• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mayıs Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    92
Dusmus en azindan ya. Insallah dahada dusmeye devam eder. Bizim bugun 15 cikti daha. C.tsi sabah 9du ne kadar yukselmis 2 gunde.. Yarin bi daha bakilacak

Bizimde bebegin kan grubu 0+ benim a+. Bize kan grubunuz farkli diye yukseliyo dediler.
Ne alaka yahu ,herkes annesiyle aynı kan grubundan değilki. Hani pozitif negatif uyuşmazlık olur anlarım. Canim aslinda düşüş olarak bakinca sizinki daha iyi 23 den 15 e düştü. Bizimki 2 fototerapi ile daha 15den 13 e düştü düşün. Yarabbim yardım etsin bize bilmiyorum valla.Cumartesi sabah bizimki 6 küsür dü. Perşembe cağırdı bizi de yavruşumun elinde yer kalmadı delinmedik

Ne alaka yahu ,herkes annesiyle aynı kan grubundan değilki. Hani pozitif negatif uyuşmazlık olur anlarım. Canim aslinda düşüş olarak bakinca sizinki daha iyi 23 den 15 e düştü. Bizimki 2 fototerapi ile daha 15den 13 e düştü düşün. Yarabbim yardım etsin bize bilmiyorum valla.Cumartesi sabah bizimki 6 küsür dü. Perşembe cağırdı bizi de yavruşumun elinde yer kalmadı delinmedik
Canım bebek anneyle aynı kan grubundan değilse sarılığa daha yatkın oluyormuş. Bizde de aynı durum vardı doktor doğduğunda öyle söylemişti. Sanırım bu durumu yaşıyorsunuz A Atalanteda ile🥺 İnşallah bir an önce düşüşe geçerde rahat bir nefes alırsınız🙏🏻

Kizlaaar cihazla olculen sarilik 14.2 cikti.. tekrar kan verdik ogleden sonra cikacak sonuc.. allahimm nolur gecsin artik bu sarilik ya. Ne belaymis
Ya sut sarılığı diye bir şey varmış. Anne sütünden geçiyormuş 2 3 ay sürüyormuş diye duydum. Doğruluk payını bilmiyorum. Öyle bir şey mi acaba.

Bugün fototerapiye çağırmadı, persembe gene kontrole çağırdı .Biliyorum ne dertler ne üzüntüler var ,isyan etmek istemiyorum ama sanirim benim ruhsal durumum pek iyi değil, zorlanıyorum, kaldıramıyorum. Ilk doğumumda kendi sağlığım ile ilgili cok problem yaşadım bunda sanırım kendimi cok şartladım her şey iyi olacak diye ,cok bunaldım. Bir sakinleşmem gerek ,napicam bilmiyorum .
Canım geçicek🙏🏼 İnanıyorum perşembeye kadar daha düşmüş olucak değeri Ela hanımın 🐣

Canım bebek anneyle aynı kan grubundan değilse sarılığa daha yatkın oluyormuş. Bizde de aynı durum vardı doktor doğduğunda öyle söylemişti. Sanırım bu durumu yaşıyorsunuz A Atalanteda ile🥺 İnşallah bir an önce düşüşe geçerde rahat bir nefes alırsınız🙏🏻
Oyle miymiş bizim doktor hic bahsetmedi ,kan uyuşmazlığı yok zaten dedi laf arasında. Oğlum da Ela ile ayni kan grubu onda yaşamamıştık bu durumu ne bileyim ya insanın canı sıkılınca hiçbir şeyi kabul edesi gelmiyor galiba.Sagol canim

Sarılık sıkıntısı devam eden arkadaşlar şerbetli su denediniz mi hic.biz hergun günde 2 kere filan verdik bir kaç çay kaşığı kadar zaten doktorlarda öneriyor bunu isterseniz araştırın
Hangi doktor öneriyor? Öneren doktor hic duymadim hep aksine şeyler söylüyorlar. Bebekte Ani seker yükselmesi olur tehlikeli, sarilik olmasi seker düşmesinden degil kandaki kirmizi bilrubum seviyesinin atilamamasindan kaynaklı atılmasının tek yoluda idrar yani surekli besleyip idrar yapmasını sağlamak diyorlar.

Kızlaar herkese selam ☺️
6 Mayıs’ta spinal sezeryanla kızıma kavuştum, dediğim gibi 38. Haftadaydık ama 34. Hafta ile uyumlu olarak 2500 kg dünyaya geldi. İlk gün memeyi tutan ve kavrayabilen bebek gitti memenin ucunu bile tutmayan bebek geldi. İkinci günün sonunda sarılık cok az artmış diye mamaya başlatmıştı doktor üç emzirmede bir mama takviyesi alacaktı ama mamayı aldıktan sonra memeyi tutmamaya başladı. Mamaya alıştığı için mi meme ucu büyük ve yumusak geldigi icin mi bilmiyorum

Dolayısıyla şişen memeyi indirmek icin sağmak zorunda kaldım artik biberonla veriyorum. Göğüs ucu silikonu aldim onunla vermeye çalışıyorum çok ac olunca emiyor ama süt gidiyor mu onu anlamıyorum bugün denedim meme ucunu da artık hiç tutmak istemiyor

Daha üçüncü gündeyiz ne yapacağım böyle 😢 küçük doğduğu ve memeyi kavrayamadığı icin bundan sonra hep böyle mi olacak sonrasında emmeye alışır mı ki 😔😔

27den dustuk biz 15e. Biz yogun isik aldik ama tunele girdi diyorlar. Alttan ustten cok yogun surekli isik aldi. Cekmece gibi bi seyin icine girdi. Yogun isiktan sonra da yukseliyormus iste offf.

Sizinkide 6ya dusmus iste geri yukselmis sizinde. Yukseliyor allahin cezasi. Emzirip de duruyorum daha ne yapalim anlamiyorum. Cocugum artik elini tutunca cekiyor otomatik irkiliyor. Rabbim sifa versin hepimize insallah.. sabredicez.
Ya sut sarılığı diye bir şey varmış. Anne sütünden geçiyormuş 2 3 ay sürüyormuş diye duydum. Doğruluk payını bilmiyorum. Öyle bir şey mi acaba.
Oyle bi sey demediler henuz. Daha 10 gunluguz. Uzarsa fln bilmiyorum ya off
Kızlaar herkese selam ☺️
6 Mayıs’ta spinal sezeryanla kızıma kavuştum, dediğim gibi 38. Haftadaydık ama 34. Hafta ile uyumlu olarak 2500 kg dünyaya geldi. İlk gün memeyi tutan ve kavrayabilen bebek gitti memenin ucunu bile tutmayan bebek geldi. İkinci günün sonunda sarılık cok az artmış diye mamaya başlatmıştı doktor üç emzirmede bir mama takviyesi alacaktı ama mamayı aldıktan sonra memeyi tutmamaya başladı. Mamaya alıştığı için mi meme ucu büyük ve yumusak geldigi icin mi bilmiyorum

Dolayısıyla şişen memeyi indirmek icin sağmak zorunda kaldım artik biberonla veriyorum. Göğüs ucu silikonu aldim onunla vermeye çalışıyorum çok ac olunca emiyor ama süt gidiyor mu onu anlamıyorum bugün denedim meme ucunu da artık hiç tutmak istemiyor

Daha üçüncü gündeyiz ne yapacağım böyle 😢 küçük doğduğu ve memeyi kavrayamadığı icin bundan sonra hep böyle mi olacak sonrasında emmeye alışır mı ki 😔😔
Canim hayirli olsun oncelikle cok sukur saglikla almissin kucagina bebegini.
bebisinide once emzir sonra mama ver oyle oyle tekrar alisir memeye insallah. Emzirmekten vazgecme.

2-2 buçuk saati geçirmeden emzirmeye çalışıyorum normalde. Bu sabah üst değiştir, alt değiştir derken acıktı baya ayakta aldı sol memeyi sonunda. Oturunca yine istemedi ama yürüye yürüye emzirdim şükür. İnşallah devamı gelir.
Olur olur bi sekilde strese girmeyin ac kalinca mecbur alacak mamayı arttirmayin ac kalinca mecbur kalip emecek bi sekilde

27den dustuk biz 15e. Biz yogun isik aldik ama tunele girdi diyorlar. Alttan ustten cok yogun surekli isik aldi. Cekmece gibi bi seyin icine girdi. Yogun isiktan sonra da yukseliyormus iste offf.

Sizinkide 6ya dusmus iste geri yukselmis sizinde. Yukseliyor allahin cezasi. Emzirip de duruyorum daha ne yapalim anlamiyorum. Cocugum artik elini tutunca cekiyor otomatik irkiliyor. Rabbim sifa versin hepimize insallah.. sabredicez.

bebisinide once emzir sonra mama ver oyle oyle tekrar alisir memeye insallah. Emzirmekten vazgecme.
Çok sağol canım ☺️ gelişim geriliği vardı sınırda seyrediyordu çok şükür ciddi sağlık problemleri olmadı. Emzirmeye çalışıyorum ama meme ucunu tutmuyor bile birak emmeyi daha cok sinirleniyor ağlıyor ciyak ciyak ağlayınca dayanamıyorum cekiyorum zorlamak mi lazım acaba

Bizde aynisini aldik iste 2 kere yattık ya ,ayni çekmece gibi ,kapsül gibi bir şeydi.Bilmiyorum derdi ne ,düşmüyor, dussede yükseliyor.

Ben artık emzirmyecem perşembeye kadar sagip vereceğim, mama vereceğim ,kesin olsun doyduğu.Yoksa dslirecem.Eger kontrol altına alınırsa bu seferde geri emzirmw ile uğraşırım

Selam kızlar 👼🙏🏻💕 meleğimi yarın sabah kucağıma alıyorum hayırlısı ile sabah 8.00 de doğumum var 🧿🙏🏻 6.30 gbi yatısım yapılcak ,bgun pcr testı ve kan verdim anestezi uzmanı ıle gorustuk , spinal anestezi olcam son dk eksıklerı tamamlamaya calısıyrouö 8 saat aclık ve susuzluk gereklıymıs oruç tutuyoruz bıldıgın dedi.. bizden haberler bu sekilde gelsinn bakalım Mayıs kızı👼❤️Miniğim 10 mayıs dedi doktor amcası dinledi maşallah, cok heyecanlıyız ailecek , birde ilk doğum benım umarım hersey yolunda gider, brz kabızlıgım var malesf doktor dogumdan sonra lavman yapalım dedi bilemedim.. size yapılmışmıydı?
Yarın güzel haberlerini bekliyoruz 😍 eğer kabızlığın varsa kesinlikle yaptır lavman bence. Benim öyle bi sorunum olmamasına rağmen hemen çıkamadım, günden güne tam çıkabildim. Çok rahatsızlık verir sana bence

Kızlaar herkese selam ☺️

Çok geçmiş olsun canım 😞 ama daha çok küçük yolun başındayken daha geri dönebilir bence. Emzirme danışmanından yardım mı alsan? Sürekli sağıp vermek çok zor olabilir bi de emdikçe süt artıyormuş salgılanan hormonlardan dolayı o yüzden vakit kaybetme bence 🙏🏼

Çok sağol canım ☺️ gelişim geriliği vardı sınırda seyrediyordu çok şükür ciddi sağlık problemleri olmadı. Emzirmeye çalışıyorum ama meme ucunu tutmuyor bile birak emmeyi daha cok sinirleniyor ağlıyor ciyak ciyak ağlayınca dayanamıyorum cekiyorum zorlamak mi lazım acaba
Zorla zorla ayakta emzirmeyi dene. Biraz sag sutun gelsin sonra emzir. Belki bebis biberondan hizli hemen sut geliyor ya ona alismistir. Sut hemen inmeyince sinirleniyodur. Ya da silikon meme uclari var ya onlari dene memeni tutmuyorsa. Ama emzirmekten vazgecme zamanla olacaktir. Suan ceneleride gucsuz yoruluyorlar. Bende bazen cok zorlaniyorum almak istemiyor sancilaniyor fln ayaga kalkiyorum tutus pozisyonunu degistiriyorum vs bi sekilde tepiyorum agzina 😅
Ben artık emzirmyecem perşembeye kadar sagip vereceğim, mama vereceğim ,kesin olsun doyduğu.Yoksa dslirecem.Eger kontrol altına alınırsa bu seferde geri emzirmw ile uğraşırım
Emzir sonra sag kiz bu seferde sutun fln azalir. Bende bu gece besiye alacagim insallah 😅 sabaha kadar emzircem yarin deger yuksek cikmasin diye

Zorla zorla ayakta emzirmeyi dene. Biraz sag sutun gelsin sonra emzir. Belki bebis biberondan hizli hemen sut geliyor ya ona alismistir. Sut hemen inmeyince sinirleniyodur. Ya da silikon meme uclari var ya onlari dene memeni tutmuyorsa. Ama emzirmekten vazgecme zamanla olacaktir. Suan ceneleride gucsuz yoruluyorlar. Bende bazen cok zorlaniyorum almak istemiyor sancilaniyor fln ayaga kalkiyorum tutus pozisyonunu degistiriyorum vs bi sekilde tepiyorum agzina 😅

Emzir sonra sag kiz bu seferde sutun fln azalir. Bende bu gece besiye alacagim insallah 😅 sabaha kadar emzircem yarin deger yuksek cikmasin diye
Valla canım su iki gun verecem biberonu.O değer düşecekse düşecek.Eger idrar ve dışkı ile çıkıyorsa. Ama şöyle bir sey de var Ela nin bezi zaten hep dolu oluyor ,sanki onunla da ilgisi yok ,bilemedim.

Valla canım su iki gun verecem biberonu.O değer düşecekse düşecek.Eger idrar ve dışkı ile çıkıyorsa. Ama şöyle bir sey de var Ela nin bezi zaten hep dolu oluyor ,sanki onunla da ilgisi yok ,bilemedim.
Aynen bizimkide dolu gayet her actigim sicmikli cisli. Yetmiyor demek ki daha cok sicmik ve cis lazim 😅

Biberonun hangi boyunu kullanıyorsunuz? Avent pp 125 ml'lik biberonunun emziği tek delikli, 260 ml'lik olanın emziği iki delikli ve +1 ay için uygun. Daha biberon denemedim o yüzden akışları nasıl bilmiyorum ama böyle bir fark var belki sebep odur
Futbol topu tutuşu diye bir pozisyon var, o şekilde almadığı memeyi aldığını söylüyorlar, bir deneyin isterseniz

Back
X