2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Aklıma geldi ,acaba gebelik döneminde yaşanılan problemlerin bebek üstüne etkisi olmuş mudur ? Mesela gebeliği her acidan problemli geçenlerin bebekleri de zor bebek mi gerçekten?
Öyle bir teori var ama doğruluk payı nedir bilmiyorum benim iki hamileliğimde sakindi bebelerde sakin uykuyu seviyorlar (MaşaAllah deyin kızlar) ama benim bebeler kız. kızlar genelde sakin olur derler ya belkide ondan bilmiyorum

Kızlar sakin mi ?Gel bide bizimkini gör anamdan emdiğim süt burnumdan geldi (ağlanacak halime gülüyorumdur )

Maşallah, sizin bebişler fazla uzamış. Benimki 56 cm doğdu, 1. Ayda 58 oldu.
Uzun doğduğu için mi büyümesi sizinkilerde aynı hesaba geldi.
Genelde yazmışsınız hep 4-5 cm uzadığını.
Canım biz biraz enine de gittik
Boyada gitmisiz
Anlıyordum zaten
Cogu tulum olmamaya başladı çünkü
52 dogmustu
Sizede hay masallah zaten boylu doğmuş
6 cm uzasa aşırı olurdu
Beze insan caresiz anlarda eski yontemede doner de mama da imkansiz yapacak bisi yok
Off Allah korusun ya
Yıkamak
Oy minicik ağzına kocaman emziği tutmuş maşallah
Ben de alıyım memnunsan. Avent var isterse emiyor istemezse emmiyor.
Benimki hic emmedi bibsi
O kadar para verdim bosa gitti
Damakli emiyor
O da cani isterse bir iki firt
Bibs marka ilk verişte tuttu valla
Helal valla
Benimki niye emmedi ya
Ayrica masallah de
Bu probiyotik damlalar ne ise yarıyor bacimsu
Gaz olmasini mi engelliyor
Bana da verdi bugun
Cok gazlıyiz ya
Napicam bilmiyorum
Bibs’in bütün emzikleri kauçuk mu? Kauçuklar belli bi süre sonra büyüyormş emzik kısmı öyle mi? Ne kadar süre sonra değiştirmek gerekiyor?
Hepsi degil silikonlarda var
Aktif emiyorsa bir ayda sisiyormus zaten
Anlaşılır
Aklıma geldi ,acaba gebelik döneminde yaşanılan problemlerin bebek üstüne etkisi olmuş mudur ? Mesela gebeliği her acidan problemli geçenlerin bebekleri de zor bebek mi gerçekten?
Bunu bilen babası
Digerlerinde gostermedigi özeni gostermeye çalıştı bilmiyorum ama henuz daha cok erken nasıl oldugunu söylemek icin
Yalniz cok gazlı bir bebe

Kızlar bebeklere konsept fotolar çekmeye başladmz mı 1 ay 2 ay diye ay o enerji bende hiç yok uyut emzir altını temizle derken gün bitiyo çekmek istyrm ama

1.ay fotosunda carsaftan kalp yapıp ultrason görüntülerinden 1 yazmıştım .2.ay için daha düşünüyorum

Hanımlar meme başları hala acıyn var kı benim gibi ? Şu an endişelendim acaba bir sorun mu var diye

Kızlar bebeklerin burnunu nasıl ve ne sıklıkla temizliyorsunuz?

Biz şu hortum gibi şeylerle çekiyorduk bir şey çıkmıyordu. Derken bugün serum fizyolojikli olanı çocuğu çok rahatsız etmeyecek şekilde az biraz sıktık, nefes alamadı kaldı yine bebeğim öylece yine çok korktum. Şu nefes alamama işi beni çok geriyor gerçekten nefes alamadığı her saniye ömrümden bir yıl eksiliyor resmen. Var mı daha kolay bir yolu çocuğu da rahatsız etmeden yapılabilecek?

Bana bir akıl verin kızlar, mayıs ayında ise baslayacam süt biriktirmem lazım ama nasıl yapmalıyım.Şu an süt miktarı iyi çok şükür ama anca kendini doyuruyor ,acaba tek meme versem diğer memeden geleni sagip saklasam olur mu ki

Gece çok geliyor, o zaman sağabilirsin. Bir de hepsini bitirmiyor benimki birini emip bırakıyor. Dediğin gibi olabilir. Dene yetiyor mu tek meme.

Benimki de hırıltılı bugn denicem serum fizyolojik ama korkuyorum ben de nefes alamama işi benm yeğenmde vardı kansızlık falan dediler ilaç verdiler çocuk ağlarken katılıyodu mosmor oluyodu ilaç kullanınca geçti

Burnuna serum sıkınca korkuyor galiba. Ne zaman sıksam kakasını yapıyor hem komik geliyor hem de üzülüyorum

Bizim stresimizi ne alacak acaba anneler içinn de emzik var mı ki cok cok emsek
Kocanın başının eti
Benimde aklım işlerde evi süpürdüm yemek yaptım ütü yaptım. Yeri silemedim aklım kaldı çok yoruldum. Bide kaç gündür buzdolabı silicem diyorum yetişemiyorum
Canım senin kadarlıkken bebem ben ancak gidip su içiyordum
Saydığınız her şey bende de var ama ağlamadığı için oralı olmuyorum
Ahh kolik orhan çok iyi para kazanıyor senelerdir müzikle tedavi hizmeti veriyor
Kırmızı görüntülü bir video mu? Bende anne karnındaki ses 5 milyon izlenme diye bir ses açıyorum o anında susturuyo
Biraz zaman sonra her şey düzelecek az faha sabredelim
İlk bir ay kundakladım çok iş gördü ama artık büyüdü yapmıyorum
Kızlar oğlumun ateşi var bir kulak 37.6 öbür kulak 37.4 bizde hastayız bişey yapmak gerekir mi acaba ilaç falan çocuğun huzursuzluğu yok çok sukur
Düştü mü ateşi?
Bence arada sağ sen o zaman tazyiki azalır
Bi kucakta bi ayakta bi anakucağında öyleyiz bizde
Günün en sevdiğim anı; iki çocuğun da uyuduğu şu an
Bende bugün o andayım
Yalnızken nasıl yaptın canım
Birlikte yikanma işini
Şu an anlatması çok zor kucağımda yüzüstü dizime aldım bi ona su döktğm bir kendime, saçlarımıda geriye atıp suyu geriye dopru dökğnce sabunlarım üstüne gelmedi
Kızlar göğüslerim yumuşuyor hep süt geliyor ama sertleşme yok kız da basıyor yaygarayi nasıl sertlestirebilirim süt geliyor ama yumuşayınca süt azalır diyorlar ama geliyor uff ne yapsam acaba

Var siktigim da da geliyor ama yumuşak diye tuttuğunda bağırıyor onu çözemedim
Benimde yumuşak süt eakisi kadar yok ama var içiyor ama ilk anlarda hep kavga o yumuşak halini sevmedi zor tutyor bende biraz şaşırdım napacam diye
Benimki çok yumuşak
Rahatladın mı peki artık?
Benim hamağın üstünde güvenlik kemeri var zor yani düşmesi
Valla bende sağsam kıza yetmez kalan. Mama veririm diye düşünüyorm ben yokken. Ama yer mi bilemiyorm

Buzlukta ömrü 3 ay yalnız ona göre ayarla canım zamanı sanki erken gibi geldi bana
Bir de neyle verecekler sütünü sen yokken ben ilkinde 9 aylıkken başlamıştım işe hiç biberon kullanmadığımız için kızım haliyle biberondan içmemişti sütümü, kaşıkla, bardakla denediler yine almadı yani neyle alacaksa şimdiden ara sıra onunla verip alıştırman iyi olur diye düşünüyorum
Sağmak için bence en aralıklı emdiği zamanı seçmelisin mesela 4-5 saatlik gece uykusu varsa o zaman diliminde sağabilirsin. Memelerin her zamankinden sert ve dolu olur ordan anlarsın.

Etkisi oluyordur bence stresin etkilemediği bir şey yok
Gebeliği stresli geçenlerin bebeklerinde gaz sorunu daha çok oluyormuş diye okumuştum
Benim ayrıntılı ultrason zamanı bir ay kadar baya stresli geçti onun dışında da kızımdan dolayı bazen zor dönemler yaşadım yani ilki kadar güllük gülistanlık geçmedi bu gebeliğim gaz sorunumuz var maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…