu dönemde genel sağlıklı beslenme kurallarına da dikkat etmeliyiz.

Ya günde 1 fincan Türk kahvesi ya da günde 2 fincan filtre kahve içiyorum ben maksimum ama midemden dolayı içmediğim günler de oluyor olmazsa olmaz değil. Nescafe normal hayatımda da tükettiğim bir şey değildi bu dönemde de tüketmek sağlıklı değil.

Doktor bana az pismis et disinda beslenme uyarisi yapmadi. Zaten onu yeme bunu yeme dese de cok dinlemem sahsen. Midem allak bullak olmus Yedigim kus kadar iki lokma . Onda da canimin istedigi seyi yemezsem hepten ac kalicam . Canim ne isterse onu yiyorum o yuzden

aha bu ben 4 gün önce 1 tencere yaptım dedim durdukca güzelleşiyor zaten dolapta tüm tencereyi yedim limonlu of aklıma geldi bak herkese de foto cekip attım hızımı alamadım mutluluktan

hayırlı olsun canım dakikada kalp atımını söyledimi doktorun :)

Valla bi yerde mecbur basladim. Guzel de zayifladm smdi verdigimin hepsini almak istemiorum. Nirmalde cok uzun ac kaliorjm ve sagliksiz besleniorum ben. Bu listeler bana iyi geliyor
Tavuğu siz mi istediniz? Neden hep tavuklu bezelye

Bende öyle biliyorum. Ananas ilerki aylarda da dikkatli yemeli

Benim doktorda kahvey8 önermedi hayir dedi burda arkadaşlar ilk 3 ay içilebilir yazdi. Ben kafesiniz türk kahvesi aldim. Günde 1 tane içiyorum. Normalde günde 3 tane içiyordum

Yok aslinda ben istemedim. Sanirim cok uyyorum kolay olsun deyince ahni yemegi 2 gun yenicek sekilde ayarlamis oglenlere
Bende gidecem ama nedense pek istemiyorum. Geçen hafta randevu almıştım hafta sonuna kvler geldi. Hala gitmedim. Herkese ayri yemek yapmak istemiyorum belki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…