2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
21. Hafta ayrintili ultrasonda bebegin tum organlarina daha ayrintili bakiliyor ayni zamanda bebege giden kan akislarina bakiliyor yani ben yapilmasi gerel diye biliorm. En ideali 20-22. Haftalar sanirim, ben 20+2 iken gidecegim insallah
Anladim cnm tesekkur ederim. Yurtdisindayim ben yapiyolar mi hic bilmiyorum bakalim sorayim

Coraspin başladı doktorum canım günde bir defa alıyorum

Kızlar korona olduğum için ayrıntılı ultrasonum 22. Haftaya kalıcak geç kalmış olmayız dimi ?
Bugun kontrolumde doktorum, ayrintili ultrason icin 20-22 hafta araligi en uygun zaman dedi , sizinde 22. Hafta gecmemis oluyor.

benim ki de haftaya persembe yada pztesi olacak, perinatologtan haber bekliyorum.

Bizim dogum tarihlerimiz neredeyse ayni, ben de bugun gittim kontrole, yaklasik 323 gr olctu, burdaki deger daha yuksek gorunuyor, ben 20+4 deyim benim degerler , 19+6 cikti cihazda, ama doktor hic onemli degil , sorun degil dedi..
Dopler olcumde sagda centik cikti, ona da 26. Haftaya kadar yok olmasini bekleriz takip edecegiz, bunu da kafana takma dedi.. insallah oyledir

Kar kardır yazayım dedim ahahah

Bu arada geçen hamileliğimde 32. Haftalarda başlayan süt lekelenmesi bu sefer çok erken başladı sütyeni bi çıkarıyorum sarı kabuklar. Bekle bizi kolastrum
Madem öyle.. Kolastrum değil canım kolostrum
Bu süt gelmesi olayı bende hiç olmadı, hatta doğumdan 4 gün sonra anca gelmişti

Kizlar bilemiyorum siz benzer bir durumla karşılaştınız mi. Doktorum kontrolde rahmimim kalp şeklinde olduğunu yani aşağı doğru inik olduğunu söyledi. Böyle birşey duydunuz mu.
Aynı zamanda benden bebeğe giden damarlardan biri darmis kan akışı az gidiyormuş.
Moralim bozuldu.

Madem öyle.. Kolastrum değil canım kolostrum
Bu süt gelmesi olayı bende hiç olmadı, hatta doğumdan 4 gün sonra anca gelmişti

Ben de onu derim hep.. sezeryan olmama rağmen hemen gelmişti. Sezeryan olacaklar umutları düşürmesin diye söylüyorum

Kendim gibi birini buldm cok mutluym

Hahahah yakinda burda dahi anlamindaki de ayri yazilir muhabbetine baslanabilir

Ahahah o kadar haklısın ki T tulperde

Sezeryanı da yazarken bin defa düşünürüm

Ne kadar sezaryana karşı olsamda çok güzel geçti ve benimde sütüm hemen gelmişti bende yazayımda bir umutta benden olsun

Uterusa giden damarlardan soldakinin akışı benim de az çıktı. Çok kasılmam varmış o kan akışını engelliyormuş. 15-20 dk ara verdik . Kasılmam geçince damarın akışı normale döndü. Takip edilsin dedi sadece ama gelişimi engelleyebilecek bir şey olduğunu söyledi. Şu an gelişimi geri değil bakalım takip edeceğiz.

Bunları normal kontrolde mi gördü ?

Kızlar bebeğinizin gelişimi iyiyse ve bunlara ek başka bi sıkıntı yoksa organlarında falan hiç sıkmayın canınızı.
Benim de göbek kordonunda bir damar eksik doktor tek sıkıntı bu olsaydı korkacak bi şey yok demişti ama malum bende başka sıkıntılar da çıktı bebeğimde.
Doktorunuz gebeliğin ilerleyen dönemlerinde gelişimi değerlendirmek için daha sıkı takip isteyebilir. Ama çok var böyle normal zamanda normal kiloda doğum yapan dua edelim bol bol

O şekilde bilgilendirdi 3 haftada bir takip edilsin dedi. Bilmekte fayda var.
İnşallah sağlıklı bir şekilde geçiririz bu süreyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…