Enimki de yapıyor bunu bazen mesela bugün. Ben biberonla vermiyorum inatla. Ona verirsen ona alışır. Böyle durumlarda doktor uyurken emzirmeyi dene demişti. İşe yarıyor.Kizlar sanırım meme reddi yasiyirum.. sütüm tayzikki geliyor bebeğim emmekte zorlanıyor sinirleniyo kafasını itiyo geri cekiuo ve emmiyor. Biberonda verdiğimde mamayı içti. Sütumu şagdım verdim içti. Memeyi almaz biberona alışır diye korkuyorum var mı tavsiyesi olan 2 gündür durum böyle.
Benim ikisi de uyanık hala direniyorlar uyusalarda bı çay içsek bir saat olsa kafa dinlesekGünün en sevdiğim anı; iki çocuğun da uyuduğu şu an
Deneyecegim inşallah bizde de ise yararKolik orhan dinleyerek sakinleşiyor yoksa yaygara iki saat
Ben salıncağına koyuyorum çevresine bakıyor konuşuyor ama bebekler arada ev gezmeyi seviyor günde 2 kez ev turu mutlaka yapıyorum kendisine evi anlatarak :)Birde uyumuyor bebişim diyen arkadaşlara sorum var uyumadiginda nasıl oyaliyorsunuz bizimki asla durmuyor al kucağına gezdir beni diyor gezdirirken hiç sesi çıkmıyor kafayı kaldırıp etrafa bakiyor ams oturayim veya yatirmayım hemen agliyor
Stres aninda neden hep sacma sarkilar soylenit acabaAy en son atam tutam ben seni diye türkü söylüyordum. Atıp tutmayasım vardı
O türküde uyudu sevdi onu
Aynen böyleyiz canımBirde uyumuyor bebişim diyen arkadaşlara sorum var uyumadiginda nasıl oyaliyorsunuz bizimki asla durmuyor al kucağına gezdir beni diyor gezdirirken hiç sesi çıkmıyor kafayı kaldırıp etrafa bakiyor ams oturayim veya yatirmayım hemen agliyor
Cok inatlasmadan azicik biberon verip sonra meme denersen aliyolar. Bikac kez yapman gerekebilir. Inatlasinca sonunda hep onlar kazanio. Kucagimda atakta gezersem de kabul edioKizlar sanırım meme reddi yasiyirum.. sütüm tayzikki geliyor bebeğim emmekte zorlanıyor sinirleniyo kafasını itiyo geri cekiuo ve emmiyor. Biberonda verdiğimde mamayı içti. Sütumu şagdım verdim içti. Memeyi almaz biberona alışır diye korkuyorum var mı tavsiyesi olan 2 gündür durum böyle.
Canım o pütürler de uzantı gibi oluyor benimkinde, kakası da mukus görünümünde ondan endişelendik başta ama süt değilmiş. İnşallah buğday falan çıkmaz o daha da zor. Bu arada keklerini falan suyla yapabilirsin canım ben denedim süt-yoğurt-tereyağı olmadan da güzel oluyor kekler. Yumurtaya da alerjisi olan oluyormuş evet. Ama istersen sırayla kes. Önce süt ürünlerini kesip bak, sonra baktın olmadı yumurtayı, buğdayı denersin. Doktor da yönlendirir zaten. İnşallah çok kolay bir şekilde çözülür. Süt alerjisi çıksa bile 3.-4. Ayda düzelenler de oluyor dedi bu arada dr. Ben kalıcı bir şey olur diye çok korkuyordum.Canım emen bebelerde beyaz pütürler zaten olması gerekiyor diye biliyorum, bim şuan mukuslu o beyaz pütürler yok bende onları görürsem rahatlıcam ben bide yumurta çok yiyorum günde iki tane kahvaltıda ondan da olabilir benim
Benim bebek de nefret etti kundaktan. Birinde owli’den birsürü para bayılıp aldığım kundak tuluma koydum diye bana o gün kinlendi resmen kucağıma her geldiğinde ağladı. Bir Araştırma okudum kundak mutlaka olması gereken birşey değildir sonucu çıkıyordu. Hatta bazı bebeklerin kundakla özgüveni mi düşüyormuş ne aşırı tepki veriyorlarmış :) benimki de ondan. Benimki 3.ayını dolduracak ilk günleri hariç kundak yapmadım. Elleri çok hareketli gerçekten ben de uyurken üstünü örtüyorum ama mutlaka o eller çıkıyor. Zaten 4.ayda artık kundak olayı bitiyor tüm bebeklerde böylece bitirdik 3 ayı kundaktan nefret ederek :)) çok özenirdim kundağa girip mışıl mışıl uyuyan bebeklere ama yapacak biriey yok bizimkie ellerini kullanmayı seven türdenKızlar bebişlerinizi uyurken yarım kundak yapıyor musunuz? Benim kızın elleri kolları asla durmuyor, kendini uyandırıyor sürekli. Hiç uyuyamıyoruz geceleri. Ellerinin bağlanmasına hatta eldivene bile tahammülü yok ama acaba tam uykuya geçtiği esnada mı sarsam ne yapsam. Kundak yapan varsa aranızda ne zaman yapıyorsunuz ayıkken mi?
Allahtan meme reddi gece olmuyor çünkü gece uykulu uykulu güçlü çekemiyorlar tazyik o yüzden rahatsız etmiyorKizlar sanırım meme reddi yasiyirum.. sütüm tayzikki geliyor bebeğim emmekte zorlanıyor sinirleniyo kafasını itiyo geri cekiuo ve emmiyor. Biberonda verdiğimde mamayı içti. Sütumu şagdım verdim içti. Memeyi almaz biberona alışır diye korkuyorum var mı tavsiyesi olan 2 gündür durum böyle.
Tamam canım böyle deneyeyim ben de, inşallah çözeriz. Bu şekilde geceleri on beş dk anca sabit duruyor sonra bir başlıyor eller, ayaklar. Bir de üstüne dede gibi boğaz temizliyor. Mik mik uyandırıyor kendini.Benim kızımda elleri durmuyor kundak yaparken ağlıyordu bira uyku hali olunca hemen tam kundak yapıyorum o zaman pek direnemiyor yada yada kundak yapıp emziriyorum biraz sakinliyor.dene derim
Canım çok aç o kadar aç ve sınırlı ki inatla emmek istemiyor. Gogsum de şişiyor resmen. Az önce emzirmeyi denedim almadı mememi. İnşallah bu gece sorun yaşamayız ve alır.Enimki de yapıyor bunu bazen mesela bugün. Ben biberonla vermiyorum inatla. Ona verirsen ona alışır. Böyle durumlarda doktor uyurken emzirmeyi dene demişti. İşe yarıyor.
Deneyeyim bunu canim saolCok inatlasmadan azicik biberon verip sonra meme denersen aliyolar. Bikac kez yapman gerekebilir. Inatlasinca sonunda hep onlar kazanio. Kucagimda atakta gezersem de kabul edio
YouTube den videolar izledim canim güzel tavsiyeler var onları deneyeceğim. Aslında tayzikli sütte yerçekiminden dolayı eğilerek emzirmemek tam tersi dik ya da biraz daha yatarak emzirmek gerekiyormuş. Makas hareketi yapmak da etkili olabiliyormus. Biraz sakinlessin ve uyusun uyandığında deneyeceğim. Emmeyi bırakmasın da ben makine ile tayzikini alırım buzluğa atarım.Allahtan meme reddi gece olmuyor çünkü gece uykulu uykulu güçlü çekemiyorlar tazyik o yüzden rahatsız etmiyor
Biz de yaşıyoruz canım bunu, farklı pozisyonlarda emzirmeyi dene. Ben bebeği dizime yatırıp üstüne doğru eğilip emzirdiğimde reddetmiyor bi dene istersen.
Benim kullandığım bebek arabası da bu canım güzel tercih yapmışsın pişman olmazsınChicco lite way plas aldım, puset ve araba koltuğu olma aparatı da var 850 ye aldım, joie travel bebek arabasıyla bunun arasında kalmıştım, diğeri de çok iyiydi açık söylemek gerekirse joie Bi arkadaşımda var şimdi alırsam benden gördü aldı diyecek diye almadım
Bizimki de ya etrafa bakacak şekilde omuzda yada dediğin gibi yüzü dönük etrafa bakacak ama illaki bakacak evi tanıta tanıta bir hal oldum bak burası mutfağımız oğlum diyorum kızım arkamdan anne yeter ya anladı mutfak yatak odası diyorAynen böyleyiz canım
Sabahtan akşam uyuyana kadar kucakta, otururken kucağımda durursa şükrediyorum genelde ayakta gezdireyim istiyor ayakta kucakta da başka istekleri var mesela öne dönük olacak, kafası göğsüme yaslanmamış olacak öne doğru hafif eğik açıyla duracak açıyı biraz eğeyim başlıyor yaygarayane biçim çocuk yapmışız biz diyorum eşimle nerde yanlış yaptık ikisi de gündüz uyumuyor kızım da böyleydi ha tamam uyumasın razıyım ama bari yattığı yerden biraz etrafı izlesin anakucağında 10 dk oyalansın hiçbiri yok. Akşama kadar uyutmakla uğraşıyorum emerken uyuyor ohh şimdi tuttu diyorum eşimle öyle diyoruz artık hani kar yağar da birikirse tuttu deriz ya oğlan uyur da 15 dk uyanmazsa tuttu bu sefer diyoruz ama o da yok yatağına koyduğum an yani artık yatağına koymadan da emiyor doyup memeyi çıkarınca uyanıyor ya hu eskiden kucağımda uyurdu koala gibi ona bile razıyım ama o da yok artık. Az önce uyudu çok şükür bu sefer tuttu gibi
Atak haftamız bitince düzelicez inşallah be
Evet ben de öyle biliyorum ama son çare böyle denedim gayet güzel emdi ve yatarak da güzel emiyor. Makas işe yaramadı bizde. Makine hiç kullanma derim sağdıkça tazyik daha da artıyor.YouTube den videolar izledim canim güzel tavsiyeler var onları deneyeceğim. Aslında tayzikli sütte yerçekiminden dolayı eğilerek emzirmemek tam tersi dik ya da biraz daha yatarak emzirmek gerekiyormuş. Makas hareketi yapmak da etkili olabiliyormus. Biraz sakinlessin ve uyusun uyandığında deneyeceğim. Emmeyi bırakmasın da ben makine ile tayzikini alırım buzluğa atarım.
Seninki acaba atak mi geciriyo
5 dakika olan değilde diğer 23 dk ya da 2 saatlik olanı dene canımBenim ikisi de uyanık hala direniyorlar uyusalarda bı çay içsek bir saat olsa kafa dinlesek
Deneyecegim inşallah bizde de ise yarar
Yüksek değil canım hafif bi enfeksiyon geçiriyor olabilir idar yolları olabilir mi acabaKızlar oğlumun ateşi var bir kulak 37.6 öbür kulak 37.4 bizde hastayız bişey yapmak gerekir mi acaba ilaç falan çocuğun huzursuzluğu yok çok sukur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?