2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Aynen bende takip edıyorum şaka gibi napalım bez de mi alıp stoklasak dusunuyorum artık

Park yatak için ilk zamanlar zor oluyor diyorlar, bebek seviye olarak yataktan daha asagıda kalıyormuş, gece çok fazla karın kasını zorluyor diyorlar, özellikle sezeryanlılar için.. ben chicco next2me tarzında birsey düşünüyorum, hem reflü için eğimde veriyormuş ..ahşap beşik içinde 4-5 aylıktan sonra bebek hareketlenince eli kolu çarpıyormuş, kafasını sıkıştıran varmış. Gece 2 saatte bir uyanıcaksak, sanki next2me tarzında birsey daha pratik gibi geldi bana. Farklı markaların da var , ama reflü özelliği özellikle arayacağım..

6 ay yatacağı anne yanı yatak için 2500 çok geldi bana. Hem anne yanı hem normal beşik olan ahşap ya da ucuz yollu bir anne yanı beşiği bakacağım.

Park yataklar 2 kademeli ilk zamanlar kolaylıkla bebeği alıp bırakabiliriz dönmeye başlayınca kademeyi aşağı indiriyoruz o zaman kendini atma şansı olmuyor.Reflü özelliğinden kasıt esasen kafa kısmının yüksek olması ,bunu yatak altına hafif destek vererek sende yapabilirsin aşağı doğru meyil olsa yetiyor ilk gebeligimde o şekilde yapmıştım mesela .

6 ay yatacağı anne yanı yatak için 2500 çok geldi bana. Hem anne yanı hem normal beşik olan ahşap ya da ucuz yollu bir anne yanı beşiği bakacağım.
Chicco nun ki evet çok pahalı, aynı tarzda daha ekonomik markalar da var, ben de chicco düşünmüyorum , örnek olarak vermiştim.

Park yatakta Bebeğin yatağı sizinkiyle sıfıra sıfır oluyor mu? Ben incemelere bakmıştım, genelde zorlandıklarını yazmışlar, o zaman biraz daha inceleyeyim

Park yatak kullanışlı olur mu? Çoğu kişi park yatak öneriyor. Ben de park yatak almayı düşünüyorum ama hangi markanın park yatağını almak lazım acaba
Ben anne yani yatağı ile ana kucağını ikinci el almayı düşünüyorum çok temiz kullanip satanlar var zaten bu ürünler ilk altı ay kullanılıyor bildiğim kadarıyla

Cok gecmis olsun benimkide pek gecmis gibi degil

Cok gecmis olsun benimkide pek gecmis gibi degil
Bugün ben de gittim yanmam var diye antibiyotik yazdı bir tanede şase. İnşallah geçer. Bol su ve limonata içmemei önerdi. Şeker içemiyorum limonlu su olurmu dedim olur dedi. Başka enfeksiyona ne iyi gelir acaba?

Park yatakta Bebeğin yatağı sizinkiyle sıfıra sıfır oluyor mu? Ben incemelere bakmıştım, genelde zorlandıklarını yazmışlar, o zaman biraz daha inceleyeyim

Yani yine de yanlış bilgi vermeyeyim marka bazlı degisiyor mu bilmiyorum tabi ama oğlumda aldığımızin ikinci kademesi bizim yatağa sıfıra sıfır olmasa da sezeryanla halimle beni yormayan yükseklikteydi ne bebek için tehlikeli ne anne için yorucu .

Ben oğlumu 3 aylıkken ayırmıştım odasına. Çok bunalmıştım. Odamız küçüktü ve rutubetliydi aşırı boğuyordu. Galiba en iyi yaptığım şey ayırmak oldu . Kime desem şaşırıyor. Ordan oraya savrulmuştum. Oda rutubet ve küçük diye oturma odasına yayak açmıştım ordada rahat edememiştim. Emzirmeye iki kez uyanıyordum geçiyordum odasına emzirip yatırıyordum. Sezeryanlıydım ama hiç zorlanmadım diyebilirim. Tabi eşimden Allah bin kere razı olsun. Sabah işe gidecek olsa dahi gece emzirmeden sonra uyumadığında sen git uyu ben uyuturum derdim. İnşallah bundada imkanım olur ve erkenden ayırırım tabi sağlıklı ve sakin bir bebiş olursa . Park beşiğide görüntüsü güzel değil diye hiç bakmamıştım bile . Ama şimdiki aklımla bebeğime sadece karyola tarzı yatak alacam.

Arkadaşlar alış veriş konusunda fikrimi söylemek istiyorum yardımcı olmak adına, bu benim ikinci bebeğim nasıp olursa , bir kızım var, deneyimlerimi paylaşayım sizinle. Ben anne yani olan ve sallanan bir ahşap beşik aldım , kötü bir tercih değil ama dezavantajları var tabiki, bence anne yanında beşik kullanmak konforlu değil,tabi ki bu benim deneyimim herkes de farklı olabilir. Yatakta bebeği alıp emzirip tekrar bırakmak bana çok konforsuz geliyor. Hiç bir beşik yataginiza sıfır olmaz, ve emerken uyuyan bebeğinizi yayagina bırakmak zor oluyor uyanıyor bebek. En güzeli yatak odanıza rahat bir sandalye yada koltuk - bu evdeki her hangi tekli bir koltukda olabilir ,ben öyle yaptım - bebeği besiginden alıp güzelce emzirip tekrar yerine bırakmak bence en en konforlu olani,hepsini denedim. Ahşap besiklerde bebek bir yaş civarı ki bazı bebekler daha erken kalkıyor ,kalkmaya başladığında tehlike azr ediyor düşebilir Allah korusun kafasınin üstüne , bu sebeple en geç bir yaisndan sonra bu beşikleri kullanmıyorsunuz. Park beşik bana daha güvenli ve kullanisli geliyor,düşme tehlikesi yok ,çarpma tehlikesi yok ,rahat ve iki yaşına kadarda kullanilanilir. Biryerde gittiginizde Küçük bir paket haline geliyor alıp gidersiniz.bazi bebekler kendi yatağı disinda başka yataklarda uyumuyor , mesela tatile gittiniz alıp gidersiniz yanınızda İşiniz bittiğinde nereye koysam derdi olmuyor paketine koyup kaldiriyorsunuz bu çok büyük bir avantaj bence. Tabi ki bu besiklerde de dikkat edilmesi gereken şeyler var ,sallanabilir olması, hışırtı yapmayan sağlıklı bir kumaş olması gibi ,bunları araştırıp tercih edebilirsiniz. Beşik hakkında fikirlerim bunlar . Umarım işe yarar

Birde bebek arabası hakkında ki fikirlerimi paylaşayım. Arkadaşlar iki çeşit bebek arabasi vardır , biri hafif küçük portatif ama rahat olmayan bebek arabası,diğeri biraz hantal büyük ama bebeği rahat ettiren bebek arabası. Ben kızıma hafif ,çift yönlü, tek elle açılabilen bir bebek arabasi almıştım Kraft pop-up modelini,ama memnun kalmadim bebeğim içinde hiç uyuyamadi ,ki bir anne için en konforlu şeylerden birisi bebeğin bebek arabasında uyuması,bu size çok büyük bir rahatlık sağlar. Bence biraz ağır ama konforlu bir bebek arabası almak en doğrusu ,ben bu defa Joie markasının litetrax 4 modelini alacağım insalah.cok rahat bir araba, geniş bebek rahat rahat uyuyor ,yağmurluğu bacağına geçirecek soğuk hava geçirmez parçası , anne için telefon bardak bırakacak yeri olan , sepeti geniş bir araba ve çok hantal değil,katlaninca küçücük kalıyor , tekerleri vs çok rahat çıkıyor,kirlenince balkonda hemen bir yikayiveriyorsunuz , Su izi kalmiyor. En önemlisi bebek içinde rahatça uyuyabiliyor,ilk aylar için puset takılabiliyor . Fiyatida çok uçuk değil ,indirimleri takip edin arkadaşlar çok farkediyor. Zaten biraz büyüyünce çocuklar arabaya binmiyor. İsterseniz ilerde portatif bir baston alırsınız 200 lira civarı ,yıkayıp kaldirirsiniz bebek arabasini bastonu kullanırsınız ihtiyaç halinde.

Ana kucağı meselesine gelince ,arkadaşlar benim kızım pusette durdu hep ,aslında pusetiniz varsa bence anakucagina gerek yok ama tek bir farkla ,eğer elektrikli kendi kendine sallanan bir ana kicagi alacaksanız o ayrı tabi. Benim kızım ilk 6 ay puset kullandı evin icinde,mesela yemek mi yapicam koyuyordum pusete bir de oyuncak asiyordum oraya tezgahın üstüne bırakıyordum orda hem konuşuyordum hemde yemeğimi yapıyordum ,çok seviyordu pusetini zaten anakucagi da aynı işi görüyor. Ben bu defa kendi kendine sallanan müzikli ana kucağı alacağım insaalah ,kuuck kızım olduğu için belki ilgilenmem diye.

Bebek kıyafetlerine gelince de ,bol bol atlet ve yenidoğan kıyafet alın arkadaslar ,ilk günler bebek günde 7-8 kere kaka yapabiliyor dışına çıkabiliyor ,midesi küçük olduğu için azıcık fazla beslense kusuyor yada süt akıyor üstüne ,yani bol bol takım alın alt üst şeklinde. Birazda 3-6 ay kıyafet alın , sonra zaten siz dışarı çıkabilirsiniz ,çıktıkça ihtiyaca göre alırsınız. Bol bol penye battaniye ve Müslim bez alın bunlar çok amaçlı . Ağız mendili ve önlük alın. Pamuk alın,ıslak mendil alın,alt açma örtüsü alın. Çorap eldiven ve şapka alın. Kendinize bir liste yapın, kıyafet ,beşik araba vs. Bakım ,banyo diye başlıklar atın ve yazın ihtiyaclari ,yoksa çok karışıyor,aldiginizin üstünü çizin. Ben YouTube de çok video izledim bu konuyla alakalı,yeni doğan ihtiyaç videoları,çok yararlı orda anneler ne aldiklerini ve neleri kullanmadiklarini,ne alsalar daha iyi olurdu gibi herşeyi anlatıyorlar,size çok büyük fikir kaynağı olur

Benim ilk de ocaktaydi inan cok sicak oluyor evde fenalik geciriyo insan. Zaten bebek var diye aile buyukleri tam gaz acacak kaloriferi. Pamuklu ama tabi biraz tok kumaslar ideal olur cnm

kızlar benim oğlum bahar bebeğiyi o yüzden yenidoğan için mont astronot tulum falan almamıştım. tecrubeli anneler yazabilir mi ne almak lazım hastaneden eve götürürken nası yapıcaz astronot da giyemez heralde bir aylık bebek ama bilemedim kararsız kaldım. mont almak gerekir mi ya da kundak battaniyeye sarılıp mı götürülür acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…