Günaydın kızlar, Cuma günü detaylı ultrasonum vardı. Yazmak için kendime gelmeyi bekledim.
Bebeğin her şeyi normal, bir şeyi hariç. Kalpten çıkıp sağ kola giden bir damar var, yemek ve soluk borusunun önünden geçmesi gerekirken arkasından geçiyormuş. Bu teşhisin adı da "aberran sağ subklavyen arter" (ARSA)
Başta ne olacak sanki, bir damar sadece dedim ama durum öyle değilmiş. Buna özellikle bakarlarmış.
3 durumdan bahsettiler;
Bu durum normalin bir varyantı da olabilirmiş, yani belki bizlerde de var bilemiyoruz dediler. Ama Down sendromu veya Di George sendromu da olabilirmiş. Ben zaten fetal DNA yaptırmıştım. Temiz çıkmıştı. Doktorun yönlendirmesi ile düşük paketi yaptırmışım. Yani Down sendromuna bakılmıştı ama Di George bakılmamıştı.
Şimdi diyorlar ki damarın yanlış yerde olmasından başka anormallik görülmüyor, ne kalbinde, ne beyninde. Muhtemelen sağlıklıdır ama isterseniz geniş panel fetal DNA yaptırın. Ani bir kararla cumartesi sabah yeniden kan verdim. Onca masrafa şimdi de bu eklendi. Geri sayıma başladım. Sonuç bekliyorum.
Hadi para kazanılır, Allah güç, sağlık versin ama 2 kere fetal DNA yaptırdığıma mı sinirleneyim, çekeceğim strese mi yanayım yoksa genetik bozukluğu olmasa da bu damar yapısıyla yutkunma problemleri yaşayabilirmiş, buna mı üzüleyim. Çok rahatsızlık yaşarsa basit ameliyatı varmış. Doğumdan itibaren çocuk kardiyoloğu takipli olacakmış.
Canım
Devitamini
beni sormuşsun teşekkür ederim. Sessizce okuyorum, buralardayım.
Genetik bir anomali olmasın diye dua etmekten başka çarem yok, elim kolum bağlı.