21. Hafta ayrintili ultrasonda bebegin tum organlarina daha ayrintili bakiliyor ayni zamanda bebege giden kan akislarina bakiliyor yani ben yapilmasi gerel diye biliorm. En ideali 20-22. Haftalar sanirim, ben 20+2 iken gidecegim insallah
Çok şükür tat kokudan ziyade ciğerine inip hastanelik yapmamış oda gelir zamanla korkma artık inşallah düzelirsin yakın zamanda Covit geçirdikten sonra kadın doğumcuna bi danış istersen kan sulandırıcı başlaması gerekebilir pıhtılaşma durumu olabiliyor covit sonrası tekrardan çok geçmiş olsun
benim doktorumun da o cihazdan var ama bu işlemi eğitimini alan yapıyor diyerek aynı yerdeki perinatoloğa yönlendirdi, kendisi bilmediğini belirtti. zaten normal muayene parasının 3 katından fazla para verdik
Bu arada kızlar bu imza yerindeki kiloyla aynı çıkmadı bebeğimin kilosu
Bizim dogum tarihlerimiz neredeyse ayni, ben de bugun gittim kontrole, yaklasik 323 gr olctu, burdaki deger daha yuksek gorunuyor, ben 20+4 deyim benim degerler , 19+6 cikti cihazda, ama doktor hic onemli degil , sorun degil dedi..
Dopler olcumde sagda centik cikti, ona da 26. Haftaya kadar yok olmasini bekleriz takip edecegiz, bunu da kafana takma dedi.. insallah oyledir
Bu arada geçen hamileliğimde 32. Haftalarda başlayan süt lekelenmesi bu sefer çok erken başladı sütyeni bi çıkarıyorum sarı kabuklar. Bekle bizi kolastrum
Bu arada geçen hamileliğimde 32. Haftalarda başlayan süt lekelenmesi bu sefer çok erken başladı sütyeni bi çıkarıyorum sarı kabuklar. Bekle bizi kolastrum
Kizlar bilemiyorum siz benzer bir durumla karşılaştınız mi. Doktorum kontrolde rahmimim kalp şeklinde olduğunu yani aşağı doğru inik olduğunu söyledi. Böyle birşey duydunuz mu.
Aynı zamanda benden bebeğe giden damarlardan biri darmis kan akışı az gidiyormuş.
Moralim bozuldu.
Kizlar bilemiyorum siz benzer bir durumla karşılaştınız mi. Doktorum kontrolde rahmimim kalp şeklinde olduğunu yani aşağı doğru inik olduğunu söyledi. Böyle birşey duydunuz mu.
Aynı zamanda benden bebeğe giden damarlardan biri darmis kan akışı az gidiyormuş.
Moralim bozuldu.
Uterusa giden damarlardan soldakinin akışı benim de az çıktı. Çok kasılmam varmış o kan akışını engelliyormuş. 15-20 dk ara verdik . Kasılmam geçince damarın akışı normale döndü. Takip edilsin dedi sadece ama gelişimi engelleyebilecek bir şey olduğunu söyledi. Şu an gelişimi geri değil bakalım takip edeceğiz.
Moralim bozuldu.
Moralim bozuldu.
Uterusa giden damarlardan soldakinin akışı benim de az çıktı. Çok kasılmam varmış o kan akışını engelliyormuş. 15-20 dk ara verdik . Kasılmam geçince damarın akışı normale döndü. Takip edilsin dedi sadece ama gelişimi engelleyebilecek bir şey olduğunu söyledi. Şu an gelişimi geri değil bakalım takip edeceğiz.
Kızlar bebeğinizin gelişimi iyiyse ve bunlara ek başka bi sıkıntı yoksa organlarında falan hiç sıkmayın canınızı.
Benim de göbek kordonunda bir damar eksik doktor tek sıkıntı bu olsaydı korkacak bi şey yok demişti ama malum bende başka sıkıntılar da çıktı bebeğimde.
Doktorunuz gebeliğin ilerleyen dönemlerinde gelişimi değerlendirmek için daha sıkı takip isteyebilir. Ama çok var böyle normal zamanda normal kiloda doğum yapan dua edelim bol bol
Kızlar bebeğinizin gelişimi iyiyse ve bunlara ek başka bi sıkıntı yoksa organlarında falan hiç sıkmayın canınızı.
Benim de göbek kordonunda bir damar eksik doktor tek sıkıntı bu olsaydı korkacak bi şey yok demişti ama malum bende başka sıkıntılar da çıktı bebeğimde.
Doktorunuz gebeliğin ilerleyen dönemlerinde gelişimi değerlendirmek için daha sıkı takip isteyebilir. Ama çok var böyle normal zamanda normal kiloda doğum yapan dua edelim bol bol